- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi Biryesilsusamuru
Sevgili kk uyesi, konumla ilgilendiginiz icin tesekkurler oncelikle. Fakat tanimadiginiz iki insan hakkinda yorum yapmak uzerine beni de arkadas olarak icine almak ne kadar dogru bilemedim. Ozellikle bu yorumun aleni bir sekilde uslupsuzluga vardigini dusunuyorum. Eger merak ediyorsaniz detay ogrenmek ve yardimci olmak amacindaysaniz ozel mesajlariniza cevap verebilirim tabiki de. Bunun disinda istedigim yardimin sinirlari belli. Size verdigim cevap ile birlikte 3. Kez yaziyorum nasil bir yardim bekledigimi ve olayin etik boyutunu tartismadigimi. Kaldi ki bunun cok yipratici bir surec olduguni fiziksel ve ruhsal sagligi cok etkiledigini hepimiz okuyoruz goruyoruz biliyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaktan baska bir cozum goremiyorum. En azindan bir cozum ve destek arayisindayiz, bunu bir yasanmislik ve tecrube olarak tabiki alabiliriz almamiz da gerekir fakat su hassas noktada oh olsun bu da ders olsun seklinde bir yorum da o zor psikolojide olan insana yardimci olmayacaktir. Burada ben degil arkadasim sizden caresizce yardim istiyor olabilirdi. Kendisi yazmak zorunda kalabilirdi ve psikolojisinin bozuk oldugu boyle bir donemde psikolojisini "dusunen" insanlar tarafindan dusuncesizce yapilan yorumlarla kim bilir neler yasayacakti..
Bakin ben kimseye oh olsun falan demedim, sadece okuyanlara ders olsun dedim!!! Yazdigim yazida da uslupsuzluk falanda yok ayrica yazdiklarim tamamen bir tespit ve dogru tespit ettigimide dusunuyorum daha fazla detay vermenizede zaten gerek yok arkadasinizin durumu ortada. Yazdiklarim size yada arkadasiniza saldiri veya asagilama amacli degil burda bu yazilari okuyan yuzlerce genc kiza bir seslenisti. Cunku birsuru insan var cagdasligin ozgurlugun genc olmanin tanimini farkli yapan ve burda cesit cesit hayat tarzlarini savunan, bende dedim ki yasadiklarinizin sonu boyle olmasin kendinize dikkat edin, genclik heyecanina yenilmeyin. Kendinize sahip cikin demek istedim, ayrica sizin yaslarinizda hepimiz genctik hepimiz cahildik hepimiz cocuktuk bunda da bir hakaret ve uslupsuzluk goremiyorum ben!!!
Sorununuza gelecek olursak cozum belli : Ya para bulup ozel bir hastaneye gideceksiniz yada bir aile buyugunden yardim alacaksiniz onun disinda yardim edecegim derken kotu ellere dusup kizi sagligindan edersiniz. Ve is sadece kurtajla da bitmeyecek muhtemelen bir muddet psikolojik tedavide gormesi gerekebilir tek basiniza bunlarin altindan maddi/manevi kalkabileceginizi dusunuyorsaniz yapin yok ama sirf ailesinden saklamak icin isi bir sekilde ort bas ederseniz sonrada arkadasinizin yavas yavas daha kotu olmasina sahit olabilirsiniz.
Ne yasadiginizi biliyorum universitede bir sinif arkadasim nisanlisindan hamile kaldi ve henuz okulun bitmesine cok oldugu icin aldirdilar, bakin durum sizinkinden cok daha farkliydi, orda bile nisanlisi basindan sonuna yanindayken kiz aylarca kabuslar gordu aylarca o psikolojiyi atamadi uzerinden. yillar gecip evlendiklerinde 2 kizlari oldu ve hala diyorduki o ilk bebegim erkekti hissediyordum ruyalarima geliyordu. Yasanilan seyin ne kadar agir oldugunu ve psikolojisinde uzun vadeli nasil izler birakacagini bilemezsiniz. O yuzden bir buyugunun bir yakinin anlayisli olabilecek aileden birinin bilmesi sart siz yarin bir kac sene sonra mezun olup gittiginizde o kiz tek basina onla bas etmeye devam edecek cunku.