• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım.

Biryesilsusamuru

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
11
17
8
Ankara
Merhaba sevgili kk üyeleri. Yıllardır okurum burayı fakat ilk defa yardımınıza ihtiyaç duydum.
benim bir arkadaşım var ve istenmeyen bir gebelik yaşıyor şu anda. erkek arkadaşı herhangi bir şekilde destek olmayacağını çok üslupsuz şekilde belirtti ve biz de arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. kürtaj olmayı istiyor fakat operasyonu gerçekleştirecek doktor arayışındayız. daha sonraki hayatı için devlet hastanelerinde kayıt alınması sebebiyle özel muayenehanesinde anlayışlı bir doktor arayışında. eğer tavsiye vermek doktor adı ve fiyat bilgisi konusunda yardımcı olmak isteyen olursa özel mesajlarıma bakıyor olacağım.

Çok üzücü yaaaaaaaaa. İnsanlar Bebek diye ölüyor. Yardım edin arkadaşınız doğursun çocuğunu. Sonra bir daha çocuğu olucak mı bakalım? Yazık.

Çok üzücü yaaaaaaaaa. İnsanlar Bebek diye ölüyor. Yardım edin arkadaşınız doğursun çocuğunu. Sonra bir daha çocuğu olucak mı bakalım? Yazık.
maalesef şu anda doğurabilecek psikolojik fiziksel ve ekonomik anlamda bir yeterliliği bulunmamakta. özgür iradesi ile verdiği bu karara saygı duyup arkadaşımıza destek olmaya çalışıyoruz. o yüzden önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. teşekkürler

Ben şunu anladım,biz kızlarımızı hiç bir konuda yetiştiremiyoruz.iradesiz,ezik,bilgisiz yetiştiriyoruz.sözüm arkadaşınıza bu arada...
bir ilişki yaşıyorsan tedbirini alacaksın,almıyorsan günahını çekeceksin.ama işlediğin günahı doğmamış bir çocuğa çektirmeyeceksin.devlet hastanesi kayıdında çıkmasın,çünkü sonra başkasıyla evlendiğinde o günahı bir de o adama çektirmeyeceksin...
Eğer böyle ilişkileri normal karşılıyorsan da oturup korunma yöntemleri öğreneceksin.

sevgili kk üyeleri burada benden yardım isteyen bir arkadaş ve destek olunması gereken bir insan var. size sebepleri durumu şartları ve daha pek çok şeyi açıklayabilirim ama sizin yerinize anlayamam. o yüzden yardım eli uzatmak isteyen üyelerimizden özel mesaj bekliyor, deneyimlerini paylaşmak isteyenler olursa can kulağımla dinliyor olacağım. bunun dışında arkadaşımın kararını sorgulayan üyelerimizden ise başka bir yerde kendi değer yargılarını ve düşüncelerini sergilemelerini rica ediyorum. çünkü faydaları dokunmuyor.

Devlet hastanesine kaydı olunca ne oluyor anlamadım? Tüm aile bireylerine ''Ey ahali bu kadın kürtaj oldu!'' diye mi duyuruyorlar? Ya da evlenince kocası geçmişte geçirdiği operasyon kayıtlarına mı erişebiliyor?
Valla sınır belli, 10 hafta. Acilen bir yer bulamazsanız devlete gider arkadaşınız. Ya düşeceksiniz işlek bir caddeye, özel muayenehaneleri gezeceksiniz.

Keşke böyle olmasaydı , ama yapacak bir şey yok ...

Yardım istemişsiniz , size önerebileceğim Kadın Doğum Doktoru Derviş Özer , internet den bilgilerine ulaşabilirsiniz...

Bundan sonra daha dikkatli olmanız dileği ile geçmiş olsun...

