Yardımınıza ihtiyacım var eşimle bir dönüm noktasındayız.

Bizim öyle bi niyetimiz yok gelecekler bizdede kalacaklar biz sürekli gelicez.

Eee hani kalmaları sorun değildi.

Yani kusura bakma ama, iki çocuklu adamla evlenip, kaynananın üst katına 1+1, eski gelinin evine taşınıyorsun. Daha aile düzenini kurmadan çocuk yapmaya çalışıyorsun. Gençecik kızsın. Üzerine yük almışsın. Allah kolaylık versin.

Anne olmadan önce lütfen kendi zihniyetindeki yanlışlıkları gör. Başka çocukların böyle hakkına girerek, merhametsiz davranma. Bugün ilk karısından olan çocukları anasına baktıran, yarın senin çocuğuna da aynısını yapar.

Bırak bu çocuklar haftanın en az 2 3 günü sende kalsın. Erkek çocuğu bunlar, ileride baba başlarında olmadan büyüdikleri için çok sorun yaşarsın. Kocan vicdan azabı çeker, neyi var neyi yok oğullarına yedirir.

E tamamda siz de söylüyorsunuz bakın anne bakmıyor baba bakmıyor ben napabilirim anlatamıyorum derdimi. Düzeni böyle oturtmuşlar. Çocukları düşünüyorsunuz sözde ama o çocukları babane dededen ayırmak emin olun onlara yapılabilecek en büyük kötülük. Düşkünlüklerini bilmiyorusnuz. Büyütenle mi olmak isterler başka bi kadınla mı
Siz o çocukların iç dünyasını bilemezsiniz, tek istedikleri anne ve babayla olmaktır onların.Büyüyünce bir tramva olarak meydana çıkacak bunlar, bütün bu konuştuğumuz her şey eşinizin sorumsuz bir adam olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu arada.Çocuk yapmadan önce çok iyi düşünün,sonra birileri beni uyarmıştı dersiniz.Bakın başka birinin çocuklarının sorumluluğunu almak çok zordur ve herkes kabullenemez bunu.Bu noktada size hak veriyorum ama bir insanla evlenirken her türlü olasılığı düşünmeniz gerekiyor.

Sizinle kimsenin şahsi husumeti yok ki neden yukseldiniz? Tanımıyolar etmiyorlar e zaten içten içten vicdan yaptığınızı söylediniz demek ki doğru olmayan şeyler var. Yoksa rahat olurdunuz.
Çocuklar kimle kalırsa tabi ki ona alışır ama çok çabuk yine adapte olurlar ablam anaannem bakmış bikac yıl kendi annesine ismi ile hitap edermiş döndüğün de işte böyle bir iletişim kopukluğu oluyor.
Çalışan adam demişsiniz e çalışan anneler de var çocuklara bakarlar büyükanne ama annesi aksam gelir ve alır çocuğunu çünkü kendi evi vardır. Kendi evin baba evindir hep. Anaannemin evi olsa benimseyemem yani.
Eşinizin ilk lafı vermezsiniz biliyorum şeklinde bu bir manipüle yani. Direkt ben çocuklarımla yaşayacağım diyebilir pekala .. sizde gelmek isterseniz gelin ve bence biliyor bal gibi gelmiceklerini çünkü onlar evlerinden vazgeçmez. Ne sorumlu ne samimi bulmadım eşinizi. Doğuran baksın lafı da komik kızarak yazmışsınız ya inat olsun diye evden mi getirmiş çocuğu derler yani. 🙂
Öylemi dersiniz eşimin ailesi çocukları evinden getirmediğinin bilincinde oldukları için evin birinde sen otur çocuklarına bak biz maddi manevi arkandayız yeterki çocuklarının yanında ol demişler. Ama o onuda kabul etmemiş. Oyüzden hiçbir hükmü yok evinden ayrılmış getirmemesinin.

