Yardimci olursaniz sevinirim

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Merhaba ben sayfaya yeni üye oldum ve kisa bir zaman önce üzücü bir olay yasadim sorun eski is arkadasimin is yerinden aldigi düsük not belgesiydi o kadar sinirlenmistiki is verenimize mahkemeye vermeye kadar geldi...ve bana sordu sen arkamda dururmusun benim icin sende mahkemede konusurmusun destek cikarmisin diye bende istemedim cünkü eski is verenim iyi bir insan ve is arkadasim güzel calisiyor olabilirdi fakat onun haricinde sorumsuz is saatlerinde olsun doktordan keyfi recete alip evde oturan patrona saygisiz davranan bir kisilige sahip dik kafali biri yani ama yinede severdim kendisini cünkü ne benim ona nede onun bana zarari dokunmamisti. Düsük nota grlince bende hakettigini düsünüyorum ama ben bunu arkadasima diyemedim gönlü kirilmasin zaten o an sinirli diye hem desemde kavga etcektik kesin.. cünkü arkadasim cok ben merkezci bir yapida hep o hakli olcak hep ona hak verilcek.. bende ona mahkemeye cikip seni savunamam karismak istemiyorum diyince bu benle irtibati kesti ve görüsmek istemedigini söyledi nummarami sildi fln. Bende hiccccc üstelemedim sadece böyle bir konu yüzünden arkadasligimizi bozdugunun üzücü oldugunu ama saygi duydugumu belirttim. Allah askina söylermisiniz burda benim sucum ne? Hani cooook samimiyiz desem öyle degil arkadaslik iliskisi normal bir düzeyde eskiden is yerinde sürekli beraber oldugumuzdan eskiden daha samimiydik ama isten ayrildim ayrilali nadir görüsürüz. Ben üzüldüm böyle olmasina ama bir yandanda sevindim cünkü böyle bir konu yüzünden beni sileni ben hayatimda zaten istemem .. buraya bu konuyu yazis maksatimda sizden fikir almak gercekten haklimiyim haksizmiyim siz olsaydiniz ne yapardiniz diye.. eski is verenim olsa bile yinede patronumuz iyi bir insan biryerde görsem yüz yüze bakamicak duruma neden geleyimki hem bana bir zarari dokunmadiki diye düsündüm .. sizden yorum bekliyorum arkadaslar

Bence bu konu sandığınız kadar basit bir konu değil, en azından arkadaşlık bitirmek için yeterli.

Arkadaşınız haketmiyorsa o belgeyi mahkemeye çıkmalıydınız, ama hakediyorsa ona bunu söylemeliydiniz .

Ne yardan ne serden olmuş sizinki

Eski patronun bana bir zararı dokunmadı ki düşünmeniz yanlış, tanıklık yaparken doğru neyse onu söyleyecektiniz sonuçta. Arkadaşınıza da bunu söylemeniz gerekirdi, kavga edilmesin, kalbi kırılmasın diye onun hakkındaki düşüncenizi söylemekten bile çekinen yapınız varsa, tanıklık falan yapmayın zaten. Objektif olamadıktan sonra ne gereği var? Patrona saygısız davranmasını ve dik kafalı olmasını bu şekilde anlattığınız bir olay örgüsüyle hiç mantıklı ve inandırıcı gözükmediğini de söyleyeyim.

Dışardan gözüken; başınıza iş almak istememişsiniz ama bunu bile anlatamamışsınız sözde arkadaşınıza, o da ilişkinizi bitirmiş, siz de güya vicdan yapıyorsunuz benim ne suçum var diye. Ben, o düşük notu hakettiğini düşünüyorum, o yüzden tanıklık yapamam diyebilmek sorunu çözerdi mesela.

Son düzenleme:
Bence bu konu sandığınız kadar basit bir konu değil, en azından arkadaşlık bitirmek için yeterli.

Arkadaşınız haketmiyorsa o belgeyi mahkemeye çıkmalıydınız, ama hakediyorsa ona bunu söylemeliydiniz .

Ne yardan ne serden olmuş sizinki
Belli ki o belgeyi haketmis. Ama konu sahibi bunu da soyleseydi yine belli ki araları bozulacakti.

Boşver arkadaşım onu kırmak istememissin ama o seni kirmaktan cekinmemis. Yolu açık olsun.

Hem başta hepimiz bu olaya çok sinirlendik demişsiniz sonra da aslında diye başlayan cümleler kurmuşsunuz çok çelişkili gerçekten

Eski patronun bana bir zararı dokunmadı ki düşünmeniz yanlış, tanıklık yaparken doğru neyse onu söyleyecektiniz sonuçta. Arkadaşınıza da bunu söylemeniz gerekirdi, kavga edilmesin, kalbi kırılmasın diye doğruyu söylemekten bile çekinen yapınız varsa, tanıklık falan yapmayın zaten. Objektif olamadıktan sonra ne gereği var? Patrona saygısız davranmasını ve dik kafalı olmasını bu şekilde anlattığınız bir olay örgüsüyle hiç mantıklı ve inandırıcı gözükmediğini de söyleyeyim.

