Peki cok tesekkurlerHer yas grubunun kendine göre dikkatini ceken bir etkinlik, dikkat cekme yöntemi vardir.
Lise dönemi ile bir tutamazsiniz, gecmisteki cocukluklarimizla da kiyaslamaya gelmez. Teknolojiyle hasir nesirler, enerji atmaya ihtiyaclari var vs..
Ders esnasinda bransiniza göre bir bağırısla başlayıp seslerini ayni anda kesmelerini saglayin.
Sanirim ücretli öğretmenlik yapıyorsunuz su anda, egitim Fakültesi mezunusunuz veya formasyonunuz vardir illa ki.
Birazcik o bilgilerinizi yas grubuna göre güncelleyin. Sesinizi yukseltmeden calismalar yapabilirsiniz.
sınıfı gruplandirip sinifta etkin olmalarini ve birbirlerini kontrol etme birbirlerini sakinlige ve basariya teşvik etmelerini saglayabilirsiniz.
Peki cok tesekkurler
Biraz sanki pratikle kazanilan birseymis gibi geliyor banaAllah yardımcınız olsun. o yaşlar ergenlik zamanının başladığı yaşlar. ilgilerini çekemezseniz susmaları, sizi dinlemeleri çok zor olur gerçekten. mezun olduğunuz okuldaki hocalarınızdan yardım alsanız, sınıf yönetimine giren hocanızdan mesela?
Cok tesekkurler denicem. her nekadr cok yorsada bu sekilde tavirlara burunmek.ders anlatmakta hicbisey yok asil zorluk buymus megersemsize saygı duymuyorlar. Bazı hocaların varlığı dahi susmalarına neden olur. ama çoğu hocada çabalayarak sessizleştirir. yazılı sözlü kozlarını kullanın her sınıftaki o elebaşlarını dersten atın yok yazın. yeniden size saygı duymaları zor çünkü. Bundan sonrası için interaktif ders önerisinde bulunacağım derste bol bol soru sorarak katılım sağlayın. Bana da bir şey sorar bu şimdi diye dinlemek zorunda kalırlar. Özellikle sorduğunuz sorunun cevabını alana kadar tüm sınıfa sorun tekrardan.
beyin cerrahisi stajındayım kendi arasında konuşanı uyarmam atarım yok yazarım diyor. telefon çalarsa titreşimde dahi olsa atarım geçirmem. her sabah erkenden gidiyoruz sınıf sunuda radyolojik tetkikler olduğu için tamamen karanlık iki saniye gözüm kapandı anında dürttü uyumak da atılma sebebi söylemedim dedi. Yani sıkıyorsa dediklerini yapma bu adamın. gerçekten de atar. sizinde yönetmeliklere göre epey yetkiniz olması gerekiyor gözden geçirin. tenefüs bitimi zil çaldıktan sonra sınıfa girmeyen öğrenciye dahi kınama cezası verilebiliyor diye biliyorum. Ben öğretmen olsam okurdum
Cok tesekkurler denicem. her nekadr cok yorsada bu sekilde tavirlara burunmek.ders anlatmakta hicbisey yok asil zorluk buymus megersem
Aynen oyle sanki durumumYalnız en fazla 1 bilemedin 2 kere uyarın sürekli uyarmanın ciddiyeti olmuyor. sonra acıyıp dediğinizi yapmazsanız acınacak duruma düşersiniz.
Evet muhtemelen yumsak geldim kendilerine heralde.bukadr olacagini bilsem busekil olmazdimEn başta mı mesafeyi ayarlayamadınız sanırım
size saygı duymuyorlar. Bazı hocaların varlığı dahi susmalarına neden olur. ama çoğu hocada çabalayarak sessizleştirir. yazılı sözlü kozlarını kullanın her sınıftaki o elebaşlarını dersten atın yok yazın. yeniden size saygı duymaları zor çünkü. Bundan sonrası için interaktif ders önerisinde bulunacağım derste bol bol soru sorarak katılım sağlayın. Bana da bir şey sorar bu şimdi diye dinlemek zorunda kalırlar. Özellikle sorduğunuz sorunun cevabını alana kadar tüm sınıfa sorun tekrardan.
