Yardımcı olursanız sevinirim.

Sosyal medyada doğum günü kutlamak istemediğimi belirtip gelmemelerini sağlamalı mıyım?

• Mesaj paylaş gelmesinler

• Mesaj paylaşma boşver gelsinler

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Sosyal medyada hikayede artık doğum günü kullanmak istemediğimizi belirten bir yazı paylaşmak ya da whatsapp yoluyla mesaj atıp yine aynı şekilde bu durumu belirtmek istiyorum.
Cevap yazanlara sosyal medyadan kastım WhatsApp mesajı demişsin ama basbayağı hikayeden de paylaşmayı düşünmüşsün ki bu çok komik olur.

Öte yandan kaç yaşındasın bilmiyorum ama buna karar verecek olan sen değilsin. Bırak annen halletsin sen karışma. Üstelik evin annesi değilsin doğum günü olan kişi de sen değilsin. Neden bu kadar dert ettin kendine onu da anlamadım. Sen istemiyorsan onlar geldiklerinde evde olma, evden çık ya da sürekli odanda otur hiç onların yanına gitme. Yani kişisel tavrını koyabilirsin ama ancak bu kadar yaparsın bence. Akrabalık ilişkileri böyledir bazen görüşmeyi hiç istemeyiz ama görüşmek gerekir, bazen maruz kalırız bazen de sahiden mesafe koyabiliriz. Bence WhatsApp mesajı da mantıksız. Ne diyeceksiniz ki durduk yere ay doğum günü için bize gelmeyin mi yazılacak nedir yani

Gelmemeleri için ben olsam kendilerine ne söylerdim diye düşünüyorum. Herhalde hal hatır sormak için arar, evdeki biri için koronadan şüpheleniyoruz 15-20 gün tedbir amaçlı gidip gelmelere ara verdik falan derdim ki gelmesinler. Veya kardeşinin doğum gününde konu açıp x de arkadaşlarıyla kutlayacakmış evde olmayacak vs derdim.

Ben bir bahane bulamadım açıkcası. Bütün ipler kopsun, bir daha görüşmeyelim diyorsanız hediye kabul etmeyin, kapıdan dönüp gitsinler hediyeleri ile. Neden olarak da o anahtarsız kilitli hediyenin kasten yapıldığını öğrendiğinizi, bir daha kendilerinden hediye kabul etmek istemediğinizi söyleyip teşekkür ederek kapıyı kapatırsınız olur biter

Kaba bir davranış olduğunu biliyorum ama kasten o çirkinliği yapmış olan insanların ayıbı daha büyük olduğundan soruna kesin bir çözüm olur

Bir yakın akrabamız ile maalesef ki yıldızımız bir türlü uyuşmuyor. Bir dönem küslük vardı ama babamın vefatıyla başsağlığı için geldiler yine bir akrabamızın vasıtasıyla aradaki soğukluk bir şekilde bitti fakat unuttuğumuz bir şey var ki huylu huyundan vazgeçmiyormuş.
İnsan evine gelen kişiye sevmediği halde samimi bir şekilde dostluk,muhabbet kuramıyor maalesef. Araya kırıcı olacak şekilde bir çok şey girdi ama nedense alttan alan çeken taraf olur ya o taraf biz oluyor o da annemden dolayı.
Buraları biraz kapalı da olsa anlattım ki yardımcı olabilirsiniz diye. Şimdi kardeşimin doğum günü yaklaşıyor ve her doğum gününde mecburiyetmiş gibi gelme gereksinimi duyuyorlar. Fakat bu bana hiç samimi gelmiyor. Bir önceki doğum gününde kardeşimi görmeden paketlenmemiş bir poşetle hediyeyi kapıdan verip gittiler, bir diğerinde ise anahtarlı bir hediye iken sanki kullanamasın diye anahtarsız şekilde getirmişlerdi.
Ben bu doğumgününde istiyorum ki artık bu samimiyetsizlik bitsin ve gelmesinler. Sosyal medyada hikayede artık doğum günü kullanmak istemediğimizi belirten bir yazı paylaşmak ya da whatsapp yoluyla mesaj atıp yine aynı şekilde bu durumu belirtmek istiyorum. Sizce haklı mıyım ? Bu şekilde yapmalı mıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
sosyal medyadan o tarz yazı yazmak biraz saçma olabilir sanki ya açık açık mesajda belirtin bence çok istemiyorsanız

Kardeşiniz adına karar vermek ne derece doğru sizce? Belki kardeşiniz bu durumdan memnun. Ayrıca senin yıldızın barışmayabilir ama bence çok nezaketli bir davranış sergiliyorlar ne güzel bir şey unutmayıp büyüklük edip kutluyorlar. Asıl samimiyetsiz olan ne biliyor musunuz? İnstagram gibi mesralarda mısra mısra yazılar yazılıp sırf kendi de paylaşılsın diye doğum günü kutlamaları ve sayfa sayfa paylaşımlar!
Karışmamalısınız

Cevap yazanlara sosyal medyadan kastım WhatsApp mesajı demişsin ama basbayağı hikayeden de paylaşmayı düşünmüşsün ki bu çok komik olur.

