Yardımcı olun nolurr; napmalıyım?

Zaten evliligin herkese serbest olmasi basli basina hata. Kucuk bir seymis gibi gorunuyor ama degil. Muhtemel ki adamin anasi gelinini ogluna sikayet ediyor,bana bayat cay verdi bu gelin diye. Adam da gaza gelip esine cemkiriyor. Demiyor ki tamam anne,lohusa kadin,olmustur oyle bir sey,ama sen de kalkip kendi cayini kendin yapaydin madem lohusadan hizmet beklemeyeydin dememis. Bu adamla evli kalsan nolur

İlk cümlenize tamamen,devamına kısmen katılıyorum. Sizlere göre yaşım daha ileri ve kişilere,olaylara objektif bakmayı ve akılcı gözlem yapmayı seviyorum. Buna dayanarak emin olarak şunu diyebilirim; çok çok ekstra durumlar haricinde erkekler aslında ailelerinin etkisinde kalmıyor. Ama ne hikmetse devamlı erkek aileleri suçlanıyor. Eğer adam evinde mutlu,karısından memnunsa ailesi sorun çıkartmaya kalksa da,bir şekilde ailesini ikna ediyor ve sorun olarak eşine aksettirmiyor. Şu dönem itibariyle adı çıkmış 9'a,inmez 8'e durumu var maalesef. Buraya üye olduğumdan beri aman iyi ki ben kv. değilim diyorum.
Kadın olan eş dengeli ve vicdanlı davranıyor(zamanımızda bu faktör maalesef azaldı) buna rağmen koca huzursuzluk çıkartıyorsa ya adam da sorun vardır, ya evlendiğine pişmandır bu da kusura bakılmasın adiliktir.

Sözüm meclisten (ve konu sahibinden)dışarı olarak diyorum ki; bazen kadınlar çocuğu aile durumunu kurtarmak için silah olarak kullanıyor ve hatta sırf bunun için çocuk doğuran kadınlar var, bu acı bir durum. İnsan söz konusu. Bugünün çocuğu yarının büyüğü...Sonuç olarak İlla vicdan,illa akıl
,illa adalet diyorum.diyorum.

Kadın erkek ayrımı yapmaksızın söylüyorum; eğer çocuk varsa,aldatmanın kesin kanıtları, taraflardan birinin belgeli ruh hastalığı ve fiziki şiddet varsa boşanmalı insanlar. Aksi taktirde boşanma o kadar kolay verilecek bir karar olmamalı. Günümüzde kişisel eğitim,kişisel gelişim,aile danışmanlığı,profesyonel destek gibi bilimsel gelişmeler varken bunları denemeden, hatalarımızı görüp kendimizi eğitmeye gayret etmeden hemen boşanma yoluna gitmek bence çok akılcı değil.
Boşanma ,mevcut duruma göre gerçek artılar kataçaksa düşünülecek yol olmalı.

Çocuklar böyle bir ortamda büyürken üzülmeyecekler mi
Kızım boşanırsa değil böyle bi hayat sürerse üzülürüm..

İlk cümlenize tamamen,devamına kısmen katılıyorum. Sizlere göre yaşım daha ileri ve kişilere,olaylara objektif bakmayı ve akılcı gözlem yapmayı seviyorum. Buna dayanarak emin olarak şunu diyebilirim; çok çok ekstra durumlar haricinde erkekler aslında ailelerinin etkisinde kalmıyor. Ama ne hikmetse devamlı erkek aileleri suçlanıyor. Eğer adam evinde mutlu,karısından memnunsa ailesi sorun çıkartmaya kalksa da,bir şekilde ailesini ikna ediyor ve sorun olarak eşine aksettirmiyor. Şu dönem itibariyle adı çıkmış 9'a,inmez 8'e durumu var maalesef. Buraya üye olduğumdan beri aman iyi ki ben kv. değilim diyorum.
Kadın olan eş dengeli ve vicdanlı davranıyor(zamanımızda bu faktör maalesef azaldı) buna rağmen koca huzursuzluk çıkartıyorsa ya adam da sorun vardır, ya evlendiğine pişmandır bu da kusura bakılmasın adiliktir.

