Yardımcı olabilirsiniz belki,okurmusunuz :)

devrimmm

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
6
0
16
Tekirdağ
Meraba herkese,yeni üye oldum.. Cogunuzdan yasca kucugum sanırım. 16 yasındayım lisedeyim. boyum 1.63 kilom 62 su anda size bu abartı gelmeyebilir ama inanın co daha fazla gösteriyorum,daha acısı dolabımda icine girebildgm tek bir pantolonum kaldı,artık bi dur demek istiyorum 10 kilo kadar vermek istiyorum cünkü eski halimi özlüyorum.. Ama internetteki sok diyetler fln ile değil kalıcı ve saglıklı oalrak. diyet yapmak istiyorum ama okula gittgm icn uygun diyetler olmuyo bide tabi aksam yemegini annem yapınca hc olmuyor,siipraiş vermek gibi falan :) sizden istegim su eminim bir cogunuz bu konuda benden cok daha fzla bilgi sahibidir, şu 3-4 hafta icinde bu 10 kiloyu vermek istiyorum yani en azından 8 kilo verebileyim :( bana yardım edin,ve birlikte diyet listesi hazırlayalım, lütfen duyarsız kalmayın gercekten bu konu icn her cuma serbest kıyafet olusumzda aglıyorum resmen,insanın kendine özgüveni cok önemli birşey. Yarıdmlarınızı ve diyetlerinizi bekliyorum. Gercekten sıkı bi diyet istiyorum. simdiden cok cok tesekkür ederim hepinize

Meraba herkese,yeni üye oldum.. Cogunuzdan yasca kucugum sanırım. 16 yasındayım lisedeyim. boyum 1.63 kilom 62 su anda size bu abartı gelmeyebilir ama inanın co daha fazla gösteriyorum,daha acısı dolabımda icine girebildgm tek bir pantolonum kaldı,artık bi dur demek istiyorum 10 kilo kadar vermek istiyorum cünkü eski halimi özlüyorum.. Ama internetteki sok diyetler fln ile değil kalıcı ve saglıklı oalrak. diyet yapmak istiyorum ama okula gittgm icn uygun diyetler olmuyo bide tabi aksam yemegini annem yapınca hc olmuyor,siipraiş vermek gibi falan :) sizden istegim su eminim bir cogunuz bu konuda benden cok daha fzla bilgi sahibidir, şu 3-4 hafta icinde bu 10 kiloyu vermek istiyorum yani en azından 8 kilo verebileyim :( bana yardım edin,ve birlikte diyet listesi hazırlayalım, lütfen duyarsız kalmayın gercekten bu konu icn her cuma serbest kıyafet olusumzda aglıyorum resmen,insanın kendine özgüveni cok önemli birşey. Yarıdmlarınızı ve diyetlerinizi bekliyorum. Gercekten sıkı bi diyet istiyorum. simdiden cok cok tesekkür ederim hepinize

Merhaba
Bende seninle ayni boydayim ve önceden hep 60kgde cakili kalirdim.Hos hala bir sürec icindeyim tamamen kilo vermis degilim ama belki sana yardimci olabilirim diye düsündüm.En basta 10 kilo vermek ideal kilomuza yakin oldugundan cok basit degil bunu aklindan cikarmamalisin yani 80 kilo biri diyet yaparak ayda 5 er kilo verebilir ama bu bizler icin mümkün degil neden cünkü ideal kiloya cok yakiniz ve vücut alismis bu kiloyu vermek istemiyorrr peki ne yapmalisin?
1.Metabolizmayi hizlandirmak
2.Aktif yasantinda hareketi arttirmak (Spor,Egzersiz,Cardio Calismalari,Asansör yerine merdiven kullanmak,Otobüse binmeyip gidilen yere yürümek vs.....)

