Yardıma gelen annem

lahinihal

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
86
92
288
Fethiye
Herkese merhaba, uzun zamandir üyeyim ilk defa içimi dökecek kimseyi bulamadim ve burada paylaşmak istedim.
Benim sorunum şöyle; benim rahat bi hamileliğim oluyordu o yüzden hiç evim için yardima ihtiyaç duymadim, kendim çekip çeviriyordum herşeyi fakat son aylar nefes darliği, çabuk yorulma, sancidan beter kasik ağrilari derken birşey yapamaz oldum. Istanbul dan annem, geleyim yapariz herşeyi dedi ve geldi, 3 hafta oldu. Ama misafirliğe gelmiş gibi bütün gün koltukta oturup benden hizmet bekliyor, sabahlari erken kalkiyor ama kahvaltisini hazirlayana kadar aç aç bekliyor mesela, ne yapacagimi bilemez oldum. Konuştum anne burasi senin evin rahat et diye eşimde ayni şekilde söyledi misafir değilsin sen dedik ama hiçbişey degişmedi. Halbuki hep annemi istemiştim yanimda. Yorgunluğum daha da artti. Normal zamanda başimin üstünde yeri var tabiki ama ben zaten kendime yetemezken böyle davranmasi pek olmadi. Eşimde farkinda ama bişey diyemiyor, benim annem olduğu için. 'Anne sen rahat edemedin galiba bizde, istersen eşim götürsün seni geri Istanbul a' bile dedim. 'Yok' dedi. Geceleri yorgunluktan ve düşünmekten uyuyamaz oldum. Hamilelik psikolojisiyle ben mi çok abartiyorum bilmiyorum ama kalkip yemek yapmasam aç kalicaz evde o durumdayiz ne yapacağimi şaşirdim. Takmayayim kafaya diyorum ama benimde yardima ihtiyacim var, zor hareket ediyorum ağrim çok oluyo 😔 birde ya bebek doğunca ne olucak düşünceside beni korkutuyo, bebekle mi ilgilenicem ilgi alaka bekleyen annemle mi, evle mi gerçekten böyle bi sorun yaşayacagim kirk yil düşünsem aklima gelmezdi halbuki annemle çok yakindik biz 😔 Ne yapacagimi nasil yaklaşacagimi şaşirdim.

39 haftalık hamile evladına hizmet ettiren anneye de maşallah yani. Yerinizde olsam o evde yokken nasıl davranacaksam, öyle davranırdım. Kahvaltı hazırlamayın mesela, yalnızken sofra mı hazırlıyorsunuz sanki? Devirin totonuzu yatın, bir ekmek arası, bir çay, tamam. Yemek işini eşinizle pratik bir şekilde halletmenin yollarına bakın.
Ben çabuk daralan, patlayan bir insanım, o yüzden bunun dışında vereceği tavsiyeler annenizle aranızı kesin bozar. :KK64:

daha once geldiginde de boyle mi yapardi?

bence siz.bu sabah anne hadi kahvaltiyi hazirlayi ver diyin ve azicik uzanin. kahvaltidan sonra biraz yardim edersiniz. kahvaltida da aksama nohut pisirsene diyin misal. madem o yapmiyor, ki ben cekindigi icin yapmadigini.dusunuyorum, siz tek tek soyleyim, tatli tatli tabi

annenize durumuzu anlatın.ondan ne beklediğinizi anlatın.he eğerki söyleyemiyorsanız demekki anne kız ilişkinizde yanlış olan şeyler var.benim annem hem kendi evimde hem benim evim evimde oldu bitti bana iş yaptırmıyor,bana kıyamaz.bende ona kıyamam ölsem kalsam ona yansıtmam gelip yorulmasın diye.gidin açık açık konuşun.

ben dogum yapincada hem annem hem kaynanam geldi bize kaynanam tipki anneniz gibi yapti.
ve geecekten annende olsa kaynananda olsa bu surecte cekilmez.
ben sezeryan dogum yaptim bir sabah uyandim annemle kaynanam kahvalti yapiyor 13 gun sonra ilk kez cay koymus kahvalti hazirlamis ben uyaninca bana misafir kahvaltisini kendi hazirladi dedi bana.
ay bir sinir oldumki zaten lohusayim hem annemi hem beni kendine hizmetkar gormus dolmusum gunlerce patladim.
misafir gelirken gelebilirmiyim diye izin alir bana sormayip cikip gelebildigine gore misafirde degilsindir simdiye kadar yapmadigin kabahat. sanki dogum yapan ben degilim sensin diyince bozuldu ertesi gun kocasi geldi aldi gitti.
sizde rahatsizsaniz yapmayin bende sizin gibi rahat bir hamilelik gecirdim kasintilarimi saymazsam hatta o kadar rahattimki suyum bitmis dogum baslamis onu bile anlamadim son temizligimi bile kendim yaptim ama ona ragmen insan kendine zor yetiyor.
annenize sorun neden cayini koymuyosun beni bekliyosun diyin belki cekiniyordur.