Ben konuyu cok uzatmak istemedigim icin kisa gectim. Evet burda haklisiniz bunu ona söylemem gerekirdi ama bir anlik söyleyemedim aslinda benim yapim öyle degildir normalde söylerim ama bazen anlar vardir insan söyleyemez cünkü arkadasimm ates püskürüyordu adeta bende üstelemek istemedim..aslinda sorun yalanci taniklik yapmam arkadasim benden böyle birsey bekliyordu cünkü kendine göre hakli ama bana göre haksizdi ve o notu haketti o yüzden taniklik yapmak istemedigimi söyledim sadece aciklama yapmadan konu bu yani

Belli ki o belgeyi haketmis. Ama konu sahibi bunu da soyleseydi yine belli ki araları bozulacakti.

Boşver arkadaşım onu kırmak istememissin ama o seni kirmaktan cekinmemis. Yolu açık olsun.
Evet cok tsk ederim cevabin tam düsündügüm oldu yani ben bunu ona söylesemde söylemesemde yinede yollarimiz ayrilacakti söyleseydim agiz kavgasi edecektik cünkü bunu kabul etmeyecekti.. o yüzden söylemedim sadece taniklik yapamicami dedim ama buda yeterli oldu zaten arkadasligi bitirmeye. Iyikide bitmis cünkü böyle bir yapiya sahip olan insanlarla ben yapamiyorum ben yalan atamam sirf onu tatmin etmek icin yeterki hakli görsün kendisini diye

Eski patronun bana bir zararı dokunmadı ki düşünmeniz yanlış, tanıklık yaparken doğru neyse onu söyleyecektiniz sonuçta. Arkadaşınıza da bunu söylemeniz gerekirdi, kavga edilmesin, kalbi kırılmasın diye onun hakkındaki düşüncenizi söylemekten bile çekinen yapınız varsa, tanıklık falan yapmayın zaten. Objektif olamadıktan sonra ne gereği var? Patrona saygısız davranmasını ve dik kafalı olmasını bu şekilde anlattığınız bir olay örgüsüyle hiç mantıklı ve inandırıcı gözükmediğini de söyleyeyim.

Dışardan gözüken; başınıza iş almak istememişsiniz ama bunu bile anlatamamışsınız sözde arkadaşınıza, o da ilişkinizi bitirmiş, siz de güya vicdan yapıyorsunuz benim ne suçum var diye. Ben, o düşük notu hakettiğini düşünüyorum, o yüzden tanıklık yapamam diyebilmek sorunu çözerdi mesela.

Sadece benden taniklik yapmami istemedi bir arkadastan daha istedi ve o aynen senin söyledigin gibi dedi ben o notu hakettigini düsünüyorum bu yüzden taniklik yapamam diye.. ama sonrasinda isitti laflar yazmakla bitmez nasil öyle dermis vs vs yani onlada kesti alakayi;)

Evet cok tsk ederim cevabin tam düsündügüm oldu yani ben bunu ona söylesemde söylemesemde yinede yollarimiz ayrilacakti söyleseydim agiz kavgasi edecektik cünkü bunu kabul etmeyecekti.. o yüzden söylemedim sadece taniklik yapamicami dedim ama buda yeterli oldu zaten arkadasligi bitirmeye. Iyikide bitmis cünkü böyle bir yapiya sahip olan insanlarla ben yapamiyorum ben yalan atamam sirf onu tatmin etmek icin yeterki hakli görsün kendisini diye
"Yıldızlar atesbocegi sanilmaktan korkmazlar". Yol ver.

Ben konuyu cok uzatmak istemedigim icin kisa gectim. Evet burda haklisiniz bunu ona söylemem gerekirdi ama bir anlik söyleyemedim aslinda benim yapim öyle degildir normalde söylerim ama bazen anlar vardir insan söyleyemez cünkü arkadasimm ates püskürüyordu adeta bende üstelemek istemedim..aslinda sorun yalanci taniklik yapmam arkadasim benden böyle birsey bekliyordu cünkü kendine göre hakli ama bana göre haksizdi ve o notu haketti o yüzden taniklik yapmak istemedigimi söyledim sadece aciklama yapmadan konu bu yani

Bu anlattığınız olay aynı gün içinde oldu yani? O gün notu aldı, ateş püskürdü, işyerini mahkemeye vermeye kadar gitti ve sizden yalancı tanıklık istedi?

Keyfi reçete(?) işleri ve saygısızlık işleri ile kanıtlarınız neydi? Yine böyle bir sürü olayın aynı anda yaşandığı günlerden biri mi?

Neyse diğer kişi gibi davranın bundan sonra derdiniz olmasın ama özünde iyi bir adamdı muhasebelerine girmezsiniz sonra.

Bence sen doğru olanı yapmışsın sen arkadaşının dediğini yapsaydin vicdanen rahatsız olacaktin senden böyle birşey isteyen gerçek arkadaş olamaz

Bu anlattığınız olay aynı gün içinde oldu yani? O gün notu aldı, ateş püskürdü, işyerini mahkemeye vermeye kadar gitti ve sizden yalancı tanıklık istedi?

