yardımmm... 5 yaşındaki oğlum geceleri altına kaçırıyor...

adisyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
53
3
48
İzmir
benimle aynı derdi yaşayan var mı? oğlumu bebeklikte bezden kurtardıktan sonra uzun bi müddet tek tük azcık kaçırıyordu belki haftada 1 gün falan, şimdi 3 yaşını geçtikten sonra hemen hemen 2 yıldır hergün altına yapıyor. şimdi haftada bi gün yapmazsa seviniyor hale geldim. bazen gece de 2 kez olduğu da oluyor. istemeyerek olduğunu biliyorum ama kızıyorum... dr a götürdüm 5 yaşını doldurmadan bişey yapamayacaklarını sonrasında ilaç başlayacaklarını söylediler. sizin çocuklarınızda böyle durumu var mı?

Bende ortaokula kadar bu durum vardı zamanla geçti.
Çocuğunuza kızmayın dahada ters teper

fizyolojik bir sorun olup olmadığına dair bişey söylediler mi ?
3 yaşından sonra ne oldu bi yaşantısı var mı ki alt ıslatmaları arttı?

kızmak sert tepkide bulunmak bi işe yaramıyor

Aynı sorun bizde de var malesef. 2 yaşında bezi bıraktık ama gece bez bağlamaya devam ediyoruz, 5 buçuk yaşında oğlum. Nisan ayında ilaca başlıycaz biz de

Ben 12mde biraktim :( doktora goturun cocuk icin cok zor bir surec. Sakin kizmayin bagrmayin. Elinde degil ve buyudukce gurur kirici bi hal aliyor. Erkekse bir takim egzersizler veriliyor babayla beraber tuvalete girip dur birak dur birak isemeyi gostermesi mi ne gerekiyo. Erkek kardesim bnm gbi olmasin diye annem 2 yasinda doktora goturdu ablasinda cahillik ettik bunda yapmayalim diye :))

Doktora goturdugunuzu de sonra okudum farkli birine goturun cunku bizim ailede var diye capada gittigimiz doktor cok yardimci olmustu kardesim icin.

Bir de sunnet olmadiysa yaptirin..

Son düzenleme:
böbrek sıkıntım var 9-10 yaşıma kadar ben böyleydim.
Ayrıca amcamda liseye başlayana kadar yapıyormuş. Sonrasında o amcamın ve diğer amcamın çocukları benim küçük kardeşimde alt ıslattı. Çok çekti bizim sülale. Psikolog, üroloji, çocuk doktoru, macunlar neler neler.
Akşam yemeğinden sonra meyve çay su gibi sıvı alınabilecek şeyler yasaktı bize.

kardesımde boyleydı on yasına kadar annnem aksam yatarken uyumaya yakın ıcıcek bır sey vermezdı
gecede uc kere fılan kaldırıyordu sonra sonra alıstı artık

Psikolojikte olabilir sebebi babası ya da siz sert tepkiler verdiniz mi hiç herhangibi bir şey için.Korktuysa psikolojisi bozulduysa da oluyor çocuklarda bu durum.

böbrek sıkıntım var 9-10 yaşıma kadar ben böyleydim.
Ayrıca amcamda liseye başlayana kadar yapıyormuş. Sonrasında o amcamın ve diğer amcamın çocukları benim küçük kardeşimde alt ıslattı. Çok çekti bizim sülale. Psikolog, üroloji, çocuk doktoru, macunlar neler neler.
Akşam yemeğinden sonra meyve çay su gibi sıvı alınabilecek şeyler yasaktı bize.

Amcamın kızı olabilir misin :1:

Amcamın evlenene kadar hatta evlendikten bir süre sonraya kadar devam etmiş. Hatta nişanlıyken kayınpederinin köydeki evinde üst katta yataktan sızmış tahta aralığından kayınpederinin yüzüne damlamış falan... Tedavisini geciktirmeyin derim.

Ben 12mde biraktim :( doktora goturun cocuk icin cok zor bir surec. Sakin kizmayin bagrmayin. Elinde degil ve buyudukce gurur kirici bi hal aliyor. Erkekse bir takim egzersizler veriliyor babayla beraber tuvalete girip dur birak dur birak isemeyi gostermesi mi ne gerekiyo. Erkek kardesim bnm gbi olmasin diye annem 2 yasinda doktora goturdu ablasinda cahillik ettik bunda yapmayalim diye :))

Doktora goturdugunuzu de sonra okudum farkli birine goturun cunku bizim ailede var diye capada gittigimiz doktor cok yardimci olmustu kardesim icin.

Bir de sunnet olmadiysa yaptirin..

cnm doktora gittik ama 5 yaş dolmadan bişey yapamayacaklarını söyledi.

Kızmayın yavrunuza elinde olsa yapar mı hiç? Benim iki kızım var birisi 2 yaşında gece gündüzü bıraktı, tuvaleti geldiğinde bile kalkar şuan 5 yaşında diğer kızım 6 yaşında gece ben kaldırmasam mutlaka kaçırır, uykusu çok ağır, fizyolojik hiç bir problemi de yok, psikolojikte yok.. Saat kuruyorum ve gece yatmadan yedirdiklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Bazı çocuklar maalesef geç öğreniyor, geç fark ediyor. 8-9 yaşına kadar da sürebiliyormuş... Eğer fizyolojik/psikolojik bir sorunu yoksa saat kurun sizde ve her gece kaldırın derim...

bende 12 yasıma kadar yaptım sanırım..sureklı olmasa da sık sık..

bu bende öyle bı takıntı veya korku olmuskı,1 damla çişim olsa gece uykudan uyanır onu yaparım..

tuvalete gırmeden yatağa yatmam,yatamam,uyuyamam

kardeşimdede vardı aynı sıkıntı dr, ilaç her tür yol denendi sonra sünnet ettirdik ve tıkanıklık oldugu için altına yaptıgı anlaşıldı sünnetten sonra düzeldi bir daha altına yapmadı belki oğlunuzdada vardır o sorun sadece sünnet olurken fark edebiliolar o sorunu dr öyle söylemişti bize

kardeşimdede vardı aynı sıkıntı dr, ilaç her tür yol denendi sonra sünnet ettirdik ve tıkanıklık oldugu için altına yaptıgı anlaşıldı sünnetten sonra düzeldi bir daha altına yapmadı belki oğlunuzdada vardır o sorun sadece sünnet olurken fark edebiliolar o sorunu dr öyle söylemişti bize

cnmm 6 ay önce sünnetini yaptırdık biz, şükür atlattık onu...

Back
X