Allah yardım etsin valla canım işin zor.. benim eltim iyi kızdır.. Allah razı olsun
En güzeli mesafe koymak.. sana dedikodu yaptığında boşver x deyip kestirip atmak.. veya yere bakmak.. hiç dinlememek
beceriksizsin frezya falan dediğinde de aynı şekilde mesafe herşeyi halleder inşallah canım
benim henüz eltim yok ama bence böyle davranan bi insanı umursamamak en iyisi senin için çünkü.cvp verme yarışına girsen yetişemezsin,ve uzayıp gider.en iyisi mesafeli olmaya çalılş ve her sölediğini duyma diyorum.biraz zor ama yapacak bişey yok.bazı insanların karakteri acayip oluyo değiştiremiyosun
benim de eltim beni ilk tanistigimizda kiskanirdi. hep bir yaris icindeydi. benim meslegim var, calisiyorum ve herseyin en güzelini aldik diye ilk baslarda cok kiskandi. kv ve kp onlarin da evini kurarken her istediklerini almis ve bize de aynisini yaptilar. benim evim ama tabi 5 yil sonra kuruldugu icin daha modern oldu ve onu da kiskandi. ben hep duymazliktan geldim söylediklerini. sonunda o patladi kv ve kp karsisinda. bana birden bagirmaya basladi, senin amacin ne felan dedi. bende birsey demeden ciktim odadan ve nisanliydik o zaman, nisanlimi alip ciktik disari. sonra kv'le yanliz kalinca döktüm icimi. benden ne istiyor, benim hatam var mi diye sordum. yok kizim dedi. sonra eltimle yazistik internetten bir gün. acik acik saldirdi bana, bende hep olgun olgun cevaplar verdim, biz bir aileyiz ve kardesiz dedim. kendisi utandi sanirim sonra yaptiklarindan. birdaha konular acilmadi. simdi mesafeliyiz birbirimize ama görüsüyoruz ara sira ve aramiz bayagi iyi. ona hic bir sirrimi vermem, o da bana vermez ama normal sekilde konusuruz. mesafeni koy ama hic bulasma onun ignelemelerine. sakin kal ve hep büyüklük göster. bir gün onun da gercek yüzü cikar ortaya herkesin icinde.
benden sana tavsiye sakın eltine eşin diyorum eşinin ailesi ile ilgili iyi ya da kötü bir şey söyleme. hep mesafe koy arana. çok muhattap olmamaya çalış. o daha da çok çatlayacak sizin düğün döneminizde huzur bile vermeyecek belki ama sakın aldırış bile etme boşver. siz bugünlerin kıymetini bilin.
valla biz eltimle iki kız kardeş gibiyiz senelerdir.
sakın hatunun gazına gelipte müstakbel eşini ve ailesini kötüleme..hatta bunu hiçbirzaman yapma..ilerde samimi olsanız bile..çünkü hiç ummadığın bir anda suçlu durumuna düşersin..
seni aşağılamaya çalıştığında yada iğneliyici laflar söylediğinde sessiz kalmanı gerektirecek hiçbirşey yok..bu seni pasif ve ezik gösterir karşı tarafa..zamanla oda bu sessizliğinden cesaret alıp saygısızlığının dozajını artırır ve sonuçta daha mutsuz olursun..
bence usülünce cevabını ver..bazı yerlerde gülümseyerek ''Ben Öyle Düşünmüyorum'' demen bile yeter..sessiz kalmandan iyidir..
ayrıca iyi niyetli gözükmeyede çalışma..doğal davran canım..en iyi niyetli insanın bile aşağılayıcı ve iğneleyici laflar karşısında söyleyecek sözü vardır..bu yüzden sessiz kalman ,cevap vermemen pasif yapar seni .buda hiç hoş değil.
benim eltim ise hayatımda gördüğüm en patavatsız insandı kendinden vazgeçmiş soluk benizli giyinmeyi bilmeyen lafını sözünü tartmayan pasaklı ben de tam tersi anlaşamadık şimdi görüşmüyorum kafam çok ama çok rahat
frezya elti bir sorun değildir ''Beladır''
başa çıkmasını yada umursamamayı şimdiden öğrenmezsen böyle hep içine atarsan (yazdıklarından içine attığını sabrettiğini anlıyorum) sonunda çatlayan sen olursun canım.
kısa bir örnek vereyim görümce adayının arkasından konuştuğu vakit : ''hiç de öyle değil ,yüzüne böyle demiyorsun ama'' de sonra tıp! konuşup dursun gerisini duyma bırak o kendini aklamaya çalışsın didinsin.
sana laf vurmasına da anca araya büyük bir mesafe koyarak halledebilirsin gayet soğuk davranman yeterli.aynı ortamda bulunmamaya çalış görsen de merhaba merhaba olsun. yarın bi gün onunla elti olacaksın diye bu yaptıklarına sabretmen gerekmiyor. bugün susarsan yarın başka büyük problemler çıkarır başına.
aman arkadaşım, böyle insanlar çok tehlikelidir.. kayınvalidenin görümcenin arkasından atar, sana da attırmaya çalışır, sonra gider size böyle böyle dedi die anlatır... amaç aranızı bozmak.. daha ortada bişey yokken kıskanmaya başlamış seni.. sende ona şaka yollu cevabını ver.. beceriksiz mi dedi, gülerek hay allah çevremde ki herkes benim ne kadar becerikli olduğumu söyler halbuki de... birilerini mi kötülüo yanında, ben sevmiyorum böyle şeyleri, ksr bakma başkasının arkasından konuşmak konuşanı da dinlemek beni çok rahatsız edio de... kavga değil, biraz sivri dilli ol.. şakaya vur, söyleyeceğini söyle...
Mesafe nasıl koyulur ki..ben gidiyorum,yalnız kalınca hemen başlıyor anlatmaya..ben hep iyi niyetli konuştuğum için saf olduğumu bunların farkında olmadığımı düşünüyor sanırım..
peki eşleriniz görüşüyor mu yoksa onlar da mı küstü ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?