Merhaba, ben Kürt'üm ve Kürt biriyle evlendim. Ayrica doğuda büyümüş olsaydi erkek arkadasiniz kötü pis kaka mı olacaktı? Hayır yani hem doğulu biriyle evlenmeyi düşünüyorsun hem de dediğin kırıcı laflarla kendinle çelişiyorsun. Bizim kültürümüzü begenmiyorsan evlenmeyeceksin o çocukla. Ha, adetlere gelince. Kürtler gelinlerine sahip çıkarlar (Türkler çikmaz demiyorum yanlış anlamayin) büyüklere saygı gösterilmesini isterler. Senden maddi açıdan hiçbir şey istemezler, her şeyi alırlar sonra da yüzüne falan vurmazlar. Her şeyi aldıktan sonra eğer durum el vermeyip gelinin annesine bir bilezik degil de cumhuriyet almışlarsa hediye niyetine, içlerine oturur üzülür ve utanırlar ama kimse onları kırmaz. Benim anneme kv bilezik aldı ve her gittiğimizde de bi şeyler alalım diyor. Gecen gun annene bi yüzük almadık ayıp oldu diyor. Her neyse gelirler Allahin izni Peygamberin kavliyle isterler. Kahvelerini yudumlarlar, gerçi bizde kahve kültürü yoktur. 50 kişi gelip beni istemişti nasıl kahve yapayım. Geleneklerine çok düşkündürler. Gelinleri iyi olsa canlarını verirler. Sürekli rahatsız etmezler. Ailene asla laf söylemezler ve söyletmezler. Her size gelişlerinde ellerinde hediyeyle gelirler. Düğün alışverişinde herkese hediye alırlar ( durumları yeterse ) güler yüzlüdürler ( her milletin olabileceği gibi ) dinlerine düşkündürler. Kimse laf sokma dertleri yoktur. Ve asla bunu unutma en önemlisi Nişan atmazlar, nişanlanmak evliliğin % 75dir derler ve nişan atmak nikah bozmak gibidir bizlerde. Eşim biz nişanlıyken evliyiz artık derdi. Bizde nişan atmak yok olamaz ki Allah kimseyi o duruma sürüklemesin inşallah. Sana mutluluklar. Ha tabi yöreden yöreye de adamlık değişir. Sana mutluluklar. Ben çok mutluyum insallah sen de olursun. Ben asla ama asla kendi kültürümün dışında biriyle evlenemezdim çok şükür Rabbim gönlüme göre verdi. Belki bu konuda biraz sıkıntı çekebilirsin o kadar.
Selametle..