Yardımcı olur musunuz

güzel bir uyku, kafeinli içiceklerden uzak durun bu sizi olduğunuzdan daha çok gerecek çünkü. en önemlisi kendine güven. 300 kişiye seminer verenler var belkide daha çok. onlar yapıyorsa bende yaparım diyerek kendinden ve bilginden emin ol. unutma onların sana ihtiyacı var. iş alanlarımız farklı ama şahsen her toplantıda bunu düşünürüm. onların bana anlatıcaklarıma ihtiyacı var.
Aslında 300 kişiye seminer vermek daha kolay geliyo yani mikrofonla olduğu için bide daha kalabalık daha uzak oluyo sanki sana, şimdi sesim yetmiycek diye bile korkuyorum garip garip garip korkular başgösterdi:)

Bence anlatacağınız derse iyi calışın ve kesinlikle ciddi olun cep telefonu konuşmaları konusunda taviz vermeyin zaten sizi ciddi görürseler ona göre dinlerler diye düşünüyorum relax olun stres yapıcak bişey yok başarı duası var netten bakıp derse başlamadan önce okuyabilirsiniz. Bol sanşlar size
Tşk ederim duaya bakıcam mutlaka
Bizim okula yeni gelen öğretim üyeleri (galiba siz de öylesiniz) genelde ya öğrenciyle cok iyi geçinmek adına her konuda muhabbet filan etmeye çalışırlardı. arayı iyi tutalim. arada kopyaya göz yumalım ki ders anlatırken filan sıkıştırıp bilmediği yerden bi kac soruyla bunaltmasın diye..

ya da çok mesafe koyanlar vardı.. Yüz göz olmayım derken, surat 5 karış gezerler..birşey sormaya korkardın ki, tavır aynen şu " sen kim köpk" der gibi...kibir vs..
üniversiteler genelde böyle sizde bilirsiniz..

yani hoca olarak, sadece sınıfta ne olduğu ne anlatıldığı önemli değil bana göre.

hoca kim ? hoca ne ? öğrenciler ne düşünüyor size bakınca ?
bunlar hepsinden önemli bence.. ama siz yinede dersinize iyi çalışın..

Evet bende yeni sayılırım daha, ama bahsettiğiniz iki guruba da girmiyorum yani dengeyi sağladım galiba
Bakalım elimden geleni yapıcam iyi geçer umarım

Bizim asistanlar pratik soruları çözüyorlar derste. Anladigim kadarıyla önceden not tutup ona sadık kalarak anlatıyorlar ne anlatacaklarsa. Siz de öyle yapin, şimdi ne söylesem derdiniz olmaz rahat hissedersiniz böylelikle.

Derse hakim olan insan icin sinifin kac kisi olacaginin onemi yoktur. Slayt ile anlatacaksanuz slaytlarin uzerinden tekrar tekrar gecerek calisin..soru cozecekseniz cozeceginiz sorulari kendiniz derse girmeden once cozun. Yani derse hazirlikli gidin. Sinif mevcudunun cok onemi yok. Eger yoklamaya onem veriyorsaniz derse baslamadan once yoklama yapabilirsiniz. Ben genelde imza aliyorum ama yoklamaya cok da dikkat etmiyorum. Sonucta universiteye gelmis birisi bazi seylerin farkinda olan bir ogrencidir; ilkokul cocugu gibi zorla derse sokmanin cok da mantikli tarafini gormuyorum. Herkesin dusuncesi farklidir tabi. Ancak anlatacaginiz konuya hakim olmaniz icin evde kendi jendinize dersi anlatabilirsiniz. Boylece zamani da nasil kullandiginizi gormus olursunuz.

