yardımlarınıza ihtiyacım var

hayır onun içinde çalışmaz

çünkü onlar zamanında borç yapmasaydı şuan arkadaşın eşyalarını ödeyeceklerdi o yüzden o da mantıklı değil

O zaman da hicbirşeye destek olunmuyor denecek. Bir kaşığı yok evimde denecek :)

buarada o borç beraber ödenmeli bence de. çünkü bir abi diğer abiyi dolandırıyor. küçük erkek kardeş de elbet katılır yardımcı olur bu durumda. bizim ailede de olsa aynı durum olurdu. o borç ne zaman bitecek? kayınvalidenler sizin evliliği biraz ertelemenizi söylemiş miydi hiç ?

kayınvalidemler evliliği erteleyelim demediler.ama keske böyle el ayka çekip baska borclaRIDA ÜSTÜMÜZE YIKACAKLARINA ERTELEYELİM DESELERDİ.ben nişanlıma söyledim zamanında erteleyelim diye istemedi.o borc beraber ödenmeli haklısın tatalım ama ztn bu borcu 3 parcaya bölmüşler kayınpeder dolandırılan abi ve benm nişanlım ödemek üzere.nişanlımın ödemesi gereken miktar bitti.ama hala sömürü yapıolar o ayrı.ayrıca bu borcu 3 e bölüp aile borcu ilan eden kayınpeder bir zahmet neden asıl borc sahibi olan oglunu alıpta karsısına sen nabıosun ayıptr sende ödiyceksin falan demiyor.ne biçi,m insanlara çattım ben allahım ya

kayınvalidemler evliliği erteleyelim demediler.ama keske böyle el ayka çekip baska borclaRIDA ÜSTÜMÜZE YIKACAKLARINA ERTELEYELİM DESELERDİ.ben nişanlıma söyledim zamanında erteleyelim diye istemedi.o borc beraber ödenmeli haklısın tatalım ama ztn bu borcu 3 parcaya bölmüşler kayınpeder dolandırılan abi ve benm nişanlım ödemek üzere.nişanlımın ödemesi gereken miktar bitti.ama hala sömürü yapıolar o ayrı.ayrıca bu borcu 3 e bölüp aile borcu ilan eden kayınpeder bir zahmet neden asıl borc sahibi olan oglunu alıpta karsısına sen nabıosun ayıptr sende ödiyceksin falan demiyor.ne biçi,m insanlara çattım ben allahım ya

arkadaşım eski konuların hep maddi ,kaynana,kayınpeder,elti hepsi mi kötü olur !

madem bu kadar kötü insanlar sende herşeyin farkındasın ayrıl o zaman

niye kendini ateşe atıyorsun

ben bankacılık üzerine okudum.illada kendi mesleğimi yapıcam diye bi takıntım yok öncelerde nişanlıma defalarca söyledim iş bulayım çalışayım kimseye muhtac olmayalım diye
bulduğum her işe bir kulp taktı çalışmamam için ona göre sadece kendi mesleğimi yapmalıymısım
ben garsonluk işi dahi baktım gecelere kadar millete hizmet edeym ama kmsenn eline bakmayalım diye nişanlşım istemedi
çalışmasam bile ikimiz için elmden gelen ne varsa yapıyorum 1 aylık nişanlıyken sıkıstı bocru var ödeyemio diye gttim tektasımı bozdurdum verdim parasını
şimdi ailemden aldığım harçlıkları brktrip altın yapıorum evlennce sıkısrsaK BNMDE DESTEĞİM OLUR DİYE.
evlennce borctan gözümüzü açamassak huzurumuz kaçar diye düşündüğüm için iyimi kötümü diye düşünmeden sen üzülme ben düğün ertesi kendi abim ablalarımın taktığı bilezikleri bozdurup en azından beyaz esyanın borcunu kapatıcam dedim.ki yapıcamda
söylermisiniz ben daha ne yapabilirim bütün imkanlarımı zorluyorum onun için
şid,i cevap verin bakalım hem karnım doysun hem pstam dursun diye şımarıklık yapan birimiymişim ben?

ben de nısanı kız tarafı yapar dıye bılıyorum .hadı erkek tarafı yaptı madem bu kadar borc sıkıntının altındalardı ne dıye buyuk nısan yaptılar

bu borç ne zaman bitecek? o zamana kadar sanırım aynı devam edecek. sen nişanlının ailesinden çok şikayetçisin. inşallah ileride sorun olmaz senin için...sedefi var, kayınvalidesi var, dolandırıcı kaynı var...inşallah mutlu olursun ne diyim...

arkadaşım bi karar ver sende

biraz önce banane kendi yaptıkları borcu ödemek için mi çalışıcam kim yaptıysa borcu gitsin o çalışsın diyordun

