Meraba herkese,yeni üye oldum.. Cogunuzdan yasca kucugum sanırım. 16 yasındayım lisedeyim. boyum 1.63 kilom 62 su anda size bu abartı gelmeyebilir ama inanın co daha fazla gösteriyorum,daha acısı dolabımda icine girebildgm tek bir pantolonum kaldı,artık bi dur demek istiyorum 10 kilo kadar vermek istiyorum cünkü eski halimi özlüyorum.. Ama internetteki sok diyetler fln ile değil kalıcı ve saglıklı oalrak. diyet yapmak istiyorum ama okula gittgm icn uygun diyetler olmuyo bide tabi aksam yemegini annem yapınca hc olmuyor,siipraiş vermek gibi falan :) sizden istegim su eminim bir cogunuz bu konuda benden cok daha fzla bilgi sahibidir, şu 3-4 hafta icinde bu 10 kiloyu vermek istiyorum yani en azından 8 kilo verebileyim

bana yardım edin,ve birlikte diyet listesi hazırlayalım, lütfen duyarsız kalmayın gercekten bu konu icn her cuma serbest kıyafet olusumzda aglıyorum resmen,insanın kendine özgüveni cok önemli birşey. Yarıdmlarınızı ve diyetlerinizi bekliyorum. Gercekten sıkı bi diyet istiyorum. simdiden cok cok tesekkür ederim hepinize
canım sanırım ben yardımcı olabilirim , diğer arkadaşlar da çok güzel şeyler söylemişler saolsunlar..
bende 17 yaşında 1.80 boyunda ve 90 kiloyum yani anlayacağın senden daha daha fazla kilom var.. bende şu 1,1.5 ay içinde yaklaşık olarak 10 kilo verdim, okul açıldığından beriyse toplam 15 kilo..
ama diğer arkadaşların dediği gibi kesinlikle hemen verme düşüncesini hemencecik aklından çıkarman gerekiyor.. çünkü aynı şeyleri bende yaşadım fazlasıyla, ama o düşünce aklımdan çıkmadıkça hiç bi zaman kilo vermeye başlayamadım, ya da ne kadar verdiysem o kadar kilo aldım.. bizim yaşımız kilo verme avantajı olarak oldukça avantajlı bi yaş, sende farkındasındır vücudun kendini toparlama şansı var, ileri yaşlara göre kilo daha yeni oturuyor yerine vs vs..
yardımcı olma konusuna gelince önce ekmekten başlamalısın bence, beyaz ekmek yerine tam buğday, çavdar seçebilirsin açıkçası kepekli tercih etmeni istemem..
daha sonra abur cubur ve fast-food .. onlardan vazgeçmek şu an sana gerçekten çok çok zor gelebilir , ancak hayatında onlar olmadığında daha mutlu olduğunu emin ol farkedeceksin..
yemek konusunda çok fazla azaltmakta acele etme yoksa aksine hemen diyeti bozar yiyeceklere saldırırsın , asla aç bırakma kendini önemli olan bu.. yoksa diyetin asla uzun ömürlü olmuyor, kendi diyetlerimden tecrübeyle söylüyorum canım bunları.. yavaş yavaş azalt öğünlerini , mesela sabah 3 öğle 3 akşam 3 dilim çavdar ekmeğiyle başladım ben diyete, bir ay oluyor ve ben kaç dilim ekmek yiyorum biliyor musun ? sabah 1 öğle 1 ve akşam Yok . yani sabredeceksin canım , miden zamanla küçülüyor zaten, ki ben her öğünde yarım ekmekten daha fazla yiyen, gecenin bi yarısı bi ekmeğe kaşarlı sucuklu tost yapan biriydim..
sabah kahvaltını sen yarlarsın zaten canım, yumurta , süt , peynir tüketme konusunda özen göster.. ve unutma en önemli öğün kahvaltı.. eğer sıkılırsan nesfit ürünlerinden de tercih edebilirsin bence..
öğle yemeğini eğer okulda yiyorsan ve çorba varsa okulda , çorba tercih edebilirsin, eğer yoksa kepekli sandviçler var , onların arasına domates peynir koyup okula götürebilirsin, ya da yoğurtlar var onlardan tercih edebilirsin.. - bu konuda üye olduğum topikteki ablalarım çok yardımcı oldu, gelirsen eminim sana da canı gönülden destek olurlar..-
eve gelince annen ne yapmışsa ondan ye,sorun yok, yani çorba, sulu yemekler vs.. makarna pilav benzeri türlerini kastetmiyorum.. onlardan yemende bence bi sakınca yok.. ekmeği ve yemek miktarını azalttığın sürece tabi..
ha, eve geldin makarna, hamur işi vb var, mesela ben gidiyorum bi yumurta haşlıyorum kendime , ya da nesfitimden yiyorum, hindi fümeler var onlardan yapabilirsin , salataya koyarak onu tüketebilirsin yani birsürü alternatifin var..
eğer iştahın konusunda sorun yaşıyorsan ben doğadan 5 i bi yerde çay içiyorum çörek otu yağıyla birlikte , yemeklerden yarım saat önce.. inan insanda iştahtan eser kalmıyor..
birde söylemeyi unutmuşum şeker.. şekeri azaltmalısın kesinlikle.. o konuda da yardımcı olabilirim
şimdi ne çok konuştu bu kız diceksin

hepsi yardımcı olabilmek adına.. çünkü ben zayıfladıkça mutlu oluyorum, başkalarının da mutlu olmasını isterim.. şimdilik bu kadar :dance: