Arkadaşlar ben Bursa'da oturuyorum, sokakta kalmış tahminimce 5 6 aylık bir erkek kedi buldum. Çok insan canlısı ve akıllı bir kedi eve aldım.. Ama malesef kedide pire var. Yarın Hayvan Hastanesine götürmeyi düşünüyorum ama kimse yerini bilmiyor :26: Aranızda Bursa Hayvan hastanesinin adresini bilen varsa yardımcı olabilir mi...
Bursa Hayvan Hastanesi Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı ve Üniversite içinde. Kendi aracınızla giderseniz İktisat Fakültesine ve diğerlerine yakın meydan var. Yani toplu taşıma araçlarının Üniversiteden ilk hareket ettiği büyükçe bir alan var. Orada kime sorsanız yönlendirirler.
Toplu ulaşımla gidecekseniz, aynı şekilde trenle Üniversiteye kadar gidip ondan sonrasını otobüs veya minibüslere sorarak Hayvan hastanesine kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Kedilerle ilgili olanlarını bilemiyorum ancak en son bir kaç gün önce köpeğimiz için karma aşıya gitmiştim.
İç ve dış parazitini biz de üç aylık periyodda belirledik.
Fiyat olarak farklı şirket veya firmaların aşıları veya hapları (yani dış parazit damlası ve iç parazit hapı) fiyat olarak ya da içerik olarak değişiyor olabilir.
Hayvan hastanesine götürdüğünüzde soruyorlar neden getirdiğinizi? Muayene mi, hasta mı falan diye. Aşılama için getirdiğinizi söylerseniz muayene ücreti almıyorlar zaten, direk sizi yönlendiriyorlar ve veterinerler gerçekten çok muhteşem ilgileniyorlar.
Genel durumunu kontrol ediyorlar, dosyasını açıyorlar, tartıyorlar vs.
İç ve dış parazitini ve de eğer kediler için de gerekiyorsa ilk karma aşısını birlikte tavsiye edeceklerdir, hatta karma aşıdan önce muhtemelen kuduz aşısına öncelik vereceklerdir diye düşünüyorum.
Kedi daha yavru olduğu için kg. ına göre en düşük ve tek hap, bir de dış parazit damlası ve fazladan yukarıda belirttiklerimden birini tavsiye deceklerdir en fazla. Çünkü iki aşı arasında en az 21 gün süre geçmesi gerekiyor.
Sonuç olarak nasıl olsa iç ve dış parazit ve pire tozu gibi birşeyler almayı düşünüyorsanız, bence hayvan hastanesine götürmeniz daha iyi olur sanırım. Çünkü minik kedinin muayenesi de yapılır, kalbini falan da dinliyorlar. Damla ve hapı da oranın eczanesinden alabiliyorsunuz. Veteriner damlasını damlatır ensesine, hapını artık sevdiği bir yiyecek veya sütüne eriterek verirsiniz.
İnşallah o minik can, onu da rahatsız eden ve onun üzerinde bulunmaması gereken o başka minik canlardan bir an evvel kurtulur.
Kolay gelsin.