Yarık Dudak ve Damak

senyayla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
78
2
98
Merhaba kızlar ,20 haftalık hamileyim .Ayrıntılı ultrasonda bebeğimde yarık dudak ve damak göründü. Aranızda bu durumu yaşayanlar var mı ? Çok üzgünüm

Konu hakkında çok bilgi sahibi değilim.
Ancak çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim.
Tek doktor ile kalmayın derim, bir başka doktorun da görüş ve tavsiyelerini alın.
Rabbim sağlıkla doğum nasib etsin inşallah.

Merhaba kızlar ,20 haftalık hamileyim .Ayrıntılı ultrasonda bebeğimde yarık dudak ve damak göründü. Aranızda bu durumu yaşayanlar var mı ? Çok üzgünüm
Merhaba canım benim
Benim yegenim aynı şekilde yarık dudak yarık damak doğdu. Doğana kadar kimse bilmiyordu. Ayrıntılı ultrasonda parmağı ağzında olduğu için görülmemişti.

Annesi doğum masasında öğrendi. Doktorlar birden çocuğu gösterince şok olmuş. Bizde ilk defa böyle bişey gördüğümüz için şaşkındık.

Şimdi üzülmen doğal ama tedavisi olan bişey. ALLAH beterinden sakınsın. Ameliyatla aynı orjinal damak gibi yapıyorlar. Bizim ki 5 yaşında şuanda. Çok da zeki oluyorlar. Kendi kendine okumayı söktü. Sayıları desen maşallah hepsini okuyor. Meşhur piyanist Fazıl Say da yarık dudak damak.
1 yaşında dudagindan ameliyat oldu, 2 yaşına doğru damaktan oldu. Bi operasyon daha geçirecek 7 yaşında. Sonra diş için tedavi görecek.

Merhabalar konuyla ilgili bı bilgim yok gecmis olsun demek istedm . . Tıp ilerledi ameliyatlarla düzelecektir güçlü durmalısınız bebeğiniz için .

Çok teşekkürler böyle güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var şu dönemde

Çok teşekkürler böyle güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var şu dönemde
Bana özelden yazabilirsin, yardımcı olurum canım. Hiç dert etme geçecek zamanla. Stres yapma, hatta suan ikinci yigenimde oldu, annesi buda öyle doğar diye tedirgindi ama sağlıkla doğdu. :)

Benim kızım yarik damak doğdu doğum sırasında öğrendik 4aylik şimdi 8aylikken ameliyatımız var.tedavisi olan birşey ilk çok uzuldum sutum kesildi ama sanki hep yarik damakli bebek bakmışım gibi ztn dikkat edilecek noktalar var onun dışında herşey olağan hayatimizda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…