• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcım arkadaşım olunca

gelinn

Aşk...
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
2.941
2.103
373
Merhaba bayanlar. Benim 2 yıllık yardımcım var. Yabancı uyruklu ve yaşıtım. Kendisinin 4 yaşında bir oğlu var ve yalnız büyütüyor. Çocuk babasını hiç görmedi ve öyle de olacak gibi. Tek başına yaşam mücadelesi veriyor hayatta. Ben ona o kadar çok sahip çıktım ki, oğluma ne aldıysam onun oğluna da aldım. Yazlığımıza tatile gönderdim oğluyla tek başına. Çevresi yoktu kendi arkadaş çevreme sokup özel hayatıma aldım onu.
Gelelim olan olaya. Geçen gün arkadaşıma giderken biraz bozuldu. Hatta arkadaşımla konuşurken ben geldim sen nereye gidiyorsun gibi konuştu arkadaşım da duyup güldü bu olaya. Son günlerde üzerinde bir huysuzluk var anlıyorum yaşam zor. Hele ki İstanbul’da yalnız biri için. Başka bir arkadaşıma da temizliğe gidiyor. O arkadaşım beni aradı ve lena neden gergin telefon açtım dayak yemiş gibi oldum dedi. Ben de şaşırdım bana da yaptı böyle ama aramızda idare edelim hayatı çok zor o da dayanamıyor artık napayım bizim gibi rahat değil ki dedim.
Akşam üzeri arkadaşım tekrar aradı şimdi lena ile yine konuştum azarladı suratıma kapattı falan dedi. Ben de lenayı aradım. Bana bir öfkeli anlamadım. Ne oldu dedim sen istediğin yere git umurumda değil ben yanlış yaptım ben sizin gibi değilim sizin gibi olamam. İstesem her köşe başında koca bulurdum kimsenin evinde yerinde gözüm yok. Abuk sabuk konuşmalar. Sen kızmışsın bana söylemişsin arkamdan. Ay bir canım sıkıldı. Ben de ona söylendim sen beni tanımadın mı bu kadar zaman. Ben seni hiç ayırmadım. Senin için kötü düşünecek biri miyim ben? Diyorum susuyor. Sanki öyleymişim gibi. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Şimdi pazartesi bana gelecek ne yapmalıyım?nasıl tavır alayım?

Arkadaşlık ve iş sınırını çizememişsiniz. Şimdi yardımcınızdan çok arkadaşınız olarak düşünüyor ve onu dahil etmediğiniz her şeye bozuluyor. Mutlaka zor bir hayatı vardır ama siz ona bu kadar destek olmuşken size böyle davranmamalı. Üstüne bir de suçlu olmuşsunuz.
Telefon yerine geldiğinde bir yüzyüze konuşun bakalım. Ama taviz vermeyin kendinizden .

Yanlis yapmissiniz.
Yrd etmek baska calisaninizi özel hayatiniza almak baska bir sey.
Arada durmasi gereken cizgiyi bildirmeliydiniz.
Kimin hayatı kolay ki
Bir o cekmiyor sıkıntı o yüzden bu kadar duygusal yaklaşmaniz bence dogru degil.
Karsiniza alip bi konusma yapin yrdci olacaginizi ama hayattaki rollerinizin neler oldugunu ve ona gore davranmasi gerektini hatırlatin.

Arkadaşlık ve iş sınırını çizememişsiniz. Şimdi yardımcınızdan çok arkadaşınız olarak düşünüyor ve onu dahil etmediğiniz her şeye bozuluyor. Mutlaka zor bir hayatı vardır ama siz ona bu kadar destek olmuşken size böyle davranmamalı. Üstüne bir de suçlu olmuşsunuz.
Telefon yerine geldiğinde bir yüzyüze konuşun bakalım. Ama taviz vermeyin kendinizden .

Yanlis yapmissiniz.
Yrd etmek baska calisaninizi özel hayatiniza almak baska bir sey.
Arada durmasi gereken cizgiyi bildirmeliydiniz.
Kimin hayatı kolay ki
Bir o cekmiyor sıkıntı o yüzden bu kadar duygusal yaklaşmaniz bence dogru degil.
Karsiniza alip bi konusma yapin yrdci olacaginizi ama hayattaki rollerinizin neler oldugunu ve ona gore davranmasi gerektini hatırlatin.

Yardimcinizmis arkadas edinmissiniz. Haliyle suan sizi arkadasi gibi goruyor.

yanlış yapmışsın bu kadar özeline dahil ederek
Haklısınız ben hep yapayalnız ailesi yok kimsesi yok diye ekstra özen gösterdim şimdi de bana patladı olay. Pazartesi düzgünce konuşurum artık ama gerçekten çok gerildim iki gündür.

Cok iyi kalplisiniz belli her davranışızdan. Ama arkadaşlarında dedigi gibi çalışanınızı özel hayatınıza dahil etmemeliydiz Ama anladıgım kadarıyla sizde o yardımcï diye rencide etmek hor gormek yok Ne guzel insansınız Bence oturun bi guzel konuşun insan sinirliyken ne dedigini bilmez insan bende oyleyim şahsen ve fevri davranırım cok sonra hatamı anlarım velhasıl sakinken hersey yoluna girer insallah:KK200:

Ne yapmalıyım değil ne yapmamaliyim demelisin.
İçli dişli olma mesafeni koru.
Yardımcı olmaya calismissin zaten o nankör demek ki..

