Yardımınıza ihtiyacım var eşimle bir dönüm noktasındayız.

Benim çocuklarla ilgili hiçbir sorunum yokki. Allah razı olsun ne eşim ne ailesi bana bi bardak su ver çocuklara yada şugün bak demez. Aksine bu çocukları bizden almanız için cesedimizi çiğnersiniz diyorlar. Çok severek bakıyorlar. O durumla ilgili hiçbir sorun yok. Ben taşınmak istiyorum diye vicdan yapıyorum sadece haklımıyım bunu danışmak istedim size
Bende tasinmaniz konusunda dedim sorumlulugunuz acisindan degil. niyetiniz zaten belli sucluluk hissetmenize gerek yok çünkü kendi cocugunda olsa orda durmak istemezdin eminimki mesele cocuklar vs degil mesele ev ve onceki hayatın orda in da vermis olduğu huzursuzluk. Bence bunu istemek en dogal hakkiniz. Hatta bastan orda oturmak bile dogru degil bence ama sartsrtoyle gelisti diyekim fakat iki sene olmus ve artik siz zaten fedajarkik yapmissiniz hep yapacaksinizda eminimki

Yanlış anlamazsaniz bir soru soracağım.
Eşinizin ikinci sizin ilk evliliğiniz. Onun iki çocuğu var. Sizin yok. Maddiyat olarak da pek bir olayı yok sevmediğiniz bir evdesiniz ve kaynana ile yakınsınız.

Çok mu sevdiniz ? Sevdiğiniz için ki mantık kullanmadınız? Yani sizin kendi koşullarınız daha yukarıda gibi eşinize göre de.

En buyuk sorun bence bu diger turlu insan mevburiyette biraz sabrediyor ama insan eskiden gittikleri bir kafeye bile gitse hep kafasinda doner durur kaldiki ayni ev. Esinle bunu acikca konus bu evde mutsuzum rahatsiz oluyorum cok sukur evliligimiz iyi ve dusunuyorsaniz cocuk dusunuyorum artik yasinalim de ve bunu yeni bir hayatim varken sitresssiz yasamak isterm deyin bence. Onun cocuklariyla bunun hicbir alakasi yok sonucta babasi sorumluluguna devam edecek anneside ilgilensin siz bunun ceremesini cekmemelisiniz
Kesinlikle bende bu düşünceyle çıktım yola ve evlenirken de söyledim bir sene sonra söz çıkıcaz dedi. Bende yanında oldum. Eşim karşı çıkmıyor zaten hakveriyor. Ailesi çocukları mı terkedeceksin diyince zoruma gitti vicdan yaptım.

Benim çocuklarla ilgili hiçbir sorunum yokki. Allah razı olsun ne eşim ne ailesi bana bi bardak su ver çocuklara yada şugün bak demez. Aksine bu çocukları bizden almanız için cesedimizi çiğnersiniz diyorlar. Çok severek bakıyorlar. O durumla ilgili hiçbir sorun yok. Ben taşınmak istiyorum diye vicdan yapıyorum sadece haklımıyım bunu danışmak istedim size
Taşınmakta tabi ki haklısınız, keşke baştan o evde yaşamayı kabul etmeseydiniz diyorum ben.Herkes kabullenemez bunu ama çocukların sizinle gitmesi gerekir böyle bu durumda.Yaşlı başlı kadın daha ne kadar idare edebilir ki,bir de çocukların ebeveynler ile birlikte yaşaması gerekiyor.Büyük anne, büyük baba ile birlikte değil.Bu durum çocuklarda çok büyük yaralar açar ileride.

