Yardım! Sıkıntım var çözüm önerisi istiyorum.

peloosss

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2023
72
29
8
29
Arkadaşlar 1.5 senedir evliyim eşimin işi dolayısı ile başka sehirde yaşıyoruz yani onun ailesi de benim ailem de uzak mesafedeler burada bir çevre edinemedik ben ilk sene atanmak için çabaladım ama olmadi bu seferde artık çocuk olsun dedik beraber karar verdik tedavi görüyorum hemen olmadı yani yanlız yaşamak hiç buralarda eş dost olmaması cok kötü biz şöyle ki davet ediyoruz insanları ama geri dönüş yok pek herkes kendi meşkalesinde yani hergun evde oturmak bana çok ağır geliyor çok üzülüyorum emek ettim o kadar ev de oturmak için mi diyorum çalışmak için başvuru falan da yaptım kaldığımız şehir imkanları kısıtlı iş de yok bana göre ne yapmalıyım sizce :(((

Arkadaşlar 1.5 senedir evliyim eşimin işi dolayısı ile başka sehirde yaşıyoruz yani onun ailesi de benim ailem de uzak mesafedeler burada bir çevre edinemedik ben ilk sene atanmak için çabaladım ama olmadi bu seferde artık çocuk olsun dedik beraber karar verdik tedavi görüyorum hemen olmadı yani yanlız yaşamak hiç buralarda eş dost olmaması cok kötü biz şöyle ki davet ediyoruz insanları ama geri dönüş yok pek herkes kendi meşkalesinde yani hergun evde oturmak bana çok ağır geliyor çok üzülüyorum emek ettim o kadar ev de oturmak için mi diyorum çalışmak için başvuru falan da yaptım kaldığımız şehir imkanları kısıtlı iş de yok bana göre ne yapmalıyım sizce :KK43:((
Ne oğrermeniziniz sözlesmeli ya da kurslarda falan calissaniz. En kotu ozel ders verirdim ben ücretli almazlar ise ücretsiz verirdim hatta evde oturmaktan iyidir

Arkadaşlar 1.5 senedir evliyim eşimin işi dolayısı ile başka sehirde yaşıyoruz yani onun ailesi de benim ailem de uzak mesafedeler burada bir çevre edinemedik ben ilk sene atanmak için çabaladım ama olmadi bu seferde artık çocuk olsun dedik beraber karar verdik tedavi görüyorum hemen olmadı yani yanlız yaşamak hiç buralarda eş dost olmaması cok kötü biz şöyle ki davet ediyoruz insanları ama geri dönüş yok pek herkes kendi meşkalesinde yani hergun evde oturmak bana çok ağır geliyor çok üzülüyorum emek ettim o kadar ev de oturmak için mi diyorum çalışmak için başvuru falan da yaptım kaldığımız şehir imkanları kısıtlı iş de yok bana göre ne yapmalıyım sizce :KK43:((
Tedavi görürken iş bulup çalışmanızı öneririm. Şu an neticede evde oturmanızı gerektiren sebep yok çocuk/sınava hazırlık gibi.
Paraya ihtiyacınız var veya yok sosyal hayat edinirsiniz yeni bir yer orası sizin için,oranın yerli insanlarıyla çevre edinirsiniz veya sizin gibi gurbette olan insanlarla.
Diğer türlü her gün evde oturursanız yalnızlığınız ve gurbette olmanız yüzüne vuracak bunaldıkça bunalırsınız.
Hem 1,5 yıllık evlilikmiş çocuk için acele etmeyin derim.
Belki sevmezsiniz alışamazsınız oraya. Bdv iki tane aktif konu var sizinkiye benzeyen. Eşimle taşındık iş nedeniyle alışamıyorum boşanmayı bile düşünüyorum diyen.

Atanmadan, işe başlamadan çocuk işine girme bence. Önce işin hazır olsun. Sonra çocukla çok zor olur.

aynı durumdayım yıllardır kpss,iş başvuruları hicbiri sonuç vermedi,kimseyi tanımadığım bir yerdeyim üstelik 9 senelik başarısız bir evlilik sonucu 1 ay önce boşandım çocuğumun okulu ve babası nedeniylede kaldım burada,izlemediğim film,dizi,okumadığım kitap kalmadı,biniyorum arabaya bütün ili bazende yakın mesafe illeri geziyorum oğlumla,kendime yetmeye çalışıyorum pes etmiyorum bazen birakıyorum kendimi sonra tekrar toparlanıyorum,artık şuanda genel kültürü tavan yapmış,özgüveni zirvede yalnız ve bekarım,kafayı kırdım kıracam😂bence hemen iş bulun koşulları zorlayın derim,tecrübe etmeyin bu yasadıklarımı,anlatırken artık ciddiye almıyorum ama yaşarken her saniyesi zordu.

Şu yazım hatalarına tek ben mi çok takılıyorum yanlız ve meşkale kelimesini görünce daha fazla okuyamadım 🥴
doğrusu meşgalemiydi,ama çok fazla msjlaşınca yazım hatalarına insan takılamıyor zaten o kadarınıda hoş görün,hoş gör ayrımı bitişikmi yazılıyodu bak şimdi😂

Atanmak için tekrar zorlayacağım ek atama olsaydı bana da sıra gelirdi ama olmadı bu sureci yaşayanlar bilir çok zor bir durum

Arkadaş edinmek bence dünyanın en kolay şeylerinden. Hoş ben istanbul'da yaşıyorum sizin ilçeniz ne kadar küçük nasıl imkanları var bilmiyorum ama benim arkadaş edindiğim bazı ortamları size sayayım. Spor salonları mesela bir dönem grup derslerine giderdim, insanlarla tanışıp çıkışta kahve içerdim. Derneklere- sivil toplum kuruluşlarına hayır işleri için üye olabilirsiniz o sayede dost edinebilirsiniz. Ben zamanında gittiğim kurslardan vs de çok arkadaş edinmiştim. Yani işin aslı sosyalleşmek

Back
X