Yardim...

Lepistes86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
270
206
103
Merhaba, 14 aylık bebegim var bebegim doğup 1 ay sonra pandemi çıkınca malesef her ne kadar girişken, dışa dönük olarak yetiştirmek istesediysemde çocuğum yalnız buyudugu için girdigi ortama alisana kadar sogukluk ceken cekingen bir bebek oldu. Tabi simdilerde onu sürekli dışarı çıkarıp gezdirerek parklara götürerek yenmeye çalışıyorum ama şu anlık soğuk bi bebek.

Konuma gelince zaten bi annem ve kayinvalidemlere gidiyoruz onlar bize geldiğinde sorun olmuyor bebegim acısından bizim evimizde kimseyi yadirgamiyor ama biz onlara gittiğimizde bi çekiniyor belkide her bebek öyledir bilemiyorum şimdi ama neyse. Annemlere gidince sorun yok annemler de annem abim babam var benim bebeğime oyunlar oynatarak onu rahatlatiyolar ve kızım kısa sürede ortama alışıp istediği gibi özgür hareket ediyor. Ama kayinvalidemlere gidince evde 3 gorumcem bi kaynım anne ve baba yi bebegim aynı anda küçücük odada görünce ve hepsi bana gel diye çağırınca acayip çekiniyor ve kucağımdan inmiyordu. Bende her seferinde once alistiralim oynatalim diyorum tam indiriyorum bebegi oyun oynatiyoruz kendine gelmeye başlıyor hop bi bakıyorum biri kapmış kucağına.ben her seferinde anlatiyorum cekiniyor oyunlar oynatalim size daha rahat alissin diyorum ama ve Neyse dedimki bu sefer yorum yapmadan izliyim bakalım ne olcak. Bi baktım çocuk o kucaktan o kucağa gidiyor.bi biri aliyor sonraki sen cok sevdin bana ver . Tabi bu esnada icimde kiyametler kopsada sakin olup izledim bi baktkm bebegimin yanakları kipkirmizi olmuş gözleri ürkek bakıyor o an mutlu değil ve bu kimsenin umrunda değil hala sen daha az aldın ben daha çok aldım tartismasindalar.

Tabi öyle görünce hemen aldım çocuğumu tekrar oynatmaya bisiler yedirmeye falan çalıştım yine normale döner gibi olmaya kalmadan her biri bana ver diyor eşimde tabi alışsın bi bırakın diyor ama nafile yani.Yemek yediriyordum bi baktım bi tane görumcem yemek yedirdigim çocuğu almış kucağına goturecek ya dedim napıyorsun ben yemek yediriyorum. Ya bi çocuğu biraksalar çocuk yürüse alışacak ozgurlesecek ama 2 saat kaldıysak sadece on dakika yerde gezmistir.

Bi tane gorumcemle 2 senedir konusmuyoruz.benim evime hic gelmedi, bende onlara gidince onun evde olmadigi zamanlara denk getirmeye calissamda bazen karsilasiyoruz ve kizim onu cok az gordugu icin onu cok yadirgiyor ve guya o halasina alistirmak icin surekli onun kucagina biraktilar her seferinde cocuk agladi. Dedigim gibi bu sefer gozlemci olayim dedim ve izledim esim mudahale etti sonunda istemiyor cocuk niye zorluyosunuz diye

Ben yemek yediriyorum bir gorumcem almış eline çikolatayı uzaktan uzağa gösteriyor çocuğa ben daha çikolata hic vermemişim kayinpederim açıp yedirmeye çalışıyor. Ve her seferinde esimle ben uyarmamiza ragmen ayni seyleri yasiyoruz.ben ilk defa bu sefer sadece gozlemledim ne olacak diye. Çocuk kıpkırmızı oldu zaten 2 3 ay önce havale geçirdi hala korkusunu atamamıştım onu öyle görünce dayanamadım aldım yani ve kalkalım dedim eşime. Eşimde farkında ama babası haftada bi kere görünce bisi diyemiyor. Sevsinler diye ama bu sevmek değil çocuk onların içine girince iyice geriliyor. Ben sırf bu yüzden gitmek istemiyorum kayinvalideme. Ne yapmalıyım? ben mi abartıyorum belki öyle de alışır bebegim onlara diye bu sefer biraktim bi kendi hallerine ama yok daha kötü oldu

