- 1 Temmuz 2017
- 30
- 8
- 1
- 26
- Konu Sahibi nevergiveup_14
-
Bir arkadasım diyetisyen ve sporla 10 kg verdi, bulunduğun yerde varsa git mutlaka, keşke diyetisyen olmadan kilo vermeye uğraşmasaydım bunca zaman diyormeraba arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve kilomla ciddi anlamda problemim var 65 kiloyum ve en azından bi 57 ye falan inmek istiyorum şuan başka bir şehirdeyim ablamın yanında 1 ay kalıcam burda ve o 1 ay da bu kiloya ulaşmam gerek spora başladım bugun 3 gün şimdiye kadar 1 kilo verebildim sadece gerçekten kilo vermeyi o kadar istiyorum ki veremediğimi görünce bile ağlayasım geliyor çok fazla kafama taktığımı biliyorum ama önerisi olan varsa yardımcı olsun çünkü çökmüş durumdayım moralim sürekli bozuk aynaya bakmak istemiyorum giydiklerimi yakıştırmıyorum tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen
yok duruyorum zaten dediğim gibi sporda yapıyorum ama bir türlü inemedim bi 63e 62 ye felanProtein ve sebze ile beslen canım.Hamurişi ve tatlı dan uzak dur.Hergün yarım saat yürüyüş yap bir ayda 6,5-7 kilo gider.
benimde 1 hafta oldu şekeri bırakalı belki daha fazla kahvaltımı iyi yapıyorum üstelik sporada gidiyorum 5 gündür kilo aldıracak hiç bir şeyde yemiyorum o saydıklarınızdan hiç birini yiyip içmiyorum hala 1 kilo veremedim yemeğide az yemiyorum 6 dan sonra yemek yemiyorum ama meyve falan1 hafta, sıfır şeker,
günde en az 10 km tempolu yürüyüş (belim tuttu fitness yapamıyorum)
günde max 2 dilim tam buğday ekmeği (o da kahvaltıda) peynir, yumurta bol yeşillikli kahvaltı, 1 öğün ızgara protein (et tavuk balık) 1 öğün zeytinyağlı sebze yemeği (suyundan yemeden) 1 kase yoğurt, sınırsız yağsız salata, 3 kg verdim, üstelik yaş 35.
ama şeker olayı çok ciddi, bir yudum meyve suyu bile içmedim...
neyse, bu gencecik yaşında, sağlık sorunun yoksa kilo vermemen imkansız, mutlaka bir yerde yanlış yapıyorsun.
en yaygın yanlışlar: meşrubat tüketimi, kremalı kahve tüketimi, salatalara ağır yağlı/şekerli soslar kullanmak, eti form/mavi yeşil v.b paketli diyet ürünler tüketmek (kalorisi düşük de olsa hemen hepsi şeker ve yüksek karbonhidrat içeriyor) kuruyemişleri kavrulmuş ve tuzlu tüketmek, proteinleri basit yağlarla pişirmek, kızartmak, aşırı meyve tüketmek, çok az yemek yemek.
ama mesela diyelim ki 800 kalori alıyorum günde ama 900 kalori harcayamam ki o nasıl olcakGün içerisinde harcadığın kalori, aldığın kaloriden daha fazla olmalı ki kilo veresin.. Sağlık sorunun yoksa kardiyo yapabilirsin. Platesle çok kilo vermez ama sıkılaşırsın. Spor salonundaki hocana danışırsan sana ölçüm yapacaktır ve sana bir program yapabilir.. Çok takıntı haline getirme kilonu. Biraz yediklerine dikkat biraz hareket
Spor yaparak tabi kiama mesela diyelim ki 800 kalori alıyorum günde ama 900 kalori harcayamam ki o nasıl olcak
Spor yapıyorum ama 900 kalori fazla değil mi senceSpor yaparak tabi ki
Aldığın kaloriye bağlı fazla olup olmadığı.. 800 kalori alıyorsan aldığına göre az yakıyorsun. Bu durumda düşük kalorili yemelisin bence. Bu demek değil ki aç kalacaksın. Kaliteli ama az kalori alacaksın. Ya da daha fazla kalori yakacaksın. Diyetisyenlerden destek alabilirsin. Vücut endeksine göre spor planı ve diyet uygulayabilirsin. Yaşın çok genç. Öyle çok takma kafana. Dikkat et yeterSpor yapıyorum ama 900 kalori fazla değil mi sence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?