YARIM RAHİM.. (unicornuat uterus) ile hamile kalanlar...

seyitbebek

mutluluk = seyitimin kokusu
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
400
389
merhaba canlar..bende sol unicornuat uterusum burada dertlerimizi paylaşalım ve umut olalım birbirimize bekliyorum mesajlarınızı...
yarım rahimle doğum yapanlar
hamile kalanlar
serklajlılar
hamile kalmak isteyenler ...

Mrb bende yarim rahimliyim bana asilama yapilcak tabi direk asilama sa neden istendi onu da bilmiyorum..sizin tedaviniz ne sekilde peki..

Mrb bende yarim rahimliyim bana asilama yapilcak tabi direk asilama sa neden istendi onu da bilmiyorum..sizin tedaviniz ne sekilde peki..
aşılama öncesi başka tedavi görmedinmi ? ben klomen hapını ve çatlatma iğnesi vurunuyordum cok şükür 1 sene sonra kaldım hamile. Allah yardımcın olsun inşallah sende kalırsın

Allah evladini sana bagislasin..bana hic tedavi uygulanmadi direk asilama denildi iste bakalim kismetde varsa olur..peki sizinde zorlugunuz oldu mu yarim rahimli olanlar icin biraz daha imkansizmis galiba

canım bende 1.5 sene kadar istedim olmadı yarım rahimli old.mu öğrendikten 4 ay sonra hamile kaldım.. saadece yumurta geliştirici hap kullanmıştım o ay .. klomen .. sen hangi şehirdesin? istanbulda isen Dr.umu tavsiye edebilirim cok iyi ilgilendi benimle şu anda 30 haftalık hamileyim ama ne badireler atlattım..
3 aylıkken kanamam oldu az daha düşük yapıyordum
27 haftalıkkende rahim ağzım kısaldı az daha erken doğum yapıyordum ki serklaj atıldı yani rahim ağzına dikiş..
bakalım sürekli yatıyorum uzanıyorum iş güc yapmak yürümek yasak saadece wc ihtiyacımı karşılıyorum 34 36 haftaları görürüz inş.
sen ne kadar zamandır biliyorsun bu sıkıntını? ve ne kadar zamandr hamile kalmak istiyorsun?

Allah yardimcin olsun ins sag salim kucagina alirsin bebegini..ben ogreneli 2 ay kadar oldu ve zaten hemen asilama denildi..evet istnbuldym zeynep kamile gidiyorm..ama doktor tavsiyeni alabilirim..3 senedir istyrm ama olmadi ki zaten hicbir doktor adam akilli ilgilenmedi..ve bende adt duzensizlgi de var..onumzdeki ay asilama yapcm bakalim ama hicte umudum yok acikcasi..asilama icin bizim gibiler kac yumurta olmasi gerekio yada sperm mi on planda bu iste..

canım mutlaka eşinin spermiyogramınada baktır. orda sperm sayısı hareketlisi hareketsizi fln ortaya çıkar dr. bunuda sizden ister mutlaka.. ben devlet hastanesine söylediğimde senin gebeliğin cok riskli biz bakamıyoruz riskli gebelere fln diyip başından attılardı.. ki zaten bende muayene olmayacaktım sürekli orda saadece kesemi görmek için gitmiştim.. sana tavsiyem cok zorlu bir süreçten geçeceksin özel bir hastaneye iyi bir doktora gitmen.. devlette umursamazlar.. benim dr.um kartal cevizlide gülen tıp merkezinde doç dr Bülent kars.. gözün kapalı güven ve git derim.. bende de adet düzensizliği vardı kistlerim vardı... aşılamayla ilgili bilgim yok canım Allah hayırlısını versin olur inşallah. ama sen hiç stres yapma .stres skıntı olmaması için birinci sebep.. düşünme hiç..

Esimin sperm sonuclarina bakildi gayet iyi dediler esim acisindan sorun yokmus..ya bilmyorum ki ilk asilamayi zeynep kamilde yaptirayim tutarsa zaten kendme bi doktor bulmam gerekecek..daha oncede bolge hastanesine gidiyordum ama kadin sirf para icin oyaladi resmen beni..3 ay gittim geldim bana hicbisey demedi yapmadi da sadece kan tahlili istiyordu..bir de tavsiye ettigim hastane nasil maddi manevi acidan..ben artik bi hastane doktorda kalmak istiyorum yoruldum gercekten..

aşılamanı yaptırdığın Dr.unun seni takip etmesi daha iyi olmazmı.. hem bence hemen aşılama olmanda saçma geldi bana önce bi yumurta geliştirici haplar iğneler vurun dene bak ben aşılama fln olmadan saadece hapla hamile kaldım.. benim dr.um gülen tıpda muayene kozyatagı central hospitalda doğum ameliyat fln yapıyor. muayene ücreti 120 fln.. ama her gittiğinde almıyor para bi gittiğinde alıyor diğer gittiğini kontrolden sayıyor almıyor. mahremiyete saygılı cok efendi bir dr. şahsen sesi bile bana güven veriyor. o olmasaydı şimdiye ben bu haftalara kadar gelemezdim.. eminim.. gece 12 12.30 a kadar çalışıyor. pazar hariç.