Çocuklara üzüldüm ne anne ne baba ile iç içe yaşıyorlar. Babaanneye büyük yük zorundaymış gibi. Baba musvettesi almışsa velayetleri yanında barındırcak. Kendine hemen yeni hayat kurmuş. Böyle anne babalar ürememeli.
Herşeyini karşılamakla baba olunmuyor kuşak farkı var o babaanne ne kadar iyi ilgilenebilir ki?
Valla cesaretinize hayran kaldım dogrusu.
Ne çocuklu birini ne eski eşle yaşadığı evi kabul ederdim. Dün bu konu da birine sayfalarca yazı yazıldı. Eski eş, maddiyat,çocuk çok zor bu işler.
Kolay gelsin.
Bence büyük konuşmamalısınız. Bu tamamen eşinizle ve ailesiyle ilgili. Bana hiçbir yük bindirmiyorlar taşınma konusu dışında ve çok şükür iki senedir çocuklarla ilgili tek bir sorun yaşamadık onun dışında da ailesiyle aramız çok iyi. Evet velayet babalarında ama ailesi zorla bakmıyor çocuklara ölürler onlar için. Yaşlı değil ayrıca kayınvalidem emin olun ben çocuğum olsa okadar güzel ilgilenemezdim.

Giden gider vicdan yada annelik duygusu yoksa. Herkes yeniden hayat kurmak derdinde oluyor genelde.
Bu arada o babaanneye birşey olursa çocuklar ne olacak merak ediyorum.
Yanii büyük anne büyük baba daha ne kadar idare edebilir, zaten çocuklar için tramva olur bu durum ileride.Yazık ya.

Kesinlikle bende bu düşünceyle çıktım yola ve evlenirken de söyledim bir sene sonra söz çıkıcaz dedi. Bende yanında oldum. Eşim karşı çıkmıyor zaten hakveriyor. Ailesi çocukları mı terkedeceksin diyince zoruma gitti vicdan yaptım.

Bu soru da masum gelmedi. Bizi mi terkedeceksin demek istemiş olabilir mi kaynana?

Yani oğlu ayrı yere gitsin istemiyordur belki?

Aileside vicdan yapmistir cocuklara uzuluyordur anne veya babanin yaninda olmayan cocuklar eksik oluyor maalesef o da bir babaanne olark torunlrini dusunuyor giderse onlari birakir uzaklasir diye korkulari vardir burda sizlik bir durum yok bence esiniz surekli gider onlar gelir kalir ozaman cocuklarda anlar demekki bizden dolayi degil diye ozaman insaallah hersey duzelir Rabbim yardimciniz olsun ins esinizde anlayisli olmasina sevindim bazi angutlr der eder sonra vazgecer yine sukurluk sebebi

Bende tasinmaniz konusunda dedim sorumlulugunuz acisindan degil. niyetiniz zaten belli sucluluk hissetmenize gerek yok çünkü kendi cocugunda olsa orda durmak istemezdin eminimki mesele cocuklar vs degil mesele ev ve onceki hayatın orda in da vermis olduğu huzursuzluk. Bence bunu istemek en dogal hakkiniz. Hatta bastan orda oturmak bile dogru degil bence ama sartsrtoyle gelisti diyekim fakat iki sene olmus ve artik siz zaten fedajarkik yapmissiniz hep yapacaksinizda eminimki
Ben allah korkusu olan biriyim çok şükür asla babalarından mahrum etmem. Ki bisürü seçenek sundum evi çocuklarla seçelim onlara oda yapalım görsünler içleri rahat etsin. Gelsinler sık sık kalsınlar biz gidelim kalalım. Elimden geleni yapacağım.

Bu soru da masum gelmedi. Bizi mi terkedeceksin demek istemiş olabilir mi kaynana?

Yani oğlu ayrı yere gitsin istemiyordur belki?
O faktörde var tabi harika bi insan kaynanam dediğim gibi hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar altlı üstlü oturduğuma beni bigün pişman etmediler. Ama evet oğluna çok düşkün hala balkonda bekler işten gelmesini benim beklediğimi bile bile

Yanlış anlamazsaniz bir soru soracağım.
Eşinizin ikinci sizin ilk evliliğiniz. Onun iki çocuğu var. Sizin yok. Maddiyat olarak da pek bir olayı yok sevmediğiniz bir evdesiniz ve kaynana ile yakınsınız.

