Yardımım bebeğim yabancıları görünce çılgına dönüyor:(((

Benim kizim da ayni donemden gecti gecn yil kizim 4 aylikken kayinvalidem vefat etmisti dolayisiyla evimize cok gelen giden oldu bas sagligi dilemek icin.
Istisnasiz hergun gelenler oldu ve kizim istisnasiz her gun agladi ciglik cigliga.
Babasina bile gitmiyordu, mecburen bi kolumda kizim diger elimle cay servisi falan cok zordu o dönem :(
Yaklasik 5 ay boyle surdu ama gecti cok sukur simdi herkesle iletisime girmeye calisiyor, hic tanimadigi cocuklarla oyun oynuyor peslerine takiliyor :)
Tek fark o donemde disari cikmayi cok severdi korkmazdi

Canım 6ayda yabancılama başlaması normal.Sana karşı davranışı nasıl?Mesela bu ağlama krizi sonrasında senin kucağına gelmeye istekli mi,gülüyor mu?Yeni bi yere gidince veya yeni birini görünce sana yöneliyor mu,gözü sende oluyormu?televizyon sesi müzik sesi gibi başka ani yüksek seslere filan tepkisi nasıl?Sen konuşurken agucuk gugucuk yaparken tepkisi nasıl?

Aynı seyler hep dEmek ki çok sağolun bugün biraz parka götürdüm bişey yapmadı akşam da avm ye götürecem inş

Benimle ve babasıyla acayip iyi agu gugu sesler çıkarıyor her gün yeni oyunlar oynuyor gülüyor atlıyor dışarıya öyle işte ani seslerden korkup ağlıyor uykuya geçmek üzereyken hapşırık öksürükten ağlıyor bir şeyden mi korktu diyorsunuz ani seslerden ürküyor evet

Benimle ve babasıyla acayip iyi agu gugu sesler çıkarıyor her gün yeni oyunlar oynuyor gülüyor atlıyor dışarıya öyle işte ani seslerden korkup ağlıyor uykuya geçmek üzereyken hapşırık öksürükten ağlıyor bir şeyden mi korktu diyorsunuz ani seslerden ürküyor evet
Bence evladınızın sizinle kurduğu bağ çok güzel.kalabalığın içine koy ağlar ağlar alışır taktiği bu bağı zedelemesin.diyelim birisi sevmeye çalıştı senin minik de ağlamaya başlıyor hemen kendi kucağına al,sarıl,konuş,sırtını sıvazla,yatıştır.Daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.Büyüklerin hoyratça sevmesinden ve dediğin gibi ani seslerden ürkmesi doğal.Yabancılar senin kucağındayken yüzleri ona dönük ve yüzü hizasında yumuşak bir sesle konuşarak yaklaşmalı.bebek kendi uzatacak elini kolunu,bir sana bakacak bir karşıdakine böyle böyle açılacak zamanla.Daha önce girdiği ortamlarda nasıl çığlık çığlık ağladığı da zihnine yerleşiyor tabi daha kimse dokunmadan aynı evi/yüzü görünce ağlamaya başlayabilir.Televizyona fazla muhatap olmasın,bebeklere uygun kısa çizgi filmler izleyebilir.Şimdi yaz da geldi,parklardan bahçelerden alışır,kış geldiğinde artk hem yaşı büyüyecek hem de alışmış olacak avmye rahatça girebilirsiniz inşallah :)
Sen kendini hiç üzme,stresini de ona yansıtma.İnsanlar anlayışsız davranırsa benim çocuğum böyle diye kestir at,bu kadar istismarın olduğu bir çağda daha iyi "yabanıl" olsun de :KK70:
Arkadaşların dediği gibi büyüdükçe aşacak bu durum sosyalliğini olumsuz etkilemez.uzun uzun yazdım ama inşallah endişelerini giderebilmişizdir hepimiz

Allah razı olsun canım çok güzel anlatmışsınherkeselaf anlatamıyorsun ki işte kayın validem ağladığı halde susunca tekrar istiyor yüzü sana dönük olsun görmeden alayım diyor fark edince her şey daha beter oluyor çok sağolun sağlıklı olsun da

Bebeğim in ailesinden başkasına tahammülü yok yabancılaşma yasıyor sanırım çok zor durumdayım arkadaslar hiç kimseyi istemiyor babası ve Bemden baski kimsede durmuyor ne bize gelen bişey anlıyor ne ben gittiğim yerden bişey anlıyorum çığlık çuğlığa ağlıyor mosmor oluyor sakinleştiremiuorym ve çok yıpranıyorum altı aylık kız bebeğim bu Arada ne zamana kadar devam edecek tecrübeli anneler çok imreniyorum herkese giden oynayan benekleri görünce çok bunaldım çok yoruluyor ağlıyor diye üzülüyorumevden çıkmıyorum çok kötüyüm size sorum benzer durumu yasayan anneler var mı önerileriniz nedir bu Arada kalabalığa alıştır diyenler var çıkarıyorum ağlamaktan helak oluyor bi alış veriş merkezine bile gidemiyorum bu sefer de evden çıkmamak en iyisi mi diyorum ama nereye kadar...
Merhaba aradan uzun zaman gecmiş ama cevap yazarsanız çok sevinirim. Benim durumumda suan böyle, kızım kucağımdayken bile biri ona bakıp sevmeye konuşmaya çalışınca ağlıyor. Hatta benim kızım 4-5 aylıkken bile ağlıyordu :( suan 10 aylik ve hala ağlıyor. Sizin kıziniz ne durumda suan, alisti mi?

Back
X