Evliligimin altinci ayinda bebek istedik esimle.ikinci ay hamile kaldim.ilk kontrolumde herhangi bir problem yoktu ikinci ayimda farkli bir doktora gittim ve cift rahimden suphelendi.cekilen detayli ultrasonda uteris bikornis (cift rahim) teshisi konuldu.erken dogum ve ilk 5 ay dusuk tehlikesi oldugunu soyledi doktorum.progestan kullanmaya basladim.ilk bes ayi dusunce ve sikınti ile atlattim.tam tehlike bitti derken 6. Ayimda salgina yakalandim ishal ve istifradan öluyorum sandim.iki sise serum ile istifra durdu ama cok zorlandigim icin kanamam basladi.15 gun kanamam oldu parca seklinde o kadar korktumki bebegin plasentasi ayriliyo sandim.neyse onuda atlattim.yine kontrollerde bu sefer 29 haftalikken bebegin gelisimi geriden gelmeye basladi nedeni yok.doktorum azmi yiyosun yeteri beslenmiyomusun filan diyo ama kendime o kadar dikkatli bakiyorum ki stres bitti derken digeri basliyo.gelisim geriligi 2 haftaya kadar cikinca bebekte hadi ozele gidiyorum birde devlet hastanesine gideyim dedim.tam 5 saat sira bekledikten sonra doktor muayene etti ve suyun 2 3 seviyesinde dedi normali 9 ile 11 filan acilen perinatoloji bolumune yatis yapman gerekli dedi yarim saat icinde tip fakultesine kadin hastaliklarina yatis yaptim yatis yaptigim gun 33 haftaliktim ilk gece bebek icin ciger gelistirici igne vurdular 24 saat ara ile iki doz sonra tam 21 gun hastanede yattim belirsizlik icinde.prof doktorlar suyun azlik sebebini arastiriyorlar ama bulamiyorlar.36 sise serum yedim hergun iki kere ultrason 4 5 kez nst ye baglandim.antibiyotikler ilaclar...bu arada doktorumda arayip durum raporu aliyor.ilk hamileligim ve cift rahim olmamdan dolayi sezeryan istiyorum fakat tip fakultesi oldugu icin normal doguma yonlendiriyolar bende dogum esnasinda bebege birsey olur korkusundan fakulteden 36 haftalikken ayrildim 36+1 de kendi doktoruma gittim ve ogun yine suyum 2 3 olculdu bebegi riske atmamak icin o gun doguma alindim.artik bebegimi kucagima almaktan baska birsey istemiyordum cunku.o gun saat 7 de ameliyata girdim 7 ceyrekte kizim dunyaya geldi.gozlerimi actigimda hemsirelere sadece bebegim yasiyomu sorusunu sordum o kadar yasadiklarimdan sonra.oda ya ilk girdigim an bana bakan gozlerini gorunce cektigim herseye degerdi tum sikintilara.kizim iki kilo dunyaya geldi ama hic kuvoze konulmadi.doktorum kontrole odama geldiginde bana bebegimin ve hamileligimin mucize oldugunu rahmimin yarim rahim ve sadece sol yumurtaligimin oldugunu soyledi.hikayem herkese umut olsun.