Bunu anlatmaya çalışıyorum ama sürekli konuyu başka yerlere çekiyorlar. Çocukları bırakıp giden anneleri benmişim gibi. Evet eşim bana evlilik teklif ettiğinde herşeyi dürüstçe söyledim ve bunları bilerek benimle evlenmesi gerektiğinide söyledim. Bu konuda içim çok rahat. Ayrıca görmüyor muyuz evlenirken ben bakarım ben ederim diyip üvey annelik yapan eziyet edenleri. Benim tek sorumluluğum o çocuklara çok iyi bi abla olmak. Ve olduğumuda inanıyorum onların gözlerinde de görüyorum. Kimin ne düşündüğü önemli değil.
Aynen oyle ben sizi iyi anladim sizde zaten ne istedginizi biliyorsunuz ve belirtmissinizde esinize oyuzden orta yol bulunur bence sorun olmaz. Millet atar tutar zaten kendileri olsa belkide cocuklri sokaga atarlr ama baskasina ahkam keserler bosver herkesi

Eee hani kalmaları sorun değildi.

Yani kusura bakma ama, iki çocuklu adamla evlenip, kaynananın üst katına 1+1, eski gelinin evine taşınıyorsun. Daha aile düzenini kurmadan çocuk yapmaya çalışıyorsun. Gençecik kızsın. Üzerine yük almışsın. Allah kolaylık versin.

Anne olmadan önce lütfen kendi zihniyetindeki yanlışlıkları gör. Başka çocukların böyle hakkına girerek, merhametsiz davranma. Bugün ilk karısından olan çocukları anasına baktıran, yarın senin çocuğuna da aynısını yapar.

Bırak bu çocuklar haftanın en az 2 3 günü sende kalsın. Erkek çocuğu bunlar, ileride baba başlarında olmadan büyüdikleri için çok sorun yaşarsın. Kocan vicdan azabı çeker, neyi var neyi yok oğullarına yedirir.
Şuan benim evimde kalabilecekleri bi alanım yok salonda yatıyoruz. Yeni eve onlara oda yapacağımı yazmıştım ilk konumda. Tabiki her hafta kalabilirler ben sadece tüm yükü tek başıma alamayacğımı söyledim eşime okadar.

Öylemi dersiniz eşimin ailesi çocukları evinden getirmediğinin bilincinde oldukları için evin birinde sen otur çocuklarına bak biz maddi manevi arkandayız yeterki çocuklarının yanında ol demişler. Ama o onuda kabul etmemiş. Oyüzden hiçbir hükmü yok evinden ayrılmış getirmemesinin.

Peki 🙂

Aynen oyle ben sizi iyi anladim sizde zaten ne istedginizi biliyorsunuz ve belirtmissinizde esinize oyuzden orta yol bulunur bence sorun olmaz. Millet atar tutar zaten kendileri olsa belkide cocuklri sokaga atarlr ama baskasina ahkam keserler bosver herkesi
İşte başkasına kolay geliyor yaşamadığı hayat. Evet ben bunları bilerek evlendim. Ama ortada olan bi düzen var bunun dışında bişey isteyende yok herkes halinden memnun. Çocuklarda öyle.

Siz o çocukların iç dünyasını bilemezsiniz, tek istedikleri anne ve babayla olmaktır onların.Büyüyünce bir tramva olarak meydana çıkacak bunlar, bütün bu konuştuğumuz her şey eşinizin sorumsuz bir adam olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu arada.Çocuk yapmadan önce çok iyi düşünün,sonra birileri beni uyarmıştı dersiniz.Bakın başka birinin çocuklarının sorumluluğunu almak çok zordur ve herkes kabullenemez bunu.Bu noktada size hak veriyorum ama bir insanla evlenirken her türlü olasılığı düşünmeniz gerekiyor.
Evet her çocuk öyle olsun ister. Ama malesef milyon tane çocuk var bunu yaşayan bunlardan biride benim. Ve ben baba sevgisi nedir baba kelimesi nedir bilmeden yaşadım. Bırakın babamın ayrı ilçede yaşamasını ayrı şehirde olsaydı ama beni sevdiğini bilseydim arayıp sorsaydı.

