Yardimaa gidecekmismm

Hasta olur yaşlı olur kimsesi olmaz yakın akrabadan o zaman anlarım ama sağlıklıyken neden çağırıyor ki bir de samimiyetimiz yok demişsiniz bir kere kabul ederseniz hep ister gibi geldi bana

Bu birazda gelin, kv ilişkisi ile alakalı bir durum gibi. Mesela ben hep söylüyorum gelinimizin birisi melek gibi. Hani gidip annemin evini dip köşe temizliğe gitmez zaten çocukları var bir de annem asla talep etmez. Ama anlık bir iş varsa annem yaşlı bizim gelin hemen yardım eder, annem hastaysa yemeğini yapar vs.

Son dönem kızda bel fıtığı ve bel kayması bir de yine buna benzer 3 hastalık oldu ve hareketleri kısıtlandı, kalkamadı vs. Şimdi annem bakıyor ona. Yemeğini yapıyor, çocuklarına bakıyor. Ben uzaktayım ama yakın olsam günlük temizliğine kadar yardım ederim o kızın çünkü hakeden bir kız.

Kimse kimsenin uşağı değil, emrivaki yapamaz. Hı arada sevgi, saygı, hoşgörü varsa zaten insanlar üstüne düşen bir şey varsa yapıyor. Biz gelini çok seviyoruz ama hizmet beklemiyoruz. Veya kendisi eline bir iş almışsa aman o yapsın demiyoruz. Kızı olarak ben oradaysam asıl sorumluluk bana ait.
Kesinliklee. Böyle incelikler beklemen için sen ne yaptın mesela?Bugün benden yaşça büyük komşum var arada bi iş yaptığı zaman denk gelirsem yardım ederim ama o kadinda o yaşıyla benim yapamadığım bi şey olursa mesela ben teklif etmeden aa ben yaparım der.E karşında böyle insan olunca sen de fazlasıyla adım atmak istiyorsun.

Hasta olur yaşlı olur kimsesi olmaz yakın akrabadan o zaman anlarım ama sağlıklıyken neden çağırıyor ki bir de samimiyetimiz yok demişsiniz bir kere kabul ederseniz hep ister gibi geldi bana
Aslinda hem şaşırdım hem sasirmadim resmen birbirimize yalandan gülüyoruz bi kalabalıkta ama isteyeceğini istiyor.

Tabi ki gitmeyeceksiniz.Alıştırmaya gerek yok.Kendisi yapsın bugüne kadar siz mi vardınız? Ben olsam eşime de söylemezdim.Adamın kafadını karıştırmaya gerek yok.Annesi oğluna derse.Kimsenin evini temizleyemem diye keskin bi
Çizgi de konuşursanız eşiniz de bi daha bi şey diyemez.
Evet çok düşündüm sotlemeyi ama aile konusu işin içine girince illa bi geriliyor ortam gerek yok gerçekten en mantıklısı bu işleri kendi aranda eşine duyulmadan halletmekmis.

İyi geceler kızlar bugün kv gelip temizlik yap dedi. Bi bahane.buldum hayır dedim .Acaba tüm ayricakliklari tanıdığı diğer gelinimr neden söylemedi bana söyledi? Ve öyle çokta samimide değiliz .Soguklugumuz anlaşılıyor bile olabilir bir ortamda.Bi yanım gitsem iyi olurdu dedi ama bir yanım asla ama asla gitmek istemiyor zaten gitmeyecegjmde ama insan kendine bakmadan nasıl.karsi taraftan böyle beklentiye girer zaten sen bana o yolu acsaysin ben sen gel demeden bile gelebilirdim. Orda açık açık kime.yaptiysan git ondan yardım bekle diyecektim ama sustum başkaları olduğu için.Esime söylesem mi bilemedim
Gitmeyin de yapmayin da valla ben bebeğim le kendi evimi bile temizleyemiyorum dinimizde bile zorunda değilsin diş geçirecek adam arıyorlar

Gitmeyin de yapmayin da valla ben bebeğim le kendi evimi bile temizleyemiyorum dinimizde bile zorunda değilsin diş geçirecek adam arıyorlar
Ben de öyleyim benimki bebek değil 5 yaşında ama bi yeri toplayayim diyorum arkamı döndüğümde diğer yer savaş alanı gbii

