Tatlı Tarifi Yardım..

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.872
17.493
498
Kizlar geçenlerde bir yerde yedim.
Bir pasta.
Tavada pankek gibi yapmis herhalde ustuste koymuş.
Karamelli sos dökmüş müthiş bir şeydi.
Bilen var mi bunu ?

pankek-pasta-fotografi-2-500x333.webp

Böyle birşeymiydi tadı nefis tarif verebilirim denemek isterseniz :)

valla enfes gözüküyor tarıfı versenız şahane olur:kk77:
Tabi ki veririm :KK52:

Pankek Pasta
  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kakaolu puding ( 750 ml sütle hazırlanandan, 6 porsiyonluk olan )
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;

• 1 kutu krem şanti ( 2 poşet )
  • 1 paket çikolata sos ( 1 paket orman meyvili sos, isteye bağlı )
  • 1 tane muz
  • Süt (krem şanti ve sosu hazırlamak için)
Yapılışı;
Yumurtayı şekerle çırpıp içine sıvı malzemeleri ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Sonra toz haldeki pudingi, ununu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra krep tavasına yada yanmaz bir tavaya çok az sıvı yağ döküp bir kepçe kek harcından tavanın tam ortasına döküp yayılmasını bekliyoruz. Tavayı biraz sağa sola çevirip yayıyoruz. Çok fazla değil ama ( ilk yaptığınız düzgün olmayabilir, daha sonrakiler güzel olucaktır ) Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz ( yaklaşık 8-9 adet pankek çıkıyor, ben 6 tanesini kullandım. Siz isterseniz hepsini kullanabilirsiniz )

Çikolata sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğutuyoruz. Şantiyi de tarifindeki gibi hazırlayıp soğuyan pankeklerin üzerine kaşık yardımıyla sürüyoruz. Üst üste kat kat diziyoruz. Ara katlara muz dilimleyip koyuyoruz. En son üzerine çikolata sosu döküyoruz. Ben meyveli sosta kullandım. Siz sadece çikolata sosla yapabilirsiniz yada istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

pankek-pasta-fotografi-1.webp

Back
X