yargılamadan cevap istiyorum lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi k88
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aslında bu arkadaş bekar olduğu için evli kişilere felan yemeğe gidiyor akşamları yada dışarı çıkıyor evli çiftlerle bizede bi kaç defa teklif etti eşim de beni kıskandığı için reddetti.. sonra yine bi hafta sonu üçümüz kahve içelim dedi eşim yorgunum bahanesi öne sürdü..bi hafta yine aradı mangal yapalım 3ümüz diye yine bi bahane buldu eşim yok dedi.. madem benle bu kadar anlaşamıyor ne diye hep 3 lü takılalım diyor onu da anlamıyorum ya zaten..

Sadece vakit geçirmek olabilir derdi. Sonuçta yalnızmış. Belki canı mangal istedi herkese sordu herkesin işi vardı ve son olarak da sizi aradı. Olamaz mı? Böyle insanlar var, ben şahsen çok gördüm. Ama tahminimce siz daha farklı şeyler düşünüyorsunuz. Eşinizin de kıskandığını söylediğinize göre size karşı bir şeyler hissediyor olabileceğinden şüpheleniyor olabilir misiniz? Olmaz diye bir şey yok, bu da mümkün sonuçta. Ama anlayamadığım durum, hem eşiniz kıskanıyor diye her şeyi reddediyor hem de konunuzun başında 15 kişilik bir buluşmadan bahsettiniz, bunu nasıl kabul etti? :44:

Yok yok ben mesela dedim.

iş ortamında duyuyorum çok. Bilmem kimin eşi çok kıskanç. Mesaiye kalınca telefonu 10 kere çalıyor. Yok şunun eşi koltukları değiştirtiyo hem de çalışmıyo kadın daha yeni evlendiler. bi tanesinin eşi evlenirken işten ayrılmış düğün hazırlıkları için evlenince çalışcam diyomş da şimdi çalışmıyomuş. Birinin eşi hamile kalmış. Eee işten çıkıcak mı şimdi borçlarınız vardı sizin. Yazık oldu ya. Ulan size ne diye bağırasım geliyor bazen bu adamlara. Erkekler birbirlerinin eşlerinin çalışıp çalışmamasıyla çok ilgileniyor gibime geliyor. Kadınlar kendilerine alınan hediyelerle övünürken erkekler eve yapmadıkları masraflarla övünüyor. 10 senedir aynı koltuk valla eşim sağolsun hiç değiştirelim demez gibi.

Ve adamlar mesela eşlerinden rahatsız değil. Ama öteki gidiyo ona diyoki eşin niye seni devamlı arıyor böyle. O da çocuk hastaymış diye yalan atıyor. Yok her gün mü hasta bilmem ne. Uyuz oluyorum ben ya. Erkeklerle bir arada çalıştığımdan mıdır nedir. KAdın ortamlarını pek bilmiyorum. Ama erkekler dedikoduda hiç alt kalmıyor. Bir de çalışma mevzusuna takmış durumdalar.

Konu sahibi adamın patavatsızlığını anlatınca aklıma bunlar geldi... O yüzden çok takılmasın derim. Uyuzlar komplesi.

Ben çalışma ortamında tek bayanım da herhalde hiç böyle şeylere şahit olmadım.
Ya da benim iş yerimde egolu insanlar yok. Yani ister çalışır eşi ister çalışmaz. Ne tuhaf insanlar var ya.
Ben bile çalışmayan erkek iş arkadaşımın eşi hakkında konuşurken bile 50 kere süzgeçten geçiriyorum yanlış anlaşılmasın diye. Ben çalışıyorum eşin yatıyor ayağı olmasın diye.:ssz:

sıkıntımız yok çok şükür canım..ben çalışmıyorum diye bakmıyordum olaya yabancılar yaparya okuldan sonra gap yılı bir yıl gezer dolaşır kendine vakit ayırır öyle görüyordum..kendimi avutmak için :) ama okul bitirince baskı oluyormuş ülkemizde onu yaşadım :)

