Yardimmm

Canım, benim de bir sorum olacak, küçük tencere önermişsin, ben hisarın çeyiz setini almıştım, çelik tencere seti, granit seti var içinde Korkmaz dan da sahan seti aldım, birde 2 tane seramik tencerem var, orta boyutta. Ama çelik setim küçük değil, şimdi birde bu kadar tencerenin içine küçük almam gerekir mi? :KK17:
epey tencere almışsın canım. seramiklerde yemek çelikteki gibi lezzetli olmuyor diyorlar, önce bunu bil. ama granitlerde lezzetli oluyormuş. ebatları az yemek için uygunsa, şu an masraf etme. evlendikten sonra ihtiyaç duyarsan alırsın. güle güle kullan:KK68:

Haklısın tatlım, daha teflon ve döküm tavam da var çünkü :confused: evlenince ihtiyaç çıkarsa birde miniklerden alırım artık, şimdilik beklemeye alayım. Teşekkürler :KK5:

Hatta bana az önce linensten mesaj geldi :) 14 Şubat'a kadar indirim varmış. Web sitesinden bakabilirsin fiyatlarına yorgan yastık vs. Ben bornoz pek kullanmıyorum ama çeyiz sermede bulunsun diye home sweet home dan süslü püslü bişi almıştım. Eşime de özdilek aldık tek. Madame coco kullanmadım ama iyi olabilir.
English homedan yatak ortumude cok uyguna aldim az once :KK49: sevgililer gunu ise yaradi :) :KK54:

Kizlar ben bu islerden hic anlamiyorum ve ablam falanda yok nisanim yaza.daha nevresim ve kahvaltiliklarimi aldim.porselen takimlarini annem hic kullanmamis onu almayi dusunuyorum cunku col guzel vintage tarzi gereksiz masraf olmasin hem fazla esya istemiyorum.tencereler icin ise granitler neden ucuz ve memnun kalirmiyim? Ozellikle tantitonidekiler cok guzel geldi gozume kucuk hem fiyatlarida makul. Tencelere icin fikir istiyorum :)) ve akliniziza gelen diger seyler :) ne zor islermis bunlar
Merhaba canım, hoşgeldin öncelikle:) tatlımsı_bela ve kikikoko nun yaptığı yorumların çoğuna katılıyorum. 3 set tencere demek 12 tane koca koca tencereyi mutfağa sığdırmak demek, e bunun tavası var düdüklüsü var, ısıtma kabı var.. :)
seramik tencereler çok ısıya gelmez, yani çok elzem değil bence. Granitler yemeğin proteinini tuttuğu için çok tavsiye edilmiyor. İyi kalite çelik tencere takımını uzun yıllar değiştirmek zorunda kalmazsın. Bu konular forumda çok konuşuluyor, bir kaç yere yazmış olabilirm ama sanada bi özet geçiyim kendi aldığım tencereleri, fikir olsun :)
1 düdüklü tencere (**en önemlisi), 1 pilav tenceresi(Tefal by arda titanium) , 2-3 boy tava şimdiye kadar aldıklarım bunlar. Bunlara ek 1 mini boy çelik tencere seti alıcam 3 tane almak yeterli, artan yemekleri ısıtmak için. 120-160 TL arası değişiyor fiyatları. Ancak asıl tencere setim konusunda kararsızım. ya çelik tencere seti. yada silargan tencere seti. Silarganlar çok pahalı ama piyasadaki açık ara en sağlıklı set. Sıkıştırılmış camdan yapılıyor ve bakteri üretmiyor. Ayrıca inanılmaz kolay temizleniyor. Çevremde paraya kıyıp alanlar çok memnun, Etide suyu içinde tutarak pişiriyormuş çünkü ısıyı uzun süre koruyabilen bi maddeden yapılıyor. Demem o ki evlilik yakınsa bütçeyi zorlar çelik tencere takımı almak mantıklıdır. Bu konuda da Korkmaz , Aryıldız iki güzel alternatif. Hisar, Jumboda tabiki iyidir ama benim kişisel olarak soğuk bulduğum markalar. Bunların dışına çıkma derim. Ama ben bütçe yaratırım dersen seni Enplus mağazalarına silit markasına yönlendiririm :)

