Yardim...

Rahatsız oluyorsanız gitmeyin. Ama abartıyorsunuz. İnsanlara güzelce anlatsanız anlarlar.
Gitmemek olmazki ben babaanne dede olmadan büyüdüm eksikliğini hissederim hala ama işte ben o şekilde olmaması için çabalıyorum ama onlarda kötü niyetinden değil ama çocuğun alısmasına asla fırsat vermiyorlar. Öneriler genelde boyle bebeklerin zamanla duzeldigi yonde ama ben gittigimde onlara daha nasil izah edebilirim diye fikir ariyorum direk söylüyorum aslında ama demekki bi yerde yanlış yapiyorum

Aslında esprili, eğlenceli birisiniz🤣🤣 ama eşinizin ailesine tavrinizdan ve eleştiriye açık olmamanızda dolayı biz yine de anlaşamayiz..İyi ki de yakın çevremde sizin gibi birileri yok..
Beni taniyanlarda eğlenceli olduğu mu dile getirir oyleyimdir de ama bende iste yargısız infaza haksızlığa on yargıya gelemiyorum. Cevrenizde benim gibi biri olmaz zaten sizden kaçarak uzaklasir

Merhaba, 14 aylık bebegim var bebegim doğup 1 ay sonra pandemi çıkınca malesef her ne kadar girişken, dışa dönük olarak yetiştirmek istesediysemde çocuğum yalnız buyudugu için girdigi ortama alisana kadar sogukluk ceken cekingen bir bebek oldu. Tabi simdilerde onu sürekli dışarı çıkarıp gezdirerek parklara götürerek yenmeye çalışıyorum ama şu anlık soğuk bi bebek.

Konuma gelince zaten bi annem ve kayinvalidemlere gidiyoruz onlar bize geldiğinde sorun olmuyor bebegim acısından bizim evimizde kimseyi yadirgamiyor ama biz onlara gittiğimizde bi çekiniyor belkide her bebek öyledir bilemiyorum şimdi ama neyse. Annemlere gidince sorun yok annemler de annem abim babam var benim bebeğime oyunlar oynatarak onu rahatlatiyolar ve kızım kısa sürede ortama alışıp istediği gibi özgür hareket ediyor. Ama kayinvalidemlere gidince evde 3 gorumcem bi kaynım anne ve baba yi bebegim aynı anda küçücük odada görünce ve hepsi bana gel diye çağırınca acayip çekiniyor ve kucağımdan inmiyordu. Bende her seferinde once alistiralim oynatalim diyorum tam indiriyorum bebegi oyun oynatiyoruz kendine gelmeye başlıyor hop bi bakıyorum biri kapmış kucağına.ben her seferinde anlatiyorum cekiniyor oyunlar oynatalim size daha rahat alissin diyorum ama ve Neyse dedimki bu sefer yorum yapmadan izliyim bakalım ne olcak. Bi baktım çocuk o kucaktan o kucağa gidiyor.bi biri aliyor sonraki sen cok sevdin bana ver . Tabi bu esnada icimde kiyametler kopsada sakin olup izledim bi baktkm bebegimin yanakları kipkirmizi olmuş gözleri ürkek bakıyor o an mutlu değil ve bu kimsenin umrunda değil hala sen daha az aldın ben daha çok aldım tartismasindalar.

Tabi öyle görünce hemen aldım çocuğumu tekrar oynatmaya bisiler yedirmeye falan çalıştım yine normale döner gibi olmaya kalmadan her biri bana ver diyor eşimde tabi alışsın bi bırakın diyor ama nafile yani.Yemek yediriyordum bi baktım bi tane görumcem yemek yedirdigim çocuğu almış kucağına goturecek ya dedim napıyorsun ben yemek yediriyorum. Ya bi çocuğu biraksalar çocuk yürüse alışacak ozgurlesecek ama 2 saat kaldıysak sadece on dakika yerde gezmistir.

