Benimde aynwn kontrollerde ve detayli ultrasonda saglikli gorundugu halde yumusak damak yarigi oldugunu ogrendik kizim dogunca yani kucuk dili ikiye bolunmus gibi qmeliyat dediler biz birinden duyduk ve dogal kara dut pekmezi yedirdik dogumindan itibaren ve damagindaki yarin neredeyse kapandi cok kucuk kaldi ameliyat icin 9 ay demislerdi simdi 9 aylik kizim yakinda goturecez tekrar kontrole bakalim ne olcak ins ameliyata gerek kalmamistir.... sizede gecmis olsun allahim acil sifalar versin ins...
Benimde aynwn kontrollerde ve detayli ultrasonda saglikli gorundugu halde yumusak damak yarigi oldugunu ogrendik kizim dogunca yani kucuk dili ikiye bolunmus gibi qmeliyat dediler biz birinden duyduk ve dogal kara dut pekmezi yedirdik dogumindan itibaren ve damagindaki yarin neredeyse kapandi cok kucuk kaldi ameliyat icin 9 ay demislerdi simdi 9 aylik kizim yakinda goturecez tekrar kontrole bakalim ne olcak ins ameliyata gerek kalmamistir.... sizede gecmis olsun allahim acil sifalar versin ins...
merhabalar, geçmiş olsun. Damak yarığı ile ilgili arama yapınca gördüm yorumunu. Kara dut pekmezi gerçekten işe yarıyor mu canım, ben de hamileyim aynı sorun bizde de var. acaba hamileyken yesem bir faydası olurmuher çareyi denemek istiyorum bnde, çok şükür çok ciddi bir sorun değil yarık anomalisi ama yine elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum..
Valla canim bizde ise yaradi ameliyattan kurtulduk dr gerrk yok dedi kuculdu baya hamileyken etkisi olurmu bilmiyorum ben bebegim dogduktan sonra ogrendim ve bebegime uedirdim sukirler olsun ise yaradi ins allahim sana ve bebegine sifa versin...
Canım benim bebeğimde yumuşak damak yarığıyla doğdu 2 aylık karadut pekmezini nasıl kullandınız birde nerden bulabiliriz neresi olursa ne kadar olursa olsun alabiliriz çünkü kızımın ameliyat olmasını narkoz almasını istemiyorum(
Canim oncelikle gecmis olsun seni cok iyi anliyorum...
Aktarlarda satiliyo recelide olabilir emzigini batiriyorsun surekli onunla aliyo canim insallah allahim sifa verir ameliyata gerek kalmadan kurtulur bebisin...
Bizim cok kucuk kaldi estetik cerrehgerek yok ameliyata yapsak sadece kozmetik bi duzeltme olur cunku bu yarigin konusmasina falan etkisi yok kaslarda yarik yok dedi darisi basina canim...
Çok teşekkür ederim canım hemen başlıyorum inşallah iyi olur kuzularımız konuşma güçlüğü filan çekmesinlerde
Malesef o risk her zaman var canim doktor dedi ki ameliyat olsada olmasada ileride konusma terapisine ihtiyac olabilir ama terapiyle duselirmis yani ameliyat olsada olmasada ayni risk var o nedenle ameliyat taraftari degilim tabi sizin durumunizu tam bilemiyorum bizimki cok kucuk doktor bile zor goruyor...
Valla canim bizde ise yaradi ameliyattan kurtulduk dr gerrk yok dedi kuculdu baya hamileyken etkisi olurmu bilmiyorum ben bebegim dogduktan sonra ogrendim ve bebegime uedirdim sukirler olsun ise yaradi ins allahim sana ve bebegine sifa versin...
Çok teşekkür ederim canım hemen başlıyorum inşallah iyi olur kuzularımız konuşma güçlüğü filan çekmesinlerde
Çok şükür bebeğinde ameliyattan kurtulmuş ne güzel. Bende aldım kara dut pekmezi, hergün 3 kaşık yiyorum. Belki faydası olur. Rabbim daha kötüsüyle sınamasın..