Keyfi reçete(?) işleri ve saygısızlık işleri ile kanıtlarınız neydi? Yine böyle bir sürü olayın aynı anda yaşandığı günlerden biri mi?

evet is vereni düsük not verdikten sonra arkadas hemen beni aradi ve taniklik yapmami istedi sadece bu olay ayni günde oldu diger olaylar saygisizlik yapmasi is yerine gitmek istemedigi icin yalanci doktor raporu alip evde oturmasi tabiiki ondan önceydi 2 yil icerisinde yasandi yani zaten is veren bu nedenler yüzünden ona düsük not verdi diye düsünüyorum ve bu yüzden hak veriyorum. Arkadasima göre dogru taniklik yapicaktim cünkü dedigim gibi kendi hatalarini asla görmeyen kendini kusursuz zanneden bir yapida.. kefyi recete derken bir gün ise geldi ertesi gün cani istemediginden doktordan recete alip evde oturdu keyfi demek istedim yani.. is yerinde saygisizlik derkenden kasttim patronumuza karsi saygisizdi sürekli kendi hakkini aradigini düsündügü icin her lafi üstüne alip cevap verirdi saygisizlik yapardi demek istedim..

Neyse diğer kişi gibi davranın bundan sonra derdiniz olmasın ama özünde iyi bir adamdı muhasebelerine girmezsiniz sonra.

Aynen öyle yapicam.. tsk cvp icin :)

Evet UOTE="NisaZumra, post: 38831482, member: 652218"]yanlis anladiniz cok sinirliydi diyerek mahkeme acan arkadasimi kastettim iyi okursaniz sevinirim.[/QUOTE]
Evet yanlış okumuşum. Özürlerimi sunarım. Bu durumda siz haklısınız iyi olmuş sizin için arkadaşlığını kesmesi

Evet UOTE="NisaZumra, post: 38831482, member: 652218"]yanlis anladiniz cok sinirliydi diyerek mahkeme acan arkadasimi kastettim iyi okursaniz sevinirim.
Evet yanlış okumuşum. Özürlerimi sunarım. Bu durumda siz haklısınız iyi olmuş sizin için arkadaşlığını kesmesi[/QUOTE]

tsk:)

evet is vereni düsük not verdikten sonra arkadas hemen beni aradi ve taniklik yapmami istedi sadece bu olay ayni günde oldu diger olaylar saygisizlik yapmasi is yerine gitmek istemedigi icin yalanci doktor raporu alip evde oturmasi tabiiki ondan önceydi 2 yil icerisinde yasandi yani zaten is veren bu nedenler yüzünden ona düsük not verdi diye düsünüyorum ve bu yüzden hak veriyorum. Arkadasima göre dogru taniklik yapicaktim cünkü dedigim gibi kendi hatalarini asla görmeyen kendini kusursuz zanneden bir yapida.. kefyi recete derken bir gün ise geldi ertesi gün cani istemediginden doktordan recete alip evde oturdu keyfi demek istedim yani.. is yerinde saygisizlik derkenden kasttim patronumuza karsi saygisizdi sürekli kendi hakkini aradigini düsündügü icin her lafi üstüne alip cevap verirdi saygisizlik yapardi demek istedim..

Olayın detayını burada bilen sizsiniz sonuçta, bizim iş yerinden saygısızlık nedeniyle biri çıkarıldı hatası maillerinin sonuna teşekkür ederim yazmıyordu. Kimse de kalkıp savunma durumuna geçmedi işveren haklıydı, 3 uyarı oldu ama kendini düzeltmedi. Ama bahsettiğiniz şeyler gerçekten kendini savunma kategorisine giriyorsa ve buna cevap veriyorduysa kendini savunmak için yaptığı saygısızlık değil.

Olayın detayını burada bilen sizsiniz sonuçta, bizim iş yerinden saygısızlık nedeniyle biri çıkarıldı hatası maillerinin sonuna teşekkür ederim yazmıyordu. Kimse de kalkıp savunma durumuna geçmedi işveren haklıydı, 3 uyarı oldu ama kendini düzeltmedi. Ama bahsettiğiniz şeyler gerçekten kendini savunma kategorisine giriyorsa ve buna cevap veriyorduysa kendini savunmak için yaptığı saygısızlık değil.

Size olaylardan tek bir örnek vereyim: Is veren onun tenefüs saatleri disinda arka odada cok sigara ictiginden dolayi rahatsiz oldugunu ve bunu tekrarlamamasi gerektigini aksi taktirde uyari alicagini söylemisti. Bunun üzerine o arkadas söylemedigini birakmamisti calisiyorsam isimi yapiyorsam istedigim kadar arkada sigaramida icerim sohbetimide yaparim kime ne gibi kelimeler kullanmisti ve ben cok kez tekrarlamisti ben bunun bile yanlis oldugunu düsünüyorum dedigim gibi bu olaylardan sadece birtanesi..

Back
X