Onlar da bebegimin bi ailesi onlarada alışsın istiyorum ama hic bi şekilde biz onlara gittiğimiz bu mumkun olmuyor ve müdahale edince kötü oluyorum yani varya gerçekten sirf bu yüzden gitmek istemiyorum. Ne demeliyim? nasıl soylemeliyim? Benzer durum yaşayan var mı? Büyüdükçe elbet duzelicektir ama şu an için yapabilcegim bir şey var mi

Abartıyorsunuz. Belki de kayın ailesinden sakındığınız için korkuyordur çocuk onlardan.ikincş derece aile ise, sizin ailenizde ikinci derece onlara karşı da öyle olsun ozaman. Bizim gelin hanım öyle idi. İlk yeğenimiz olduğu için ölüp bitiyorduk. Kucaklama sarılma öpme eline bişey verme.helali hoş olsun ama ana baba hiç masraf etmediler herşeyin alıyorduk karşılıyorduk. Almayın harcamayın demiyordu. elin çocuğunu mu sevecek insanlar.

Yok aynı şekilde kendi ailemde de aynı durum u yaşıyoruz ama onlar fırsat tanıyorlar bahsettim yukarıda zaten. Ama kayinvalidemler de Çocuk kıpkırmızı oluyor ki oyle bi bebek değil

14 aylık bir bebek davranışları cok normal geldi.
Benim çocuk da küçükken aynen öyleydi.
O yüzden gittiğim ortamlarda ağlamasını istemediğim için durumu izah ediyordum.
Anlayışla karsiliyorlardi.
Çünkü bebek ağlayınca anne gittiğine bin pişman; ev sahibi çaresiz .
Sonraki gidislerimizde kimse kucağına almadı bizim çocuk etrafına ve insanlara alışınca yüzü güldüğünden kendi kendine kucaklarina gitti.
Bir de sizin durumunuzu yanlış anlayan da olabilir.
Çocuğu kıskanıyor gibisinden.
Kendinizi doğru ifade ederseniz karşılıklı bu sorunu cozebileceginize inanıyorum.

Tam olarak bu çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler evet ilk çocuk tecrübesizlik vs. Belki genelde her bebek böyledir ama ben alışsın istiyorum babaanne tarafına da anne anne tarafına da. Bu konularda ayrım asla gözetmem benim çocuğumun ailesi onlar. Hep izah ediyorum alıştıralım o sizle oynicaktir falan diyorum ama onlarda kötü niyetli değiller ama işte duzelicektir inşallah bu durum

Hanımefendi yapmayın bunu kendinize allah aşkına buradaki hayat amacınız laf sokmak olmasın lütfen. Ozel hayatinizda dillendiremediginiz, sinirlendiginiz şeylerin hıncını burdaki insanlarin konularina klavye basinda atar yyapmayin.Dert mi yarıştırıyoruz burda yok kucağa alimdi diye konu da acilmis ya. Konu kucaga alinmak degildi ama sizim amaciniz zaten laf sokmak oldugu icin bunun pek de bi onemi yoktu. Esim bende korkuyormuş bunu nasıl anladiniz allah aşkına. Sizim belli daha büyük sorunlarınız var allah yardım etsin

Hassaaiyetinizi anlıyorum ama abartmışsınız biraz. 14 aylık bir bebek bunaldığı zaman ağlar, aman sabredeyim diyerek kendini sıkmaz. Sık sık vurguladığınız yanakları kıpkırmızı olmuş gözleri dolmuş ifadesine siz anlam yüklemişsiniz bence. Yoksa çocuk basar yaygarayı.
Ortama alıştrmadan üzerine varmamak gerek çocuğun katılıyorum ama hala, amca vs de sevmek ister, onları da anlıyorum.