Cok iyi kalplisiniz belli her davranışızdan. Ama arkadaşlarında dedigi gibi çalışanınızı özel hayatınıza dahil etmemeliydiz Ama anladıgım kadarıyla sizde o yardımcï diye rencide etmek hor gormek yok Ne guzel insansınız Bence oturun bi guzel konuşun insan sinirliyken ne dedigini bilmez insan bende oyleyim şahsen ve fevri davranırım cok sonra hatamı anlarım velhasıl sakinken hersey yoluna girer insallah:KK200:
Herkes uyardı beni ama ben fazla toleranslı davrandım demek ki. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim:KK200:

Ne yapmalıyım değil ne yapmamaliyim demelisin.
İçli dişli olma mesafeni koru.
Yardımcı olmaya calismissin zaten o nankör demek ki..
İnan’ın o kadar üzgünüm ki... verdiğim değere ve aldığım karşılığa üzülüyorum

Merhaba bayanlar. Benim 2 yıllık yardımcım var. Yabancı uyruklu ve yaşıtım. Kendisinin 4 yaşında bir oğlu var ve yalnız büyütüyor. Çocuk babasını hiç görmedi ve öyle de olacak gibi. Tek başına yaşam mücadelesi veriyor hayatta. Ben ona o kadar çok sahip çıktım ki, oğluma ne aldıysam onun oğluna da aldım. Yazlığımıza tatile gönderdim oğluyla tek başına. Çevresi yoktu kendi arkadaş çevreme sokup özel hayatıma aldım onu.
Gelelim olan olaya. Geçen gün arkadaşıma giderken biraz bozuldu. Hatta arkadaşımla konuşurken ben geldim sen nereye gidiyorsun gibi konuştu arkadaşım da duyup güldü bu olaya. Son günlerde üzerinde bir huysuzluk var anlıyorum yaşam zor. Hele ki İstanbul’da yalnız biri için. Başka bir arkadaşıma da temizliğe gidiyor. O arkadaşım beni aradı ve lena neden gergin telefon açtım dayak yemiş gibi oldum dedi. Ben de şaşırdım bana da yaptı böyle ama aramızda idare edelim hayatı çok zor o da dayanamıyor artık napayım bizim gibi rahat değil ki dedim.
Akşam üzeri arkadaşım tekrar aradı şimdi lena ile yine konuştum azarladı suratıma kapattı falan dedi. Ben de lenayı aradım. Bana bir öfkeli anlamadım. Ne oldu dedim sen istediğin yere git umurumda değil ben yanlış yaptım ben sizin gibi değilim sizin gibi olamam. İstesem her köşe başında koca bulurdum kimsenin evinde yerinde gözüm yok. Abuk sabuk konuşmalar. Sen kızmışsın bana söylemişsin arkamdan. Ay bir canım sıkıldı. Ben de ona söylendim sen beni tanımadın mı bu kadar zaman. Ben seni hiç ayırmadım. Senin için kötü düşünecek biri miyim ben? Diyorum susuyor. Sanki öyleymişim gibi. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Şimdi pazartesi bana gelecek ne yapmalıyım?nasıl tavır alayım?
Sizi çok iyi anlıyorum . Bende benzer şeyler yaşıyorum. Bazı insanlar bize bağımlı hale geliyor. Herşeyimize ortak olmak istiyorlar. Biraz kendi başımıza hareket etsek rahatsız oluyorlar. O bayanın verdiği tepkileri bende alıyorum.. Bende çok sinirleniyorum sizin gibi.. en doğrusu böyle insanları uzaklaştırmak. Sınır çizmek lazım. Yoksa canınızı daha çok sıkar :(.. konuşmak fayda veriri mi bilmiyorum .. baktınız tavır yapmaya trio yapmaya devam ediyor güzel bir dille yolları ayırmak en doğrusu.. acırsanız acınacak hale düşersiniz :(

Arkadaşın olarak kalabileceğini ama artık yanında çalışmasına gerek kalmadığını söyle.Çünkü ikisi bir arada biraz zor gider sanki.

Ooou cok tehlikeli sizi kiskanmis resmen belli de ediyor ben olsam artik kendisiyle calismazdim bu kadar tolerans gostererek hata etmissiniz kimin hayati mukemmel ki esinden bosanan o kadar cok insan var ki bence artik onunla calismamalisiniz cunku sizi bastirmaya terslemeye baslamis arkadasligimi da keserdim ben olsam kiskanc insanlardan zarar gelir

Ben sizin gibi olamicam derken sizin hayatinizi yasamak istemis yerinizde olmak istemis. Sizce de cok tehlikeli degil mi? Uzaklastirmalisiniz hayatinizdan ben olsam pazartesi eve gelmesini istemez yarin disarida bi cafede oturur yollarimizi ayiriyorum gorusmek istemiyorum derdim.
Bir soz var acima acinacak olursun diye. Tabiki yardim etmeli ama yardim ettiginiz kisi sizin yerinize gecmek istemis iste burasi cok tehlikeli

Birisi arkanizdan dedikodu yapmış o da inanmış

sizin hayatınızı yaşamak istemiş bence is tehlikeli boyuta gelmiş ben olsam artık görüsmezdim dışarda buluşup yol verirdim.

Bu benimde hayatta yaptığım bir hata. Şimdi belki iş arkadaşlarımla samimi olmamamın temelinde bu yatar.
Bu asla bir daha yardımcınız ve siz arasındaki ilişkiye dönmez çünkü bozulmuş.
Birde şu var evet o kişinin hayatı zor ama sizide eminimki hayatınızdakiler pamukla sarmıyorlar. Zorluk herkesiçin var maalesef.
Ben size söylediği cümleleri hem çok çirkin hemde çok art niyetli buldum.

Back
X