Yardim...

Merhaba, 14 aylık bebegim var bebegim doğup 1 ay sonra pandemi çıkınca malesef her ne kadar girişken, dışa dönük olarak yetiştirmek istesediysemde çocuğum yalnız buyudugu için girdigi ortama alisana kadar sogukluk ceken cekingen bir bebek oldu. Tabi simdilerde onu sürekli dışarı çıkarıp gezdirerek parklara götürerek yenmeye çalışıyorum ama şu anlık soğuk bi bebek.

Konuma gelince zaten bi annem ve kayinvalidemlere gidiyoruz onlar bize geldiğinde sorun olmuyor bebegim acısından bizim evimizde kimseyi yadirgamiyor ama biz onlara gittiğimizde bi çekiniyor belkide her bebek öyledir bilemiyorum şimdi ama neyse. Annemlere gidince sorun yok annemler de annem abim babam var benim bebeğime oyunlar oynatarak onu rahatlatiyolar ve kızım kısa sürede ortama alışıp istediği gibi özgür hareket ediyor. Ama kayinvalidemlere gidince evde 3 gorumcem bi kaynım anne ve baba yi bebegim aynı anda küçücük odada görünce ve hepsi bana gel diye çağırınca acayip çekiniyor ve kucağımdan inmiyordu. Bende her seferinde once alistiralim oynatalim diyorum tam indiriyorum bebegi oyun oynatiyoruz kendine gelmeye başlıyor hop bi bakıyorum biri kapmış kucağına.ben her seferinde anlatiyorum cekiniyor oyunlar oynatalim size daha rahat alissin diyorum ama ve Neyse dedimki bu sefer yorum yapmadan izliyim bakalım ne olcak. Bi baktım çocuk o kucaktan o kucağa gidiyor.bi biri aliyor sonraki sen cok sevdin bana ver . Tabi bu esnada icimde kiyametler kopsada sakin olup izledim bi baktkm bebegimin yanakları kipkirmizi olmuş gözleri ürkek bakıyor o an mutlu değil ve bu kimsenin umrunda değil hala sen daha az aldın ben daha çok aldım tartismasindalar.

Tabi öyle görünce hemen aldım çocuğumu tekrar oynatmaya bisiler yedirmeye falan çalıştım yine normale döner gibi olmaya kalmadan her biri bana ver diyor eşimde tabi alışsın bi bırakın diyor ama nafile yani.Yemek yediriyordum bi baktım bi tane görumcem yemek yedirdigim çocuğu almış kucağına goturecek ya dedim napıyorsun ben yemek yediriyorum. Ya bi çocuğu biraksalar çocuk yürüse alışacak ozgurlesecek ama 2 saat kaldıysak sadece on dakika yerde gezmistir.

Bi tane gorumcemle 2 senedir konusmuyoruz.benim evime hic gelmedi, bende onlara gidince onun evde olmadigi zamanlara denk getirmeye calissamda bazen karsilasiyoruz ve kizim onu cok az gordugu icin onu cok yadirgiyor ve guya o halasina alistirmak icin surekli onun kucagina biraktilar her seferinde cocuk agladi. Dedigim gibi bu sefer gozlemci olayim dedim ve izledim esim mudahale etti sonunda istemiyor cocuk niye zorluyosunuz diye

Ben yemek yediriyorum bir gorumcem almış eline çikolatayı uzaktan uzağa gösteriyor çocuğa ben daha çikolata hic vermemişim kayinpederim açıp yedirmeye çalışıyor. Ve her seferinde esimle ben uyarmamiza ragmen ayni seyleri yasiyoruz.ben ilk defa bu sefer sadece gozlemledim ne olacak diye. Çocuk kıpkırmızı oldu zaten 2 3 ay önce havale geçirdi hala korkusunu atamamıştım onu öyle görünce dayanamadım aldım yani ve kalkalım dedim eşime. Eşimde farkında ama babası haftada bi kere görünce bisi diyemiyor. Sevsinler diye ama bu sevmek değil çocuk onların içine girince iyice geriliyor. Ben sırf bu yüzden gitmek istemiyorum kayinvalideme. Ne yapmalıyım? ben mi abartıyorum belki öyle de alışır bebegim onlara diye bu sefer biraktim bi kendi hallerine ama yok daha kötü oldu
Siz Eşinizin ailesine, kendi ailenize davranmadiğiniz sürece bebeğiniz genç kız bile olsa yanakları kızaracaktır..

Eşiniz de sayenizde ne yapacağını şaşırmış gerçekten..

Ama gün olur devran döner.. Hep böyle kalmayacaksınız ya..

