2 yillik evliyim suana kadar bebegim olsun cok istedim gecen sene bi ara denedik ama yuksek enfeksiyondan kistlerden doktorlar uygun degil dediler Disimde curuk varmis buda vucudumda enfeksiyon yapiyormuss .. Neyse dislerimi yaptirdim kistlerim patladi ilaclarim bitti . Ve esimle bi zamana. Kadar geri cekme yontemiyle korunuyorduk yaklasik 10 gundur deniyoruz ve sonuc hamile degilimmmm (( ne kadar surede tutuyo normal mi biri yardim etsinn ( ne zor birseymia korkuyorum ya cocugumm olmassa diyeee
10 gündür deneyip olmadığına nasıl karar verdin anlayamadım. Öyle hemen ilişkiye girip ertesi gün testte çıkan bir şey değilki bu. Adet gecikmenin olması gerek. İlişkiye girerkende yumurtlama dönemlerini denk getirmeye çalışın. Ayrıca hemen ilk aydan olacak diye bir kural kaide yok eger 1 yıl olmazsa kısırlık teşhisi koyulabilitor kendini sıkıntıya sokma ve rahat ol stres çok etkiler.
10 gün hamile kalıp kalmadığınızı anlamak için çoook kısa bir süre ilişki sonrası tutmuş olsa dahi 10 günde belli olmaz ki adet gecikmesi yaşamadan hamile olup olmadığınızı anlamak çok zor. doktorlar bile 6 aydan sonra gerekli kontrollere başlıyorlar ki genellikle 1 seneye kadar da bir çok doktor normaldir der. bir ayda bir kadının herşey normal olduğu koşulda hamile kalma oranı zaten %20lerdedir. ayrıca unutmayın ki ne kadar stres yaparsanız vücut o kadar hamilelik yerine kendini koruma mekanizmasına geçer iyice hamile kalma oranınızı azaltırsınız. en önemlisi rahat olmak.
Dun rahatsizlandim migdeden akciger filmi cekmeleri icin hamile olup olmadigima baktilar kan tstti yapildi okuduklarima gore tan testinde bir gunlukte olsa cikiyormus .
Stres yapmamaya calisiyorum ama olmuyo ya olmassa diye yiyip bitiriyo icim icimi . . Dogurganlik testi yaptirmak istiyorum nasil yapildigiyla ilgili en ufak bi fikrim yok ama rahatlamam acisindann baktirsam mi diyorumm . Allahim yardim etsinnn
Dun rahatsizlandim migdeden akciger filmi cekmeleri icin hamile olup olmadigima baktilar kan tstti yapildi okuduklarima gore tan testinde bir gunlukte olsa cikiyormus .
Stres yapmamaya calisiyorum ama olmuyo ya olmassa diye yiyip bitiriyo icim icimi . . Dogurganlik testi yaptirmak istiyorum nasil yapildigiyla ilgili en ufak bi fikrim yok ama rahatlamam acisindann baktirsam mi diyorumm . Allahim yardim etsinnn
kısırlık testi için hem sizin hem de eşinizin gitmesi gerekiyor. yumurta takibine bakılıp gerekli görülürse rahim filmi çekiyorlar, eşinizde de sperm sayısı ve kalitesine bakıyorlar. ama çoğu doktor 1 yıllık aktif denemeden sonra halen daha olmuyorsa bu tarz tetkikleri yapar. en erken kontrole alanı 6 aydan sonra duymuştum. bi kadın doğum doktoruna görünün isterseniz şüphelerinizden bahsedin, yardımcı olacaklardır illaki bir şekilde. ancak stres yenmeniz gereken en önemli faktör çünkü stres yüzünden aylarca adet göremeyen kadınlar bile oluyor. vücut kendini stresten koruma mekanizmasına göre ayarladığı için bebek için gerekli olan hormonları salgılamıyor ve dolayısıyla hamileliği psikolojik olarak engellemiş oluyorsunuz. en güzeli bir doktora görünmek, belki herhangi bir problem olmadığını onlardan duymak sizi de rahatlatır ya bebeğim olmazsa şüphesinden de kurtulmuş olursunuz.