beyin cerrahisi stajındayım kendi arasında konuşanı uyarmam atarım yok yazarım diyor. telefon çalarsa titreşimde dahi olsa atarım geçirmem. her sabah erkenden gidiyoruz sınıf sunuda radyolojik tetkikler olduğu için tamamen karanlık iki saniye gözüm kapandı anında dürttü uyumak da atılma sebebi söylemedim dedi. Yani sıkıyorsa dediklerini yapma bu adamın. gerçekten de atar. sizinde yönetmeliklere göre epey yetkiniz olması gerekiyor gözden geçirin. tenefüs bitimi zil çaldıktan sonra sınıfa girmeyen öğrenciye dahi kınama cezası verilebiliyor diye biliyorum. Ben öğretmen olsam okurdum
bu dedikleriniz 20 yıl öncesinin uygulamaları
öğrenciyi dersten atamaz öğretmen hakkı yok suçlu kendisi olur
hani son zamanlarda yapılandırmacılığa geçtik ya, öğrenci merkezli eğitim, öğretmenin sadece öğrenciye rehberlik etmesi vs vs
benim tavsiyem derste farklı etkinliklerden oluşan bölümler oluşturun
o sınıftaki sorun çıkaran 3-5 öğrencinin de ilgisini çeken etkinlikler olacaktır
çoklu zeka kuramını bilirsiniz hepsi aynı şekilde öğrenmezler
sınıftaki kıpır kıpır olanlar kinestetik zekaya sahip olabilirler mesela
sınıf kurallarına öğrencilerle birlikte karar vermeli ve bunları yazıya döküp panoya asmalısınız
ve ne olursa olsun bu kuralları siz de çiğnememelisiniz
mesela sınıfta birisi konuşurken herkes onu dinleyecek diy kural mı yazdınız? o sırada konuşan olursa asla dönüp dinlemeyeceksiniz
dersi çeşitli aktivitelerle yaparsanız sıkılacak zamanları olmaz
ama o yaş gurubunda dikkat 15 dk kadardır
yani asıl dersin işleneceği zaman bu kadar aslında
ilk 5 dk - ısındırma (ki bunu hal hatır sorarak, bir problem varsa derse başlamadan önce çözerek değerlendirebilirisiniz)
10 dk - derse yumuşak bir geçiş, bir hazırlık etkinliği, dikkat çekecek bişeyler (alanınızı bilmdiğim için çok bişey yazamıyorum)
15-20 dk konuyu verirsiniz (sunuş yolu kalabalık sınıflar için iyi ama hep düz anlatım yaparsanız ilgilerini kaybedersiniz- soru cevap vs ile zenginleştirin hem de dikkatlerini canlı tutarsınız bana da sorabilir diye)
sonra dakikalarda da o günün konusunun özeti, anahtar kavramlar, anlaşılmayan yerlerin tespiti, ödevlendirme gibi süreçler olabilir
ders planınız olursa her şey daha iyi oluyor bence.
bir de dediğim gibi her zeka türüne seslenen etkinlikler olmalı
Teşekkürler haklisinizCanım başta seviyordum olur mu hiç?
En uslusu da en yaramazı da öğrencimiz..
En saygisizi belki de bir öğretmene en çok ihtiyaç duyani..
Onlar değişir gelişir biz hep aynı güç ve moralle işimizi yaparız..
Tehditle bağırma ile kaç dakika istediğin gibi olurlar ya da kaçı?
Korktuğu için susan dersten ne anlayacak ki bu yaşta.. konusmamak için kendini sıkmakla mesguldur çünkü..
Bu değil ki hedefimiz..
Anlattim sus pus dinlediler. Sonra? Sıfır.
Merak edecek öğrenmeyi isteyecek.. sonra dersini zaten yaparsın..
Önce rahatla.. feda et bi 40 dakikani.. ilgilerini çeken şeylerden bahset.. sana birseyler ogretmelerini iste.. konuş anlat neler hissettigini.. bi bağ kurulsun..
Neşeli ol.. güçlü ol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?