Benim bebeğim de 10 aylık. Kendi ailemi görmedi daha. Eşimin ailesini de 2 ayda bir görüyor dışarı da çıkamıyoruz. Gittiğimizde aynı durumu yaşıyoruz. Ilk bir kaç saat yabancılık çekiyor alıştırmaya çalışıyoruz. Tabi torun yiyen sevilir ama rahatsız oluyorsa çocuk zaman taninmali sonrasında zaten kendi gidiyor. Çikolata şeker konusu bitmiyor ya. Anlamıyorlar

Biraz abartılı sanki.
Ama tabi siz annesisiniz en iyisini çocuk için siz bilirsiniz.
Benim yeğenlerimi sevme tarzımi görseniz çocuk polisi çağırırsınız eve.😀
Canım eminim ki yeğenlerin sen öyle severken çok mutlulardir ve alışmışlardır bu duruma ama benim bebegim yalniz büyüdüğü için yeni nereye gitsek yadırgıyor ve bi alışma süresi olması lazım bu konuda sorun yasiyoruz

Benim bebeğim de 10 aylık. Kendi ailemi görmedi daha. Eşimin ailesini de 2 ayda bir görüyor dışarı da çıkamıyoruz. Gittiğimizde aynı durumu yaşıyoruz. Ilk bir kaç saat yabancılık çekiyor alıştırmaya çalışıyoruz. Tabi torun yiyen sevilir ama rahatsız oluyorsa çocuk zaman taninmali sonrasında zaten kendi gidiyor. Çikolata şeker konusu bitmiyor ya. Anlamıyorlar
Evet yalniz buyudukleri icin bu sorun olusmasi noemal ama bizimiilerin alistirma icin cabalamiyorlar cocuk kapmaca oynuyorlar resmen bebek gerildikce ben geriliuorim defalarca uyarmama ragmen ayni manzara sizinkilrr 2 ayda bi goruyolarmis benim esimin ailesi surwkli gormesine ragmen hic gormemis gibi davraniyorlar. Vede cikolata konusunu Sorma açmışlar yedirmeye çalışıyolar bebegim yemiyor zorluyorlar çocuğu bi içeri girdim bu manzara

Siz Eşinizin ailesine, kendi ailenize davranmadiğiniz sürece bebeğiniz genç kız bile olsa yanakları kızaracaktır..

Kotusunuz hanimefendi kötü. Icinizdeki kini nefreti burada kusmayin Burda bi yoruma verdigim cevabi sizede vurguluyorum buradaki hayat amaciniz laf sokmak olmamalı. Hayatınız da yaşadığınız sorunların hıncını burda çıkarmaya çalışmayın kısacası klavye delikanlılığı yapmayın . Hadi bunları geçtim on yargısız bi kere daha okuyun ben inanıyorum. Ben ne diyorum siz ne diyosunuz. Ben diyorum ki annemler tarafında da aynı şeyi yaşıyoruz. Siz kendi ailenize davrandığınız gibi davranmamaya getiriyorsunuz belki de siz eş aiĺenizle yaşadığınız sorunlara çocuklarınızı katiyosunuz ama ben öyle değilim bunu da vurguladım anne anne babaanne tarafinada da bağlı olsun alışsın yadırgamasın diye. Hep böyle kalmicakmisim allah herkesin gönlüne göre versin sizinde kötü kalbinize göre versin

Bi kere daha okuyun ve nerede ayrımcılık yaptığımı anladığınızı bana yazın lutfen

Kotusunuz hanimefendi kötü. Icinizdeki kini nefreti burada kusmayin Burda bi yoruma verdigim cevabi sizede vurguluyorum buradaki hayat amaciniz laf sokmak olmamalı. Hayatınız da yaşadığınız sorunların hıncını burda çıkarmaya çalışmayın kısacası klavye delikanlılığı yapmayın . Hadi bunları geçtim on yargısız bi kere daha okuyun ben inanıyorum. Ben ne diyorum siz ne diyosunuz. Ben diyorum ki annemler tarafında da aynı şeyi yaşıyoruz. Siz kendi ailenize davrandığınız gibi davranmamaya getiriyorsunuz belki de siz eş aiĺenizle yaşadığınız sorunlara çocuklarınızı katiyosunuz ama ben öyle değilim bunu da vurguladım anne anne babaanne tarafinada da bağlı olsun alışsın yadırgamasın diye. Hep böyle kalmicakmisim allah herkesin gönlüne göre versin sizinde kötü kalbinize göre versin
Siz benim yazdığım mesajdan laf sokma çabasını çıkardıysanız Allah eşinizin ailesine yardım etsin..

