Yardıma ihtiyacım var.

Mace

25.03.09 - M ♥ E
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
974
4
26
İstanbul
Kızlar Merhaba,

Ünv. 2.sınıf öğrencisiyim. Bu sene 2 oluyorum yani. Grafikerlik okuyorum.
Şöyle bir sorunum var. Ailem çalışmamı onaylamıyor,gerek yok diyorlar ama ben kendimi kötü hissetmeye başladım. Çok şükür maddi olarak sıkıntımız yok. Ama benim birsürü ihtiyacım oluyor. Bu nedenle sürekli para istemektense, çalışmak istiyorum.

Evden bir iki kere çalıştım. Grafikerlikle ilgili işler yaptım. Web sitesi yaptım. Ama hiç birinde paramı alamadım. Nedeni ise insanlar öğrenci olduğum için bana iş bulmaya çalışıyorlar, işi eksiksiz yapıyorum ama konu paraya gelince kimse oralı olmuyor. Zaten kimseye mutlaka şu paraya yapıyorum demiyorum. Mesela o işi bir şirket 1000 TL'ye yapıyorsa ben 500'e de yapabileceğimi söylüyorum. Öğrenci olduğum için...Şirkete bağlı olmadığımdan ortada sözleşme yok,imza yok. Zor durumda kalıyorum. Paramı önceden alıp işi yapmaya kalksam, internet bu sonuçta bilgisayar başına bir iş gelse yine zor durumda kalırım.
Buradan davetiye tasarladığımı nikah şekeri tasarladığımı söyledim. İlgilenen olmadı. Umursamıyorlar mı,uğraşmak mı istemiyorlar anlamadım.
Bir firmada çalışmak istesem mutlaka orada çalışacak eleman arıyorlar. Freelance yani öyle evden çalışacak elemanı istemiyor kimse. Okuduğum okulda burslu okuyorum bir yandan da derslerime çalışmam gerek. Bu nedenle okul açılınca zaten çalışmam zor olur,ki ailem de karşı bu duruma bahsettiğim gibi.

Evden yapabiliceğim işler nedir diye baktığımda. Hiç alakam olmayan şeyler. Bir yandan neden yapmayayım diyorum, bir yandan da benim kendi işim var zaten. Okuyorum hemde burslu gibisinden düşünceler dolaşıyor kafamda...

Kafam çok karışık... Yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler...

Son düzenleme:
Kendi aranızda sözleşme yapamazmısınız...Burada hukuk bölümünde yardımcı olabilirler belki bir sözleşme hazırlayabilmeniz için

Kendi aranızda sözleşme yapamazmısınız...Burada hukuk bölümünde yardımcı olabilirler belki bir sözleşme hazırlayabilmeniz için

Olabilir bunu hiç düşünmemiştim ama benden iş isteyen kişiler okuldan öğretmenim veya tanıdıklarımız. Saygısızlık olur diye düşünmemiştim hiç...

yaptığınız işlerden para alana kadar üzerine ortadan büyük,basıldığında iş kullanılmayacak ama işinde görselliğini bozmayacak şekilde silik şekilde imzanızı atın.web tasarımlarını yaptığınızda işi gösterin ama parayı aldıktan sonra sayfa kodlarını verin.bir sürü grafik ajansı var,evlerden çalışan ajanslarda var.bence ajanslarla gidip görüşün,maaş değil ama yaptığınız işler karşılığında para almayı teklif edin.grafik ajanslarında grafikerlerin uğraşmak istemediği angarya görünen işler var,onları isteyin.ama verilen zamanlarda yetiştireceğinize dair güven oluşturmanız gerekli..

Olabilir bunu hiç düşünmemiştim ama benden iş isteyen kişiler okuldan öğretmenim veya tanıdıklarımız. Saygısızlık olur diye düşünmemiştim hiç...

Neden saygısızlık olsun ki sonuçta siz onun için emek harcıyorsunuz hakkını savunmanızdan doğan bir şey olamaz...Yapmak istemeyenlerle hiç muhattap olmayın üzgünüm bu şekilde kabul edemem daha önce tatsız olaylar yaşadım diye de açıklama yaparsınız... Birde bence en başından parayı filan konuşmanızda fayda var aksi takdirde ciddiye alınmazsınız

Bu tip firmalarla görüştüm. Olumlu yanıt alamadım hiç.

Haklısınız yazı konusunda bundan sonraki işlerimde öyle yapacağım ancak,mesela şu an para ödenmediği için site yayınını durdurdum yine yok,yine yok...

yerel gazete basım matbaalarıylada yada eşantiyon yapım şirketleriylede görüşün.oralarıda grafikerlere ihtiyaç duyuyor..

anketörlük yapabilirsin yada part time bir yerde iş bulabilirsin benim okuldn arkadaşlarım cumartesi pazar günleri mağazalarda çalışıyolardı hafta sonları elemana çok ihtiyaç duyuyorlar çünkü

emeğinizin karşılığını istemeniz saygısızlık olmaz kesinlikle ama baştan konuşmanız lazım..iş başka dostluk başka..ayrıca grafikerlik okuyorsanız çok rahat ozalitçilerde çalışabilirsiniz..onlarda inanılmaz iş oluyor ve eleman açığıda fazla diye biliyorum..yarı zamanlı bile eleman arıyorlar..bir kaç ozalitçi gezip cv nizi bırakın bence..

Kızlar dediğim gibi evden çalışabileceğim işler bakıyorum önerileriniz için teşekkür ederim. Böyle evde yapabileceğim başka işler varmıdır? Forumda buna uygun başlık bulamadım. Nikah şekeri falan yaparlar ya...

ingilizcen varsa, freelancer, elance, odesk, scriptlance gibi sitelere bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…