Nevresim takımı olarak inan maksimum 4 tane işini görür, misafir takımlarıyla birlikte. Pamuk saten tercih etmeni öneririrm , ütü kolaylığı, yumuşacık hissi sebebiyle. Çok sıkılıyorm modellerden diyip 3 tane ucuz takımdansa 1 tane pamuk satenim olsun derim, sen bilirsin:) Karaca ve sarev alan kullanan çok arkadaş oldu forumda memnun kalan kalmayanda çok oldu. Açıkçası şuanki görüşüm iki markayıda tercih etmeyeceğim yönünde. Karacahome a geçenlerde ilk kez gitme şansım oldu ve kalite açısından hayal kırıklığıydı malesef. Kişisel fikrim :) Zaten az alıcam onlarıda Denizli üretimi daha butik markalardan almak istiyorum.. English home danda kullanıyoruz şuanda, okadar inceki ışıkya arkasını görüyorum ve inanılmaz kırışıyor yıkanınca:)

Ütü.. Ütü karmaşık :) Kazanlımı kazansızmı önce ona karar ver, Akıllı ütüleri kullanışsız bulanlar var. Yani bol bol forum okumalısın. Yine bir marka söylicem oda çok pahalı çok üzgünüm:( evdeki ütüyle idare edip sonradan paraya kıyıp alınabilecek bir ütü evlilik yakınsa :) Laurastar sadece ütü üreten bir marka ve yine enplusta satılıyor. Oraya gidip denedim, askıdaki ceketi ütüledim öyle söyliyim:) Su kazanı yerde duruyo taşıması çok pratik. Ekstra bi tabanı var kumaşı parlatmasın diye gerçekten parlatmıyor. Efsane.. Şuan 1.000 TL indirimde. Nekadar sürer bilmem :) Ama tabii Philips ve Tefalde gayet iyi markalar.

Elektrik süpürgesi. Miele marka, başka bişi önermicem :)

Az olsun öz olsun:)

bende bu tencere tava konusunda ne yapacağını bilemeyenlerdenim :) emsan elma modelleri hoşuma gidiyordu bi ara emin olamadm snradan da ama çelikte emsanın iyi olacağını söylediler banada daha almadm beklemedeym çok fazla tencere alıp ( seramık granıt çelik) onları bı yere koyamama korkusu oldu bi de bende sanırım az ama iyi bişey alıp uzun yıllar kullanmak en mantıklısı.. Bu arada ben de çeyiz için lif yapıyorum kendime en çok ceyz olarak bunu yapmaktan baska bişi yapamadm :D :D Aklında bulunsun istersen bi kaç model atıyım :) bu modelleri kk'da biri için yapmştm :)
12247882_1697133130508941_58339722897857138_o.webp 12265788_1697133500508904_2035570753523857775_o (1).webp 12620920_1712634588958795_943918375_o.webp 11698755_828632050561311_6984131877702266189_n.webp

Canim bide aklima gelmisken tencere tava olaylarında
MAG_5470884.webp

Biz evde su tavadan kullaniyoruz double grill tava diye geciyo ic kisminda dudukluler gibi lastigi filan var miknatisli sifir yag ile tavuk et vs tarzi seyler pisiriyo cokta lezzetli oluyo kizartma vs yapabilirsin borek kek filanda yapan var ben denemedim Hemde normalin yari suresinde pisiriyo ikiye de ayriliyo iki ayri tava olarak kullabilirsin kesinlikle almani tavsiye ederim Biz schaferinkini kullaniyoruz cok memnunuz ben sulu yemekler disinda her seyi bunla pisirir oldum ama diger markalarinda var emsan, korkmaz hepsi çıkardı sonradan 100-110 lira da fiyati islevine göre uygun bence

