- 4 Mart 2012
- 15.601
- 36.130
- 798
- Konu Sahibi Lepistes86
Siz Eşinizin ailesine, kendi ailenize davranmadiğiniz sürece bebeğiniz genç kız bile olsa yanakları kızaracaktır..Merhaba, 14 aylık bebegim var bebegim doğup 1 ay sonra pandemi çıkınca malesef her ne kadar girişken, dışa dönük olarak yetiştirmek istesediysemde çocuğum yalnız buyudugu için girdigi ortama alisana kadar sogukluk ceken cekingen bir bebek oldu. Tabi simdilerde onu sürekli dışarı çıkarıp gezdirerek parklara götürerek yenmeye çalışıyorum ama şu anlık soğuk bi bebek.
Konuma gelince zaten bi annem ve kayinvalidemlere gidiyoruz onlar bize geldiğinde sorun olmuyor bebegim acısından bizim evimizde kimseyi yadirgamiyor ama biz onlara gittiğimizde bi çekiniyor belkide her bebek öyledir bilemiyorum şimdi ama neyse. Annemlere gidince sorun yok annemler de annem abim babam var benim bebeğime oyunlar oynatarak onu rahatlatiyolar ve kızım kısa sürede ortama alışıp istediği gibi özgür hareket ediyor. Ama kayinvalidemlere gidince evde 3 gorumcem bi kaynım anne ve baba yi bebegim aynı anda küçücük odada görünce ve hepsi bana gel diye çağırınca acayip çekiniyor ve kucağımdan inmiyordu. Bende her seferinde once alistiralim oynatalim diyorum tam indiriyorum bebegi oyun oynatiyoruz kendine gelmeye başlıyor hop bi bakıyorum biri kapmış kucağına.ben her seferinde anlatiyorum cekiniyor oyunlar oynatalim size daha rahat alissin diyorum ama ve Neyse dedimki bu sefer yorum yapmadan izliyim bakalım ne olcak. Bi baktım çocuk o kucaktan o kucağa gidiyor.bi biri aliyor sonraki sen cok sevdin bana ver . Tabi bu esnada icimde kiyametler kopsada sakin olup izledim bi baktkm bebegimin yanakları kipkirmizi olmuş gözleri ürkek bakıyor o an mutlu değil ve bu kimsenin umrunda değil hala sen daha az aldın ben daha çok aldım tartismasindalar.
Tabi öyle görünce hemen aldım çocuğumu tekrar oynatmaya bisiler yedirmeye falan çalıştım yine normale döner gibi olmaya kalmadan her biri bana ver diyor eşimde tabi alışsın bi bırakın diyor ama nafile yani.Yemek yediriyordum bi baktım bi tane görumcem yemek yedirdigim çocuğu almış kucağına goturecek ya dedim napıyorsun ben yemek yediriyorum. Ya bi çocuğu biraksalar çocuk yürüse alışacak ozgurlesecek ama 2 saat kaldıysak sadece on dakika yerde gezmistir.
Bi tane gorumcemle 2 senedir konusmuyoruz.benim evime hic gelmedi, bende onlara gidince onun evde olmadigi zamanlara denk getirmeye calissamda bazen karsilasiyoruz ve kizim onu cok az gordugu icin onu cok yadirgiyor ve guya o halasina alistirmak icin surekli onun kucagina biraktilar her seferinde cocuk agladi. Dedigim gibi bu sefer gozlemci olayim dedim ve izledim esim mudahale etti sonunda istemiyor cocuk niye zorluyosunuz diye
Ben yemek yediriyorum bir gorumcem almış eline çikolatayı uzaktan uzağa gösteriyor çocuğa ben daha çikolata hic vermemişim kayinpederim açıp yedirmeye çalışıyor. Ve her seferinde esimle ben uyarmamiza ragmen ayni seyleri yasiyoruz.ben ilk defa bu sefer sadece gozlemledim ne olacak diye. Çocuk kıpkırmızı oldu zaten 2 3 ay önce havale geçirdi hala korkusunu atamamıştım onu öyle görünce dayanamadım aldım yani ve kalkalım dedim eşime. Eşimde farkında ama babası haftada bi kere görünce bisi diyemiyor. Sevsinler diye ama bu sevmek değil çocuk onların içine girince iyice geriliyor. Ben sırf bu yüzden gitmek istemiyorum kayinvalideme. Ne yapmalıyım? ben mi abartıyorum belki öyle de alışır bebegim onlara diye bu sefer biraktim bi kendi hallerine ama yok daha kötü oldu
Eşiniz de sayenizde ne yapacağını şaşırmış gerçekten..
Ama gün olur devran döner.. Hep böyle kalmayacaksınız ya..