En önemlisi eşinin söylemesi. O da sana bir şey söylemiyorsa sorun yok.
Aslında benzer sorunu bende yaşadım. Bende senin gibi düşündüm hep 4 ay oldu ev aldık.. kayın validem iki de bir "iş bul çalış kızım, beraber ödeyelim hemen bitsin, çalış çalış çalış..."
Bir gün sinir krizi geçirdim resmen aksilik ya iş bulamıyorum! eşim anladı annem mi bişeyler söylüyor dedi, dayanamadım evet dedim, geldi gitti çalışmasan da olur sakın kimseyi takma, biz birbirimizden sorumluyuz dedi.. O hesap eşinin bunu söylemesine gerek yok. Siz birbirinizden sorumlusunuz..
Hep bunu getir aklına..Alan memnun satan memnun

fen bilgisi canım..anaokulu çok burda özel..çocuk çok olunca :) bilmiyordum aldıklarını alırlarsa iyi olur :)

ya lise mezunlarını bıle alıorlar bakma dershanede bıle ogretmenlık bolumu okumadan dıl edebıyat okuyanlar henuz ogrencı olanlar bıle işe alınıor hele anaokulları ogrtmenlık mezunuysan havada kaparlar ogrtmenlık mezunu olmasan bıle unı dıploman oldugu ıcın alırlar ama en kotu yanı cocuk bakıyorsun ıste ogrtmenlık adına bısey yapmıorsum bı donem bende calıstım ınsanın zoruna gıdıor ama calısmak zorunda olunca goz yumuyorsun o yuzden daha cok calısmamız lazım kpssye bı an once atanalım ınsallah ..

Ben çalışma ortamında tek bayanım da herhalde hiç böyle şeylere şahit olmadım.
Ya da benim iş yerimde egolu insanlar yok. Yani ister çalışır eşi ister çalışmaz. Ne tuhaf insanlar var ya.
Ben bile çalışmayan erkek iş arkadaşımın eşi hakkında konuşurken bile 50 kere süzgeçten geçiriyorum yanlış anlaşılmasın diye. Ben çalışıyorum eşin yatıyor ayağı olmasın diye.:ssz:

Bizimkiler yüksek lisanslı ve doktoralı mühendis genelde. Kendilerini b.k sanıyorlar. Birinin eşi okumamışsa vay haline..

Sadece vakit geçirmek olabilir derdi. Sonuçta yalnızmış. Belki canı mangal istedi herkese sordu herkesin işi vardı ve son olarak da sizi aradı. Olamaz mı? Böyle insanlar var, ben şahsen çok gördüm. Ama tahminimce siz daha farklı şeyler düşünüyorsunuz. Eşinizin de kıskandığını söylediğinize göre size karşı bir şeyler hissediyor olabileceğinden şüpheleniyor olabilir misiniz? Olmaz diye bir şey yok, bu da mümkün sonuçta. Ama anlayamadığım durum, hem eşiniz kıskanıyor diye her şeyi reddediyor hem de konunuzun başında 15 kişilik bir buluşmadan bahsettiniz, bunu nasıl kabul etti? :44:
sadece onla olan ortamlara götürmüyor.. yoksa adam bölüm şefi mecburen grupla olan yerlerde oluyor :) birazda sosyalleşeyim istedi hemşire bayanlar felan vardı sohbet edersin dedi ondan sanırım :) adam benden hoşlanıyor diye şüphelenmiyorum aklıma gelmedi sadece eşim aşırı kıskanç erkek arkadaşları ile aynı ortama götürmüyor doğal olarak bayan olunca götürüyor

canım haklsın bak eşim bazen hastalar çikolata felan getirir mesaideklier yerler eşim banada ayırır eve getirir bende yiyim diye.. onu da çok kınadılar sen neden herşeyi karına götürüyorsun diye saolsun halen daha getiriyor ama gizli gizli :)

zaten patavatsız insanların ne dedigini cok takma, bugun is diyen yarın cocuk konusuna karısacak, insanlar bazen her seyi soyleyebilme haddini goruyorlar kendinde. sen de cok bozulmadan gulerek karsılık verip, yiyecegim tabi o benim canım kocam, anca beraber kanca beraber deseydin falan yazacaktım ama su yazdıgını gorunce...

adamlar resmen aranızdaki ilişkiyi kıskanıyorlar. hic takılmayın.... fesatlık dusunmeseler bile içten içe boyle bir durum var demek ki.
siz eşinizle mutlulugunu bakın. kendini bilmez insanların da soylediklerini dusunup canınızı sıkmayın...