Bi tane gorumcemle 2 senedir konusmuyoruz.benim evime hic gelmedi, bende onlara gidince onun evde olmadigi zamanlara denk getirmeye calissamda bazen karsilasiyoruz ve kizim onu cok az gordugu icin onu cok yadirgiyor ve guya o halasina alistirmak icin surekli onun kucagina biraktilar her seferinde cocuk agladi. Dedigim gibi bu sefer gozlemci olayim dedim ve izledim esim mudahale etti sonunda istemiyor cocuk niye zorluyosunuz diye

Ben yemek yediriyorum bir gorumcem almış eline çikolatayı uzaktan uzağa gösteriyor çocuğa ben daha çikolata hic vermemişim kayinpederim açıp yedirmeye çalışıyor. Ve her seferinde esimle ben uyarmamiza ragmen ayni seyleri yasiyoruz.ben ilk defa bu sefer sadece gozlemledim ne olacak diye. Çocuk kıpkırmızı oldu zaten 2 3 ay önce havale geçirdi hala korkusunu atamamıştım onu öyle görünce dayanamadım aldım yani ve kalkalım dedim eşime. Eşimde farkında ama babası haftada bi kere görünce bisi diyemiyor. Sevsinler diye ama bu sevmek değil çocuk onların içine girince iyice geriliyor. Ben sırf bu yüzden gitmek istemiyorum kayinvalideme. Ne yapmalıyım? ben mi abartıyorum belki öyle de alışır bebegim onlara diye bu sefer biraktim bi kendi hallerine ama yok daha kötü oldu
Ne kıymetli çocuğunuz varmış
Bı siz dogurdunuz bı siz anasiniz
Kayinaile kim ki zaten
Sizin aileniz sevsin tabi , niye çünkü sizin aileniz çok anlayışlı canım hiç olur mi öyle şey aa

Kızdım çok gerçekten.

Kayinaile kim ki zaten
Sizin aileniz sevsin tabi , niye çünkü sizin aileniz çok anlayışlı canım hiç olur mi öyle şey aa

Kızdım çok gerçekten.
Kendi ailemde de aynı durumu yaşadığımı söyledim ayrım yaptığımı anladığıniz tek bir cümlemi alıntılar misiniz

Kayinaile kim ki zaten

Kızdım çok gerçekten.
Ben kac kere dile getirdim sevsinler diye goturuyorum diye Yazık ben bu yorumları üzülüyorum böyle gördükçe. Hiç anlamadan ezbere.
Hanımefendi size bu duygulardan mahrum etmişler galiba sizi hiçe saymışlar çocuğunuz kıymetsiz büyümüş olabilir ama benim konum anne kayınvalide ayrımı konusu değil anlamiyormusunuz öyle mi anlamak istiyorsunuz

Gayet açık ifade ettim oysaki siz polemik arıyorsanız benim konumdan gidin allah aşkı

BU BIR KAYINVALIDE DEDIKODUSU KONUSU DEGILDIR.

Ya ben anlamadım gerçekten ben gayet açık secik yazdım arkadaşlar benim konum ayrımcılık değil lütfen bunu yazacak olan yazmasın anlaşılmadı ise tekrar ifade ediyorum kendimi;

Benim çocuğum yalnız büyüdüğü için girdiği her ama her ortamda (annemlerde dahil !!!!!!) Yabancılık çekiyor alışması zaman alıyor soğuk bi çocuk ama annemler alışması için fırsat verip oyunlar oynatıyor ama kayinvalidemler hemen sevelim istiyorlar ve çocuk ilk gidişte buna hazir olmuyor defalarca soyledim biraz alistiralim oyle sevin diye ama anlasilamadigimi ifade ettjm. Bu durumda cocugumu kötü görünce anlaşamayınca gidesim kalmıyor. Ama ben babaanne dede olmadan büyüdüğüm icin boyle durumu yaşamasında asla istemiyorum aksine kalabalıkta büyüsün istiyorum .Bu durumu yaşayan anneler den ne yapmam nasil davranmam gerektigi konusunda gorus rica ettim

