yardımcı olusanız sevinirim arkadaşlar

longing_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
11
0
86
Van
merhaba arkadaşlar ben 7 haftalık hamileyim fakat doğum kontrol hapını kullanırken hamile kaldım son adet tarihim 5 temmuz ben o ay hapı yanlış kullandım temmuzun 13 den 30 kadar doğum kontrol hapı kullandım sonra bişiler hisetim ve bıraktım yani yaklaşık 3 hafta kullandım bebeğime bir zararı olurmu varmı doğum kontrol hapı kullanarak hamile kalan doktorlar etkilemiş olabilirde olmayabilirde diyor

Hamileliğinizin ilk 4 haftası içindeki ilaç kullanımlarında ya hep ya hiç kuralı söz konusudur, yani bebek etkilenmişse gebeliğin "kendiliğinden" devam etmeyeceği, gebelik devam ediyorsa da etkilenme olmadığı var sayılır. Gebelik haftanız, son adet tarihinizin ilk gününden başlayacak şekilde hesaplanır, yani adet gördüğünüz süre de gebelik haftanıza dahildir. İlk 4 hafta olarak verilmesinin nedeni, bu dönemde organ oluşumu olmaması, bebeğin sadece hücreler yığını olarak var olması nedeniyledir. Yine de detaylı bir değerlendirme için bir çok devlet hastanesinde görev yapan farmakoloji uzmanlarına başvurarak teratojenite (gebelikte ilaç kullanımına bağlı riskler) raporu isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…