Bir ihtimal ortak dersleri saydirabilir ama bir çok dersi muhtemelen tanınmayacaktır. Neden kalan dersleri için hocaları ile konuşmuyor onu anlamadım. Belki sadece sınavlara giderek mezun olabilir. Nasılsa son sınıf 2. Dönem dersleri kalmış?
Eşiniz ne iş yapıyo şu an .bölümü tamamlamak neden şimdi aklına geldiÇünkü çok külfetli. Her bir dersin sınavı için tekrar para yatırmak gerekiyor. Bosna’ya gitmek de ayrı bir külfet. Sonuçta gittiğinde tüm sınavları aynı gün olmayabilir, orada kalması gerekebilir vs. Bunların hepsi bir de dolar üzerinden olunca imkansız hale geliyor.
Ve 2016 yılında bırakmış üzerinden zaman geçmiş. Toplam 4 dersi kalmış.
Eşiniz ne iş yapıyo şu an .bölümü tamamlamak neden şimdi aklına geldi
Her okul mu bilmem ama bazı okullar ders kodlarının da aynı olmasını istiyor, o da çok zor.
Merhabalar, bu aralar buraya çok sık konu açmaya başladım. Bugün de bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Belki benzer bir şey yaşayan ya da çevresinden duyan varsa diye.
Eşim uluslararası Saraybosna üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği son sınıf terk.
Yani son sınıfın ikinci döneminden bazı derslerden kalmış ve mezun olamamış.
Bosna’da tamamlamak gibi bir şansı yok ama burada herhangi bir devlet üniversitesini kazanıp yerleşse, ders saydırma gibi bir durum oluyor mu?
Türkiye’deki bir okuldan terk olsa böyle bir şey mümkün ama yurtdışı olduğunda nasıl bir yöntem uygulanıyor sormak istedim.
Bosna'daki üniversitenin ücreti ne kadar, 4 sınav için ne isteniyor? Çok aşırı bir rakam gibi bahsediyorsunuz ama burda sınava hazırlanacak, yüksek bir puan alacak ki elektronik mühendisliği okuyabilsin. Derslerin bir çoğu sayılmayacagi için 2. Sınıftan falan başlayacak Max . Hangi ara okula gidip hangi ara çalışacak? Ölme essegim ölme...Evet ders kodlarının aynı olması imkansıza yakın. Türkiye’deki bir özel üniversite nasıl olur bilemedim. Gerçi onların ücretleri de pahalı ama Bosna kadar değildir. Bosna dolar kuru üzerinden.
Ortak ders saydirmak yurtici iki üniversite arasinda dahi cok zor.
Ders adi, ders icerigi, ders kodu birebir ayni olacak gibi beklentileri oluyor okullarin.
Oncelikle bu Saraybosna'daki uninin Tr'de denkligi var mi?
Sonrasında ders adi ve icerikleri Tr'de gecmek istedigi okullarinkiyle ayni mi?
Bu kosullar altinda saydirma islemi icin basvurabilir.
Bosna'daki üniversitenin ücreti ne kadar, 4 sınav için ne isteniyor? Çok aşırı bir rakam gibi bahsediyorsunuz ama burda sınava hazırlanacak, yüksek bir puan alacak ki elektronik mühendisliği okuyabilsin. Derslerin bir çoğu sayılmayacagi için 2. Sınıftan falan başlayacak Max . Hangi ara okula gidip hangi ara çalışacak? Ölme essegim ölme...
Denkliği var evet. Bu sene buna yönelik herhangi bir sınava girmedi. Bir anda böyle bir şey düşündük ve nasıl bir yol izleyeceğimizi araştırıyoruz şu an.
terk değil yatay geçiş ile bile zor. ben Boğaziçi’nde aldığım anayasa hukukunu dokuz eylülde saydıramadım
Anladigim kadariyla esinizin daha herhangi bir sinava girip adim atmisligi yok?
Burada kazanabilecegini dusundugu okullar ve bolumun ogrenci isleriyle iletisime gecip ders saydirma kosullarini öğrenmelisiniz. Cok nadir de olsa belki 1-2 dersi saydirabilirsiniz.
Ayrica Bosna'daki okulla iletisime gecip af imkanindan faydalanmayi da deneyebilirsiniz. Evet dolar kuru cok yuksek ama mezunu hakettiyse geriye kalan derslerinin kredisini odeyip mezun da olabilir.
Bence de aslında Bosna’da bitirmesi daha mantıklı gibi duruyor ama kur farkı nedeniyle pek yanaşmadık. Belki daha kolay ama pahalı bir yöntem.
Boğaziçi hukuk Fakültesinden aldığınız dersi mi saymadı Deü Boğaziçi iibf fakültesinden mi?terk değil yatay geçiş ile bile zor. ben Boğaziçi’nde aldığım anayasa hukukunu dokuz eylülde saydıramadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?