Merhaba canım, hoşgeldin öncelikle:) tatlımsı_bela ve kikikoko nun yaptığı yorumların çoğuna katılıyorum. 3 set tencere demek 12 tane koca koca tencereyi mutfağa sığdırmak demek, e bunun tavası var düdüklüsü var, ısıtma kabı var.. :)
seramik tencereler çok ısıya gelmez, yani çok elzem değil bence. Granitler yemeğin proteinini tuttuğu için çok tavsiye edilmiyor. İyi kalite çelik tencere takımını uzun yıllar değiştirmek zorunda kalmazsın. Bu konular forumda çok konuşuluyor, bir kaç yere yazmış olabilirm ama sanada bi özet geçiyim kendi aldığım tencereleri, fikir olsun :)
1 düdüklü tencere (**en önemlisi), 1 pilav tenceresi(Tefal by arda titanium) , 2-3 boy tava şimdiye kadar aldıklarım bunlar. Bunlara ek 1 mini boy çelik tencere seti alıcam 3 tane almak yeterli, artan yemekleri ısıtmak için. 120-160 TL arası değişiyor fiyatları. Ancak asıl tencere setim konusunda kararsızım. ya çelik tencere seti. yada silargan tencere seti. Silarganlar çok pahalı ama piyasadaki açık ara en sağlıklı set. Sıkıştırılmış camdan yapılıyor ve bakteri üretmiyor. Ayrıca inanılmaz kolay temizleniyor. Çevremde paraya kıyıp alanlar çok memnun, Etide suyu içinde tutarak pişiriyormuş çünkü ısıyı uzun süre koruyabilen bi maddeden yapılıyor. Demem o ki evlilik yakınsa bütçeyi zorlar çelik tencere takımı almak mantıklıdır. Bu konuda da Korkmaz , Aryıldız iki güzel alternatif. Hisar, Jumboda tabiki iyidir ama benim kişisel olarak soğuk bulduğum markalar. Bunların dışına çıkma derim. Ama ben bütçe yaratırım dersen seni Enplus mağazalarına silit markasına yönlendiririm :)

Nevresim takımı olarak inan maksimum 4 tane işini görür, misafir takımlarıyla birlikte. Pamuk saten tercih etmeni öneririrm , ütü kolaylığı, yumuşacık hissi sebebiyle. Çok sıkılıyorm modellerden diyip 3 tane ucuz takımdansa 1 tane pamuk satenim olsun derim, sen bilirsin:) Karaca ve sarev alan kullanan çok arkadaş oldu forumda memnun kalan kalmayanda çok oldu. Açıkçası şuanki görüşüm iki markayıda tercih etmeyeceğim yönünde. Karacahome a geçenlerde ilk kez gitme şansım oldu ve kalite açısından hayal kırıklığıydı malesef. Kişisel fikrim :) Zaten az alıcam onlarıda Denizli üretimi daha butik markalardan almak istiyorum.. English home danda kullanıyoruz şuanda, okadar inceki ışıkya arkasını görüyorum ve inanılmaz kırışıyor yıkanınca:)

Ütü.. Ütü karmaşık :) Kazanlımı kazansızmı önce ona karar ver, Akıllı ütüleri kullanışsız bulanlar var. Yani bol bol forum okumalısın. Yine bir marka söylicem oda çok pahalı çok üzgünüm:KK43: evdeki ütüyle idare edip sonradan paraya kıyıp alınabilecek bir ütü evlilik yakınsa :) Laurastar sadece ütü üreten bir marka ve yine enplusta satılıyor. Oraya gidip denedim, askıdaki ceketi ütüledim öyle söyliyim:) Su kazanı yerde duruyo taşıması çok pratik. Ekstra bi tabanı var kumaşı parlatmasın diye gerçekten parlatmıyor. Efsane.. Şuan 1.000 TL indirimde. Nekadar sürer bilmem :) Ama tabii Philips ve Tefalde gayet iyi markalar.