Ama gün olur devran döner.. Hep

Siz benim yazdığım mesajdan laf sokma çabasını çıkardıysanız Allah eşinizin ailesine yardım etsin.
Ben sizin çevrenizdekilere sabır diliyorum zor tabi

Ben sizin çevrenizdekilere sabır diliyorum zor tabi
Bir kere burada eşinizin ailesini inceden inceye adap bilmez diye kibar kibar gömüyorsunuz.

O zaman her fikre de açık olmalısınız..Bütün kk kadınları olarak hepimiz sizi alkışlayınca mı keyfiniz yerine gelecek?

Siz benim yazdığım mesajdan laf sokma çabasını çıkardıysanız Allah eşinizin ailesine yardım etsin.
İki eleştiri olmuş ikisine de aynı cevabı vermiş. Sanırım konuyu sadece haklı bulunduğunu duymak için açmış. Haksız bulununca kötüsünüz kötü.
Konuya dönecek olursam; çocuk annedeki gerginliği hisseder. Siz zaten şartlı bekliyorsunuz orada. Çocuğum ha ağladı ha ağlayacak. Ve meseleyi abartıyorsunuz. Her çocuğun mizacı alıştığı ortam bir değildir elbette. Ama durmayan çocuk zaten durmaz ,kimse de yaygarayı koparan çocuğu ille de kucağımda sıkıştırıp seveyim demez herhalde. Benim de evladım var insan çocuğu sevilince mutlu olur. Durmuyorsa da münasip bir dille kucağınıza alırsınız. Yok kalkalım. Yok kaçalım. Ayıp.

Bir kere burada eşinizin ailesini inceden inceye adap bilmez diye kibar kibar gömüyorsunuz.

O zaman her fikre de açık olmalısınız..Bütün kk kadınları olarak hepimiz sizi alkışlayınca mı keyfiniz yerine gelecek?
Bana adap bilmez i kastettiğim cümlemi söyleyin hanımefendi siz çok alışmışsınız her fikre açık olunacak lafın a sığınıp ağzına geleni saydırmaya da bana sökmez o. Ben kimseye alkışlayın demedim okumadiginiz oöyle belli ki ben alkış değil de böyle bi durumu yaşayan varsa bana ne yapmam konusunda yardım etsin dedim gelin de beni alkışlayın demedim ama kimsede kinini burda benim konuma kusmasın iyi günler size

Evet istemsizce kontrolculugum var ama bunu aslında kontrol ediyorum ama içinde deli gibi kontrol arzusu var
İşte sizin sorununuz bu + eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ..Dediğim gibi Eşinize ve ailesine bol sabır diliyorum.
Okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz yada anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz..Sizin gibilere çok şahit oldum hep yalnızlar yalnızlar..

Eşinizin ailesi sizin kaşınız gözünüz için sizinle görüşmüyorlar buna emin olabilirsiniz. Oğulları ve torunları için size sabrediyorlar !

Sadece istediğiniz cevapları almak istiyorsanız buraya değil whatsapptan arkadaşlarınıza anlatın konuyu, onlardan yorum isteyin. Arkadaşınız varsa tabi.

Buraya konu açıyorsanız eleştirileri kabul edeceksiniz. Sizi eleştiren her üyeye sorunlu muamelesi yapmak sizin sorunlu bir insan olduğunuz gerçeğini göz önüne sermekten başka bir işe yaramıyor.

Allah eşinize ve ailesine sabır versin.

İşte sizin sorununuz bu + eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ..Dediğim gibi Eşinize ve ailesine bol sabır diliyorum.
Okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz yada anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz..Sizin gibilere çok şahit oldum hep yalnızlar yalnızlar..

Eşinizin ailesi sizin kaşınız gözünüz için sizinle görüşmüyorlar buna emin olabilirsiniz. Oğulları ve torunları için pa

Eşinizin ailesi sizin kaşınız gözünüz için sizinle görüşmüyorlar buna emin olabilirsiniz. Oğulları ve torunları için size sabrediyorlar !
Hanımefendi kendinize gelin bana diyorsunuz ki eşinizin ailesini adapsizlikla sucluyorsun diyorsunuz. Bana bunu anladığıniz cümlemi söyleyin diyorum kontrolcuyum dediğim mesajı alıntılayıp gönderiyorsunuz aradaki bağlantıyı biri bana anlatsın allah aşkına.

Okuduğunu anlamayan ben miyim size daha güzel laf konusu olurdu ama malesef benim konum kayinvalidemlerle anlaşamıyorum değil konu bambaska bunu benim yazdıklarımdan anlamiyorsaniz diğer üyelerin bana yazdığı tavsiyeleri okuyunca anlayın lütfen.

