Yardım....

diZzYy00

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
405
108
103
35
Kızlar merhaba
Benim 2 yaşında kızım var 9 aylıkken nöbet geçirmişti (havale değil)
Eeg çekilmişti ve doktorumuz beyin dalgaları çok hızlı çocuk büyüdükçe hiperaktiflik başlıcak dedi ve öyle de oldu
Ocak ayında ilaç tedavisine başladık çünkü uyku nedir bilmiyordu artık gelişimi tamamen durmuştu
Şimdi ise aklıma takılan birşeyler var
Kızımı kalabalığa götüremiyorum çok fazla rahatsız oluyor başını sallayarak o kalabalıktan çıkana kadar ağlıyor
Bu hiperaktif kaynaklı olabilir mi
Birde daha 2 yaşında ama çok takıntılı
Bir süre kapıları açmayı takıntı haline getirmişti şimdi ise muslukları bu normal birşey mi?
Kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz oyun oynamaz tv nin yüzüne bile bakmaz
Konuşması hiç Yok diyebilirim bir tek baba diyor
Sizce benim kızımdaki bu durumlar normal mi?
Doktorumuz izinli henüz kontrole gidemedik
Beni aydınlatabilirseniz sevinirim
Cümleten iyi geceler..

Hiç normal gelmedi bana.. madem nöroloji doktoru takip ediyor bir de pedagog görse iyi olur. İnşallah, büyük bir sorun yoktur...

Bu davranışlar normal değil demi
Çocuk psikoloğuna götürsem daha mı iyi olur acaba şuan nöroloji takibindeyiz
cnm 2 yas icin cok anlamli olmayabilir bu beliriler. belki olagan durumdur. doktorlarin teshis koymak icin farkli yontemleri oluyor. bana kalsa iki yastaki cocuk icin ck anormal bi durum sezmedim. kalabalikta aglamasi kapilara musluga takmasi basli basina hastalik teshisinde yeterlu degil. bunlar olabilir. kesinlikle doktora gotur derken anormal bisi sezdigim icin soylemedim. cocuklarin genelinde olabilecek durumlar bahsettklerin.

Ya cok korkacak birsey yok ama bencede bir doktora goturun .Takintilarini yapmayin.Oterite kurun.Kalabalikta birakin aglasin.
Daha dün kalabalığa götürdüm sesiz sakin odaya geçince tamamen sustu sakinleşti artık muslukları vana dan kapatıyoruz kapıları kilitliyorduk açmasın unutsun diye birde döküntü hiç bişe olmıcak kendi dökse bile hemen toplar bu hareketleri beni endişelendiriyor

Daha dün kalabalığa götürdüm sesiz sakin odaya geçince tamamen sustu sakinleşti artık muslukları vana dan kapatıyoruz kapıları kilitliyorduk açmasın unutsun diye birde döküntü hiç bişe olmıcak kendi dökse bile hemen toplar bu hareketleri beni endişelendiriyor
Dökülen şeyleri toplaması guzel
Ama diğerleri tuhaf
Benim oğlum hiperaktif değil çok toparlayan bı çocuk değil ama onunda tekrar kontrol etme huyu var mesela bı koyduğu şeyi mesela terlik ayakkabı yan yana ve eşit denk getirir simetri sorunu var galiba ama simetri hastaları genelde titiz olur diyebilirim ins duzelir

