yardımcı olurmusunuz

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Herkese merhaba.
Uzun uzun anlatmayacağım birşey sormak istiyorum.

Bir çocuk var mahallemizde 7-8 yaslarında
Lütfen yanlış anlamayın ama acık açık yazmak durumundayım annesi tam bir cahil.Çocuk okula gitmiyor çok üzülüyorum akilli hareketli bi cocuk.

Annesine sordum neden göndermiyorsun "amaan okuyup ta katip mi olacak "dedi.diger cocuklarida okumamis kimisi ilk okul 2 den kimisi 3 den çıkmış.durumları da çoook kötü degil kadin biraz saf gibi.fazla becerikli degil bir kez kayit icin okula gitmis ikametgahi degismiş diye yapmamişlar.Yahu ne var onda 10 yasinda ki çocuk bile yapar adres değişikliğini...

Ben bu çocuğun okumasıni istiyorum.Nereyi aramam gerekiyor.

Yeni gelismelerle herkese merhaba.kismet buguneymiş.Alo 147yi aradim.adres aldilar cocugun ismini annesinin ismini falan söyledim.yargiya intikal etmedigi sürece isminizin gizliligi sağlanacak dediler.kizlar peki yargiya gidermi bu konu.sonra babasi falan bi kötülük yapar Allah korusun.

Herkese yeniden merhaba.
Yeni gelişme var bayanlar.meb bize en yakin okuldan 3 gorevli gönderdi eve birisi cocugun ögretmeni diğeri müdür galiba.cocugun kaydi okulda zaten varmıss neden göndermiyosunuz dedi müdür.kadin endek döndek konustu şudur budur diye.zaten ben fazla bilgi verememistim çocugun adini annesinin adini ve ev adresini vermiştim onlara burda öyle bi cocuk yok demiş.ben okuldan gelirken kapi agzinda karsilaştim hocalarla.iyiki karşilaştim yoksa inlari geri gönderiyordu.burda x cocuk bunun cocugu okula gitmeyen dedim.hersey aydinlandi.tutanak tuttular sene gönderecegine dair imza atti söz verdi.eger göndermezse yüklü miktarda para cezasi gelir dediler.

Anne iki yildir niye gelmiyordunuzda şimdi geldiniz dedi.biz devamsizlik kagidi gönderiyoruz dediler.ama şikayetten dolayi geldik demediler.inşallah sorunsuz halloldu gibi.

Son düzenleme:
Polis karakolouna suç duyurusuna bulunabilirsiz.Adınız ortaya çıkmaz.Aileyi alıp sorguya götürürler.Çocugun ana ihtiyaçlarını karşılamamak suctur

Polis karakolouna suç duyurusuna bulunabilirsiz.Adınız ortaya çıkmaz.Aileyi alıp sorguya götürürler.Çocugun ana ihtiyaçlarını karşılamamak suctur
Peki çocugu alirmilar ellerinden.böyle bi vebale giremem çünkü.
Okul dısında herhangi bi kötü durum da yok
Polis ne yapar ki??

Çocuk ellerinden alınır mı bilinmem ama zorunlu eğitim şart.
Okula kesinlikle gönderilir ve takip edilir.Zaten eğer umursamaz bir aile ise ellerinden alınsın.
Vebali size değil onların boynuna

bence de ilgili yerlere haber vermek gerekir. bu bir vatandaşlık görevidir benim gözümde.

diğer çocuklar nasıl ilkokul 2 3 terk anlamadım orayı. nasıl okul orası nasıl öğretmen müdür? takip etmiyorlarmı bu çocuk niye gelmiyo gitmiyo diye

Kafasına göre okutmamak da neymiş?
Ha üniversiteyi okur veya okumaz o kendine kalır ama 12 yıllık zorunlu eğitim diye bir şey var.
Şikayet edin.

Peki çocugu alirmilar ellerinden.böyle bi vebale giremem çünkü.
Okul dısında herhangi bi kötü durum da yok
Polis ne yapar ki??
Avukat arkadasıma sordum.İlkinde ihtar ve para cezası olur.Ayrıca cocugu ıncelemeye alırlar okul kayıtları var mı diye ihtardan sonra.Sanırım belirli bir süre veriyorlar.Belirli süreden sonra hala okula kaydı yaptırılmadıysa alabilirler.

HEMEN HABER VERİN. ZORUNLU EĞİTİM VAR YANİ BU BİR SUÇTUR. MEB'E YADA KARAKOLA GİDİN DERİM.

Allah razı olsun sizden, inşallah bir sonuca bağlarsınız işi.

Kafasına göre okutmamak da neymiş?
Ha üniversiteyi okur veya okumaz o kendine kalır ama 12 yıllık zorunlu eğitim diye bir şey var.
Şikayet edin.

HEMEN HABER VERİN. ZORUNLU EĞİTİM VAR YANİ BU BİR SUÇTUR. MEB'E YADA KARAKOLA GİDİN DERİM.
alo 147yi aradim ayrintilar 1. Sayfada yazdim

Durduk yere yargıya gitmez.
Eğer okula göndermemekte diretirseler gider.

Durduk yere yargıya gitmez.
Eğer okula göndermemekte diretirseler gider.
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz.aslinda benim icin farketmez ben her türlü üstüne giderim bu konunun.ama eşim ve ailesine laf anlatamam sanane seni ne ilgilendirir diyip iyce canimi sıkarlar.

İnşallah bi sıkıntı çıkmaz.aslinda benim icin farketmez ben her türlü üstüne giderim bu konunun.ama eşim ve ailesine laf anlatamam sanane seni ne ilgilendirir diyip iyce canimi sıkarlar.

Haklısınız inşallah o boyuta taşınmaz durum.
Siz yine de en doğrusunu yaptınız bence.

Eger okula gondermemekte ısrar ederse öyle giderler yargıya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…