Öte yandan kaç yaşındasın bilmiyorum ama buna karar verecek olan sen değilsin. Bırak annen halletsin sen karışma. Üstelik evin annesi değilsin doğum günü olan kişi de sen değilsin. Neden bu kadar dert ettin kendine onu da anlamadım. Sen istemiyorsan onlar geldiklerinde evde olma, evden çık ya da sürekli odanda otur hiç onların yanına gitme. Yani kişisel tavrını koyabilirsin ama ancak bu kadar yaparsın bence. Akrabalık ilişkileri böyledir bazen görüşmeyi hiç istemeyiz ama görüşmek gerekir, bazen maruz kalırız bazen de sahiden mesafe koyabiliriz. Bence WhatsApp mesajı da mantıksız. Ne diyeceksiniz ki durduk yere ay doğum günü için bize gelmeyin mi yazılacak nedir yani
Sosyal medya yazdım evet ama whatsaptan da olabilir diye yazdım. Doğum günü kutlaması yapılmasını tercih etmiyorum diye yazabiliriz.
Aslında tek dert doğum gününe gelip gelmemeleri değil olayları yaşanılanları bilmediğiniz için bu şekilde buraya üç beş satır ile yazdıklarımla anlayamadığınızı anlıyorum aslında.
Kendime dert etmedim artık uzun bir birikmişlik var onlardan yana yaşadıklarımızdan dolayı ve doğal olarak istemiyoruz. Onları kırmadan araya mesafe koyma derdindeyiz.
Tek düşünce sahibi ben değilim annem,kardeşim de rahatsız onlar da bu şekilde düşünüyorlar. Fikir alabilmek için de burada konu açmak istedim.

Gelmemeleri için ben olsam kendilerine ne söylerdim diye düşünüyorum. Herhalde hal hatır sormak için arar, evdeki biri için koronadan şüpheleniyoruz 15-20 gün tedbir amaçlı gidip gelmelere ara verdik falan derdim ki gelmesinler. Veya kardeşinin doğum gününde konu açıp x de arkadaşlarıyla kutlayacakmış evde olmayacak vs derdim.
Evde olmayacağını söylemek güzel fikir elbette ama aramadan gelme ihtimalleri o kadar yüksek ki yine de teşekkür ederim.

Ben bir bahane bulamadım açıkcası. Bütün ipler kopsun, bir daha görüşmeyelim diyorsanız hediye kabul etmeyin, kapıdan dönüp gitsinler hediyeleri ile. Neden olarak da o anahtarsız kilitli hediyenin kasten yapıldığını öğrendiğinizi, bir daha kendilerinden hediye kabul etmek istemediğinizi söyleyip teşekkür ederek kapıyı kapatırsınız olur biter

Kaba bir davranış olduğunu biliyorum ama kasten o çirkinliği yapmış olan insanların ayıbı daha büyük olduğundan soruna kesin bir çözüm olur
Değil mi çok haklısınız gerçekten.

Kardeşiniz adına karar vermek ne derece doğru sizce? Belki kardeşiniz bu durumdan memnun. Ayrıca senin yıldızın barışmayabilir ama bence çok nezaketli bir davranış sergiliyorlar ne güzel bir şey unutmayıp büyüklük edip kutluyorlar. Asıl samimiyetsiz olan ne biliyor musunuz? İnstagram gibi mesralarda mısra mısra yazılar yazılıp sırf kendi de paylaşılsın diye doğum günü kutlamaları ve sayfa sayfa paylaşımlar!
Karışmamalısınız
Aramızda yaşanılan problemleri bilmiyorsunuz öncelikle olay sadece doğum gününe gelip gelmemek değil hayatımızda olmamaları ve bu tek benim fikrim değil. Yıldızım barışmıyor diye yazdım konu sahibi benim diye ama ailem de bu konuda hemfikir.
Dışarıdan şu an nezaketli ve gayet düşünceli gibi gözükse de tavırları ne derece samimiyetsiz olduklarını maalesef siz yaşamadığınız için bilmiyorsunuz.
Sadece yakın zamanda kardeşimin doğum günü olduğu için güya çok düşündükleri için geleceklerini bildiğimiz için bu samimiyetsizliği çekmek istemiyoruz. Kardeşim değil benim için de olsa tavrımız aynı.
Dediğim gibi yaşanılanları bilmiyorsunuz emin olun hayatımızda olmaması gereken kişiler ve artık bu samimiyetsiz her kötülüğü yaparım ama doğum gününe de gelirim tavrını kaldıramıyoruz.