İyi geceler kızlar bugün kv gelip temizlik yap dedi. Bi bahane.buldum hayır dedim .Acaba tüm ayricakliklari tanıdığı diğer gelinimr neden söylemedi bana söyledi? Ve öyle çokta samimide değiliz .Soguklugumuz anlaşılıyor bile olabilir bir ortamda.Bi yanım gitsem iyi olurdu dedi ama bir yanım asla ama asla gitmek istemiyor zaten gitmeyecegjmde ama insan kendine bakmadan nasıl.karsi taraftan böyle beklentiye girer zaten sen bana o yolu acsaysin ben sen gel demeden bile gelebilirdim. Orda açık açık kime.yaptiysan git ondan yardım bekle diyecektim ama sustum başkaları olduğu için.Esime söylesem mi bilemedim
gitme. ben bir kez gittim simdi sürekli çağırıyor. hem de iki evi var birinde yazın birinde kışın oturuyor. kontesimiz her ev değiştirdiğinde temizlik yapmamızı istiyor. bi kere bile ellerinize sağlık da demedi. biz de iki gelin her boka çağırır ama bir gelinine hep acır. ona masayı bile kaldırtmaz 🙄 esim de zaten bu durumu gördüğü için gitme enayi misin der hep 😂😂 ben de hep bi bahane uydurdum. hamileyken bile çağırdı yani düsün 😂

Ben de öyleyim benimki bebek değil 5 yaşında ama bi yeri toplayayim diyorum arkamı döndüğümde diğer yer savaş alanı gbii
Hayir hayır alıştırmayın eğer kocaniz gitmenizi isteyecek tipse hastayim çok kötüyüm falan diyin alışmış kudurmuştan beterdir hasta değil birsey degil herkes yalakalık yaptığı insanlardan medet umsun

gitme. ben bir kez gittim simdi sürekli çağırıyor. hem de iki evi var birinde yazın birinde kışın oturuyor. kontesimiz her ev değiştirdiğinde temizlik yapmamızı istiyor. bi kere bile ellerinize sağlık da demedi. biz de iki gelin her boka çağırır ama bir gelinine hep acır. ona masayı bile kaldırtmaz 🙄 esim de zaten bu durumu gördüğü için gitme enayi misin der hep 😂😂 ben de hep bi bahane uydurdum. hamileyken bile çağırdı yani düsün 😂
Hamileyken milletin kv yemeklerine kadar yapar bize denk gelenler aman Allahim😀

Hayir hayır alıştırmayın eğer kocaniz gitmenizi isteyecek tipse hastayim çok kötüyüm falan diyin alışmış kudurmuştan beterdir hasta değil birsey degil herkes yalakalık yaptığı insanlardan medet umsun
Ona baştan dedim annecin kime her şeyi önüne serdiyse temizliğide ondan beklesin dedin .

Kesinliklee. Böyle incelikler beklemen için sen ne yaptın mesela?Bugün benden yaşça büyük komşum var arada bi iş yaptığı zaman denk gelirsem yardım ederim ama o kadinda o yaşıyla benim yapamadığım bi şey olursa mesela ben teklif etmeden aa ben yaparım der.E karşında böyle insan olunca sen de fazlasıyla adım atmak istiyorsun.
İşte gelin, kv, görümce şu bu demeden sadece insan olarak görürsen sorun olmuyor. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın bile yardıma ihtiyacı varsa destek oluyoruz.

Bizim gelinimiz her şeyi fazla fazla hakeden bir gelin. Benim hamileliğimde son dönem kalkmak yasaklandı ve çocuk zayıftı iyi beslenmem gerekiyordu o sıra annemin evimdeydim. Annem yemek yapmıyor muydu? Gelinimiz kardeşimi ve çocuklarını alıp alıp gelirdi. Kardeşim ızgara türünü muhteşem yapar. Dışardan alma imkanımda olduğu halde sürekli ızgaralar yapıldı, babam dışardan tatlı alıyordu annem yaşlı artık tatlı türünü pek yapamıyor. Dr. Ölçülü şekilde tatlı tüketici demişti. Kızcağız "Abla dışarıdaki tatlının ne olduğu belli değil bir de hamilesin" diye tatlı yaptı sürekli.

