yardımınıza ihtiyacımız var.

antika

ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
642
11
merhaba,arkadaşlar.herkese şimdiden hayırlı ve kolay doğumlar dilerim.
benim bir tanıdığım şu anda tahminen 5 haftalık hamile,bugün gebelik testi yaptı pozitif çıktı.
ancak,geçen hafta bilmeyerek sarılık aşısı yaptırdı.ve bu aşının hamilelikte önce yapılması gerektiğini öğrendi ve şimdi çok üzülüyor.
bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.:1hug:
 
merhaba bende 31 haftalık gebeyim bildiğim kadarıyla Sarılık aşısı gebeyken zararlı bir tek tetenoz aşısının zararı yok ki bunu doktor tavsiye ediyor. Bence doktora bir çıksın danışsın en azından kendini üzmemiş olur içi frahlar ama ben sakıncalı diye biliyorum..
 
Canım hamile olduğunu bilmeden son adetten 31 gün sonrasına kadar kullanılan ilaçlar için ya hep ya hiç kuralı geçerli. Eğer ilaç zarar verecek türdense gebelik kendiliğinden sonlanır, değilse devam eder. Ama sarılık iğnesi için durumun ne olduğunu bilmiyorum. En iyisini doktorlar bilir, mutlaka danışsın arkadaşın.
 
teşekürler,arkadaşlar yorum yazdığınız için.doktora gidecek ama,kafaya taktı işte.ve de bu hamilelik onun için süpriz oldu.sevinecek ama,tam da sevinemiyor.ben de sizlerden aldığım cevapları ona iletiyorum.gelişmeleri yazarım.
 
teşekürler,arkadaşlar yorum yazdığınız için.doktora gidecek ama,kafaya taktı işte.ve de bu hamilelik onun için süpriz oldu.sevinecek ama,tam da sevinemiyor.ben de sizlerden aldığım cevapları ona iletiyorum.gelişmeleri yazarım.
Yaa arkadaşını o kadar iyi anlıyorum ki, sitedeki ilk mesajlarıma bakarsan benim de benzer şeyler yaşadığımı görürsün zaten. Ben de hamile olduğumu bilmeden antibiyotik kullanmıştım, doktorlara danıştım, ilk doktor tehlikeli olabileceğini söyledi. Hamile olduğumu öğrendiğimizde eşimle sevinemedik bile, aileme hamile olduğumu üzüntü içinde ve ağlayarak söylemiştim, çok korktum ama sonra her şey yoluna girdi çok şükür.
ınşallah arkadaşınınki de iyi sonuçlanır. Kimsenin benim yaşadığım o sıkıntıyı yaşamasını istmemem.
 
Ben ilk 35 gun bebeğin hiçbir şeyden etkilenmediğini biliyorum ama yinede doktorlar daha iyi bilir.Benim bir arkadasım bır hastanenin onkoloji servisinde hemşireydi hastalara kemoterapi veriyordu hamile oldugunu oğrendiğinde 6 haftalıkdı.Butun doktorlar onkoloji doktorları bile aldır sakat olur bu bebek dediler Adana da birtek doktor sakın aldırma o bebekde hiçbir şey yok sana guvence veriyorum dedi kıza ve o doktorun dediği gibide simdi maşallah yaramazmı yaramaz bir oğlusu var gayet sağlıklı 2 yasında.Allahın takdırı bırazda sanırım ama olumsuz bir şey soylerlersede iyice arastırsın tek bir doktorun gorusunu almasın.Allah arkadasının bebişinede kendine sağlık versin canım geçmiş olsun.
 
X