Yok ya kimse gelmesin doguma falan. Gercekten anne de olsa kv de olsa bir ise yaramiyorlar. Kahvaltiyi bari hazirlar insan. Kendi evinde yaptigi isleri bile yapmayacaksa ne diye gelmis ki?
Guzelce konusun diyecegim ama muhtemelen alinir hatta aglar.

daha once geldiginde de boyle mi yapardi?

bence siz.bu sabah anne hadi kahvaltiyi hazirlayi ver diyin ve azicik uzanin. kahvaltidan sonra biraz yardim edersiniz. kahvaltida da aksama nohut pisirsene diyin misal. madem o yapmiyor, ki ben cekindigi icin yapmadigini.dusunuyorum, siz tek tek soyleyim, tatli tatli tabi

Daha once gelmemişti ilk defa geldi. Çekinmesin diye elimizden geleni yapiyoruz. Geçenlerde anne agrim var yemegi sen yapsana dedim uzandim biraz içim geçmiş, onu öyle mi yapayim bunu böyle mi yapayim diye geldi uyandirdi beni. Çekinmesin diye elimden geleni yapiyorum halbuki

Anne ben rahatsizim biliyorsun hadi akşama şunu yapsana falan diyebilirsin bence annen sonuçta açık olmakta fayda var.

Evet çekindigini düşünuyorum bende, normalde çok iyi niyetli tatli bi kadindir. Ama elimden geleni yapiyorum arada söylüyorum anne durma öyle misafir gibi diye, iyiyim ben diyo. Geçenlerde bi patladim zaten. Ya sen misafirmisin burasi benim yani senin kizinin evi,senin evin, eşim zaten seni hep anne bildi biliyosun yapma böyle üzülüyorum geriliyorum dedim . Ağlamaya başladi, gunlerdir evdeyiz psikolojimiz bozuldu heralde ikimizinde. Ertesi gün iyi gibiydi sonra yine eski haline döndü. Neden çekindigini ara ara sordum yok öyle bisey iyiyim diyo hep, biseyi yanliş yapiyoruz galiba ama anlatmiyo ki

Normalde evde ne yapiyorsaniz onu yapmaya devam edin, ozel olarak hizmet etmeyin annenize, siz ne yiyip iciyorsaniz o da aynisini yesin, herhalde ozel istek listesi sunmaz size.

Herkese merhaba, uzun zamandir üyeyim ilk defa içimi dökecek kimseyi bulamadim ve burada paylaşmak istedim.
Benim sorunum şöyle; benim rahat bi hamileliğim oluyordu o yüzden hiç evim için yardima ihtiyaç duymadim, kendim çekip çeviriyordum herşeyi fakat son aylar nefes darliği, çabuk yorulma, sancidan beter kasik ağrilari derken birşey yapamaz oldum. Istanbul dan annem, geleyim yapariz herşeyi dedi ve geldi, 3 hafta oldu. Ama misafirliğe gelmiş gibi bütün gün koltukta oturup benden hizmet bekliyor, sabahlari erken kalkiyor ama kahvaltisini hazirlayana kadar aç aç bekliyor mesela, ne yapacagimi bilemez oldum. Konuştum anne burasi senin evin rahat et diye eşimde ayni şekilde söyledi misafir değilsin sen dedik ama hiçbişey degişmedi. Halbuki hep annemi istemiştim yanimda. Yorgunluğum daha da artti. Normal zamanda başimin üstünde yeri var tabiki ama ben zaten kendime yetemezken böyle davranmasi pek olmadi. Eşimde farkinda ama bişey diyemiyor, benim annem olduğu için. 'Anne sen rahat edemedin galiba bizde, istersen eşim götürsün seni geri Istanbul a' bile dedim. 'Yok' dedi. Geceleri yorgunluktan ve düşünmekten uyuyamaz oldum. Hamilelik psikolojisiyle ben mi çok abartiyorum bilmiyorum ama kalkip yemek yapmasam aç kalicaz evde o durumdayiz ne yapacağimi şaşirdim. Takmayayim kafaya diyorum ama benimde yardima ihtiyacim var, zor hareket ediyorum ağrim çok oluyo 😔 birde ya bebek doğunca ne olucak düşünceside beni korkutuyo, bebekle mi ilgilenicem ilgi alaka bekleyen annemle mi, evle mi gerçekten böyle bi sorun yaşayacagim kirk yil düşünsem aklima gelmezdi halbuki annemle çok yakindik biz 😔 Ne yapacagimi nasil yaklaşacagimi şaşirdim.
kuzum bunları takıp üzülme bebeğine odaklan annen bebek doğunca eninde sonunda gidecek ve biraz istirahat edeyim anne sende çorba yap de mesela belki de mutfağına girmekten çekiniyor olabilir mesela inanmayacaksınız belki ama bende kim olursa olsun buzdolabını rahat açıp mutfakta bişeyler yaparken hep tedirginimdir annemimutfağında bile sen söyle göreceksin düzelecek bebeğini sağlıkla kucağına al kuzum bana da dua et meleğinde bebeği olsun diye unutma lütfen ismimle söyle RABBİME emanetsin:)))

