Yardımcı olur musunuz lütfen!

izmirperisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
5.912
3
156
İzmir
İlk önce herkese iyi akşamlar...:16:
Bugün 10 günlük2 tane ördek aldım :16:
Ancak kafamı karıştıran bazı sorunlar var :50:
Bu arada belirteyim evde beslenmelerine bazıları karşı ancak 2 3 hafta dursun arkadaşımın çiftlikleri var oraya götürücem doğal ortamlarına havuzları falan var haftada 2 3 kere mutlaka giderim...

Bugün bir camda yemlerini koydum...
2 3 saat geçti baktık kursakları çok şişmiş :50: Biraz fazla yemşler sanırım...(Saat 5 buçuk 6 gibi bu oluyor )
Yemi aldım hala vermedim çünkü kursakları hala şiş şiş...
Napmalıyım?? Yem koyayım mı...
1 i uyudu... Karanlığa koyunca uyuyorlar...
Gece yine öterler mi ??

Teşekkür ederim yardımcı olan herkese...

Ne yemi veriyorsunuz yazmamışsınız. Su çektiğinde şişen yemler veriyorsanız bu durumda fazla vermemenizi öneririm. Eğer çok yemleme yaparsanız ördeğiniz şişmanlar ve suda yüzmediği için ağırılığını tartamayıp ayakları halka şeklini alır. Eğer kursak şişmesi hastalıktansa büyük ihtimalle e-coli yada salmonella olmuştur bu durumda veterinerden yardım almalısınız. Sağlıklı hayvanlar; neşeli, tüyleri parlak ve gözleri canlı durur. Kontrol edin eğer neşeleri yerindeyse korkmayın genelde kanatlı hayvanların kursakları şiş durur. Çünkü akşamları çok yem yerler.

İlk önce teşekkür ederim...
Evet tüğleri parlak gözleri ışıl ışıl kıpır kıpırlar :nazar:
Ötüşüp duruyorlar tatlı tatlı...
Cam kasede su veriyorum... İçine girip şıplatıyorlar birbirlerini iktirip kaseye girmeye çalışıyorlar.
Bir leğen içine az su koyup yüzdürsem olur mu?
11 günlük oldular :nazar::nazar:
Ses olmadığı ve karanlık yerde uyuyorlar ama ufacık br ses olsn hemen bir tanesi uyanıyor ..
Korkum biraz daha hafifledi...
Aldığım yer civciv yemi verdi bunu yerler ilk ay dedi ama ben poşeti bitsin ıslak ekmek vs vermek istiyorum
Sizcede uygun olur mu ?
Çok teşekkür ederim :71::71:

Yardımcı olabildiysem mutlu olurum. Ördeklerinizi leğende yüzdürürseniz elbette çok iyi olur. Böylece şişmanlıktan ayaklarının eğerilme riskini azaltmış olursunuz. Civciv yemi ve ekmek ıslatma besleme açısından uygun. Ördeklernizin keyfi yerinde olduğuna göre herşey yolunda demektir.

Yardımcı olabildiysem mutlu olurum. Ördeklerinizi leğende yüzdürürseniz elbette çok iyi olur. Böylece şişmanlıktan ayaklarının eğerilme riskini azaltmış olursunuz. Civciv yemi ve ekmek ıslatma besleme açısından uygun. Ördeklernizin keyfi yerinde olduğuna göre herşey yolunda demektir.
Fazlasıyla yardımcı oldunuz çok teşekkür ediyorum...

bu konuda bilgim yok ama merak ettim siz evdemi ördek besliosunuz :44:

Evet evde geniş bir kutu içinde besliyorum.
Öğlen güneş varken balkonda gezdiriyorum...
Aslında - yönleri yok...
Çok tatlılar...

Bence de çok sevimli hayvanlar komşumuzun siyah ördekleri büyüdükten sonra uçup gittiler 2 yıl sonra geri döndüler bir daha da gitmediler. Tabi gurbetin tadını alınca kümesin kıymetini anladılar.

yemleri öğütmekte zorluk çekiyorlardır muhtemelen
bir kaseye biraz kum koyabilirsin
ördeklerin sindirimleri gursakta başlar çünkü

canım ben simdiye kadar 3 tane ördek besledim (kuş gribi zamanında bile yanımdaydılar :) )
Çok tatlı oluyolar gercekten 4 yaşında kadar besledim yumurtluyodu hatta bi tanesi.cok buyudugu için arkadasımın köyüne yolladım orda yavruları olduğunu duymuştum en son.
Ördeklerni leğene su doldurup yüzdür mutlaka zaten onların yüzüşünü izlemek cok zevkli oluyor.toprakta gezdirmeyi ihmal etme eşinip toprak yiyolar falan sadece yemle beslenmeleri pek iyi olmuyo

Son düzenleme:
Bence de çok sevimli hayvanlar komşumuzun siyah ördekleri büyüdükten sonra uçup gittiler 2 yıl sonra geri döndüler bir daha da gitmediler. Tabi gurbetin tadını alınca kümesin kıymetini anladılar.

Gerçekten süper birşey :)

yemleri öğütmekte zorluk çekiyorlardır muhtemelen
bir kaseye biraz kum koyabilirsin
ördeklerin sindirimleri gursakta başlar çünkü

Teşekkür ediyorum bunu dikkate alıcam:71:

canım ben simdiye kadar 3 tane ördek besledim (kuş gribi zamanında bile yanımdaydılar :) )
Çok tatlı oluyolar gercekten 4 yaşında kadar besledim yumurtluyodu hatta bi tanesi.cok buyudugu için arkadasımın köyüne yolladım orda yavruları olduğunu duymuştum en son.
Ördeklerni leğene su doldurup yüzdür mutlaka zaten onların yüzüşünü izlemek cok zevkli oluyor.toprakta gezdirmeyi ihmal etme eşinip toprak yiyolar falan sadece yemle beslenmeleri pek iyi olmuyo

Bunları bilmiyordum gerçekten çok teşekkür ediyorum... :71:

** Maşallah neşeleri yerinde :nazar::nazar: :)))
Görseniz biri uyurken diğeri onu göğsüne sokuyor ve en ufacık seste gözünü açık tutuyorrr :69:
Su içsin diye su koyunca ayaklarını sokup sokup çıkıyorlar sıra sıraa :))))
Tavsiye ederim çok tatlılarrr:nazar::nazar:

Bu günbir yere gitmem gerek öğlen yüzdürcem :)))

Merhaba. Ördeğime arkadaşımın zorlaması üzerine bi miktar pilav yedirdim akşam. Yemeden önce çok güzel bir şekilde yürüyordu ama sabah kalktığımda kaldıramıyordu kendisini. Yüzdürdüm, kum yedirdim ve akşam yemek vermedim ama hala düzelmedi başka ne yapmam gerekir?

Back
X