yardımcı olacak var mı?doğum yakın sanırım

ayyy maşallah kızına ne kadar güzel bi bebek allah nazardan saklasın :nazar: kızın kaç kilo doğdu merak ettim resimlerde baya tombiş görünüyor :ecrin_bebek:

bir de sanırım ilk doğumun.. benim gibi normal doğum düşünenlere öneriyor musun yoksa keşke sezeryan olsam dedin mi yani biraz daha doğum hakkında bilgi verirsen, cevaplarsan sevinirim..

çok teşekkür ederiz arkadaşlar.10 eylülde ben doğumhanedeyken başlamış yağmur ve kızımız doğduğunda da dinmiş.dokuz ay boyunca isim bulamayan anne babasına acıyıp ismiyle geldi kızımız:)
yağmur 3.500 kilo doğdu.şu an da 3.700e ulaştı.
evet,ilk doğumum ve doktorum beni sezeryan için ikna etmeye çalıştıysa da ben normal doğumda kararlı olduğumu belirttim.dediklerine göre güzel bir doğum olmuş.sancılarım son dönemde çok sık gelmeye başladı ve bu da rahmin açılmasını çok hızlandırmış.10 cm açılma var demişlerdi ama ona rağmen kestiler.zaten ilk doğumlarda yırtılma olmasın diye kesiyorlarmış mutlaka,kaçarı yok yani.ben sancılar şiddetlendiğinde nefes kontrolümü bozdum biraz.kendime engel olamadım.bozmasam çok daha rahat edecektim.tavsiyem onu elinden geldiğince bozmaman.doğum başladıktan sonra her şey çabucak gelişiyor zaten.güzel ıkınırsan bebeğini hemen kucağına alırsın:)
ben nefesimi çok iyi kontrol edemediğim için,boşa harcadığım içi son dönemde gücüm azalmıştı.tüm gücümle ıkınmamam rağmen karnımdan bastırmak zorunda kaldılar ama iyi ki bastırdılar,acı veren bir şey değil zaten,birkaç saniye içinde kızım dünyaya gelmiş oldu.
normal doğumu yöneten sensin aslında.odaklanmak,kararlı olmak çok önemli.sancılar da dayanılmaz değil zaten.sana kolay bir doğum diliyorum.iyi haberlerini bekliyoruz

valla dogumunu ne güzel anlatmissin arkadasim bende bukadar rahat anlatabilseydim :))
ya evet bu türkiyede neden böyle hemen sezeryan icin ikna etmeye calisiyorlar anlamis degilim

çok teşekkür ederim.
üzerinden yaklaşık iki hafta geçti ya ondan bu rahatlık:))ilk gün böyle anlatmıyordum:)
sezeryan doktorlara daha kolay geliyor.aslında haklılar da:)normal doğum uzun bir süreç ama sezeryan kısa sürede bitiyor.
ben yine de herkese normal doğumu tavsiye ediyorum.doğum sonrası gerçekten çok daha rahat

Merhaba ben 37 haftalık hamileyim. Brbeğimin cinsiyeti kız. Doktor kız olduğu için erken olacağını düşünüyor. Normal zaöan ağustos 19 ama doktor ağustos 1 yada 4 olarak düşünüyor. Ama bu aralar ağrılarım var karnım sertleşiyor aşağıya doğru baskı oluyor bacaklarım kalçam ve belime ağrıyor bazen sizce doğum yakın mı?

Back
X