Elektrik süpürgesi. Miele marka, başka bişi önermicem :)

Az olsun öz olsun:)
Cok tesekkur ederimmm bilgilrr icin :)) baya isime yarar :)

bende bu tencere tava konusunda ne yapacağını bilemeyenlerdenim :) emsan elma modelleri hoşuma gidiyordu bi ara emin olamadm snradan da ama çelikte emsanın iyi olacağını söylediler banada daha almadm beklemedeym çok fazla tencere alıp ( seramık granıt çelik) onları bı yere koyamama korkusu oldu bi de bende sanırım az ama iyi bişey alıp uzun yıllar kullanmak en mantıklısı.. Bu arada ben de çeyiz için lif yapıyorum kendime en çok ceyz olarak bunu yapmaktan baska bişi yapamadm :KK70: :KK70: Aklında bulunsun istersen bi kaç model atıyım :) bu modelleri kk'da biri için yapmştm :)
Eki Görüntüle 1775056 Eki Görüntüle 1775057 Eki Görüntüle 1775058 Eki Görüntüle 1775059
Ya annem acaip bu tarz seyler yapti kullanip kullanamicagma emin bile degilm onca seyi :))

Canim bide aklima gelmisken tencere tava olaylarında
Eki Görüntüle 1775219
Biz evde su tavadan kullaniyoruz double grill tava diye geciyo ic kisminda dudukluler gibi lastigi filan var miknatisli sifir yag ile tavuk et vs tarzi seyler pisiriyo cokta lezzetli oluyo kizartma vs yapabilirsin borek kek filanda yapan var ben denemedim Hemde normalin yari suresinde pisiriyo ikiye de ayriliyo iki ayri tava olarak kullabilirsin kesinlikle almani tavsiye ederim Biz schaferinkini kullaniyoruz cok memnunuz ben sulu yemekler disinda her seyi bunla pisirir oldum ama diger markalarinda var emsan, korkmaz hepsi çıkardı sonradan 100-110 lira da fiyati islevine göre uygun bence
Evet cok amacli guzelmis :) goruyorum bunu balik tavasi gibi :)))

Kizlar bernardo 4lu tencere seti celik 179a dusmus 300lerden ne dusunuyorsunuz

Tasarim olarak güzeller ama alanlarin en cok sikayeti bernardonun tencereleri iyice arastirin derim genelde dipleri sariyomus yemeklerin

Merhaba Laurastar ütü kullanıcısıyım yaklaşık 2 sene oldu. Kullanım talimatlarına uyarsan ömürlük bir ütü. Herşeyi denedim ben philipsler tefaller ,delonghiler kazanlılar da normallere de hepsine 10 basar.

Karaca çelik tencere ve porselen yemek takımı kullanıyorum, memnunum. .
Çelik tencere seviyorum ben hem sağlıklı hem ömrü uzun . .
Allah kolaylık versin tatlı telaşlar bunlar. .
Herşey gönlünce olsun inşallah. .

Merhaba ayrıca silit silargan tencere ve tava kullanıcısıyım 1 ay oldu.Doğal oluşundan tercih ettim. Malesef ki o kadar kolay temizlenmiyor ve süngerin yeşil tarafı bile çiziyor.tamam çizilince zararlı değilmiş ama çizik görmek sıkıcı biraz. Metal tutma kulplar da biraz ısınıyor ayrıca.kolay gelsin herkese umarım yardımcı olmuştur.

Kizlar ben bu islerden hic anlamiyorum ve ablam falanda yok nisanim yaza.daha nevresim ve kahvaltiliklarimi aldim.porselen takimlarini annem hic kullanmamis onu almayi dusunuyorum cunku col guzel vintage tarzi gereksiz masraf olmasin hem fazla esya istemiyorum.tencereler icin ise granitler neden ucuz ve memnun kalirmiyim? Ozellikle tantitonidekiler cok guzel geldi gozume kucuk hem fiyatlarida makul. Tencelere icin fikir istiyorum :)) ve akliniziza gelen diger seyler :) ne zor islermis bunlar

Bu konuları yeni evlenmiş gençlere sormayacaksın bunları 10 15 yıllık evli denemiş tecrübe etmiş insanlara soracaksın :KK70:

çelik tencere : evin en ennnnnn kullanışlı ve önemli tenceresidir. orta fiyatlı bir markanın setini alabilirsin. hatta nerdeyse bir takım çelik tencere al. gerisi: granit bir küçük, bir pilavlık yayvan, birde tava bundan ibaret.

seramik tencere tava seti asla alma, ben denemek için aldım 1 sene geçmeden çöpe attım. çizilme, yapışma yanma sarı ve kahverengi lekeler, yemek altı yanıyor ve iç dış kaplaması dökülüyor.

metal döküm tava + tencere : essse den alabilirsin. etçil isen bir tane tavan olursa cookk iyi olur.

toprak güveç : bir tane olmasında şiddetli fayda var. kapağını acık halde sakla yoksa içi küfleniyor.

granit al. ama marka seçiminde esse olmasın. püf nokta kaplama kat sayısı önemli 3-5 kat rası iyi değil. bulş. makinesi girmez elde yıkaman lazım ve metaller çizer. 5 ve üzeri katlı olması iyi. hisar- karaca şu ana kadar 6 katlı tenceresi olanlar buınlar.

düdüklü tencere: lazım. kolay acılan kapak sakın alma pişirme süreleri cok uzun yamuk kapak alacaksın eski usul.
bende hem tefal clipso var, hem taç (taçev.com.tr) marka düdüklü var. tefal 350 tl verdim hiç elimi sürmüyorum. taç'a 80-90tl ( hemde 9 lt.) verdim elimden düşürmüyorum :) kayınvalideme 30 tl ye 3lt ligini aldım o da cok memnunmuş.

nevresim, uyku seti vb. : asla mademe coco, englısh home (2-3 yıkamada elinde kalırlar yamulurlar) yataş (yataş uyku seti zamanla şiddetli pütürüklenme, incelme ve renk solması yaşıyorsun), taç (sateni var bende her yıkamadan bölgesel renk atmalar oldu. çarşsafın bir tarafı koyu sarı bir tarafı acık sarı) alma.
Özdilek en iyisi, altınbaşak markasının pikesi var memnunum . istikbal, Bellona, sarev denemedim.

havlu+bornoz : jua marka bambu havlu+bornoz almıştım yıllardır kullanıyorum cok memnundum ama piyasan çekildiler sanırım hiç bir yerde yoklar.
gene evde ki havlulardan örnekler vereyim : yataş : eehhh idare eder / eminteks : bulabilirsen hemen al. istikbal : alma
english home alabilirsin zararı olmaz. Özdilek cok iyidir. bambu olanlarını da şiddetle tavsiye ederim. ilk 5 sene yıkandıkça yumuşuyor. 5 yıldan sonra sertleşiyorlar :KK70:

porselen yemek takımı : yok yaldızlı işlemeli olmayacak çünkü işlemeler dökülür. işini garantiye al sonra üzülmessin :KK70: klasik bir şey al yıllarca kullan hem kırılırsa tek parçasını da kolay bulursun :KK70: cok pahalı bir şey almana gerek yok orta hallisi yeter. benimki baviera.

çatal kaşık takımı : günlük ve özel zamanlarda kullanacağın takımın için deli gibi paralar vermene hiiiççç gerek yok. ablamın aryıldız benim ki ( accaayippp memnumnum makineye de atsam pıprıl pırıl hiç dökülme kararma olmadan çıkıyorlar) inter çelik diye bir marka. benim ki kumlanmış böyle sapları full matlaştırılmış. buna rağmen bulş. makinesinde hiiiçç sorun çıkartmıyor. günlük aldığım takımlar iğrenç çıktıkları için özel günler için aldığım muhteşem setimi günlük olarak da kullanıyoruım. 2 günde bir bulş. makinesi çalıştırıyorum ve inan hiç bir şey olmuyorlar.
benim günlüklerim shcfer in renkli saplılarındandı onlar evliliğimin ilk 5-6 ayında kırıldırlar, ayrıldılar bende kalanları piknik kaşığı çatalı diye ayrıdım.