Sizi en iyi yaşayan anlar.
Insanin çocuğunu sevdirmek istmemesi gibi bir söz konusu olabilir mi?
Sizi illa ki yanlış anlayan olacaktır.
Benim babam başka torunlarını severken benim çocuğumu öyle sevmiyor diye üzülürdüm hatta ne yapayım kızım sevdirmiyor ki derdi.
Ben de biraz sabretseniz hemen kucağınıza almasaniz o da sevdirir kendini derdim.
Bir müddet dediğimi yaptılar sonra dede torun birbirine doydular.
Her çocuk bir değil. Kimisi hemen alışır Kimisi zaman ister. Anlayışlı olmak gerek.
Çocuk psikolojisi tarzında kitap alıp okumayı da çok seviyorum kitaplarda da hu konulara deginilmis.
O yüzden sizin de içiniz rahat olsun hepsi geçip gidiyor şimdi benim çocuk büyüdü bana bile izin vermiyor dedesini kendisi öpüp sevecekmiş en önden o koşar o sarılır.
az sabır hepsi geride kalacak.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler yok herkes farketti kıpkırmızı olmuştu ve balkona çıkardık falan . Kesinlikle dediginiz gibi önce alışması lazım zaten sevsinler diye götürüyorum babasının gelmeye vakti olmuyor falan diye.

Kesinlikle haklısınız nur hanım her çocuğun mizaci farklı biraz anlayış biraz sabır gerekli. Ben kalabalik ailelerde buyuyen çocuklari gordukce cok hevesleniyordum cocugun ozguvenine, yeme icme rahatlığına ,sicakkanliligina vs. kalabalikta buyutucem diyordum ama geçen seneki bebeler pandemi ile doğunca öyle olmadı malesef. Eşimin ablaları kardeşi var diye daha çok kaynaşır diye oraya daha çok götürmeye çalışıyordum ama orda da böyle durum oluyor anlıyorum sevmek istiyorlar ama bu bebeği daha çok bunaltıyor alışamadığı için. Onlarda oyuncak bebek gibi kucaktan indirmemeye calisinca bende daralıyorum. Dediginiz gibi inşallah bizimde zamanlar duzelicektir.

Ben de halayim hem de teyzeyim benim de yeğenlerim var hepsini de canım gibi seviyorum ama çocuk eğer benden rahatsız oluyorsa ne diye minciklanir ki o bebekler ne yani çocuk birden 180 derece dönüp kahkaha mi atacak sanıyorlar.
Benim yeğenim daha yeni yeni bana alıştı. Kucağıma alacak olsam ağlıyordu hemen bırakıyordum.
Yine ki empati duygum var ki benim çocuğuma yapılan saçmalıkları ben kendi yegenlerime yasatmadim.

Valla benim bebegim de asiri derecde yabancilama vardi hala da hafif var bayramlarda falan filan kendini yirtarak aglardi cok gormedigi kisileri yabancilardi ama gore gore buyudukce alisti sizinki de alisir zamanla onlar da oyunla falan sevsinler huylari boyle napalim bizimkini de kimse opemez kucaklayamazdi cok aglayinca birakiyrlrdi alisti sonra ama hala opturup sevdirmez cok sevmio seyleri 3 yasnda:))

Evet aynen öyle yapıyorlar vede sende çok durdu ben az aldım yarışına giriyorlar buna sinirleniyorum ki kucaktan ziyade oyun oynatmaya çalışsalar daha çok keyif alçaklar karsilikli

Teşekkür ederim yorumun için benimkide öyle soğuk bi bebek bizden küçük bi bebek vardı parkta yanına götürdük. Maşaallah o bebek nasıl sıcakkanlı benim bebegime sarılmaya çalıştı ama benimki itti onu dediginiz gibi zamanla alışır da şu durumda beni kayinvalidemlere gitmeme sebep olcak

Abartiyorsujuz ve cok kontrolcusunuz hakli oldugunuz tek sey cikolata vermeleri uyarin bikmadan usanmadan vermesinler gerisi cocugu birakin aglar zaten gerekirse kendisi cok kontorlcusunuz belli bu cocuk icin iyi degil
Evet istemsizce kontrolculugum var ama bunu aslında kontrol ediyorum ama içinde deli gibi kontrol arzusu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…