Ben bunları hiç bir zaman unutmadım. Bak, gel bak falan demedik. Ben kalkamıyordum, annem yapamiyordu, eşim gelememişti görevi vardı.

Şu an kendisi hasta anneler gününde ona dikey süpürge gönderdim onun vardı memnun değildi. Eğilemiyor fazla omuriliğinden bir kaç sorundan ameliyat olacak ve ağır bir ameliyat. Onun yaptığının, merhametini karşılığı hiç bir şekilde maddi telafi edilemez ama uzaktayım, gidemiyorum elimden gelen ancak bu şekilde. Bilmiyorum ya ben bu kızı aşırı seviyorum rabbim o kızı bize hediye gönderdi ona ne yapsak az çünkü hiç bir mecburiyeti olmamasına karşın bizi, bizden fazla düsünuyor. Düşmüşsem bana 1 bardak su bile verse bu onun merhametinden kaynaklı. Şu an o zor durumda ve biz yanındayız ve bize yük değil, mükafat o kız. Rabbim acil şifalar versin ona 🙏

Hamileyken milletin kv yemeklerine kadar yapar bize denk gelenler aman Allahim😀
kız benim kv ben hamileyken kurtlu undan ekmek yaptı bana yedirecekti. yemem ben dedim😂 eltim uyarmasa haberim yoktu yiyecektim. bi sabah kahvaltı hazırladı ortaya kuymak yaptı ben de yiyemiyorum ben bunu dedim. sonraki 4 gün yine kuymak yaptı inadına 😂😂

daha 1 haftalık gelindim bana dedi ben dısarı gidiyorum sen ekmek yap 😂 hayatımda ekmek yapmadım 😂 sağ olsun esimin babannesi söyledi de yaptım 😂 hala daha arkamdan o yemek yapamıyor falan diyor. ama işi çözdüm ben hiç yanasmıyorum bile artık. hatta gittiğimde hep ailemin yanında kalıyorum. açık açık da söyledim rahat edemiyorum sizin evde diye 😂

Valla çalışmıyorsanız, kadının da rahatsızlığı vs varsa ihtiyacı olduysa yardıma gitmekte nasıl bir sorun var bilemedim ben. Bugün siz gidersiniz yarın onu çağırırsınız.

İşte gelin, kv, görümce şu bu demeden sadece insan olarak görürsen sorun olmuyor. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın bile yardıma ihtiyacı varsa destek oluyoruz.

Bizim gelinimiz her şeyi fazla fazla hakeden bir gelin. Benim hamileliğimde son dönem kalkmak yasaklandı ve çocuk zayıftı iyi beslenmem gerekiyordu o sıra annemin evimdeydim. Annem yemek yapmıyor muydu? Gelinimiz kardeşimi ve çocuklarını alıp alıp gelirdi. Kardeşim ızgara türünü muhteşem yapar. Dışardan alma imkanımda olduğu halde sürekli ızgaralar yapıldı, babam dışardan tatlı alıyordu annem yaşlı artık tatlı türünü pek yapamıyor. Dr. Ölçülü şekilde tatlı tüketici demişti. Kızcağız "Abla dışarıdaki tatlının ne olduğu belli değil bir de hamilesin" diye tatlı yaptı sürekli.

Ben bunları hiç bir zaman unutmadım. Bak, gel bak falan demedik. Ben kalkamıyordum, annem yapamiyordu, eşim gelememişti görevi vardı.

