yarık damak ve yarık dudak doğan bebeği olan var mı ?

Sizin bebeğinizde boyle bir sorun görüldü mu anlamadim bir yerde gorup endiselendiginizden mi soruyorsunuz? Ben dediginiz ilaci kullanmadim. Agri kesici dahi cok zor da kalmadan kullanmam. Ama bebegimde görüldü ve tam nedeni de bilinmiyor

Yarık damağı olan bebeklerinize ek gıdaya nasıl geçiniz ve kilo alımları nasıldı bebeklerinizde yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Konuya her ne kadar gec cevap versemde, benim oglum damak yarikli dogdu. Su an 11 aylik bebegim. Doğduktan 2 gun sonra ogrendik ve solugu capa protez bolumunde aldik. Fakat bize orda yanlis yonlendirme yapildi (bunu sonradan anladik) ordaki doktor 1 yasindan once ameliyat olamaz dedi ki dogum yaptigim hastanede oyle demişti. cok sukur ki bizimki hafif bir yarik idi. Uvula bölgesinde 3 cm bir yarikti. Tabiiki zor bir surec yasadim. Ama Allah karsimiza oyle birini cikardiki 3. ayimizda ameliyatimizi olduk ve herseyi geride biraktik. Esimin ailesinin tanidigi plastik cerrah Mesut Sarac'a teslim ettik oglumu.Ona binlerce kez dua ettim. 1. yasina kadar nasil bekleriz diye dusunurken, kafamizda bin soruyla mesut abiye gittik. Allah herkesi iyi doktorlarla karsilastirsin. Bu cok cok onemli.su an oglumun damagi normal. Ve bilmeyen kisi ameliyat oldugunu anlayamaz.
Sebeplerine gelince, cok arastirdim cok okudum.. yuksek radyasyon ve hamilelik de alinan ilaclar sebepler arasinda.. ben malesef isim icabi ilk 3 ay uctum. Ve ucakta aldigim radyasyon sebep oldu diye dusunuyorum. Doktorumuza bunu soyledigimde sebeplere cok takilma artik olan olmuş demisti... Kader diyelim ve saglikli sekilde atlattik. Umarim birilerine rehber olurum... Allah butun evlatlarimizi korusun.

kizlar benumki bu sekilde sizinki dahami buyuk yoksa kucukmu ozellikle uc santim diyen arkadasim seninku nasildi

Beklemenize hiç gerek yok. Eğer yumuşak yerde ve küçük dile yakın yerde ise (uvula bölgesi) o kadar beklemize gerek yok. Ben iyiki 3 aylıkken olmuşusuz diyorum. Yoksa ne yapardık. Şu an 17 aylık. Çok hızlı iyileştik. Ve inanın o günlerimizi unuttuk.

Biz hacetepe goturduk figen ozgur Belki duymussunuzdur bizim yarigimiz yumusak damak yarigi ama cok kucuk degil

Hiç duymadım. Biz oğlumun doğumunun 2. günü soluğu çapada aldık. Ortodonti bölümüne yönlendirdi bizi. Orasıda bize 1 yaşında ameliyat olucaksınız dedi. Ve plastik cerrah yapıcak dedi. Bizde mesut beye gittik daha 2 aylık bile değildi. 3. Ayı doldurun gelin dedi inanın dünyalar benim oldu. Beklemeye gerek yok dedi.

( gecmi kaldim acaba bilemiyorumki sizin dediginiz dokdorla biz iletisime nasil gecebiliriz hangi Hastanede nerde

Kaç aylık bebeğiniz? Valla böyle durumlarda 1 kaç doktora göstermekte fayda var. 9 ay çok uzun bir süre sizede yazık bebeğede.. burda numara paylaşmak yasak. Arayın beni dicemde. Sistem atıyo sonra. Siz arama motoruna Plastik cerrah Mesut sarac yazın çıkar. Bence kesin gidin.

Kelimeleri çok rahatlıkla söylüyoruz. Mama, baba, anne.. gibi bir kaç kelime daha.. doktorumuz zaten agular gugular başlamadan ameliyatı yapalım demişti. Kulağına tüp falan takılmadı. Sadece yarık ameliyatı olup çıktık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…