Bu ikiliyi dengede tutarsan 10 kiloyu verebilirsin ama hicte basit degil .Yemek düzenini degistirmen gerekebilir annenlede anlasip artik saglikli beslenelim bu sekilde yiyelim diye onada önerebilirsin böylece birbirinize destekte olursunuz .Nasil bir Beslenmeye sahipsin bilmedigimden yorum yapamiycam uzman degilim elbette önerebilceklerim klasik seyler gibi görünsede gercekler acidir :47:
3 beyazdan uzak durmalisin Un,Seker,Tuz:37:

Merhaba
Bende seninle ayni boydayim ve önceden hep 60kgde cakili kalirdim.Hos hala bir sürec icindeyim tamamen kilo vermis degilim ama belki sana yardimci olabilirim diye düsündüm.En basta 10 kilo vermek ideal kilomuza yakin oldugundan cok basit degil bunu aklindan cikarmamalisin yani 80 kilo biri diyet yaparak ayda 5 er kilo verebilir ama bu bizler icin mümkün degil neden cünkü ideal kiloya cok yakiniz ve vücut alismis bu kiloyu vermek istemiyorrr peki ne yapmalisin?
1.Metabolizmayi hizlandirmak
2.Aktif yasantinda hareketi arttirmak (Spor,Egzersiz,Cardio Calismalari,Asansör yerine merdiven kullanmak,Otobüse binmeyip gidilen yere yürümek vs.....)

Bu ikiliyi dengede tutarsan 10 kiloyu verebilirsin ama hicte basit degil .Yemek düzenini degistirmen gerekebilir annenlede anlasip artik saglikli beslenelim bu sekilde yiyelim diye onada önerebilirsin böylece birbirinize destekte olursunuz .Nasil bir Beslenmeye sahipsin bilmedigimden yorum yapamiycam uzman degilim elbette önerebilceklerim klasik seyler gibi görünsede gercekler acidir :47:
3 beyazdan uzak durmalisin Un,Seker,Tuz:37:

Öncelikle cevap verdgn icin cok tesekkür ediyim:) ama morelim inanılamz bozuk,zayıflamak istiyorum istedikce yiyorum yedikce şişiyorum. ben bu yemek düeniyle devam edersem 1 aya kalmaz 80 i görürüm inan bana,sabah kahvaltıda 12 tane hamur kızartması falan yiyen bi insan haline geldim günde 1 pasta ne demek ya ? , hc böyle değildim ahtta haftalık diyetler yapardım kilomu hep 55te tutardım zaten cok zayıf olmak istemiyorumki, ama şu sıralar bişi oldu bana :( ve evde spor yapıyorum 3 haftadır falan her aksam lelsie 5 mil yapmaya calısıyorum ama hc bi etkisi olmuyo. Ya cok mesgul ediyorum senide ama mesela ben en en kısa zamanda bu 10 kiloy sence ne kadarda veririm ? yada diyetisyene gitmelimiym acaba bu durumu durdurcak kdr ilgilenirmi of bilmiyorumki :'(

Öncelikle cevap verdgn icin cok tesekkür ediyim:) ama morelim inanılamz bozuk,zayıflamak istiyorum istedikce yiyorum yedikce şişiyorum. ben bu yemek düeniyle devam edersem 1 aya kalmaz 80 i görürüm inan bana,sabah kahvaltıda 12 tane hamur kızartması falan yiyen bi insan haline geldim günde 1 pasta ne demek ya ? , hc böyle değildim ahtta haftalık diyetler yapardım kilomu hep 55te tutardım zaten cok zayıf olmak istemiyorumki, ama şu sıralar bişi oldu bana :( ve evde spor yapıyorum 3 haftadır falan her aksam lelsie 5 mil yapmaya calısıyorum ama hc bi etkisi olmuyo. Ya cok mesgul ediyorum senide ama mesela ben en en kısa zamanda bu 10 kiloy sence ne kadarda veririm ? yada diyetisyene gitmelimiym acaba bu durumu durdurcak kdr ilgilenirmi of bilmiyorumki :'(