Bizimkiler yüksek lisanslı ve doktoralı mühendis genelde. Kendilerini b.k sanıyorlar. Birinin eşi okumamışsa vay haline..

her yer böyle demekki canım ben çalışma hayatına daha girmedğimden bilemiyorum ortamları nasıl ..üniversitedeki gibi anlayışlı olmuyor demekki :)

ya lise mezunlarını bıle alıorlar bakma dershanede bıle ogretmenlık bolumu okumadan dıl edebıyat okuyanlar henuz ogrencı olanlar bıle işe alınıor hele anaokulları ogrtmenlık mezunuysan havada kaparlar ogrtmenlık mezunu olmasan bıle unı dıploman oldugu ıcın alırlar ama en kotu yanı cocuk bakıyorsun ıste ogrtmenlık adına bısey yapmıorsum bı donem bende calıstım ınsanın zoruna gıdıor ama calısmak zorunda olunca goz yumuyorsun o yuzden daha cok calısmamız lazım kpssye bı an once atanalım ınsallah ..

Benim bir tanıdığım maltepe dersanesinde matematik öğretmenliği yapıyor. Mezun olamadı. Bıraktı okulu artık. Ama yöneticilerden başka kimse bilmiyor.. Maaşı da 2binmiş..

zaten patavatsız insanların ne dedigini cok takma, bugun is diyen yarın cocuk konusuna karısacak, insanlar bazen her seyi soyleyebilme haddini goruyorlar kendinde. sen de cok bozulmadan gulerek karsılık verip, yiyecegim tabi o benim canım kocam, anca beraber kanca beraber deseydin falan yazacaktım ama su yazdıgını gorunce...

adamlar resmen aranızdaki ilişkiyi kıskanıyorlar. hic takılmayın.... fesatlık dusunmeseler bile içten içe boyle bir durum var demek ki.
siz eşinizle mutlulugunu bakın. kendini bilmez insanların da soylediklerini dusunup canınızı sıkmayın...
haklısın canım eşim ben evde durmama rağmen eğer cumartesi boşsa cuma akşamı yemek yapar ben güzel yaparım der :) salata felan sen otur tv izle der ben otururum herşeyi yapar masayı kurar getirir.. bi gün anlatmış arkadaşlarına erkek adam yemek mi yapar karın ne işe yarıyor felan baya laf etmişler hatta bende kan vermeye gitmiştim bana da kocan bizimkilere kötü örnek oluyor onun yüzünden kavga ediyoruz dediler :)

inş canım atanırız..

sadece onla olan ortamlara götürmüyor.. yoksa adam bölüm şefi mecburen grupla olan yerlerde oluyor :) birazda sosyalleşeyim istedi hemşire bayanlar felan vardı sohbet edersin dedi ondan sanırım :) adam benden hoşlanıyor diye şüphelenmiyorum aklıma gelmedi sadece eşim aşırı kıskanç erkek arkadaşları ile aynı ortama götürmüyor doğal olarak bayan olunca götürüyor

Anladım. O zaman yeniden asıl konuya döneyim :) O sözler söylendiğinde eşinizin sizi savunması gerekirdi, neden savunmadı? Bence bu konu üzerine biraz düşünün, en önemli nokta bu. Yoksa dış kapının dış mandallarının söylediği şeylerin zerre umrunuzda olmaması gerekir zira insanlar en iyi durumlara bile bir eleştiri getirebilir, bu konuda bir sınır yok maalesef :50:

haklısınız aslında bazen düşünüyorum meslekler eşit olmayınca yürümez mi evlilik eşimde bi dinlemez iki dinlemez sonunda eğer bu senede kazanamazsan neler olur diye merak ediyorum..

bence sen takıntı yapmışşsın bu meseleyı, aslında arkadasın soyledığıne bu yuzden uzulmussun ne ılgısı var cnm ya sen öğretmen o doktor, sence yürümez mi bu evlılık_? hele ki kazanamazsan bence eşin sana bunları hissettiriyor, yoksa aklına dahı gelmez tek ıstediğin kariyerin olur ama sen maddi anlamda daha cok ıstıyorsun ve kanıtlamak için. cnm eşin galiba hissettriyor bunları:44::44:

Anladım. O zaman yeniden asıl konuya döneyim :) O sözler söylendiğinde eşinizin sizi savunması gerekirdi, neden savunmadı? Bence bu konu üzerine biraz düşünün, en önemli nokta bu. Yoksa dış kapının dış mandallarının söylediği şeylerin zerre umrunuzda olmaması gerekir zira insanlar en iyi durumlara bile bir eleştiri getirebilir, bu konuda bir sınır yok maalesef :50:
dedim ya ben hazır cevap değilim eşimde öyle .. hiç sinirlenmez kızmaz..ama bunu bugün sorucam bakalım ne diyecek..