Çok mu sevdiniz ? Sevdiğiniz için ki mantık kullanmadınız? Yani sizin kendi koşullarınız daha yukarıda gibi eşinize göre de.
Evet eşimi çok seviyorum. Burda oturmamızın maddiyatımızla bi alakası yok kendi evimiz evlenirken iş değiştireceği için girişemedik ev meselesine. Şimdi zamanı geldi işleri rayına oturdu. Maddi olarak bi sorun yok taşınmamızda çok şükür rabbime. Mantığımı şu şekilde kullandım eşimle en baştan herşeyi konuştum a dan z ye yapabileceklerimi ve yapamayacaklarımı.

Ben allah korkusu olan biriyim çok şükür asla babalarından mahrum etmem. Ki bisürü seçenek sundum evi çocuklarla seçelim onlara oda yapalım görsünler içleri rahat etsin. Gelsinler sık sık kalsınlar biz gidelim kalalım. Elimden geleni yapacağım.
Allah sizden razi olsun maasallah size Rabbim sizi mutlu etsin. Hakkinizda hayirlisi umarim tez vakitte istedikleriniz gerçekleşir, sorunsuz.

Bence büyük konuşmamalısınız. Bu tamamen eşinizle ve ailesiyle ilgili. Bana hiçbir yük bindirmiyorlar taşınma konusu dışında ve çok şükür iki senedir çocuklarla ilgili tek bir sorun yaşamadık onun dışında da ailesiyle aramız çok iyi. Evet velayet babalarında ama ailesi zorla bakmıyor çocuklara ölürler onlar için. Yaşlı değil ayrıca kayınvalidem emin olun ben çocuğum olsa okadar güzel ilgilenemezdim.

Nasıl yaşlı değil anlamadım? Neyse ben büyük konusmuyorum zaten çocuğu varsa elerim kafamda bu kadar basit. Daha bağlanmadan sorarim birine ben herşeyini.
Sürekli kendinizi katmaniza gerek yok biz biz diye ben baba ve cocukların biyolojik annesine soyluyorum soyliceğimi.
Şuan sorun yaşamıyor olmanız ilerde yaşamıcağınızı göstermiyor. Fazla garanti görmeyin hiçbirşeyi. Ailesi siz istemezsiniz diye öyle diyorlardır belki hasta iken annelerini çağırıyorlar ama hani yaşlı değil diyorsunuz ya?
Ayrıca her büyükanne ve baba torununa ölür sever ama bakma zorunluluğu yoktur. Babasının sorumluluğun da... Rıza ile baksalar dahi.

Evet eşimi çok seviyorum. Burda oturmamızın maddiyatımızla bi alakası yok kendi evimiz evlenirken iş değiştireceği için girişemedik ev meselesine. Şimdi zamanı geldi işleri rayına oturdu. Maddi olarak bi sorun yok taşınmamızda çok şükür rabbime. Mantığımı şu şekilde kullandım eşimle en baştan herşeyi konuştum a dan z ye yapabileceklerimi ve yapamayacaklarımı.

Maşallah.İyi bir insansınız gerçekten. Sabriniza hayran kaldım.

Aileside vicdan yapmistir cocuklara uzuluyordur anne veya babanin yaninda olmayan cocuklar eksik oluyor maalesef o da bir babaanne olark torunlrini dusunuyor giderse onlari birakir uzaklasir diye korkulari vardir burda sizlik bir durum yok bence esiniz surekli gider onlar gelir kalir ozaman cocuklarda anlar demekki bizden dolayi degil diye ozaman insaallah hersey duzelir Rabbim yardimciniz olsun ins esinizde anlayisli olmasina sevindim bazi angutlr der eder sonra vazgecer yine sukurluk sebebi
Çok haklısınız bende eşime kızsalarda o yönden rahatım. Bizim çabamızı gördükçe çocukları bırakmayı geçin aksine daha çok üstlerine düştüğümüzü gördükçe anlayacaklar. Ve onlarda istese gelebilirler gittiğimiz yere kayınpederimin çalıştığı yerde orda. Ama yaşlılar alıştığı yeri bırakmıyorlar ne yazıkki. Biz eşimle onuda teklif ettik sizde gelin dedik.

