Yardımmmmmmm!!!!!!

Amour6

Yaşantılar tecrübe ve sabır gerektirir...
Kayıtlı Üye
15 Mart 2019
111
43
18
Merhaba bayanlar 5 aylık bir oglum var uzun zamandır ailemi görmüyorum ama sonunda gidicem cok heyecanlıyım ama kafamda bir sürü soru var ..
1 ay sonra ilk kez bir bebekle 2 saatlik bir uçak yolculuğuna çıkacağım bebeğim cok gazlı huysuz sallanarak beyaz gürültü ile uyuyan surekli kucak ilgi isteyen bir bebek onun icin çok teredutluyum nasil emziricem herkesin içinde ya cok ağlarsa huysuzlanırsa ucakdaki yolcular rahatsiz olur mu kızarlar mi bende cok panik yapan ve gerilen biriyim ayrıca il dışında olduğum tarih de bebegimin aşısı var farklı bir yerde de yapılabilir mi lütfen tecrübesi olan anneler yardim edin en kolay pratik fikirlerinize ihtiyacim var

uçağa aç bindirin,
inişte ve kalkışta emzirin ki basınçtan etkilenmesin.
zaten beyaz gürültü ve sallanarak uyuyorsa uçakta uyur.
bende aynı aylarda yolculuk yapmıştım, arkaya hostes ve hostların yemek hazırladıkları alanda müsade isteyip ayakta uyutmuştum.
sonra inerken de emzirmiştim sorun olmadı.
bebeğinizin aşısını gittiğiniz yerin sağlık ocağı yapar.
misafiriz demeniz yeterli.

Emzirirsiniz, benim kızımda çok ağlayan bir bebekti emerken örtü falan tutmazdı üstünde hostes kocaman bir battaniye getirdi altında rahat rahat emzirdim...

Bunları yaşayan bir anne olarak yettim. Benim de bebeğim aynı aylardayken 2 saatlik uçak yolculuğu yaptık. Biraz huysuzdu sıpa. Yarım saat ağlama krizi geçirdi. Neyse ki ucaktakiler ses etmedi. Genelde acıyan gözlerle bakıyorlar. Bir şekilde sustu şükür. Umarım sizinki sıkıntı yaşamaz. Emzirme kolay oldu. Üzerime yazma örttüm. Emzirdim. Uyudu sonra. Aşıyı başka sağlık ocakları yapar genelde. Ben kendi sağlık ocagima sormuştum yaparlar dediler. Sonra kendi doktorunuza söylüyorsunuz kaydediyorlar.

4.5 aylıkken 2.5 saat kadar uçtum. En ön koltuklar geniş oluyor ve önünüzde kimse olmuyor. Tuvalete yakın oluyorsunuz. Hostesler yakınızda oluyor. Minimum sarsıntı da cepte... Fiyat farkı verip (30-100lira gibi birşeydi sanırım) ilk yolculuğunuzu daha rahat geçirebilirsiniz. Aç bindirdim. Hostesler güvenlik önlemlerini anlattıktan sonra emip 1 saat kadar uyudu. Uyandığında gezdik hosteslerle oynadık... Biraz oyuncak vardı yanımda onları verdim. İnerken de emzirdim. Emzirmiyorsanız emzik kullanıyorsanız onu verirsiniz.
Not: Aşı kartını yanınıza alıp misafir girişi yaparak aşı vurdurabilirsiniz.

1.asi gittuginiz yerde yapılıyor .Ailenizin bağlı olduğu sağlık ocağına gidip onların misafiri olarak başvurun o şekilde kayıt yapıp asi oluyor .
2.emzirme için ,emzirme örtüsü kullanabilirsiniz . Check-in yaptırırken cam kenarı rica edin bebek var diye yer varsa anlayış gösteriyorlar .Daha rahat edersiniz .
3.cocuk bu aglayabilir buna da laf eden olursa stres yapmayın ,unursamayin çocuğun bir düğmesi yok ki sesini kisalim.Sakin olun ,siz stres oldukça daha çok ağlar panik olmayın .
Ama eğer sallantıda filan uyuyorsa uçakta uyur .Hele de şirket p....s ise hayli hayli uyur ne zaman binsem beşik gibi calkaliyor sağolsun hayırlı yolculuklar

Ben beyaz gürültü ile uyutmayin demeye geldim. Kesinlikle anlıyorum, iki bebeğim de gazlı oldu. Öyle böyle değil hem de. İşitme testinde uyandı oğlum, uyuyarak test yapılmasi gerektiği için tekrar uyutmaya çalıştık olmadı. Beyaz gürültü açtık. Testi yapan dr sağolsun, kesinlikle dinletmeyin beyaz gürültü dedi. İşitme kaybına sebebiyet verir dedi. Bilgisayarı açtı, kanıtlarıyla gösterdi. Desibel yükseldikçe az sürede, desibel azaldıkça ise fazla sürede kayıp yaşanır dedi.

Emzirme örtüsü kullanirsaniz rahatca emzirirsiniz, aşı kartiyla misafir olarak aşısını yaptırabilirsiniz basinctan rahatsız olmaması icin emzirmek.iyi olur
Çok teşekkürler

Aaaa gerçekten mi hiç bilmiyordum yaa cok sagol ama her yere öneriyorlar ben bilmediğim için yavrumu o sesle unutuyordum peki simdi nasil vazgecirebiliriz napsam acaba bu ınsallah yavrumun kulağında bir sıkıntı yaratmamıştır peki sakinleştiren bir müzik var pedagoglarin önerdiği onda bir sıkıntı olur mu

Fikirlerin icin teşekkürler

Sağlık ocaklarında misafir olarak aşıyı yapıyorlar fakat bazı aşılar sayılı olarak verilebiliyor. Gittiğiniz yerde bulamazsaniz yakın bir yere yönlendiriyorlae. Size en yakın olan sağlık ocağına mutlaka birkaç gün öncesinde aşı adıyla birlikte sorun ki durduk yere uğraşmayın.

Internetten araştırıp baktigim da ön sıraları çocuklu kişilere vermiyorlar yazıyor acaba firma farki mi sizinki hangi firmaydi ayrıca bebek ağlıyor diyelim susturmak icin ayağa kalkıp kucağımda gezdirmeye musade ederler mi emziriyirum sadece emzik malesef alıştıramadım ve ben bebegim icinde ayri bir fiyat ödedim

Çok teşekkürler ⚘

Bilgim icin teşekkürler ⚘

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…