şimdi ise garsonluk bile yapmak istedim nişanlım izin vermedi diyorsun

garsonluk yapmana gerek yok mesleğin var pekela da kendi mesleğini yapabilirsin

insan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur

hadi onu geçtim erteleyin düğünü o zaman beyaz eşya borcunuzu bile düğün sonrasına erteliyorsanız diğer borçları nasıl ödeyeceksiniz

" biz büyük nişan yaptık.ve bütün harcamaları masrafları herseyi nişanlım üstlendi.birikmiş paramız yoktu nişanlımın maasıda pek iyi değil" bunları yazan sizsiniz

ne yer ne içeceksiniz evlenince bunları hiç mi düşünmediniz

ayrıyetten nişanı kız tarafı yapar

ben bankacılık üzerine okudum.illada kendi mesleğimi yapıcam diye bi takıntım yok öncelerde nişanlıma defalarca söyledim iş bulayım çalışayım kimseye muhtac olmayalım diye
bulduğum her işe bir kulp taktı çalışmamam için ona göre sadece kendi mesleğimi yapmalıymısım
ben garsonluk işi dahi baktım gecelere kadar millete hizmet edeym ama kmsenn eline bakmayalım diye nişanlşım istemedi
çalışmasam bile ikimiz için elmden gelen ne varsa yapıyorum 1 aylık nişanlıyken sıkıstı bocru var ödeyemio diye gttim tektasımı bozdurdum verdim parasını
şimdi ailemden aldığım harçlıkları brktrip altın yapıorum evlennce sıkısrsaK BNMDE DESTEĞİM OLUR DİYE.
evlennce borctan gözümüzü açamassak huzurumuz kaçar diye düşündüğüm için iyimi kötümü diye düşünmeden sen üzülme ben düğün ertesi kendi abim ablalarımın taktığı bilezikleri bozdurup en azından beyaz esyanın borcunu kapatıcam dedim.ki yapıcamda
söylermisiniz ben daha ne yapabilirim bütün imkanlarımı zorluyorum onun için
şid,i cevap verin bakalım hem karnım doysun hem pstam dursun diye şımarıklık yapan birimiymişim ben?

Tamam o zaman sorun yok. Madem sen evlendikten sonra sıkısırız diye birikim yapıyorsun, nişanlın düğünden önce sıkışırsa ona verirsin altınlardan.

Kayınpeder kayınvalideye gelince yapacak birşey yok. Daha önce de söyledik, eğer müdahale edemiyorsan ayrılacaksın arkadaşım. Ya da gidip konuşacaksn rahat bırakın bizi diye. :S BU kadar basit.

[SUB][/SUB]
bu borç ne zaman bitecek? o zamana kadar sanırım aynı devam edecek. sen nişanlının ailesinden çok şikayetçisin. inşallah ileride sorun olmaz senin için...sedefi var, kayınvalidesi var, dolandırıcı kaynı var...inşallah mutlu olursun ne diyim...

hehe sedef apayrı bi konu lütfen hatırlatmayın şimdi :18:

yorumları okuyamadım
para gidecek canım bu çok açık belli
yerinde olsam ben sahip çıkardım nişanlında neden duruyor?

ya da gidin mobilyacıya verin elinizde tutmayın
biz evlenirken herşeyin parasını önceden peşin peşin vermiştik hiç de sorun yaşamadık

Kadınlar Kulubu her konuda kadınların birbirine destek olduğu dertleştiği bir platform.. Fakat özel hayatın bu denli uzun uzun ayrıntılı ayrıntılı anlatılması bana tuhaf geldi.. Kredi çekilen miktardan tutun da akraba ilişkilerine kadar bu derece açık açık yazılması ne kadar uygun? Sedef artık rüyalarıma girecek, kaynanası desen öyle...

Hepimizin muhakkak ki kafasına takılan sorular oluyor burada onun için beraberiz. Fakat bir insanın bir kaç tane çok yakın dostu olur açar telefon veya alır karşısında bir kahve içer bu ayrıntıları anlatırsın dertleşirsin fikir alırsın. Burda binlece kişinin görüp yorum yaptığı bir yerde tüm olay örgüsünü giriş gelişme sonuç olarak konuştuğun kelimeye kadar anlatman ne derece doğru?

Hepimiz eşin olacak kişiyi bir Behlül, Sedef lakaplı eltini de bir Bihter ve Sedef'in eşini de bir Adnan ve seni de Nihal olarak görüyoruz... Yarın bir gün sen bu ailenin kızı olacaksın tüm özel hayatını burada pervasızca aleni bir şekilde anlatman bizi şaşırtıyor ve anlattıkların daha da şaşırtıyor.

"Yardım edin " tarzında onlarca başlık açıp, uzun uzun çarpık bir aile düzeninden bahsedip sonra da buna şaşıran arkadaşlarımızın bu ilişkiye olumsuz yorum yapmasından rahatsız oluyorsun. Ve her defasında da başa dönüp yine bir başlık açıp yine aynı konuları anlatıyorsun. Yardımcı olan arkadaşlara da çoğu kez ters cevaplar veriyorsun.