Kızlar merhaba
Benim 2 yaşında kızım var 9 aylıkken nöbet geçirmişti (havale değil)
Eeg çekilmişti ve doktorumuz beyin dalgaları çok hızlı çocuk büyüdükçe hiperaktiflik başlıcak dedi ve öyle de oldu
Ocak ayında ilaç tedavisine başladık çünkü uyku nedir bilmiyordu artık gelişimi tamamen durmuştu
Şimdi ise aklıma takılan birşeyler var
Kızımı kalabalığa götüremiyorum çok fazla rahatsız oluyor başını sallayarak o kalabalıktan çıkana kadar ağlıyor
Bu hiperaktif kaynaklı olabilir mi
Birde daha 2 yaşında ama çok takıntılı
Bir süre kapıları açmayı takıntı haline getirmişti şimdi ise muslukları bu normal birşey mi?
Kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz oyun oynamaz tv nin yüzüne bile bakmaz
Konuşması hiç Yok diyebilirim bir tek baba diyor
Sizce benim kızımdaki bu durumlar normal mi?
Doktorumuz izinli henüz kontrole gidemedik
Beni aydınlatabilirseniz sevinirim
Cümleten iyi geceler..
Emin olmamakla birlikte çocuğunuza otizm teşhisi konabilme ihtimali olabilir. Benim abim de 7 aylıkken nöbet geçirmiş ve hem zihinsel engelli hem otistik. Otizmi araştırın belirtiler tutuyor mu? Abim 12 sene engelliler okulunda eğitim aldı ben de hep yanında giderdim. Her türlü öğrenci vardı. Zihinsel engelli, otistik, sipastik, down sendrom ve hepsinin özellikleri farklı. Otistik çocuklar takıntılı olur mesela açık çekmece, yanyana durmayan ayakkabılar gibi. Diğer çocuklara göre geç konuşur ve bazılarında bir süre sonra konuşma durur yani 3 - 5 cümle ile sınırlı kalır. Çok hareketli olurlar, aynı hareketi tekrarlayabilirler sürekli. Diğer insanlarla iletişim kuramazlar, asla şakadan anlamazlar ve birden ani tepkiler verip vurabilirler gibi. Ben çok araştırmıştım abim okula giderken, ordaki kütüphaneyi hatim etmiştim nerdeyse. Umarım sadece hiperaktiftir, gönlünüzü ferah tutun. Ne olursa olsun herşey bizim için ve onlar bize allahın emaneti abim 34 yaşında ve biz onu çok seviyoruz tek korkumuz epilepsi olması nerde, ne zaman geçirecek belli değil.

Emin olmamakla birlikte çocuğunuza otizm teşhisi konabilme ihtimali olabilir. Benim abim de 7 aylıkken nöbet geçirmiş ve hem zihinsel engelli hem otistik. Otizmi araştırın belirtiler tutuyor mu? Abim 12 sene engelliler okulunda eğitim aldı ben de hep yanında giderdim. Her türlü öğrenci vardı. Zihinsel engelli, otistik, sipastik, down sendrom ve hepsinin özellikleri farklı. Otistik çocuklar takıntılı olur mesela açık çekmece, yanyana durmayan ayakkabılar gibi. Diğer çocuklara göre geç konuşur ve bazılarında bir süre sonra konuşma durur yani 3 - 5 cümle ile sınırlı kalır. Çok hareketli olurlar, aynı hareketi tekrarlayabilirler sürekli. Diğer insanlarla iletişim kuramazlar, asla şakadan anlamazlar ve birden ani tepkiler verip vurabilirler gibi. Ben çok araştırmıştım abim okula giderken, ordaki kütüphaneyi hatim etmiştim nerdeyse. Umarım sadece hiperaktiftir, gönlünüzü ferah tutun. Ne olursa olsun herşey bizim için ve onlar bize allahın emaneti abim 34 yaşında ve biz onu çok seviyoruz tek korkumuz epilepsi olması nerde, ne zaman geçirecek belli değil.
Allah yardımcınız olsun...
Aslında benimde içimi kemiren şey bu otizim şüphesi
4-5 çocuk bir arada oynarken benim kızım kendi halinde daha da küçükken bile o kadar hızlı hareket ediyordu ki biz yetişemiyorduk hızına dediğiniz gibi kapının önünde ayakkabıları yan yana koyma huyu da var 4 yaşında abisi var ondan tamamen bağımsız çok nadir oynar siz otizimi görmüşsünüz kızımın hareketleri benziyor mu

Bence hiç beklemeden çocuk piskiyatriye götürün.yaptığı hareketler pek ye normal gelmedi bana.atipik otizm olabilir veya olmayabilir...ne kadar erken götürürseniz o kadar iyi olur...

Back
X