Sizin iş baya sıkıntılı. Cocuklarin psikolojik durumu ayri, kayinvalidenizin kabullenememe durumu ayri. Velayet babada tasinirken cocuklari goturmeyi düşünmüyor musunuz? Cocuklari babaannede birakip baska bir semtte ayri bir hayat kurmak dogru degil ki. Ayni semtte ya da sokakta cocuklarin en azindan aksam gelip kalabilecekleri mesafede bir ev tutabilirsiniz bence.

Nasıl yaşlı değil anlamadım? Neyse ben büyük konusmuyorum zaten çocuğu varsa elerim kafamda bu kadar basit. Daha bağlanmadan sorarim birine ben herşeyini.
Sürekli kendinizi katmaniza gerek yok biz biz diye ben baba ve cocukların biyolojik annesine soyluyorum soyliceğimi.
Şuan sorun yaşamıyor olmanız iler de yaşamıcağınızı göstermiyor. Fazla garanti görmeyin hiçbirşeyi. Ailesi siz istemezsiniz diye öyle diyorlardır belki hasta iken annelerini çağırıyorlar ama hani yaşlı değil diyorsunuz ya?
Ayrıca her büyükanne ve baba torununa ölür sever ama bakma zorunluluğu yoktur. Babasının sorumluluğun da... Rıza ile baksalar dahi.
Hastayken çağıran çocukların öz annesi kayınvalidem değil. Siz neden bukadar yükseldiniz ben onu anlayamıyorum. Ben garantici konuşmuyorum bugüne kadar olmadı diyorum tabiki hayatta ne olacağımızda ne olacağıda belli olmaz. Ama ben bana kötülük yapmayan insanları burda heran yapabilirler diye neden gömeyim

Çocukların anne ve ya baba yanında yaşaması gerekiyor.Bunu neden es geçtiniz?Bakımı kayınvalide üstlenmiş ama eşiniz bu noktada sorumsuz bir baba oluyor.O çocuklar eninde sonunda sizin yanınızda yaşayacaklar söylediğiniz gibi anne bakımını üstlenmiyorsa.Buna hazır mısınız peki?

Sizin iş baya sıkıntılı. Cocuklarin psikolojik durumu ayri, kayinvalidenizin kabullenememe durumu ayri. Velayet babada tasinirken cocuklari goturmeyi düşünmüyor musunuz? Cocuklari babaannede birakip baska bir semtte ayri bir hayat kurmak dogru degil ki. Ayni semtte ya da sokakta cocuklarin en azindan aksam gelip kalabilecekleri mesafede bir ev tutabilirsiniz bence.
Çocukları götürmek yada burdayken almak söz konusu dahi olamaz. Ne kaynanam ne kayınpederim böyle bişeye müsade etmez. Bende birgece bile kalmadılar altlı üstlü olduğumuz için. Annelerine bile gittiklerinde içleri gidiyor. Aynı semtte oturamayız eşimin işi bir saati geçkin mesafede yolda gelirken uyukluyorum artık kaza yapıcam diyor. Nedenlerimiz arasınsa buda var

Çok haklısınız bende eşime kızsalarda o yönden rahatım. Bizim çabamızı gördükçe çocukları bırakmayı geçin aksine daha çok üstlerine düştüğümüzü gördükçe anlayacaklar. Ve onlarda istese gelebilirler gittiğimiz yere kayınpederimin çalıştığı yerde orda. Ama yaşlılar alıştığı yeri bırakmıyorlar ne yazıkki. Biz eşimle onuda teklif ettik sizde gelin dedik.
Daha napacaksiniz bence sizden cikmis artik olay .İciniz rahat olabilir. Cocuklarlada babasi konussun onlarinda gonlunu rizasini alarak gidin bence. Ama keske cocuklra anneleri veya babalarinda kalsa. Neden anne yanina almadi cocuklarini da babaanne bakiyor merak ettim.?
babaanne dede icin zor yaslilara uzuluyorum boyle olunca cocuklarada uzuluyorum.

Back
X