Amanede isimli arkadaşımızın hesabı geçici olarak pasif gözüküyor.. Umarım aktif hale geldiğinde okuyabilirsin. Gerçi nice arkadaşlar yüzlerce yorum yapmış fakat hiç kimsenin yorumu kendi istediğin cümlelerden oluşmuyor diye beğenmemiş bir arkadaşsın. Benim yorumumu da beğenmeyeceğin aşikar..

Hakkında hayırlısı olsun umarım bunlar ilk ve son üzülmelerin olur, yüzün hep güler umarım...

1.si madem durumunuz yok neden büyük nişan yapıyosunuz ayrıca nişanı kız tarafı yapar neden borçlu çocuğa dahada yüklendiniz bilemedim gerçi hediye gelen altınlar oluyo belki biraz karşılamıştır ama masraf baya çok oluyo bizim düğünde zarflardan hep 5-10 tl çıkmıştı bi aile geliyo bi zarf veriyo ama kişi başı 10 tllik yemişlerdir 10 tl verip 50 tllik yemişlerdir yani:) Alemden para gelir beklentisiyle yaptıysanız hata olmuş biz nişanı evde yapmıştık üç beş kişi hallettik misafirlerden kimsede bişe takmadı.
2.side bence ayrılmalısın kolay değil biliyorum ama kimse mana bulmaz ayrıca o ne der bu ne der diye düşünerek hata yapma nişanlımı seviyorum ayrılmam diceksin ama emin ol onda o aile varken ilerde değil sevmek görmek dahi istemiceksin herşey ailede bitiyo evlenince bütün maaş bende olcak alıp başımızı gitcez başka şehire vs desen neyse gerçi onlar tel.lede kandırırlar çünkü nişanlın aileci şimdiden onun bunun borcu için kendini sıkıntıya sokuyo ve tabi senide. Seni düşünmeyeni sen hiç düşünme yol yakınken dön yarın öbürgün arkadaşların keyif yaparken sen yok yere borç ödedikçe çok pişman olcaksın...

Sedefin eltisi, konunu üstlerde görünce yine kompleksli, seni takip etmeden duramayan kk kadınlarına işin düştü sandım. Ban yemişsin meğer :9:

ben esıme kaçtım ve tek kuruş masraf yaptırmadım sonra kendısı bana ne gerekıyorsa yaptı ama parası olmasını bekledım artık el ne demış pek onemlı değıl ben yuvama bakarım

yazını okudum ve aklıma ilk gelen soru şu oldu;

niye nişan yaptınız o zaman.
yapmasaydınız.
durumu biliyosun, nişan kız tarafınındır ama erkek tarafı da takı takar.
kayınbaban 1000 lira vermiş bu borç harcın içinde öp te başına koy.

tabiki ilk önce kendi borçlarını temizleyecekler.
borç evlilikten daha önemlidir bana göre.
ya nişan yapmıcaktınız ya da biraz daha erteleyecektiniz evliliğinizi.

seni biraz bencil gördüm bu durumda.

sen kendi tarafından bir düşün bakalım.

ablan borcu size yıkıp gitse, ele güne karşı borçlu olsanızönce evlenmeyi mi tercih ederdin yoksa borcu kapatıp içini ferahlatmayı mı?

nişanlın da bu borç harcın içinde kredi çekip ev eşyası almış.

sen ne için sinirleniyosun onu analamadım. 1500 lirayı borca ödeyecekleri için mi.
bu kadar bencil olma be kuzum.
nişanlına ve ailene destek ol.

hem destekten bahsetmişsin, kayınbaban için manevi destek olmadı demişsin?
senin yaptığın ne bu durumda?

yoksa banane abisinin borcunu niye benim nişanlım ödüyor deyip rest mi çekiyorsun.
empati kursaydın biraz bu konuyu buraya açmazdın zaten.

Son düzenleme:
dün bi konu açtı bu konudan sonra ben aslında tez yapıyodum diye ki öyle değil.konusu suan silinmiş kendiside engellemiş zaten :31:

Dün açtığın konuda kk daki tüm kadınları aşağılamıştın,konun kapanmış, sen de gitmişsin.Giderken saçma sapan konularını,Sedef'İ, kaynını,nişanlını ,kayınvalideni,kayınpederini,diğer eltinle kaynını da alıp gitseydin de sana burada yardımcı olmaya çalışan '' hayatını çok merak eden,seni kıskanan,zavallı kk kadınları''nı daha fazla meşgul etmeseydin.Hala sana iyi niyetle cevap yazanlar var çünkü...

arkadaşım hepsini okuyamadım kusura bakma hemen şunu söylemek istedim. nişanı zaten kız tarafı yapar. her şeyi nişanlın yapmış bi de nişanlının ailesi yardım ettiği halde yetersiz bulmuşsun. madem durumunuz yok niye büyük nişan yapıyosunuz ki evde ve aile arasında yapsaydınız keşke.

Back
X