yardımmm :(( ?

defneeee55555

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
29
15
3
34
mrb hanımlar özelliklede gebeliginde sigara kullanan hanımlar ben 1.5 aylık hamileyim ve bebeğim için sigarayı bırakmaya çalışıyorum olmuyo :( ama azalttı günde uç dört tane içmek sizce zarar werir mi lütfen bu konuda bilgi verirseniz sevinirim :(

mrb hanımlar özelliklede gebeliginde sigara kullanan hanımlar ben 1.5 aylık hamileyim ve bebeğim için sigarayı bırakmaya çalışıyorum olmuyo :KK43: ama azalttı günde uç dört tane içmek sizce zarar werir mi lütfen bu konuda bilgi verirseniz sevinirim :KK43:

düşük riskini artırır sonuçta, gelşimini etkiler bebeğin, günde 3-4 defa bile çok bence

mrb hanımlar özelliklede gebeliginde sigara kullanan hanımlar ben 1.5 aylık hamileyim ve bebeğim için sigarayı bırakmaya çalışıyorum olmuyo :KK43: ama azalttı günde uç dört tane içmek sizce zarar werir mi lütfen bu konuda bilgi verirseniz sevinirim :KK43:
Mrb canim kendimden ornek veriyorum suan ilk gebeligimde 3 4 tane iciyordum gunde 7aylikken bebegimi kalp problemi yuzunden kaybettim hergun kendimi sucladim acaba sigaradanmi oldu diye 6 ay sonra tekrar hamile kaldim suan 1 tane bile icmiyorum olacagi varsa yine olur ama en azindan benim yuzumden mi diye vicdan azabi cekmem.. kararini ver sende canim insallah birakirsin zorlanmazsin

Hmm o zaman Kafaya koymuşken wazgeÇmiim İÇmemeye dewam edeyim cnm. arada bunaliom bi tane yakıom ama bebeğimden daha önemli olamaz hicbisey

firsat bu firsat birakin hepden
haa bide doguncada içmeyin lutfen, astim bron$it bronsiyolut hersey olur, en ufak bi grip kirk çe$it hastaliga donusur sigara yuuzunden

9 aylik oglumu gecen gun i$im vardi komsuma birakdim bakmasi için, kocasi sigara içiyor
çocugu aldim sigara kokuyordu
direk yikadim ustunu degistirdim , o kokuyu giderene kadr bi kirklamadigim kaldi
lutfen bebeklerin çocuklarin yaninda sigara içmeyin, ister karninda olsun ister yaninda
uzmanlara gore disardada içsen uzaerine sinip çocuga zarari var onuda soyleyim

Hmm o zaman Kafaya koymuşken wazgeÇmiim İÇmemeye dewam edeyim cnm. arada bunaliom bi tane yakıom ama bebeğimden daha önemli olamaz hicbisey
Bencede içme canım ilerde astım olabilir. Bn astım hastasıyım çok kötü birşey canım nefes almamak her dakika ilaca gerek duymak içme canım zararın neresinden dönersen kardır

Ben de yeni bıraktım bir haftadır içmiyorum. Yavaş yavaş azalttım bu son paket dedim ve kararlı davrandım. Şimdi aklıma geliyor ama bebeğime bir şey olursa kendimi asla affetmem

bende yeni bıraktım dört gün oldu bitek dün bitane yaktım ama artık bebisim için için katlanıcam. bu arada geçmiş olsun cnm inşallah bi an önce ALLahm şifasını werir

bende yeni bıraktım dört gün oldu bitek dün bitane yaktım ama artık bebisim için için katlanıcam. bu arada geçmiş olsun cnm inşallah bi an önce ALLahm şifasını werir
En doğru karar canım çünkü o nefes alamadık ça senin için yanar inşallah bir daha başlamazsın

benım kadar tıryakı olamazsın ıradeden gecıor bu bırakamıorum dıye bısey yok hamıle oldugugumu öğrendıgım anda bı tane bıle ıcmedım

bence hem bebegın hem kendı saglıgın ıcın bırakmalısın, ben tıryakı degıldım ama aksamdan aksama tek sıgara ıcerdım, gebelıgı ogrendıgımde bıraktım hıcte aramıyorum... sahsen alkol almayı daha cok severdım , alkollu ıckının a .. sı bıle kalıma gelmıyor..
hem bebegımın saglıklı gelısımı hem kendı beden saglıgım ıcın sıgara-alkol-abur cubur hepsını hayatımdan cıkardım...

Küçücük cana sigara içirmiş oluyosunuz resmen ya bebekte ciddi hastalıklar çıksa bir ömür ugrasmak zorunda kalsaniz bebeğiniz aci cekse bunun sorumluluğunu nasıl alırsınız çok kızıyorum sigara içenlere çooookkkk :KK11:

yengem hamileliği boyunca sigara içmiş bebek erken doğdu 4 ay hastanede kuvesde kaldı evlerine geçtiklerinde özel oda yapıldı. bebekte anormallikler vardı. çok eziyet çekti büyüyene kadar yavrucak nefes alma probleminden tut bir ayağı anne karnında gelişimi durduğundan kısa kaldı . onun için ayrı tedaviler gördü. şimdi 4-5 yaşlarında en ufak şeyde hasta oluyor. bebeğin çektiği eziyetin yanında adı bile geçmez belki ama 2 ev parası harcadılar. sırf kadın sigarasından vazgeçemediği için. başka bir cana eziyet etmenin anlayamıyorum ben. nasıl bir sadistliktir diye içimden geçirmeden yapamıyorum.
bende zamanında sigara içtim. bağımlılığı anlayabiliyorum ama kendime bir daha asla öyle bir eziyet etmeyeceğime eminim heleki kendi canımdan bir varlığa başkasının dumanını bile reva göremem. kendi çocuğunun 1 nefesi zor aldığını gördüğünde geriye dönüşü olmayan acılar yaşarsın keşke ölseydim dersin.
umarım kendin için ve canından parçan için en doğru olanı seçersin. salıklı gebelik dilerim.

Walla cnm haftada bir belki oda arada vcye cikamama sıkıntim oluyor ki içen bilir bu yüzden artık aramiyorum bile bebisin heyecanı insana herşeyi yaptırıyor WaLLahi :))

Back
X