önemli diil zamanimi calmiyorsun sonucta yardimci olmak isterim tabiki..Ama su acele kilo vermek istiyorum düsünceni aklindan cikarmalisin önce. Hicbisey hizli bicimde olmaz olsa bile saglikli olmayabilir yag degil kas kaybi yasayabilirsin sok diyetler gecici cözümlerdir...Herseyden önce yeme düzenini halletmen gerek kizartmalardan ,pastalardan ,serbetli tatlilardan uzak dur !!! Bunlar seni daha da kötü yapar yedikten sonrada moralin bozulup pismanlik duyacaksin.
Leslie 5 mil ise yaramiyor demissin 1 ay boyunca düzenli bicimde yaptin mi hic? Sonuc almaman mümkün degil canim ama önce beslenme seklini düzenlemeden bir mucize gerceklesmiyor sihirli degnek falanda yok.Hersey sende bitiyor...

önemli diil zamanimi calmiyorsun sonucta yardimci olmak isterim tabiki..Ama su acele kilo vermek istiyorum düsünceni aklindan cikarmalisin önce. Hicbisey hizli bicimde olmaz olsa bile saglikli olmayabilir yag degil kas kaybi yasayabilirsin sok diyetler gecici cözümlerdir...Herseyden önce yeme düzenini halletmen gerek kizartmalardan ,pastalardan ,serbetli tatlilardan uzak dur !!! Bunlar seni daha da kötü yapar yedikten sonrada moralin bozulup pismanlik duyacaksin.
Leslie 5 mil ise yaramiyor demissin 1 ay boyunca düzenli bicimde yaptin mi hic? Sonuc almaman mümkün degil canim ama önce beslenme seklini düzenlemeden bir mucize gerceklesmiyor sihirli degnek falanda yok.Hersey sende bitiyor...

hayır daha 1 ay olmadı olunca bakalım ozaman dogru acele ediyorum.. :( Daha iradeli olucam, yediklerimede dikkat edicem. Haklısın cok psman oluyrum. Cevapların icn tesekkr ederim :)

canım bence çok fazla yüklenme diyete şu an. sonuçta okul okuyorsun ve sağlıklı beslenmen lazım
ölçülü ye, abur cubur yeme ve kantin mutfağından uzak kalman sana yeter

öncelikle annenle bi anlaşmaya varamadığın sürece o yağlı yemek yapmaya,hamur iş yapmaya devam etcek öncelikle annene durumunu ciddi ciddi anlatmalısın o da sana yardımcı olmalı.spora yazılırsan çok iyi olur.kilondan daha fazla göstermenin sebebi yağ oranının fazla olması 1kilo yağın kapladığı yerle 1kilo kasın yapladığı yer arasında dağlar kadar fark var.kafana göre spor yapmakla da olmaz o iş.spordan 2saat önce makarna,bulgur gibi kompleks karbonhidrat almalısın daha sonra spor yapmalısın böylece kasların değli yağların erir spor süresince.spordan sonra da kesinlikle ve kesinlikle şekerli besinler,hamur işi yemek yok.1spordan en az 1 saat sonra süt,yoğurt,meyve(elma en iyisi) gibi glisemik indeksi düşük gıdaları terch etmelisin

kahvaltında yumurta peynir ekmek süt tüket mutlaka.öğle yemeğini de seçeneklerin arasından proteini en yüksek olanı seçmelisin öğlenleri makarnaydı pilavdı şuydu buydu yemek yok sen biliyosun zaten neyi yiyip yememen gerektiğini.annecik de yağsız yemek ve sebze yemekleriyle sana destek olmalı eve abur cubur almak yok

canım sanırım ben yardımcı olabilirim , diğer arkadaşlar da çok güzel şeyler söylemişler saolsunlar..

bende 17 yaşında 1.80 boyunda ve 90 kiloyum yani anlayacağın senden daha daha fazla kilom var.. bende şu 1,1.5 ay içinde yaklaşık olarak 10 kilo verdim, okul açıldığından beriyse toplam 15 kilo..