Anne baba yeri her daim bende ayrıdır.
Asla saygısızlık etmem edene de izin vermem.
Ama hakediyorsa çat diye suratına lafı yapıştırırım ailemde benim ne kadar kıymet verdiğimi bildiği için laf söylediğimde haklı olduğumu bilirler.
Ben olsa direk çata çat derdim anne yatmaya mı geldin bana desteğe mi eğer yatacaksan biletini alalım diye..
Ki bence bu problemi annenle konuşamayıp burda anlatman bile çok ilginç ( yanlış anlama kötü niyetli demiyorum) bunda denilmeyecek bir şey göremiyorum haklı olduğunuz konuda anlatıp izah edip anlaşabilirsiniz bu şekil de bir saçmalık olmaz.

Yardımı siz talep etseniz tatlı dille, annecim şunu yaparmısın, annecim biraz ağrım var şununda yapılması lazım sen yaparmısın diye söyleyin. Eğer yine yapmazsa açıkça konuşun yardım için çağırdım ama yardım göremiyorum diye.

Daha once gelmemişti ilk defa geldi. Çekinmesin diye elimizden geleni yapiyoruz. Geçenlerde anne agrim var yemegi sen yapsana dedim uzandim biraz içim geçmiş, onu öyle mi yapayim bunu böyle mi yapayim diye geldi uyandirdi beni. Çekinmesin diye elimden geleni yapiyorum halbuki

Annen çekindiginden degil, rahatina düskün oldugundan böyle. Böyle bir kadin sadece stress verir bebek ile. Hem bir is yapmaz, hem senin anneligine karisir. Bebek dogduktan sonra bir kaç gün, hemen anneni istanbula geri yolla.

Annen sende kaldigi sürec, sen agir lohusa depresyonu geçirirsin. Bu konulari annen ile bile konusamiyorsun. O kadar iletisim yok bile aranizda. Sanki annen misafir, sende diken üstüne oturan ev sahibi gibisiniz.

Yani ben anneme gayet beklentilerimi, sikintilarimi anlatabiliyorum. Sen anlatamiyorsan, bence annenin orda kalmanin anlami yok. Esin ile beraberde bunun üstesine gelebilirsin.

Aynı benim kvdem
Sorunlu bi hamilelik geçirdim
Kanamam vardı
geldı 3 gün kaldı
Kadın bana yardımı dokunmadigi gibi
Bide kendi kendine soyleniyodu disardan gelince niye karsilamaya kalmiyorum diye

Eşim bunu duyunca hemen biletini aldı yolladı annesini memleketine
Sizde annenizle konuşun bir an önce

Bebek olduktan sonra hiç tahammülünüz olmaz hiç bişeye

Eşinizlede araniz bozulmaya baslar boyle giderse benden soylemesi

Burasi senin evin misafir degilsin gibi imalara gerek yok.
Anne yardima gelmistin, ama aksine benden hizmet bekliyorsun, karnim burnumda ben kendime yetemiyorum diyin.

Hatta hayattaysa kayinvalidenizi cagirma tesebbusunde bulunun. Anne yardıma ihtiyacim var, kv gelsin en azından yemekleri yapar diyin. (Gercekten çağırmayın) bu laf yeter gibi geliyor.

Back
X