çok şükür bebeğinde ameliyattan kurtulmuş ne güzel. Bende aldım kara dut pekmezi, hergün 3 kaşık yiyorum. Belki faydası olur. Rabbim daha kötüsüyle sınamasın..
Merhaba hanımlar görümcemin oğlu büyüdü 1 buçuk yaşında ameliyatlarını oldu gayet iyi maşallah :) 5 yaşında ufak bir operasyon geçirecek konuşuyor biseyler söylüyor damağı kapandı dudaklarında küçük bir iz var sadece inşaallah büyüyünce de estetik operasyon geçirir düzelir herşey Allah çaresi olmayan hastalık vermesin çok şükür tedavisi var en azından :)canım muhtemelen doğum yapmışsındır. çocuğun nasıl doğdu? Karadut pekmezi işe yaradı mı? Allahım hepimizi dermansız dertlerle sınamasın. Yavrularımızdan bu musubet bi çırpıda çıksın.
Bizde ailede varmış uzak akraba ama olunca oluyor. Tüm ameliyatları bitti artık normal bir çocuk gibi. Dış tedavisi ve ağızdan bir operasyon daha geçirecekArkadaşlar merhaba. Bebeği yarık damak ve/ya yarık dudakla doğan arkadaşlar bunun sebebinin ne olduğunu biliyorlar mı? Hamile olduğumu bilmeden Prednol kullandım. İnternette Prednol'un yarık damak ve dudağa sebep olabileceği söyleniyor. Aranızda Prednol kullanıp böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Birde hamilelikte karadur pekmezi yiyen arkadaşlar faydasını gördüler mi?
Çok geçmiş olsun canım Allah böyle emretmis. Üzülme en azından yürüyüp kosabiliyorsun. Konusabiliyor duyabiliyor görebiliyorsun bende bazen konuşurken kekeliyorum ama çok şükür hiç şikayet etmem. Sende üzülme rabbime çok şükürbu sıkıntıyı yaşayan anneler özellilkle dinlesin beni
ben damak ve küçük dilimde yarıkla doğdum
şuan 24 yaşındayım
altı yaşındayken ameliyat oldum ciddi bi iyleşme oldu şu şekilde yaklaşık 15 yaşıma kadar konuşmalarım anlaşılmıodu
sesim aşırı boguktu yıllar geçtikce sesim netleşmeye başladı şimdi eski yıllara göre çok daha iyi ama asıl problemim k harfini kullanımıyorum bu çok acı babamın adını sorsalar söyleyemiyorum için de k harfi var.
eğer bi yaşında ameliyat olsaydım bu problem olmayacaktı
lütfen bebeklerinizi ameliyatını ertelemeyin
benim hala yaşadığım acıyı onlar yaşamasın
ben hiç anne sütü ememedim ağzımdan emdğim burnumdan gelirmiş
mamayla büyüdüm
hala balon şişiremiyorum nefesim yetmiyor
benim ameliyatta küçük dilim birleştirilirken kesmişler resmen zaten k ve g harfini kullanmak için küçük dil lazım ama bende nerdeyse yok
lütfen çok iyi doktorlar bulun ve bu işi çok önemseyin
bu arada benim doktorum özel çapa hastahanesındeydi şimdi bulsam yakasına yapışırdım allah bildiği gibi yapsın onu
Çok geçmiş olsun canım Allah böyle emretmis. Üzülme en azından yürüyüp kosabiliyorsun. Konusabiliyor duyabiliyor görebiliyorsun bende bazen konuşurken kekeliyorum ama çok şükür hiç şikayet etmem. Sende üzülme rabbime çok şükür
Ne güzelşuan üzülmüyorum eskisi gib ama çok sıkıntı yaşadım başka çocuklar yaşamasın istiyorum sadece
yoksa hayat dolu neşeli keyifli bi insanım takmam kimseyi ben bunuda zamanla öğrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?