Aramızda yaşanılan problemleri bilmiyorsunuz öncelikle olay sadece doğum gününe gelip gelmemek değil hayatımızda olmamaları ve bu tek benim fikrim değil. Yıldızım barışmıyor diye yazdım konu sahibi benim diye ama ailem de bu konuda hemfikir.
Dışarıdan şu an nezaketli ve gayet düşünceli gibi gözükse de tavırları ne derece samimiyetsiz olduklarını maalesef siz yaşamadığınız için bilmiyorsunuz.
Sadece yakın zamanda kardeşimin doğum günü olduğu için güya çok düşündükleri için geleceklerini bildiğimiz için bu samimiyetsizliği çekmek istemiyoruz. Kardeşim değil benim için de olsa tavrımız aynı.
Dediğim gibi yaşanılanları bilmiyorsunuz emin olun hayatımızda olmaması gereken kişiler ve artık bu samimiyetsiz her kötülüğü yaparım ama doğum gününe de gelirim tavrını kaldıramıyoruz.
eğer annen bu konuda katı davranmıyorsa yani yanında olursa açık açık kabul etmediğinizi bazı şeyleri sineye çekemediğinizi bu şekilde unutturamayacaklarını söyleyebilirsiniz. Yaşanan nedir bilemedim aradaki ilişkiyi tabi sizde haklısınız.

Madem gorusmek istemiyorsunuz o zaman neden adim attınız ?belli ki onlar buzları eritmeye çalışıyor ama siz isteksizseniz o zaman baştan gorusmeyecektiniz..hediye konusunda da açık açık hediye istemediğinizi söyleyin.zaten görüşmeye niyetiniz yok..bu yüzden ince ekleyip sık dokumaya da gerek yok...kardeşiniz çok mu küçük yada sadece ona mi alıyorlar size hediye almazlar mi?bana bu arabanız amca,dayı ,teyze gibi geldi?

Dışarıda bir kutlama yapın kardeşinize(ya da evde de olur bir akşam öncesinde yapılan), aynı derece hatta daha uzak bir iki akraba da olsun yanınızda. Böyle bir organizasyondan sonrasında haberleri olursa istenmediklerini anlarlar, bundan sonra kutlamak için uğraşmazlar.

Ama ben uğraşmazdım işin aslı, arayıp sormaz habersiz gelince ilgilenmezdim genel tavır olarak.

Sosyal medya yazdım evet ama whatsaptan da olabilir diye yazdım. Doğum günü kutlaması yapılmasını tercih etmiyorum diye yazabiliriz.
Aslında tek dert doğum gününe gelip gelmemeleri değil olayları yaşanılanları bilmediğiniz için bu şekilde buraya üç beş satır ile yazdıklarımla anlayamadığınızı anlıyorum aslında.
Kendime dert etmedim artık uzun bir birikmişlik var onlardan yana yaşadıklarımızdan dolayı ve doğal olarak istemiyoruz. Onları kırmadan araya mesafe koyma derdindeyiz.
Tek düşünce sahibi ben değilim annem,kardeşim de rahatsız onlar da bu şekilde düşünüyorlar. Fikir alabilmek için de burada konu açmak istedim.
anlayamadığınız değil,
detayları veremediğin için konuyu anlatamadığım için... demelisin.
meselenin anlaşılmaması bizim sorunumuz değil. sen detayları vermeyi tercih etmediğin için senden kaynaklı bir anlaşılma eksikliği var.
üç beş satır ile yazmayı seçen sensin, yazdıklarından ne anlaşılırsa artık.
verdiğin bilgiler doğrultusunda bu kadar yardımcı olunabilir.

son olarak bence doğum günü kutlamasını tercih etmiyoruz yazmak çok komik görünebilir dışarıdan bakınca. üzerlerine alınırlar mı bu da muamma. ailenle ortak paydada buluşun ama iletişim kısmını sen değil annen yapmalı diye düşünüyorum.

kolay gelsin.

Yaş kaç çocuğum ? Anneniz istemiyorsa gelmesini kendisi söyleyecek arayıp , sosyal medyada paylaşmak ne demek , birinin paylaşımında böyle bir şey görsem bu ne basitliktir der bırakırım takibi , olur mu öyle şey yahu

Back
X