yardim:(

Cok tesekkurler

Velileriyle tek tek görüşmeyi deneseniz size destek olmalarını isteseniz. Bakın ben psikoloji okudum ama konu ergenlik zamanı çocuklar olunca gerçekten çok zorlaşıyor çocuklara ulaşmak imkansıza yakın oluyor bazen. Bu gibi durumlarda be kadar yanlış denilse de çocuğun çekindiği bir otorite olmalı. Bu coğrafya da böyle malesef. Ve bu aileden bir birey olursa daha sağlıklı olur bence sizin için. Biliyorum buna karşı gelecek çok insan var ama bu ülke de çocuklar öyle güzellikle etkinlikle kontrol altına alınamıyor.

Malesef dersten atma diye bisey yok ne yaparsa yapsın okula gelen çocuğu dersten çıkarıp yok yazamaz öğretmen
O çocuğu siniftan çıkardığı anda dışarıda basina bisey gelirse öğretmen sorumlu.
5. Sınıflar da ortaokul artik
Yani 10 yasinda ortaokulda oluyorlar
Konu sahibi yas grubuna göre kurallari yazabilir ya da yazmadan da kabullendirebilir

Dedikleriniz evet ben de ogrenciyken oyleydi. Yani ogretmenlere korku ile karisik bir saygi duyardik
Bu ogretmenlerin sinifta otorite olarak kabullenilmesindendi
Ama su an bu degisti değişmek zorunda da...
Sorun da şu ki ogretmenler bocaliyor çünkü kendilerinin aldigi egitim ile su anki yöntemler ve felsefeler farkli.
Ama oyle korkutmak icin kulagini cekermis gibi yapmak bile kabul edilemez.. çocukları kazanmak icin aileleriyle isbirligi icinde çalışarak sorun cozulmeli
Ama nerde sorunlu bir cocuk var ise ailesine baktiginda sorunun ne oldugunu anlıyorsun zaten
Bir öğretmen ve eğitim yönetimi uzmanı olarak benim düşüncelerim böyle
Eger konu sahibi mesleginin ilk yillarinda ise sinif yonetimi sıkıntıları yasamasi normal ve kabul edilebilir

okul hayatim boyunca ogretmenlere hep deger vermis saygili olmusumdur.. Eli masali ogretmenleri ogrenciler hic sevmez fakat en cokta onlarin dersinde basarili olurlar.. o zamanlar oyle ogretmenlere gicik olurdum simdi geriye donup baktigimda en cok onlari sevmisim ve en cok onlardan bilgi kaptigimi anladim.. sert olun elinizden geldigince nasil derler tatli sert .. velilerini cagirmaktan dersten atmaktan cekinmeyin bilmiyorum belki yanlis dusunuyo olabilirim kendimden pay cikararak yaziyorum bunlari surekli sozlu notu vercem diyip gruplar halinde konu dagilimi yapabilirsiniz.. her hafta 3 ogrenciniz ders anlatmaya kaldirin surekli sorumluluklar yukleyin.. yeni nesil sizlerin elinde iyiyi dogruyu en iyi sekilde ogretin onlara hayat derside verin ara ara..

cok istemisimdir ogretmen olmayi olmadi yapamadim... mesleginizi ve ogrencilerinizi sevin

Atamıyorsa disipline verir ona da veremiyorsa öğretmenlik bitmiş. Değişilmeye çalışıyor bunu anlıyor ve takdir ediyorum ama çocuk da sorun varsa ailesinin ya zaten hiç umrunda değil ya da başka bir ailevi problem var. Atamıyorsa son çare aklıma bir köşeye ayağa dikmek geldi. Bir de diyelim ki çocuk geç geldi derse almak zorunda mı bu yeni yasaya göre?

Bir dönem eğitmenlik yaptım gördüğüm şuydu. İyi olacaksınız ama sert olacaksınız öğrencilerinizle arkadaş gibi olacaksınız ama sertliğinizi bozmadan yapacaksınız bunu. İlk başlarda çok fazla azarlamak zorunda kalıyordum ceza veriyordum sımıftan atıyordum. (Küçük düşürücü şeyler yapmadım o ayrı) sonra sonra sakinlemeye başladılar. O noktada o sertliği hiç bozmadan ayrı ayrı sırdaş olmaya başladım. Bisüre sonra d.gününde çiçekler alınan tek hoca ben olmuştum. Şuan yapmıyorum ama keşke yapsam yine.

Arama esnasında bir öğrencimin sigarasını çantamda sakladığımı bilirim. Kızacaksınız belki ama o öğrenci o sigaray ıiçiyor ve içecek ailesi biliyor ama disipline gitmemeliydi zaten zor adapte etmiştim derslere okula. Aradan belki 4-5 sene geçti hala ararlar beni her öğretmenler gününde. İlk günler çoook zor ama istikrarlı olun benim şansım örnek alabileceğim 30küsür yıl öğretmenlik uapmış ve çok sevilmiş bir ablamın olmasıydı

onlara mesafeyı ögretmen gibi davranarak koymussunuz hocam.arkadas olun,derlerini sıkıntılarını dinleyin beraber gülün aglayın yerı geldıgınde sarılın.derse hep beraber katılın arada görev verin sız sıraya oturun birini masanıza oturtun ve bugun dersı o kısı yönetecek anlatacak gibi akıl oyunları yükleyin.kendınızden nefret ettırmeyın.onlar cocuk sadece cocukla cocuk olun.cok cıvıtmadan dizginleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…