Çocuğuna bakmak istemediğim adamla evlenmem, kimseyi sokağa atmam yani.Siz iyi anlaştınız, biz çıkalım siz gelin güvey olun bari😏.

Çocuğuna bakmak istemediğim adamla evlenmem, kimseyi sokağa atmam yani.Siz iyi anlaştınız, biz çıkalım siz gelin güvey olun bari😏.
beni evli çocukla adamla evlendim diye yargılayan bi akrabam oda bekar benden bi sene sonra evli çocuklu bi adamla evlendi. Bunu herkese büyük konuşmaması adına söylüyorum. Herkes birbirine dürüst olduğu sürece ortada bi çocuk varsa onlara kötü davranmadığı ablalılığını yaptığı sürece bi sorun yok. Benim vicdanım rahat çok şükür.

Ben cocuklu bir adamla evlenmek istiyorum çünkü dogum yapmak istemiyorum. Kimsenin cocugunu sokaga atmak gibi bir planim yok. Neden bu kadar uçlarda fikir beyan ettiginizi anlayamadim. Konu sahibi bile sizden daha sakin ve ılımlı

Eminimki yasiniz cok genc ve tecrubesizsiniz oyle toz pembe değil hayat bazen plan programa uymaz okdr cok cocuk sorunu oluyorki basta eminim onlarda diordur aaa olurmu onlr bnm evladim bn uveylik etmem sonra okuduklrmz ortada... Bnm anlatmak istedigim herkesin yapabilecegi bir durum degil esinin eski esinden cocuklrina itina gostermek herkesin harci değil buna katlanamayack olanlrinanlarm. İnsanlarin iyi anlasmalarina sasirmaniz nornal siz pek anlasabilir gibi değilsiniz zaten. İkili diyalogra karismazsaniz sevinirim malum üçüncü için iyi seyler solemiyorlr 😅

beni evli çocukla adamla evlendim diye yargılayan bi akrabam oda bekar benden bi sene sonra evli çocuklu bi adamla evlendi. Bunu herkese büyük konuşmaması adına söylüyorum. Herkes birbirine dürüst olduğu sürece ortada bi çocuk varsa onlara kötü davranmadığı ablalılığını yaptığı sürece bi sorun yok. Benim vicdanım rahat çok şükür.
Ne alaka ya, niye yargılayayım ben sizi.İki çocuklu adamla evlenmek suç mu, günah mı?Benim demek istediğim, çocuklu adamla evlenen bir insan bütün olasılıkları düşünmek zorunda.Ama sizin eşiniz kılıfına da uydurmuş durumu,siz de kardeş yspın onlara.Mutlu mesut geçinip gidersiniz.

Ben cocuklu bir adamla evlenmek istiyorum çünkü dogum yapmak istemiyorum. Kimsenin cocugunu sokaga atmak gibi bir planim yok. Neden bu kadar uçlarda fikir beyan ettiginizi anlayamadim. Konu sahibi bile sizden daha sakin ve ılımlı
Sizi kasdetmedim siz neden uzerinize alindiniz ben burda okuduklrm acisindan soledm yani son gunlerde hep eesinin eski cocklrindan yakınıyor millet emininki basta onlrda tozoembeydi sonra oembesi gitti tozu kaldi. Herkesin yaoabilecekleri vr yapamayaclri ve tercihlere saygi duyrm

Napsın herkes bana çocukları istemiyorum dedirtme peşinde. Konu neydi nerelere geldi. Gerçekten pişman oldum yazdığıma. Ben çocukları düşünmesem eşimde bana tamam demişken çeker giderdim buraya dertleşmeye gelmezdim.