Lütfen bidaha ayrımcılık la ilgili bisi yazmayın yeterince açık konuştum artik

Gitmemek olmazki ben babaanne dede olmadan büyüdüm eksikliğini hissederim hala ama işte ben o şekilde olmaması için çabalıyorum ama onlarda kötü niyetinden değil ama çocuğun alısmasına asla fırsat vermiyorlar. Öneriler genelde boyle bebeklerin zamanla duzeldigi yonde ama ben gittigimde onlara daha nasil izah edebilirim diye fikir ariyorum direk söylüyorum aslında ama demekki bi yerde yanlış yapiyorum
Sizin genel olarak gergin bir tavrınız var bence. Burda da gözlemlerseniz forumda genel olarak en mantıklı yorumları yazan üyelere çok yükselmişsiniz. Bence eş ailesine de ılımlıca izah etseniz anlarlar. Kimse torununun kötülüğünü istemez.

Sizin genel olarak gergin bir tavrınız var bence. Burda da gözlemlerseniz forumda genel olarak en mantıklı yorumları yazan üyelere çok yükselmişsiniz. Bence eş ailesine de ılımlıca izah etseniz anlarlar. Kimse torununun kötülüğünü istemez.
Forumda genel olarak mantikli yorumlar yapıyor olabilirler ama benim konuma gayet gergin giren onlar ben bi mantık göremedim yazdıklarında hatta konumla alakalı bisey de göremedim

Peki burasi neden var sizin gibi imsanlar agizlarina geleni yazsin diyemi pardon? Ben usturuplu bi sekilde benzer sey yasayan birilerinden bilgi edinmek icin yazdim ama sizler gibi nereye saldiracagini bilemeyen insanlar varmis bu platformda.

Bakin ben bazı konuları okuyorum bakıyorum faydalı değilim hic bisey yazmadan geçip gidiyorum siz neden öyle yapmıyorsunuz neden laf sokmaya çalışıp arkadaşın var mı ya giriyorsunuz .28 yaşımdayım arkadaşlarımda var ama ben benzer şeyi yaşayan daha geniş kitleye hitap eden buraya yazmayı tercih ettim.

Ben her eleştireme sorunlu muamelesi nerde yapmışım bi hanımefendi konuyu bambaşka anlamış o onun problemi. Başka kime sorunlu muamelesi yapmışım?

Yapmayın lütfen burayı bu şekilde kullanmayı. Insanlara yardımcı olmicaksaniz geçin gidin polemikten beslenmeyin
Şimdi hatırladım siz eşine şiddet uygulayan üyesiniz. Anlaşıldı mevzu 😉

Benim tek yeğenim de böyle. Ama annesi odada değilken yapmıyor pek duruyor gülüyor sonra annesini hatırlarsa etrafta göremezse mızmızlanıyor. Bir de beş dakika odadan çıkın bakalım oraya gittikten bir müddet sonra.

Benim tek yeğenim de böyle. Ama annesi odada değilken yapmıyor pek duruyor gülüyor sonra annesini hatırlarsa etrafta göremezse mızmızlanıyor. Bir de beş dakika odadan çıkın bakalım oraya gittikten bir müddet sonra.
Hiç denemedim bunu görmezse daha huzursuz olur diye düşünüyordum. Deniycem ama sağolun

Hiç denemedim bunu görmezse daha huzursuz olur diye düşünüyordum. Deniycem ama sağolun
Ilk birkaç gittiğinizde yapsanız huzursuz olur Tabii ki ama sizin kızınız kaç kere gitmiş ortama ve insanlara gözü alışmıştır aslında.Bir de benim kardeşim de bilerek yapmıyor zaten tuvalete gidiyor çay doldurmaya gidiyor ya da teli çalıyor konuşmaya gidiyor falan. Yani mesela 2-3 saat duruyorsanız hiç mi yalnız kalmadı bu çocuk