Ben eşimin ailesini sevmiyormuşum onlarda beni kara kasımdan kara gozumden istemiyorlarmış bakın sizi anlıyorum sizin esinizin ailesi ile ailevi çok probleminiz olabilir sizin onlara soyleyemediginizi bana yaziyor olabilirsiniz ama cozumu benim farkli bi konuma atar gider yaparak bulamazsiniz

Ha yada değil de siz çok kayinvalide dedikodusunu yapacaksanız orası burası değil ben çocuğuma ilgili soruna benzer seyler yasayanlardan çözüm aradimm sizin de bana faydanız olmayacağı anlasildi. Tekrar iyi gunler

Hanımefendi kendinize gelin bana diyorsunuz ki eşinizin ailesini adapsizlikla sucluyorsun diyorsunuz. Bana bunu anladığıniz cümlemi söyleyin diyorum kontrolcuyum dediğim mesajı alıntılayıp gönderiyorsunuz aradaki bağlantıyı biri bana anlatsın allah aşkına.

Okuduğunu anlamayan ben miyim size daha güzel laf konusu olurdu ama malesef benim konum kayinvalidemlerle anlaşamıyorum değil konu bambaska bunu benim yazdıklarımdan anlamiyorsaniz diğer üyelerin bana yazdığı tavsiyeleri okuyunca anlayın lütfen.

Ben eşimin ailesini sevmiyormuşum onlarda beni kara kasımdan kara gozumden istemiyorlarmış bakın sizi anlıyorum sizin esinizin ailesi ile ailevi çok probleminiz olabilir sizin onlara soyleyemediginizi bana yaziyor olabilirsiniz ama cozumu benim farkli bi konuma atar gider yaparak bulamazsiniz

Ha yada değil de siz çok kayinvalide dedikodusunu yapacaksanız orası burası değil ben çocuğuma ilgili soruna benzer seyler yasayanlardan çözüm aradimm sizin de bana faydanız olmayacağı anlasildi. Tekrar iyi gunler
9 senedir buraya üyeyim bir 5 sene de takip etmişliğim var sizin gibileri çok okudum..Özellikle adap bilmezler demenize gerek yok 🤣 çok şükür leb demeden leblebiyi anlıyoruz ..

Ayrıca kehanetlerinize bayıldım iyi günler sevgili nostradamus😅😅

Sadece istediğiniz cevapları almak istiyorsanız buraya değil whatsapptan arkadaşlarınıza anlatın konuyu, onlardan yorum isteyin. Arkadaşınız varsa tabi.

Buraya konu açıyorsanız eleştirileri kabul edeceksiniz. Sizi eleştiren her üyeye sorunlu muamelesi yapmak sizin sorunlu bir insan olduğunuz gerçeğini göz önüne sermekten başka bir işe yaramıyor.

Allah eşinize ve ailesine sabır versin.
Peki burasi neden var sizin gibi imsanlar agizlarina geleni yazsin diyemi pardon? Ben usturuplu bi sekilde benzer sey yasayan birilerinden bilgi edinmek icin yazdim ama sizler gibi nereye saldiracagini bilemeyen insanlar varmis bu platformda.

Bakin ben bazı konuları okuyorum bakıyorum faydalı değilim hic bisey yazmadan geçip gidiyorum siz neden öyle yapmıyorsunuz neden laf sokmaya çalışıp arkadaşın var mı ya giriyorsunuz .28 yaşımdayım arkadaşlarımda var ama ben benzer şeyi yaşayan daha geniş kitleye hitap eden buraya yazmayı tercih ettim.

Ben her eleştireme sorunlu muamelesi nerde yapmışım bi hanımefendi konuyu bambaşka anlamış o onun problemi. Başka kime sorunlu muamelesi yapmışım?

Yapmayın lütfen burayı bu şekilde kullanmayı. Insanlara yardımcı olmicaksaniz geçin gidin polemikten beslenmeyin

9 senedir buraya üyeyim bir 5 sene de takip etmişliğim var sizin gibileri çok okudum..Özellikle adap bilmezler demenize gerek yok 🤣 çok şükür leb demeden leblebiyi anlıyoruz ..

Ben hiç bi zaman eşimin ailesine adap bilmez demedim ama şunu söyleyebilirim siz den daha çok adap bildikleri kesin

Burda iyi mesai harcamışsınız bello emekli olma vakti gelmiş artık çok verimli değilsiniz burdaki hic biseyi okumadan ezbere gidiyosunuz

Burda iyi mesai harcamışsınız bello emekli olma vakti gelmiş artık çok verimli değilsiniz burdaki hic biseyi okumadan ezbere gidiyosunuz
Aslında esprili, eğlenceli birisiniz🤣🤣 ama eşinizin ailesine tavrinizdan ve eleştiriye açık olmamanızda dolayı biz yine de anlaşamayiz..İyi ki de yakın çevremde sizin gibi birileri yok..

Back
X