Eminimki yasiniz cok genc ve tecrubesizsiniz oyle toz pembe değil hayat bazen plan programa uymaz okdr cok cocuk sorunu oluyorki basta eminim onlarda diordur aaa olurmu onlr bnm evladim bn uveylik etmem sonra okuduklrmz ortada... Bnm anlatmak istedigim herkesin yapabilecegi bir durum degil esinin eski esinden cocuklrina itina gostermek herkesin harci değil buna katlanamayack olanlrinanlarm. İnsanlarin iyi anlasmalarina sasirmaniz nornal siz pek anlasabilir gibi değilsiniz zaten. İkili diyalogra karismazsaniz sevinirim malum üçüncü için iyi seyler solemiyorlr 😅
Evet 43 yaşındayım, çok genç ve tecrübesizim hanımefendi.O sondaki lafta size yakışır cinsten olmuş🙂.

Cnm neyse benm muhattabim sensin sanirim dusuncemi anlatabildim hakinda hayirlisi diger insanlarda bana yazsin dursun kimseyle ugrasamam sende urasma bnce bu sitede bole uc bes kisi toplnir virvir baska isleri yok bunlr tartismadan beslenir anlayis veya empati veya yardımcı olmak degil meseleleri oyuzden cok burdan akil alma derim zaten akillari olsa kendileri kullanirdiz, bazilarinin... Umrunda olmasin baskasi sen kalbinin vicdaninin aklinin sesini dinle o seni dogruya goturecektir

Sizi kasdetmedim siz neden uzerinize alindiniz ben burda okuduklrm acisindan soledm yani son gunlerde hep eesinin eski cocklrindan yakınıyor millet emininki basta onlrda tozoembeydi sonra oembesi gitti tozu kaldi. Herkesin yaoabilecekleri vr yapamayaclri ve tercihlere saygi duyrm
Bu konudan bagimsiz olarak, diger konulara istinaden yorum yapacagim.
Cocuklu biriyle evlenirken bunun olasi sonuclarini göze almak gerekiyor. Anne vefat edebilie, sakat kalabilir, bakim babaya gecebilir. Ben sadece eşim ve oz cocugumdan sorumluyum diyerek o cocuga yemek vermemezlik edilemez. Camasirini babasi yikasin diye ayrilamaz. Velayet annede iken mahkeme babaya yilda 1 ay yatili kalma süresi veriyor mesela. Türk toplumunun genel yapisi itibariyle ev isleri ve yemek kadinda oluyoe genellikle. Diger cocuklarin sorumlulugu kismen yeni eşe geciyor.Olcup tartmak gerekiyor işte.

Ne alaka ya, niye yargılayayım ben sizi.İki çocuklu adamla evlenmek suç mu, günah mı?Benim demek istediğim, çocuklu adamla evlenen bir insan bütün olasılıkları düşünmek zorunda.Ama sizin eşiniz kılıfına da uydurmuş durumu,siz de kardeş yspın onlara.Mutlu mesut geçinip gidersiniz.
Evet haklısınız akılsızlığı 18 yaşında evlenip çocuk yaparak yapmış. Olgunlaşana kadarda iş işten geçmiş. Her ailevi sorunda olduğu gibi olan çocuklara olmuş. Bunlrda hemfikiriz. Benim anlamadığım nokta benden ne istediğiniz hatta me yapmamı istediğiniz. Bu hayatın düzenini ben değiştiremem bu aileninde. Sizin istediğiniz gibi o çocukları o kadından ayırıp kötülükte yapamam isteyen istediğini düşünsün. Evet allah nasip ederse çocuk yapıcam eminim çok sevinecekler kardeşleri olduğuna. Sizin tahmin ettğiniz gibi sorunlu psikolojileri bozul çocuklar değiller okadar naif anlayışlılarki sizden bile daha iyi cevap verirler bana oturup konuştuğumda. Yanlış yere yazmışım 👍

Back
X