Sözüm meclisten (ve konu sahibinden)dışarı olarak diyorum ki; bazen kadınlar çocuğu aile durumunu kurtarmak için silah olarak kullanıyor ve hatta sırf bunun için çocuk doğuran kadınlar var, bu acı bir durum. İnsan söz konusu. Bugünün çocuğu yarının büyüğü...Sonuç olarak İlla vicdan,illa akıl
,illa adalet diyorum.diyorum.
Ben sizinkiler kadar sempatik orneklere pek denk gelmedigimden olabilir. Gozlemlerim genelde sucun erkekte olduguna yonelik. Kv isterse dunyanin en kotu en sirret insani olsun, adam dengeyi kurup ortami yonetemiyorsa o evlilik olmuyor. Mutlaka kadinlarda da suc oluyor hatta bunlar taaa evliligin oncesinde basliyor (erkek tarafini dugun bahanesi ile soymaya kalkismak gibi, ev bark icin her seyi erkegin uzerine yikmak gibi) bu duruma maruz kalan erkek de madem parasini verdim evi kurdum aha bu da benim manyak anam oturup cekeceksin seklinde davraniyor esine. Anlayis gormeyen destek gormeyen erkek neden sonradan karisina destek olsun ki diye dusunursek haklilik paylari oluyor maalesef.

Kotu evlilikleri kadin erkegi soguslemeye devam etmek ve maddi imkanlarindan yararlanmak icin devam ettirirken,erkek de kadini ev isinde hizmetci olarak kullanmak ve bedava cinsellik icin devam ettiriyor. Tamam bu bir secim ama bari buna gore davransinlar. Ve bence ne olursa olsun asla tek aldatma icin bosanilmaz. Sevginin sayginin bitmesi ki bence konu sahibi ile esi arasindaki durum tam da bu, bosanma sebebidir.

Konu boşanma olunca bir anım tazelendi.
2 yıl kadar önce sitenin cafesinde arkadaşlarla otururken tanımadığım bir bayan geldi. Arkadaşlar hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun deyince ilgimi çekti, merak da ettim açıkçası. Gelen bayanın kızı eşinden ayrılmış,çocukları varmış(kaç çocuğu varmış bilmiyorum)Şekerim kızıma o kadar emek verdim,okuttum,meslek sahibi yaptım,gitti o adamla evlendi.Güzel de para kazanıyordu kızım, damat beyse evde ilgi,yemek falan bekliyordu, ama olmaz ki benim kızım köle mi, böyle hayat çekilmez boşan dedim dedi. İyi oldu yanıma da geldi,şimdi beraberiz kazandığı parayı el oğlu yiyeceğine beraber yiyoruz,gezip keyfimize bakıyoruz. diye devam etti. Ben şaşırdım fakat beni ilgilendirmeyen konu ve tanımadığım insan, o yüzden soru sormayı gereksiz buldum ve sadece dinledim. Oradaki arkadaşlar gayet şirin tavırlarla ; ayy şekerim çok iyi oldu,haklısınız tabii falanla desteklediler ,bayan biraz sonra kalkıp gitti. Ardından arkadaşlar yorumlara başladılar; aa tabii canım kızının serçe parmağı incinecekti,ayol adam haklı,bir ilgi,bir sıcak ev yemeği hangi erkek istemez kii? O an ben dumur oldum. Yapmayın arkadaşlar kadının yüzüne farklı konuştunuz,ardından farklı konuşuyorsunuz ben daraldım dedim.O günden sonra da o kişilerle arkadaşlığı bıraktım.Ve bunlar sözü ona eğitimli insanlar.

Özet olarak genelde insanların garip olduğunu düşünmeye başladım. Maalesef gün geçtikçe sağduyumuzu yitiriyoruz galiba.

Back
X