- 31 Ocak 2018
- 487
- 1.320
- 28
Zaten evliligin herkese serbest olmasi basli basina hata. Kucuk bir seymis gibi gorunuyor ama degil. Muhtemel ki adamin anasi gelinini ogluna sikayet ediyor,bana bayat cay verdi bu gelin diye. Adam da gaza gelip esine cemkiriyor. Demiyor ki tamam anne,lohusa kadin,olmustur oyle bir sey,ama sen de kalkip kendi cayini kendin yapaydin madem lohusadan hizmet beklemeyeydin dememis. Bu adamla evli kalsan nolur
İlk cümlenize tamamen,devamına kısmen katılıyorum. Sizlere göre yaşım daha ileri ve kişilere,olaylara objektif bakmayı ve akılcı gözlem yapmayı seviyorum. Buna dayanarak emin olarak şunu diyebilirim; çok çok ekstra durumlar haricinde erkekler aslında ailelerinin etkisinde kalmıyor. Ama ne hikmetse devamlı erkek aileleri suçlanıyor. Eğer adam evinde mutlu,karısından memnunsa ailesi sorun çıkartmaya kalksa da,bir şekilde ailesini ikna ediyor ve sorun olarak eşine aksettirmiyor. Şu dönem itibariyle adı çıkmış 9'a,inmez 8'e durumu var maalesef. Buraya üye olduğumdan beri aman iyi ki ben kv. değilim diyorum.
Kadın olan eş dengeli ve vicdanlı davranıyor(zamanımızda bu faktör maalesef azaldı) buna rağmen koca huzursuzluk çıkartıyorsa ya adam da sorun vardır, ya evlendiğine pişmandır bu da kusura bakılmasın adiliktir.
Sözüm meclisten (ve konu sahibinden)dışarı olarak diyorum ki; bazen kadınlar çocuğu aile durumunu kurtarmak için silah olarak kullanıyor ve hatta sırf bunun için çocuk doğuran kadınlar var, bu acı bir durum. İnsan söz konusu. Bugünün çocuğu yarının büyüğü...Sonuç olarak İlla vicdan,illa akıl
,illa adalet diyorum.diyorum.