Benim ilk gebeliğimde 12.gün değerim 440 civarlarındaydı. Şimdiki gebeliğimdede 12.gün değerim 575. İstanbulda oturuyorum. Floryada Prof.dr Engin Oral a gidiyorum. Geçen doğumumuda kendisi yapmıştı. Hep dua ederim kendisine. Bir başka doktorun rahmimi kurtarmadı mümkün değildi. Bunu sonrasında görüştüğüm dr lar bile söylediler. Gözü kapalı tavsiye ederim. Geçen hafta kese ve kalp atışı için kontrole gittim. Bebeklerden birinin kalp atışı ve kesesi gayet normaldi. Diğer bebeğin kesesi tam gelişmemiş ve kalp atışı çok zayıftı. Kendi kendine düşme ihtimali çok yüksekmiş. Üç hafta sonraki kontrolde netleşecek. Tek olarak devam ederse serklaja ihtiyaç olmayabilirmiş. Çift olursa yüksek ihtimalle teke düşürülecek. Senin dr un ne diyor bununla ilgili? Benim ilk gebeliğimde drlarım, ki iki prof ilgileniyordu , herşeyin normal devam edeceğini, yarım rahimle 3,5 kg bebek doğurulduğunu, dert etmememi söyleyip durdular. Ne dinlenmeme ne yatarak istirahatime izin verdiler. 28. Haftadan sonra yatış verileceğini söyleyip durdular. Durumun ciddiyetini ilk olarak Engin hocaya gittiğimde öğrendim. İlk söylediği 28.haftayı görmen zor demişti. Ve ben daha 9.haftamdaydım. Rahim ağzımın kalınlığının normslde olmadı gereken kalınlığının çok altında olduğunu ayakta durmamın bile riskli olduğunu hemen rapor alıp istirahat etmemi önerdi. Aynen dediği gibi oldu. Serklaja evde istirahatime rağmen 20. Haftamda bebeklerimi almak zorunda kaldılar. İlk zamanlar anlatılan riskleri hep görmezden geldim. Veren Allah cana kıymak olmaz. Mucize olur ve ben normal haftamda doğururum gibi duygusal fikirlere kapıldım. Taki ağır kanamayla ameliyathaneye indirilirken ultrasonda her iki bebeğimin sağlıklı olduğunu görmek içime dokundu. İkiside gayet sağlıklı ve tam haftasındaydı. Fakat ben İkisine birden sahip olmak için ikisininde ölümüne göz yummuş oldum. Halbuki birini aldırıp birini sağlıkla evime götürebilirdim. Beşinci ayımın sonunda nerdeyse canımdan oluyordum. Rabbim hiçkimseye bu acıyı yaşatmasın. Sezaryenle doğum yapıp kucağım bomboş evime döndüm. Kocam iki minik yavrumuzu kefenleyip gömmek zorunda kaldı. O yüzden şimdi bu kadar netim ben yarım rahimliyim ikisini taşımaya çalışmak tamamen büyük bir macera. Tek olsun sağlıklı olsun yanımda olsun.