• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardimci olur musunuz? (universitelerle ilgili:))

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Merhaba tercih donemimdeyim suan size bikac okul sorucam daha once sehir sormustum ama suan paunlarim fena olmadigi icin daha iyi sehirlerdeki okullara bakıyorum:)
Ankarada haccettepe, yildirim Beyazıt, baskent, ankara universitesi
Izmirde 9 eylul ve ege universitesi
Istanbulda istanbul, yildiz teknik, marmara universitesi
-Bunlardan herhangi biri hakkinda fikriniz bilginiz varsa lütfen yardimci olun :) ve size gore hangisi iyi
-genel itibariyle bu yazdigim okullar uluslarasi iliskiler icin, aklimda bide ic mimarlik ve cevre tasarimi var sizce hangisi daha iyi ?
-Son olarak uluslarasi iliskilerin calisma imkanlari tam olarak nasil nerelerde ne gorevde calisabilirim?
Simdiden tesekkurler :)

izmiri tavsiye ederim sana
bölüm olarak da iç mimarlık ve çevre...

uluslar arası ilişkilerden ise diğerleri daha geçerli bence.

9 eylul ve egede ic mimarlik yok onlari uluslarasi iliskiler icin sormustum, neden ui icin tavsiye etmediniz peki?

hm var olup olmadığını bilmiyorum bi çekinerek yazdım zaten neyse
çevremde o mesleği okuyan çok kişi var
nedense bana çok geçerli bir meslek gibi gelmiyor
şirketlerin ithalat ihracat bölümlerinde çalışabilirsiniz
çok etraflıca araştırmam yok açıkçası ama sadece pek sıcak gelmiyor bana

hm var olup olmadığını bilmiyorum bi çekinerek yazdım zaten neyse
çevremde o mesleği okuyan çok kişi var
nedense bana çok geçerli bir meslek gibi gelmiyor
şirketlerin ithalat ihracat bölümlerinde çalışabilirsiniz
çok etraflıca araştırmam yok açıkçası ama sadece pek sıcak gelmiyor bana

Cokt tesekkur ederim saolun :)

şimdi iç mimarlık ve çevre tasarımı tarz olarak birbirlerine yakın ama ui daha farklı.

biraz kendini nerede görmek istediğinle alakalı bir durum bu. senin yaşamak istediğin hayata, ilerde mezun olduğunda çalışmak istediğin ortamlara bağlı bunlar.

İngilizceni çok iyi geliştirip hatta yanına bir dil de ekleyip, kamu kurumlarının sınavlarına hazırlanıp, bürokrat olacak şekilde kendini geliştirirsen yani kendini öyle bir hayata yakın hissediyorsan tercihini ui den yana kullanırsın.

ama yok ofis ortamı, proje çalışmaları, şirket kovalamacaları filan hoşuna gidiyorsa, yaratıcılık yeteneğin varsa da diğer bölümlere bakarsın gibime geliyor.

ve okulunu da bölümüne göre seç, mesela ankara üni de ui okumak havalıdır ama dil de istersen hacettepede %100 ingilizcedir ui. yıldırım beyazıt ı geç. köklü üniler her zaman daha iyidir bence.

çok uzatmıyım ilerde yaşamak istediğin hayata göre bölümünü, bölüme göre de üni yi seç, hayırlı olsun, başarılar.

şimdi iç mimarlık ve çevre tasarımı tarz olarak birbirlerine yakın ama ui daha farklı.

biraz kendini nerede görmek istediğinle alakalı bir durum bu. senin yaşamak istediğin hayata, ilerde mezun olduğunda çalışmak istediğin ortamlara bağlı bunlar.

İngilizceni çok iyi geliştirip hatta yanına bir dil de ekleyip, kamu kurumlarının sınavlarına hazırlanıp, bürokrat olacak şekilde kendini geliştirirsen yani kendini öyle bir hayata yakın hissediyorsan tercihini ui den yana kullanırsın.

ama yok ofis ortamı, proje çalışmaları, şirket kovalamacaları filan hoşuna gidiyorsa, yaratıcılık yeteneğin varsa da diğer bölümlere bakarsın gibime geliyor.

ve okulunu da bölümüne göre seç, mesela ankara üni de ui okumak havalıdır ama dil de istersen hacettepede %100 ingilizcedir ui. yıldırım beyazıt ı geç. köklü üniler her zaman daha iyidir bence.

çok uzatmıyım ilerde yaşamak istediğin hayata göre bölümünü, bölüme göre de üni yi seç, hayırlı olsun, başarılar.

Cok tesekkur ederim cok guzel yazmissiniz. Acikcasi benim istedigim bolum psikolojiydi tutmadigi icin bu iki bolumden hangisi olursa olsun ikisinide okumak ayni benim icin, istekli değilim yani. Haccettepeyi dusunuyorum bende puanimla arasinda az fark var umarim olur

Back
X