• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardimaa gidecekmismm

takikgirl

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2020
451
276
103
İyi geceler kızlar bugün kv gelip temizlik yap dedi. Bi bahane.buldum hayır dedim .Acaba tüm ayricakliklari tanıdığı diğer gelinimr neden söylemedi bana söyledi? Ve öyle çokta samimide değiliz .Soguklugumuz anlaşılıyor bile olabilir bir ortamda.Bi yanım gitsem iyi olurdu dedi ama bir yanım asla ama asla gitmek istemiyor zaten gitmeyecegjmde ama insan kendine bakmadan nasıl.karsi taraftan böyle beklentiye girer zaten sen bana o yolu acsaysin ben sen gel demeden bile gelebilirdim. Orda açık açık kime.yaptiysan git ondan yardım bekle diyecektim ama sustum başkaları olduğu için.Esime söylesem mi bilemedim

İyi geceler kızlar bugün kv gelip temizlik yap dedi. Bi bahane.buldum hayır dedim .Acaba tüm ayricakliklari tanıdığı diğer gelinimr neden söylemedi bana söyledi? Ve öyle çokta samimide değiliz .Soguklugumuz anlaşılıyor bile olabilir bir ortamda.Bi yanım gitsem iyi olurdu dedi ama bir yanım asla ama asla gitmek istemiyor zaten gitmeyecegjmde ama insan kendine bakmadan nasıl.karsi taraftan böyle beklentiye girer zaten sen bana o yolu acsaysin ben sen gel demeden bile gelebilirdim. Orda açık açık kime.yaptiysan git ondan yardım bekle diyecektim ama sustum başkaları olduğu için.Esime söylesem mi bilemedim
Herkes kendi evini temizlesin, gel evimi temizle demek kimse için doğru değil. Kendi yapacak gücü yoksa oğulları bir yardımcı hanım tutsun yaptırsınlar işini. Sizinle çok iyi bile olsa söylememesi gerekir

Herkes kendi evini temizlesin, gel evimi temizle demek kimse için doğru değil. Kendi yapacak gücü yoksa oğulları bir yardımcı hanım tutsun yaptırsınlar işini. Sizinle çok iyi bile olsa söylememesi gerekir
Evet zaten normali odur .Birde sorunlar yaşadığın gelinine bunu söylemek daha saçma değil mi

Bayramdan önce kapı kapı gezip temizlik mi yapalım?nedir bu ya eli ayağı tutuyor yada yaptırmak için parası varsa yapma dedim .Kendi annene gidip temizlik yapıyor musun
Bayram için özellikle gitmiyorum sağlık sorunları var annemin gittikçe arada bi şeyler yapmaya çalışırım ama annem zaten gel temizle demez ki

Kv temizlik yapamayabilir yaşlıdır hastadır olabilir
Çocuklarından yardımda isteyebilir parası pulu yoktur
Lakin bu çocukları olmalıdır gelin damat olmaz
İnsan ancak kendi çocuklarından ister bunu
Bence şöyle olmalıdır
Kv oğlunu arayacak yardıma ihtiyacım var gel yardım et diyecek gelemiyor isen birini tut diyecek
Eğer arkadaşım gibi sizde kocamın parası gitmesin ben yaparım diyorsanız bilemem
Lafı gelince elkızı eloğlu dur gelin damat öylede olsun bi zahmet
Kv ise hiç bir zaman anne değildir olamaz
Minnet borcunuz yoktur

Evet zaten normali odur .Birde sorunlar yaşadığın gelinine bunu söylemek daha saçma değil mi
Üzerinde durmayın, eşinize de böyle yansıtmayın, annenin yardıma ihtiyacı var sanırım bir kadın tutun deyin, konuyu fazla dillendirmeyin ki eşiniz bilenmesin

Kv temizlik yapamayabilir yaşlıdır hastadır olabilir
Çocuklarındab yardımda isteyebilir parası pulu yoktur
Lakin bu gelin damat olmaz
Kendi çocuklarından ister bunu
Kv oğlunu arayacak yardıma ihtiyacım var gel yardım et diyecek gelemiyor isen birini tut diyecek
Eğer arkadaşım gibi sizde kocamın parası gitmesin ben yaparım diyorsanız bilemem
Lafı gelince elkızı eloğlu dur gelin damat öylede olsun bi zahmet
Kv ise hiç bir zaman anne değildir olamaz
Kendisi genç. Yani düşkün olmuş olsa ne olursa olsun ya ben yardım ederim ya birini ayarlarız. Benim içimden gelmiyor .Ki yardıma ihtiyacı olan birine el uzatmayı cok severdim seve seve yapardım ama içimden bi seyler koparmış sanırım çok kırgın ve kızgınım zoraki biaraya geliyoruz o kadar ona rağmen talep şaşırtıcı