Ilk birkaç gittiğinizde yapsanız huzursuz olur Tabii ki ama sizin kızınız kaç kere gitmiş ortama ve insanlara gözü alışmıştır aslında.Bir de benim kardeşim de bilerek yapmıyor zaten tuvalete gidiyor çay doldurmaya gidiyor ya da teli çalıyor konuşmaya gidiyor falan. Yani mesela 2-3 saat duruyorsanız hiç mi yalnız kalmadı bu çocuk
Şöyle söylim hepsini teker teker tanıyor yabancı olmadığını biliyor ama dışarıdan başka eve giriyoruz ya çok yadırgıyor. Ilk başta kimseyi istemiyor alışması gerekiyor ortama bunun içinde yürüyen bo çocuk. Gezip biseyler le ilgilenince ozgurlesip etrafa herkese alışıyor annemler de böyle oluyor ama kayinvalidemler de söylememe rağmen buna fırsat tanımıyorlar bi bahaneyle ortama henüz alışmamış çocuğu kucağına alıp hoplayıp zıplayıp alistiracagini zannediyorlar ama benimki öyle olmuyor. Dönüyor kalıyor korkuyor gözlerinde endişe okunuyor yani ama aglamiyot da mutlu desen değil izlemek icin hic bisi demeden bekledik en sonunda cocuk kipkirmizi oldu yanaklari alev sacti balkona cikardik. Ama gittiğimiz Yerde gun icinde tabiki bende lavobaya mutfağa falan gidiyorum ama kısa süreli geliyorum geri

KudrAlobar KudrAlobar helal sana hafiye gibi kadınsın..Konuyu okudum da eşinin neden korktuğunu anladım ..

Orda da onu sakinleştirmeye çalışanları terslemiş..

Bu kk daha neler görecek bakalım ..

KudrAlobar KudrAlobar helal sana hafiye gibi kadınsın..Konuyu okudum da eşinin neden korktuğunu anladım ..

Orda da onu sakinleştirmeye çalışanları terslemiş..

Bu kk daha neler görecek bakalım ..
Siz nasıl insansiniz ya hayret içindeyim lütfen polemiği başka yerlerde arayın sabah sabah ne bu tartışma polemik isteği yaşam felsefeniz bu mu mutluluk kaynaginiz mi bu keşke yazdıklarımı biraz anlayabilecek durumda olsanız utanirdiniz

14 aylık bebek her girdiği ortamda öyle davranır zaten çoğunlukla . kucaktan kucağa geziyor diye psikolojisi mi bozulacak 😂😂😂 ne bileyim yok mutsuzdu , yok yanakları kızardı , yok yalnız büyüdü 😂😂😂 merak etmeyin hatırlamaz . Hem o yaşta bir bebek aman alttan alayım şimdi ağlamayayım demez ki . Canı isterse ağlar , canı isterse sokak ortasında , kurul toplantısında memeeeeee diye bağırır , pırtlatır , kusar , kendini yere atar , bulduğu şeyleri yalar , ısırır...
Belki çok mutlu oldu , heyecandan yanakları kızardı ☺️ Allah başka dert vermesin. Ne diyeyim kayınvalide, görümce vs olmak bu devirde çok zor. Sevsen çok mıncıkladılar oluyor , sevmesen ilgilenmedin oluyor . Bence siz bebek sevme talimatı hazırlayın ev ahalisine uygulamalı anlatın . O şekilde sevsinler .
Benim bir velim vardı ; çocuğuna ödevini niye yapmadın diye sorunca ve eksi verince özgüvenini kaybettirdiğim için beni şikayet etmişti . İlerleyen yıllarda Aynı o veliye evrileceksiniz diye korkuyorum şu anda .

Şimdi hatırladım siz eşine şiddet uygulayan üyesiniz. Anlaşıldı mevzu 😉
Hanımefendi yazık size valla ben burda bambaşka bisey soruyorum dedektifcilik oynuyorsunuz ben zaten gizli saklı olsam tekrar buraya yazmam siz de ne bu hazine bulmuş gibi sevinç. Ben size bisey diyim mi geçmişinde bi ayıbı olanları allah sizlerle karsilastirmasin. Sizin gibi kin dolu insanlarla

Back
X