Şu an kendisi hasta anneler gününde ona dikey süpürge gönderdim onun vardı memnun değildi. Eğilemiyor fazla omuriliğinden bir kaç sorundan ameliyat olacak ve ağır bir ameliyat. Onun yaptığının, merhametini karşılığı hiç bir şekilde maddi telafi edilemez ama uzaktayım, gidemiyorum elimden gelen ancak bu şekilde. Bilmiyorum ya ben bu kızı aşırı seviyorum rabbim o kızı bize hediye gönderdi ona ne yapsak az çünkü hiç bir mecburiyeti olmamasına karşın bizi, bizden fazla düsünuyor. Düşmüşsem bana 1 bardak su bile verse bu onun merhametinden kaynaklı. Şu an o zor durumda ve biz yanındayız ve bize yük değil, mükafat o kız. Rabbim acil şifalar versin ona 🙏
Suan o gelini cokkk kıskandım 😂Siz bence birbirinize denk gelmişsiniz muhteşem bi olay bu.Cunku malesef ince düşünenlere ince düşünen insanlar denk gelmiyor. Siz ablalık yapmışsınız o da kibir yapmamış boburlenmemis size kiz kardeş olmuş.Arada böyle güzel.bi samimiyet aile bağı olunca insan iki eli.kanda olsa yardım etmek ister maddi manevi. Ben de sizin gibi olmak isterdim ama malesef olmadı.Aksine birde suçlu ben ilan edildim.Benim etrafındakiler senin alacak aile yaşadı derdi şimdi hepsi sok😂Işın garip ve beni üzen yani benden sonraki gelirleriyle çok sıkı fikilar onu çok seviyorlar. E iyide bana yaptığınızı ona yapmadınız ki kız size neden tavır alsın değil mi?Yani ben olanlara göre çokta alttan aldım malesef kıymetim olmadı o yüzden bundan sonra kötü bilinsemde hiç sorun değil rahat olan vicdanım bana yetiyor.

kız benim kv ben hamileyken kurtlu undan ekmek yaptı bana yedirecekti. yemem ben dedim😂 eltim uyarmasa haberim yoktu yiyecektim. bi sabah kahvaltı hazırladı ortaya kuymak yaptı ben de yiyemiyorum ben bunu dedim. sonraki 4 gün yine kuymak yaptı inadına 😂😂

daha 1 haftalık gelindim bana dedi ben dısarı gidiyorum sen ekmek yap 😂 hayatımda ekmek yapmadım 😂 sağ olsun esimin babannesi söyledi de yaptım 😂 hala daha arkamdan o yemek yapamıyor falan diyor. ama işi çözdüm ben hiç yanasmıyorum bile artık. hatta gittiğimde hep ailemin yanında kalıyorum. açık açık da söyledim rahat edemiyorum sizin evde diye 😂
O da size geldiğinde sevmeyeceği şeyler yapın hahaha görsün kuymagi

Valla çalışmıyorsanız, kadının da rahatsızlığı vs varsa ihtiyacı olduysa yardıma gitmekte nasıl bir sorun var bilemedim ben. Bugün siz gidersiniz yarın onu çağırırsınız.
Yok ben çalışmıyorum kendisi gayet dinç genç.Kizdigim şey her şeyi fazlasıyla diğer gelinine yaptı hadi onu geçtim o kadar şey yaşadık buna rağmen yardıma gel demesi saçma benim de o kadar yardıma ihtiyacım olan günlerim olduki birtek annecim yanımdaydi. O yüzden saf yerine koyduramam kendimi

Benim kvde demişti gelin aldık gelinlik görmedik misafirime feni feni dönmedi diye ben kendi evimi bile temizlemiyorum senin evini mi temizleyeceğim dedim. 2.de eşim olmaz dedi. Evde aygır gibi kızı var ben kalkıp temizlik yapacağım imkansız valla evine gidince de böyleydi elli kere arardı kahvaltıya gelin giderdik kahvaltı yok kahvaltılık yok alışveriş yap kahvaltı hazırla 2 3 böyle oldu bıraktım. Gittiğimde oturdum ben bir şey istemiyorum dedim hiçbir şey yapmadım. Diğer gelini yapar ama ben yapmam artık konuşmuyoruz bile. Yaşlı olur bir şey olur okey mesela eşimin babaannesi var evine gidince temizlerim mutlaka tuvaletini yıkarım mutfakta iş varsa yaparım çünkü beraber köye gideriz köy evi de pis olur eşimin halaları vs yapmasına rağmen. Ama kayınvalidem aygır gibi görümcem öyle bi zahmet yapsınlar