Derse hakim olan insan icin sinifin kac kisi olacaginin onemi yoktur. Slayt ile anlatacaksanuz slaytlarin uzerinden tekrar tekrar gecerek calisin..soru cozecekseniz cozeceginiz sorulari kendiniz derse girmeden once cozun. Yani derse hazirlikli gidin. Sinif mevcudunun cok onemi yok. Eger yoklamaya onem veriyorsaniz derse baslamadan once yoklama yapabilirsiniz. Ben genelde imza aliyorum ama yoklamaya cok da dikkat etmiyorum. Sonucta universiteye gelmis birisi bazi seylerin farkinda olan bir ogrencidir; ilkokul cocugu gibi zorla derse sokmanin cok da mantikli tarafini gormuyorum. Herkesin dusuncesi farklidir tabi. Ancak anlatacaginiz konuya hakim olmaniz icin evde kendi jendinize dersi anlatabilirsiniz. Boylece zamani da nasil kullandiginizi gormus olursunuz.
Slayt hazırlamadım sorunda çözmycem yani çalıştığım notlardan anlatacağım konuyu güzel olur inş

Ben de araştırma görevlisiyim. Derse gitmeden önce notlarını hazırla öyle git. Merak etme sen öğrencilerden iyi biliyorsun. Eğer çok gürültü yapan çıkarsa önce yumuşak sonra sert bir şekilde uyar. Daha da devam ederse en çok gürültü yapanları dersten atarsın olur biter. Bilemediğin bir soru sorarlarsa da araştır ofis saatimde gel, tartışalım de :)

Ben de araştırma görevlisiyim. Derse gitmeden önce notlarını hazırla öyle git. Merak etme sen öğrencilerden iyi biliyorsun. Eğer çok gürültü yapan çıkarsa önce yumuşak sonra sert bir şekilde uyar. Daha da devam ederse en çok gürültü yapanları dersten atarsın olur biter. Bilemediğin bir soru sorarlarsa da araştır ofis saatimde gel, tartışalım de :)
Notlarımı hazırladım ama elime alıp bakmak istemiyorum açıkcası e masadan anlatsam uzak kalıcam öğrencilere yani dolaşıp anlatmam lazım maşallahı var salonun o kadar büyük ki

Gecen bi ogretim gorevlisi geldi derse. Ders disinda da herhangi bir zamanda da soru sorabilirsiniz ama mumkunse sormayin falan demisti. Profesorde olmayan ego, o kadinda vardi. 130 kisi birden kıl olduk abartmiyorum.

Neyse normal takilan ogretim görevlileri sinifa gelir, kendisini tanitir. Direkt derse gecer. Susun, konusmayin vs demez, yani sinifin dinleyip dinlememesi umrunda olmaz. anlatir gider. Sesin sinifa hakimse zaten genelde herkes dinliyor.

Bence öğrencileri derse aktif katılt böylece onlar da heyecanlanır sen de sakinleşirsin :)
Bilmiyorum çok saçma belki ama tek başına sahnede olmandan iyidir diye düşündüm:)

Ha bi de kimseyi dersten atma. Egitim anayasal haktir. Okullarda kamusal alan yani ortak kullanima acik. Gider sikayet ederse canin sıkılır, sikayet etme hakki var cunku.

Gecen bi ogretim gorevlisi geldi derse. Ders disinda da herhangi bir zamanda da soru sorabilirsiniz ama mumkunse sormayin falan demisti. Profesorde olmayan ego, o kadinda vardi. 130 kisi birden kıl olduk abartmiyorum.

Neyse normal takilan ogretim görevlileri sinifa gelir, kendisini tanitir. Direkt derse gecer. Susun, konusmayin vs demez, yani sinifin dinleyip dinlememesi umrunda olmaz. anlatir gider. Sesin sinifa hakimse zaten genelde herkes dinliyor.

Yani kınuştuklarını gördüğümde uyarıyorum bende dinleyin diye ama sonuçta koca insanlar yani uyarmaya gerek kalmasa keske
Bence öğrencileri derse aktif katılt böylece onlar da heyecanlanır sen de sakinleşirsin :)
Bilmiyorum çok saçma belki ama tek başına sahnede olmandan iyidir diye düşündüm:)
Yok saçma değil onlara sorabilir sizin fikriini ne diye
Ha bi de kimseyi dersten atma. Egitim anayasal haktir. Okullarda kamusal alan yani ortak kullanima acik. Gider sikayet ederse canin sıkılır, sikayet etme hakki var cunku.
İnş öyle birşey olmaz ki bende istemem ama benimde öyle bi hakkım var nasıl olcak:)

Ben çok alıştım sanırım. 1000 kişiye bile ders anlatırım o kadar yani. Sen onlardan daha çok şey biliyorsun, bunun rahatlığını hisset. Birde espiri yap, ortam anında yumuşar ve sınıfı gezerek ders anlatmayı unutma.

Back
X