ama diğer arkadaşların dediği gibi kesinlikle hemen verme düşüncesini hemencecik aklından çıkarman gerekiyor.. çünkü aynı şeyleri bende yaşadım fazlasıyla, ama o düşünce aklımdan çıkmadıkça hiç bi zaman kilo vermeye başlayamadım, ya da ne kadar verdiysem o kadar kilo aldım.. bizim yaşımız kilo verme avantajı olarak oldukça avantajlı bi yaş, sende farkındasındır vücudun kendini toparlama şansı var, ileri yaşlara göre kilo daha yeni oturuyor yerine vs vs..

yardımcı olma konusuna gelince önce ekmekten başlamalısın bence, beyaz ekmek yerine tam buğday, çavdar seçebilirsin açıkçası kepekli tercih etmeni istemem..

daha sonra abur cubur ve fast-food .. onlardan vazgeçmek şu an sana gerçekten çok çok zor gelebilir , ancak hayatında onlar olmadığında daha mutlu olduğunu emin ol farkedeceksin..

yemek konusunda çok fazla azaltmakta acele etme yoksa aksine hemen diyeti bozar yiyeceklere saldırırsın , asla aç bırakma kendini önemli olan bu.. yoksa diyetin asla uzun ömürlü olmuyor, kendi diyetlerimden tecrübeyle söylüyorum canım bunları.. yavaş yavaş azalt öğünlerini , mesela sabah 3 öğle 3 akşam 3 dilim çavdar ekmeğiyle başladım ben diyete, bir ay oluyor ve ben kaç dilim ekmek yiyorum biliyor musun ? sabah 1 öğle 1 ve akşam Yok . yani sabredeceksin canım , miden zamanla küçülüyor zaten, ki ben her öğünde yarım ekmekten daha fazla yiyen, gecenin bi yarısı bi ekmeğe kaşarlı sucuklu tost yapan biriydim..

sabah kahvaltını sen yarlarsın zaten canım, yumurta , süt , peynir tüketme konusunda özen göster.. ve unutma en önemli öğün kahvaltı.. eğer sıkılırsan nesfit ürünlerinden de tercih edebilirsin bence..

öğle yemeğini eğer okulda yiyorsan ve çorba varsa okulda , çorba tercih edebilirsin, eğer yoksa kepekli sandviçler var , onların arasına domates peynir koyup okula götürebilirsin, ya da yoğurtlar var onlardan tercih edebilirsin.. - bu konuda üye olduğum topikteki ablalarım çok yardımcı oldu, gelirsen eminim sana da canı gönülden destek olurlar..-

eve gelince annen ne yapmışsa ondan ye,sorun yok, yani çorba, sulu yemekler vs.. makarna pilav benzeri türlerini kastetmiyorum.. onlardan yemende bence bi sakınca yok.. ekmeği ve yemek miktarını azalttığın sürece tabi..
ha, eve geldin makarna, hamur işi vb var, mesela ben gidiyorum bi yumurta haşlıyorum kendime , ya da nesfitimden yiyorum, hindi fümeler var onlardan yapabilirsin , salataya koyarak onu tüketebilirsin yani birsürü alternatifin var..

eğer iştahın konusunda sorun yaşıyorsan ben doğadan 5 i bi yerde çay içiyorum çörek otu yağıyla birlikte , yemeklerden yarım saat önce.. inan insanda iştahtan eser kalmıyor..

birde söylemeyi unutmuşum şeker.. şekeri azaltmalısın kesinlikle.. o konuda da yardımcı olabilirim

şimdi ne çok konuştu bu kız diceksin :1: hepsi yardımcı olabilmek adına.. çünkü ben zayıfladıkça mutlu oluyorum, başkalarının da mutlu olmasını isterim.. şimdilik bu kadar :dance:

Back
X