Ben annemin evini temizlemiyorum gidip kv evi mi temizleyeceğim banane herkes nasıl kirlettiyse öyle temizlesin . İlerde benim gelinim olacak hiç böyle isteklerde bulunmam hizmetçim değil ki

Suan o gelini cokkk kıskandım 😂Siz bence birbirinize denk gelmişsiniz muhteşem bi olay bu.Cunku malesef ince düşünenlere ince düşünen insanlar denk gelmiyor. Siz ablalık yapmışsınız o da kibir yapmamış boburlenmemis size kiz kardeş olmuş.Arada böyle güzel.bi samimiyet aile bağı olunca insan iki eli.kanda olsa yardım etmek ister maddi manevi. Ben de sizin gibi olmak isterdim ama malesef olmadı.Aksine birde suçlu ben ilan edildim.Benim etrafındakiler senin alacak aile yaşadı derdi şimdi hepsi sok😂Işın garip ve beni üzen yani benden sonraki gelirleriyle çok sıkı fikilar onu çok seviyorlar. E iyide bana yaptığınızı ona yapmadınız ki kız size neden tavır alsın değil mi?Yani ben olanlara göre çokta alttan aldım malesef kıymetim olmadı o yüzden bundan sonra kötü bilinsemde hiç sorun değil rahat olan vicdanım bana yetiyor.
Elbette iki taraflı her şey. Yani ilk bize geldiğinde başka aileden gelmiş, bizi tam tanımıyor ona keza biz de onu tanımıyoruz içine girmeyince ama büyük olarak biz alttan aldık. Ufak tefek hatası elbet olmuştur ama bilmediğinden veya benim olmuştur çünkü tanımıyoruz ama en baştan karşıma alıp konuştum.

Yukardakiler dahil " Bak ablacığım sonucta hepimiz insanız, zamanla birbirimizi tanırız hoşlanmadığımız bir şey olabilir ama lütfen bunu küserek, kırılarak, içimize atarak yapmayalım. Hoşumuza gitmeyen bir şey olursa bunu dile getirirsek en başından düzeltme fırsatımız olur. Bilmeyerek seni incitirsem bunu bana söyle emin ol düzeltirim ama sakın içinde biriktirip benden nefret etme. Sen söylediğin halde düzeltmemissem tavır almak en büyük hakkın" dedim.

Örneğin, çocukları olduktan sonra büyük ve küçük yeğenim, birine ne alsam diğeride onu istiyor diye çift alıyordum. Gelinimiz "Abla teşekkür ederim, hediyelerin çok güzel ama ben ikiz gibi giydirmeye sevmiyorum beni yanlış anlamayacağını bildiğim için bunu belirttim. Farkındayım iddia etmesinler diye yapıyorsun" dedi. Ben bunu hiç kötüye yormadım. Kendi cephemden çocuklar iddia ediyor diye alıyordum ama bir anne olarak demek ki sevmiyor kız ve o çocukların annesi o yani. Demesi hoşuma gitti çünkü bir hediye almışsam bir köşede beklesin istemem yani severek kullansın. Bir daha aynı elbiseyi almadım yeğenim ağladığında ise kendisi müdahale etti.

Veya zevkime çok güvenir ama evi kum beji ve beyaz ağırlıklı. Dekorasyon eşyası hediye edeceksem evine uygun seçiyorum. Yani bunlar ufak tefek şeyler ama birikirse sorun oluyor.

Karşındaki bir insan sonuçta bunu gelin aldık diye bize tamamen benzetmek çok mantıksız. Kendi tercihleri olabilir saygı duyulmalı.

Evine gittiğimde bana çay bardağı ile çay verse sorun etmem ki zaten saçma ama en özel takımlarını çıkarır, sevdiğim pastasını yapar vs. Yani bunları yapmasa neden diye sormam ama anlıyorum ki insan ne ekerse onu biçiyor ama insan evladıysa iki tarafta. Burdan bile beni ne kadar çok önemsediğini farkediyorum. Bilmiyorum ya bizim için çok özel bir insan. Her duamda "Allah sana da , senin gibi bir gelin nasip etsin" diyorum. Annem babam da razılar daha ne olsun ☺️

Back
X