Kendisi genç. Yani düşkün olmuş olsa ne olursa olsun ya ben yardım ederim ya birini ayarlarız. Benim içimden gelmiyor .Ki yardıma ihtiyacı olan birine el uzatmayı cok severdim seve seve yapardım ama içimden bi seyler koparmış sanırım çok kırgın ve kızgınım zoraki biaraya geliyoruz o kadar ona rağmen talep şaşırtıcı
Yapsın o zaman
Gençte olsan insan ancak evine çocuklarına işine bakabiliyor
Gelin=Ucuz iş gücü
Toplumun adı konulmamış gizli bir kurallarından biri:)

Yapsın o zaman
Gençte olsan insan ancak evine çocuklarına işine bakabiliyor
Gelin=Ucuz iş gücü
Toplumun adı konulmamış gizli bir kuralı
Yani.keske geline gerçek bir evlar muamelesi yapılsada gelinde içinden gele gele seve seve bir şeylerine kossa. Zaten öyle insanlar bi şey talep etmez

Yani.keske geline gerçek bir evlar muamelesi yapılsada gelinde içinden gele gele seve seve bir şeylerine kossa. Zaten öyle insanlar bi şey talep etmez
Kimse kimsenin bir yaştan sonra evladı annesi babası olamaz
Seversin ama anne baba olmaz değil olamaz
Bizim gibi ortadoğu toplumlarında gelin eve girdimi onların sayılır
Bundan sebep gelin aldık deriz
kız verdik deriz
Bu artık böyle değil
yani Minnet borcunuz yok eşinizin annesine

Kimse kimsenin bir yaştan sonra evladı annesi babası olamaz
Seversin ama anne baba olmaz değil olamaz
Bizim gibi ortadoğu toplumlarında gelin eve girdimi onların sayılır
Bundan sebep gelin aldık deriz
kız verdik deriz
Bu artık böyle değil
yani Minnet borcunuz yok eşinizin annesine
Tabiki yok katılıyorum size. Demek istediğim şuydu aslında kv akraba komşu arkadaş yardıma jhtyaci olan birine yardım eli uzatmak çok hoş ama tek tarafli olunca olmuyor.

Annem böyle hitap etse gitmem. Bahane uydurmadan gelemeyeceğinizi de söyleyebilirsiniz bence. Çok iyi etmişsiniz gitmemekle. Zihniyeti kötü

Anamın evini bile temizlemiyorum kvdem kim oluyor ya 🤣 zamanında biz yeni evliyiz öyle bir talep gelmiş kocama bu kadınında 2 koca kızı var bide :27: oda aynen böyle demiş annesinin evini bile temizlemez senin evinimi temizleyecek diye 🤣 kvde evinde hiç birşey yaptığım görülmemiştir herkes kendi evinde yapsın benim evimde de kimse elini birşeye sürmesin 👌🏼

Bu birazda gelin, kv ilişkisi ile alakalı bir durum gibi. Mesela ben hep söylüyorum gelinimizin birisi melek gibi. Hani gidip annemin evini dip köşe temizliğe gitmez zaten çocukları var bir de annem asla talep etmez. Ama anlık bir iş varsa annem yaşlı bizim gelin hemen yardım eder, annem hastaysa yemeğini yapar vs.

Son dönem kızda bel fıtığı ve bel kayması bir de yine buna benzer 3 hastalık oldu ve hareketleri kısıtlandı, kalkamadı vs. Şimdi annem bakıyor ona. Yemeğini yapıyor, çocuklarına bakıyor. Ben uzaktayım ama yakın olsam günlük temizliğine kadar yardım ederim o kızın çünkü hakeden bir kız.

Kimse kimsenin uşağı değil, emrivaki yapamaz. Hı arada sevgi, saygı, hoşgörü varsa zaten insanlar üstüne düşen bir şey varsa yapıyor. Biz gelini çok seviyoruz ama hizmet beklemiyoruz. Veya kendisi eline bir iş almışsa aman o yapsın demiyoruz. Kızı olarak ben oradaysam asıl sorumluluk bana ait.

Tabi ki gitmeyeceksiniz.Alıştırmaya gerek yok.Kendisi yapsın bugüne kadar siz mi vardınız? Ben olsam eşime de söylemezdim.Adamın kafadını karıştırmaya gerek yok.Annesi oğluna derse.Kimsenin evini temizleyemem diye keskin bi
Çizgi de konuşursanız eşiniz de bi daha bi şey diyemez.

Eşiniz yapsın. Benim kaç yaşında babam dedemin işlerini kendi yapıyor, annem ne alaka? Muhtemelen 20lik eşiniz kendi ilgilensin.

Back
X