çelik kaşıklarda ve tencerelerde paslanma ve kararmamın olması celigin dereceleri ile ilgilidir. tencerenin ne olması gerektiğini bilmiyorıum ama en kötü 20 tl lik tencere bile artık kararmıyor. ama kaşık da 18/10 iyidir.

Jumbo+ Pierre carden cok pahalı. bu kadar pahalı şeylere gerek yok..
iyisi olsun diyorsan düdüklüde ve celiklerde FİSSE alacaksın.
daha sormak istediğin bir şey olursa yaz :KK70:

Halı da önemli asslssssllaaaa ve aslaaaaa HANGİ MARKANIN OLURSA OLSUN "shaggy halı" ALLMAAAA SAKINNN..

başlamışken aklıma gelenleri yazayım : ütü masası graziila mı ne alın en iyidir.
ütü : tefal iyidir.
çamaşır makinesi : Vestel almayın 2015 yazı Vestel aldım gecen hafta kapak ağzındaki lastik sıkma yaparken yanmaya başladı. makineyi komşudan yardım isteyim bahçeye zor attım. 1 saat sonra servis geldi ve o saate kadar için için lastik yandı. ürün değil parça değişimi yaptılar. servis şikayetine de yanma olarak değil koku duyuldu diye geçirdiler.
Arçelik- bosch- Siemens- beko tavsiye ederim

ARNİCA VE KİNG MARKASINI DA ASLAAAAA VE SAKIN ALMAYIN. ÜRÜNLERİNİN ARKASINDA ASLA DURMUYORLAR.

elektrik süpürgelerine cok para vermeden önce kitapçıklarına bakın. kutularının üzerişnde 2000w 5000w yazar ama bunlar emiş güçleri değildir. süpürgelerde motor emiş gücü önemlidir.
emiş gücüğ ölçüleri en az : 350 en yüsek 400 üzeri olmalıdır.
500 tl verip 100 tl lik ürün ile aynı emiş gücüne sahip makine alabilrisiniz. dikkat edin.
ve unutmayın 350 w emiş gücü zamanla düşer, azalır.
benimki Arçelik elipso mu clipsoı mu ne. 15 yıllık :) ilk çıkan dik süpürgelerden. işimi görüyor.

başlamışken aklıma gelenleri yazayım : ütü masası graziila mı ne alın en iyidir.
ütü : tefal iyidir.
çamaşır makinesi : Vestel almayın 2015 yazı Vestel aldım gecen hafta kapak ağzındaki lastik sıkma yaparken yanmaya başladı. makineyi komşudan yardım isteyim bahçeye zor attım. 1 saat sonra servis geldi ve o saate kadar için için lastik yandı. ürün değil parça değişimi yaptılar. servis şikayetine de yanma olarak değil koku duyuldu diye geçirdiler.
Arçelik- bosch- Siemens- beko tavsiye ederim

ARNİCA VE KİNG MARKASINI DA ASLAAAAA VE SAKIN ALMAYIN. ÜRÜNLERİNİN ARKASINDA ASLA DURMUYORLAR.

elektrik süpürgelerine cok para vermeden önce kitapçıklarına bakın. kutularının üzerişnde 2000w 5000w yazar ama bunlar emiş güçleri değildir. süpürgelerde motor emiş gücü önemlidir.
emiş gücüğ ölçüleri en az : 350 en yüsek 400 üzeri olmalıdır.
500 tl verip 100 tl lik ürün ile aynı emiş gücüne sahip makine alabilrisiniz. dikkat edin.
ve unutmayın 350 w emiş gücü zamanla düşer, azalır.
benimki Arçelik elipso mu clipsoı mu ne. 15 yıllık :) ilk çıkan dik süpürgelerden. işimi görüyor.

Çok güzel tavsiyeler bunlar, teşekkürler detayli detayli yazmışsınız. Daha 6 aydir bu işlerin içine girmiş biri olarak içim rahatladi düdüklü dışında genellikle doğru kararlar vermişim :KK48:

Back
X