Ayy cok iyimis ya bana da boyle bi doktor sart iste..ama ilaclarimi aldim asilama icin aslinda bana da sacma gelio bana hicbisey yapmadilar ne hap ne bisey..sadce dostinex vermislerdi prl yuksekti o kadr..ben asilmayi yaptirmasam mi acaba kararsiz kaldim nisan ayinda yaptirayim da kurtulayim diyordum..kaynanamin israriyla tabi..durmadan erteleme yaptir dio

bende dostinex kullanmıştım canım başlarda.. ne bileyim bi dene istersen madem ilaçlarını fln almışsın tutar yada tutmaz dr. konusunu düşünürsün ben sana yardımcı olmaya çalışırım her konuda. ama egerki tutarsa kesinlikle iyi bir dr.a sık sık muayene olman gerek.. biz farklıyız normal gebeler 1 ayda bir kontrole giderken ben haftada bir yada 2 haftada bir gittim kontrollere.. şuanda mesela her hafta cmt kontrole gidiyorum.. aşılama yaptırdın ya tutarsa yada öğrenmene yakın hiç bir iş yapma agır kaldırma yat hep çalışıyorsan rapor fln al.. bizim hamileliğimiz yatarak uzanarak hiç bir iş yapmayarak geçmeli. dikkat et kendine cinsel ilişkiyide yasaklayın dr. ne derse desin siz yasaklayın kendinize.. bizde yasak bak 30 haftadır:)

Cok saol canim ya simdiden bile bana o kadar cok yardimci oldun ki allah ne muradin varsa versin..rabbim bebegini sana bagislasin..bende oyle dusunuyorum yaptirayim tutar tutmaz kismet artik..az cok bigim var durumumuzla ilgili ama senin yasayansin tabi senin tecruben baska..zaten esim o kadar cok istio ki bi hamile kal istersen iliski hep yasak olsun dio..aslinda ben esim icin boyle hevesliyim kendi acimdan daha hazir deglm acikcasi..yine de saol ben doktor tavsiyeni dikkate alcam hayirlisiyla su asilamayi bi yaptirayim da

Merhaba ben de yarim rahimliyim 3 asilama 2 tup bebek ardindan evladima kavustum bu surecte 1 kurtaj 1 kimyasal gebelik yasadim. 2.tup bebek denememde aldim kucagima kizimi suanda 1.5 yasinda bende serklaj yoktu 7.ayimda sancilarim oldu nidilat kullandim doguma kadar ve doguma kadar once igne sonra vajinal tablet sonra da hap olarK progesteron kullandim risklerim olmasinanragmen cok sorunlu bir hamileligim olmadi. Unicorn olanlar bobreklerine de baktirsin benim sag tupum sag bobregim yok.ona gore ilac kullanimima dikkatediyorum. Bebegim 2800 gr 49cm dogdu allahisteyen herkese nasip etsin.umudunuzu kaybetmeyins rabbimden hayirlisini isteyin ve bol bol dua edin.

Merhaba ben de yarim rahimliyim 3 asilama 2 tup bebek ardindan evladima kavustum bu surecte 1 kurtaj 1 kimyasal gebelik yasadim. 2.tup bebek denememde aldim kucagima kizimi suanda 1.5 yasinda bende serklaj yoktu 7.ayimda sancilarim oldu nidilat kullandim doguma kadar ve doguma kadar once igne sonra vajinal tablet sonra da hap olarK progesteron kullandim risklerim olmasinanragmen cok sorunlu bir hamileligim olmadi. Unicorn olanlar bobreklerine de baktirsin benim sag tupum sag bobregim yok.ona gore ilac kullanimima dikkatediyorum. Bebegim 2800 gr 49cm dogdu allahisteyen herkese nasip etsin.umudunuzu kaybetmeyins rabbimden hayirlisini isteyin ve bol bol dua edin.
canım kaçıncı haftada doğum yaptın? normalmı sezeryanmı? suanda bendede erken doğum riski ve korkusu var.. Allah bağışlasın kızını sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah..
evet böbrek konusuna değinmişsin bencede mutlaka kontrol ettirilmeli.

Ahhh ercelff seni yarm rahim sitesinden beri takip ediyorum sen bana cok umut oldun benim hikayemde 3 yillik evliyim evliligmzn en basindan beri bebek istiyorz ilac tedavileri yapildi 3 ay boyunca ve bir kere asilama yapildi sonra laparaskopi histereskopi oldum bir yil once.2kere kimyasal gebelik gecirdim vearalik ayindada tup bebek yapldi tutmadi.ikinci kimyasal gebelgimide dun yasadm morelm cok bozuk.aceba anne olamaycakmym die cok uzuluyorum :KK43: sni ve diger arkadaslari duydukca cok mutlu oluyorum.eger hayrlsyla gebe kalirsam bilgilernden ve tecrubelernden faydalanmak isterim.

esselünaleyküm arkadaşlar :KK52:kaderdaşız anlaşılan. bende doğuştan yarım rahimliyim .tabi doktorun yalancısıyım. sol yumurtalıgım tüpüm filan yokmuş. gecen yıl dış gebelik geçirdim laporoskopi sonucu bunları öğrendim. Ama şimdi tedavisiz 28 haftalık hamileyim çok şükür ALLAH tamamına erdirir bir acı yaşatmazsa temmuzda anne olcam:anneadayı: demem o ki doktora ona buna şuna olumsuz seylere kulak asmayın Allah ol derse herşey oluyor dua edin yeter. Allah hepimizin gönlünün muradını hayırlısıyla nasip etsin.

X