kızlar ben öğretmenim daha doğrusu adayı..geçen sene sınavı kazanamadım alan sınavı geldi malum barajı geçtim felan ama atama için küsüratlarla kaybettim.. derdim şu ki herkes tarafından yargılanıyorum eşimin ailesi kendi ailem herkes beni arayıp senin iş ne oldu işsiz misin diyip duruyor işsiz olmak üni bitirmiş elinde mesleği olan biri için çok zor bir de beni aşağılayıcı sözler söylemeleri beni daha da yıpratıyor..dün de eşimin iş arkadaşları ile bir arkadaşları çiğ köfte yapıcakmış oraya gittik malum doğudayız arada böyle çiğ köfte için eve davet ediyorlar herneyse herşey iyiydi başta yemek yendi felan kalktık çay içilirken eşimin mesai arkadaşı ee nasıl gidiyor senin ders çalışma işleri dedi bende sıkıcı dedim bilirim zordur çalışmak dedi..sonra çaylar içilirken birden bire o mesai arkadaşı eşin çalışsın sen ye haha dedi ve ordaki herkesde güldü ama bunu şaka olarak demedi gözlerimin içine baktı ve aşğılayıcı bi tavırla söyledi o an ne desem diye kaldım sonuçta 15 tane tanımadığım insan var ve bu mesai arkadaşı ile daha önce kahve felan içmeye gitmişiz tanışıklığımız sohbetimiz de var neden böyle beni rezil etmeye çalıştı anlam veremedim kızlar başlıktan da anlamışsınızdır herkes tarafından yargılanıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım son 8 ayda göz kırışıklarım arttı daha 22 yaşındayım.. hergün ağlıyorm gizli gizli ..eşimi de sürekli dolduruyorlar sen çalışıyorsun karın yiyor diye bi kaç kere denk gelmiştim..kendimi yük gibi hissediyorum önce aileme sonra eşime bu sene de atanamazsam asgari ücret olsun bii iş bulup çalışıcam 16 yıllık eğitimimi bi kenara bırakıcam..belki o zaman insanlar bana saygı duyar..
umarım çok uzun olmamıştır derdimi paylaşan herkese teşekkür ederim

her gün ağlamak yerine adam akıllı ders çalışırsanız inanın hem kendinize güveniniz gelir hem de bu kadar söylenenleri dikkate almazsınız.kaç yıl oldu mezun olalı bilmiyorum ama bazı insanlar için birinin hem meslek sahibi olup hem de çalışmaması gerçekten garip geliyor hele de kocasının eline bakması anlaşılması zor bir durum.kpss değidiğiniz şey atla deve değil.

Sormuştum ama cevap alamadım.Eski konularındaki adamla mı evlendin ?

kızlar ben öğretmenim daha doğrusu adayı..geçen sene sınavı kazanamadım alan sınavı geldi malum barajı geçtim felan ama atama için küsüratlarla kaybettim.. derdim şu ki herkes tarafından yargılanıyorum eşimin ailesi kendi ailem herkes beni arayıp senin iş ne oldu işsiz misin diyip duruyor işsiz olmak üni bitirmiş elinde mesleği olan biri için çok zor bir de beni aşağılayıcı sözler söylemeleri beni daha da yıpratıyor..dün de eşimin iş arkadaşları ile bir arkadaşları çiğ köfte yapıcakmış oraya gittik malum doğudayız arada böyle çiğ köfte için eve davet ediyorlar herneyse herşey iyiydi başta yemek yendi felan kalktık çay içilirken eşimin mesai arkadaşı ee nasıl gidiyor senin ders çalışma işleri dedi bende sıkıcı dedim bilirim zordur çalışmak dedi..sonra çaylar içilirken birden bire o mesai arkadaşı eşin çalışsın sen ye haha dedi ve ordaki herkesde güldü ama bunu şaka olarak demedi gözlerimin içine baktı ve aşğılayıcı bi tavırla söyledi o an ne desem diye kaldım sonuçta 15 tane tanımadığım insan var ve bu mesai arkadaşı ile daha önce kahve felan içmeye gitmişiz tanışıklığımız sohbetimiz de var neden böyle beni rezil etmeye çalıştı anlam veremedim kızlar başlıktan da anlamışsınızdır herkes tarafından yargılanıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım son 8 ayda göz kırışıklarım arttı daha 22 yaşındayım.. hergün ağlıyorm gizli gizli ..eşimi de sürekli dolduruyorlar sen çalışıyorsun karın yiyor diye bi kaç kere denk gelmiştim..kendimi yük gibi hissediyorum önce aileme sonra eşime bu sene de atanamazsam asgari ücret olsun bii iş bulup çalışıcam 16 yıllık eğitimimi bi kenara bırakıcam..belki o zaman insanlar bana saygı duyar..