Merhaba sevgili kk üyeleri. Yıllardır okurum burayı fakat ilk defa yardımınıza ihtiyaç duydum.
benim bir arkadaşım var ve istenmeyen bir gebelik yaşıyor şu anda. erkek arkadaşı herhangi bir şekilde destek olmayacağını çok üslupsuz şekilde belirtti ve biz de arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. kürtaj olmayı istiyor fakat operasyonu gerçekleştirecek doktor arayışındayız. daha sonraki hayatı için devlet hastanelerinde kayıt alınması sebebiyle özel muayenehanesinde anlayışlı bir doktor arayışında. eğer tavsiye vermek doktor adı ve fiyat bilgisi konusunda yardımcı olmak isteyen olursa özel mesajlarıma bakıyor olacağım.
Oncelikle ark. Korunma yollarini bilmesi iyi
olurdu.
Olan olmus. Babacık da durumu red ettigine gore aldirmasi elbette aldirmasi daha iyi.
Fakat kocaman bir fakat. Ozgur iradesi ile karar verme yetisi tam randimanli
calismayan arkadasinin yani korunmasiz iliskiye girip hamile kalan bir kisinin verdigi her karar yanlistir.
Ailesine durum izah edilir. Aileler gelir kurtaj olur.
Aldirmak istemiyorsa babalik davasi acilir.
Aileye diyemez diyebilirsin ama en kotusu bir iki tokat iki uc tuu senin suratina derler.
Gecer. Kimse kizinin bu duruma dusmesini istemez.
Oyle bir basiniza kurtaj olamazsiniz. Ölümu var bu isin. Sonra ailesine ne diyeceksiniz. Bizvyardim ettik.
Arkadasinda dogrusu lazim insana.
Birde sunu siddetle belirteyim. Kurtaj yasak. Her doktor yapmaz, yapamaz yasak. Yapanda sorumluluk kabul etmez.
Ozel hastaneleri bilmiyorum.
Devlet haataneside babanin onayini iatiyor kurtaj icin.
Arkadasinizi dogru yola surukleyin.dogru yol kurtaj bile olsa preseduru var her isin.
Sevismek hamile kalmak ne kadar dogal ve guzrl birsey ise su dk. sonuclarina da aci tatli katlanacak...

Keşke böyle olmasaydı , ama yapacak bir şey yok ...

Yardım istemişsiniz , size önerebileceğim Kadın Doğum Doktoru Derviş Özer , internet den bilgilerine ulaşabilirsiniz...

Bundan sonra daha dikkatli olmanız dileği ile geçmiş olsun...
Ya nasil dokt. Adi filan verebiliyorsunuz. Ya aksi bir durum olup kanamadan gitse kim nasil hesap verecek??? Kiz öldügu ile kalir.
Herseyin yolu yordami var.

Sgk kayitlarina girmesin hesabi yapilmasi bu iste sevgili anne adayimizin cok da masum kandirilmis bir kizcagiz olmadigi dusundurtsede. Olan olmus...
Ama birden fazla iliski varsa babacik baba adayi ben degilim bana yuklemeye calisiyorsun diyebilir
Durum boyle bile olsa ailesine yuzunu kizartip diyecek.baska dogru yol ben bilmiyorum.

Çocuğu olmayan insanlar ile bu konu ne alaka? Eğer bu kadar hassaslık varsa yetimhaneler kimsesizlere dolu hanımlar.
Belli ki kız çaresiz kalmış ben de kurtaja karşıyım ama çaresizlik çok farklı birşey.
Bu konuda da polemik eksik olsun .
Allah da isteyen herkese çocuk nasip etsin .

Herkesin bu hayatta yaşadıkları farklı, bi bilmişlik taslamayın Allah aşkına ya. Doğru yada yanlış, herkesin hayatı yaşadıkalrı, almak zorunda oldukları ders farklııı. Fark-lıııı. Hepimiz tek tip, tek doğru yaşamıyoruz şu hayatı. Bu kişinin kendi vicdanına kalmış bişey.

Yanlış evet, ama olan olmuş. Babasız doğurup, hem kendi hem çocuğu sürünceğine bu karar daha mantıklı. Yok efendm korunsaydında, yaparken aklın nerdeydi, sizin yaşadığınızın faturası neden masum bebeğe kesilsin tarzı şeyler demenin bi getirisi yok şuan. Heralde dersini alır bunu yaşayan kişi. He yok almıyosada Allah.a verir hesabını.

Bir bilgim yok ne yazıkki yardım edemicem. Umarım çözüme kavuşturursunuz..

Back
X