Kizlar ben bu islerden hic anlamiyorum ve ablam falanda yok nisanim yaza.daha nevresim ve kahvaltiliklarimi aldim.porselen takimlarini annem hic kullanmamis onu almayi dusunuyorum cunku col guzel vintage tarzi gereksiz masraf olmasin hem fazla esya istemiyorum.tencereler icin ise granitler neden ucuz ve memnun kalirmiyim? Ozellikle tantitonidekiler cok guzel geldi gozume kucuk hem fiyatlarida makul. Tencelere icin fikir istiyorum :)) ve akliniziza gelen diger seyler :) ne zor islermis bunlar
Bu konuları yeni evlenmiş gençlere sormayacaksın bunları 10 15 yıllık evli denemiş tecrübe etmiş insanlara soracaksın
çelik tencere : evin en ennnnnn kullanışlı ve önemli tenceresidir. orta fiyatlı bir markanın setini alabilirsin. hatta nerdeyse bir takım çelik tencere al. gerisi: granit bir küçük, bir pilavlık yayvan, birde tava bundan ibaret.
seramik tencere tava seti asla alma, ben denemek için aldım 1 sene geçmeden çöpe attım. çizilme, yapışma yanma sarı ve kahverengi lekeler, yemek altı yanıyor ve iç dış kaplaması dökülüyor.
metal döküm tava + tencere : essse den alabilirsin. etçil isen bir tane tavan olursa cookk iyi olur.
toprak güveç : bir tane olmasında şiddetli fayda var. kapağını acık halde sakla yoksa içi küfleniyor.
granit al. ama marka seçiminde esse olmasın. püf nokta kaplama kat sayısı önemli 3-5 kat rası iyi değil. bulş. makinesi girmez elde yıkaman lazım ve metaller çizer. 5 ve üzeri katlı olması iyi. hisar- karaca şu ana kadar 6 katlı tenceresi olanlar buınlar.
düdüklü tencere: lazım. kolay acılan kapak sakın alma pişirme süreleri cok uzun yamuk kapak alacaksın eski usul.
bende hem tefal clipso var, hem taç (taçev.com.tr) marka düdüklü var. tefal 350 tl verdim hiç elimi sürmüyorum. taç'a 80-90tl ( hemde 9 lt.) verdim elimden düşürmüyorum :) kayınvalideme 30 tl ye 3lt ligini aldım o da cok memnunmuş.
nevresim, uyku seti vb. : asla mademe coco, englısh home (2-3 yıkamada elinde kalırlar yamulurlar) yataş (yataş uyku seti zamanla şiddetli pütürüklenme, incelme ve renk solması yaşıyorsun), taç (sateni var bende her yıkamadan bölgesel renk atmalar oldu. çarşsafın bir tarafı koyu sarı bir tarafı acık sarı) alma.
Özdilek en iyisi, altınbaşak markasının pikesi var memnunum . istikbal, Bellona, sarev denemedim.
havlu+bornoz : jua marka bambu havlu+bornoz almıştım yıllardır kullanıyorum cok memnundum ama piyasan çekildiler sanırım hiç bir yerde yoklar.
gene evde ki havlulardan örnekler vereyim : yataş : eehhh idare eder / eminteks : bulabilirsen hemen al. istikbal : alma
english home alabilirsin zararı olmaz. Özdilek cok iyidir. bambu olanlarını da şiddetle tavsiye ederim. ilk 5 sene yıkandıkça yumuşuyor. 5 yıldan sonra sertleşiyorlar
porselen yemek takımı : yok yaldızlı işlemeli olmayacak çünkü işlemeler dökülür. işini garantiye al sonra üzülmessin

klasik bir şey al yıllarca kullan hem kırılırsa tek parçasını da kolay bulursun

cok pahalı bir şey almana gerek yok orta hallisi yeter. benimki baviera.
çatal kaşık takımı : günlük ve özel zamanlarda kullanacağın takımın için deli gibi paralar vermene hiiiççç gerek yok. ablamın aryıldız benim ki ( accaayippp memnumnum makineye de atsam pıprıl pırıl hiç dökülme kararma olmadan çıkıyorlar) inter çelik diye bir marka. benim ki kumlanmış böyle sapları full matlaştırılmış. buna rağmen bulş. makinesinde hiiiçç sorun çıkartmıyor. günlük aldığım takımlar iğrenç çıktıkları için özel günler için aldığım muhteşem setimi günlük olarak da kullanıyoruım. 2 günde bir bulş. makinesi çalıştırıyorum ve inan hiç bir şey olmuyorlar.
benim günlüklerim shcfer in renkli saplılarındandı onlar evliliğimin ilk 5-6 ayında kırıldırlar, ayrıldılar bende kalanları piknik kaşığı çatalı diye ayrıdım.
çelik kaşıklarda ve tencerelerde paslanma ve kararmamın olması celigin dereceleri ile ilgilidir. tencerenin ne olması gerektiğini bilmiyorıum ama en kötü 20 tl lik tencere bile artık kararmıyor. ama kaşık da 18/10 iyidir.
Jumbo+ Pierre carden cok pahalı. bu kadar pahalı şeylere gerek yok..
iyisi olsun diyorsan düdüklüde ve celiklerde FİSSE alacaksın.
daha sormak istediğin bir şey olursa yaz