Size bunu kim dediyse çalışmak zoruna gidiyor heralde kıskançlık sezdim ben :20: Ayrıca bana göre kadın çalışmak zorunda değil zaten hiç anlamam çalışan kadın arayanlarıda kadın çalışmıyosa da evdede oturmuyo o yemekler bulaşıklar çamaşır temizlik elini şıklatınca olmuyor emek istiyo zaman istiyor hem çalışıp hem bunları eksiksiz yapan çok az insan var canını sıkma eşinde problem yaparsa hiç altta kalma aç agzını yum gözünü kadın çalışmadan evini geçindiremiyecegini düşünen adam evlenmesin arkadaşım kadına ömür boyu çalışcak diye güven olmaz çocuk olunca nolcak hiç canını sıkma ye iç gez toz :ssz:

ben de senin gibi adayım henüz. etraftakiler ee atanamadın mı bilmem ne o kadar okudun ne oldu diyorlar okumuşu da okumayanı da çekemeyen çok, eşinin tavrı nasıl bilmiyorum ama onunla paylaş

bence sen takıntı yapmışşsın bu meseleyı, aslında arkadasın soyledığıne bu yuzden uzulmussun ne ılgısı var cnm ya sen öğretmen o doktor, sence yürümez mi bu evlılık_? hele ki kazanamazsan bence eşin sana bunları hissettiriyor, yoksa aklına dahı gelmez tek ıstediğin kariyerin olur ama sen maddi anlamda daha cok ıstıyorsun ve kanıtlamak için. cnm eşin galiba hissettriyor bunları:44::44:
önceleri hissettirmezdi de herkes böyle diyince kanıksadı herhalde mesleğini yapmanı isterim demeye başladı dayısı da bana benim eşim ev temizliyor lise mezunu sen üni bitirdin diye çalışmıyorsun demişti onun yanında da eşim haklısın herkesin eşi çalışıyor bu evi bi tek ben döndürüyorum demişti..o gün kavga etmiştim sekreterlk felan aradım sonra işte olmaz doktor eşi öyle iş yapmaz hem sen öğretmensin işini yaparsın diyor..onun da kafası karıştı çok o yüzden diyorum ya eğer atanamazsam burda iş çok yok zaten ankaraya aileme dönerim eğer ki eşim benim yüzümden yıllarca böyle sorun çekecekse çekmesin kendi dengini bulunca mutlu olacaksa çevreden denilenlere çok takılıyorsa..benim yüzümden olumsuzluklar yaşasın istemem..benim içinde onun içinde iyisi bu.. bi yandan da düşünüyorum zamanında babası annesi memleketten bursun var kredi çektin kendi başının çaresine bak dedğinde babam ona maddi manevi destek olmuştu üni okurken şimdi zorda kalan ben olunca maddi destek görürken bi yandan başa kakılma gibi oluyor ya neyse

Niye uzuyorsun ki kendini bu kadar? Tabi esim degil mi, o calisacak ben de yiyecegim deseydin. Isi ne tabiki beni besleyecek deseydin, erkek calisir kadin yer deseydin ne bileyim secenek cok. Oyle susarsan kendini uzersin, kendini uzmemenin yolu karsindakine cevabi verebilmekten geciyor. Ben de atanamamis bir ogretmendim, her lafa her soze alinirdim, cok hassas oluyor insan biliyorum. Aslinda insanlar cok da asagilamak istemiyor olabilirler, insan bu donemde cok asagilik kompleksine kapiliyor, hala atanamadin mi, yine atanamadin mi vs hep der insanlar ama herkeste kotu niyet yok, benim simdi isim var, simdi biri hala atanamadin mi dese hic alinmam cunku o hassas donemden ciktim, karsimdakine alingan tavirla bakmam, kendini uzme, atanirsin insallah bu sene. Bu duygulardan siyril, dersine odaklan.

Back
X