• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hsg ve çatlatma deneyen varsa?

betus281

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
8
Selam herkese,

Yaklaşık 2 yıldır gebelik deniyoruz. Eşim Varikosel geçirdi, bende pcos var. Geç regl oluyorum, bazen yumurtlamam oluyorken bazen olmuyor. O günü tutturmak çok zor. Dra gidip çatlatma istediğimde ilk önce hsg çekilmemi tüplerde bir sorun olup olmadığına göre çatlatma yapmamızı söyledi. Bende dün hsg çektirdim. Tüpler açık, rahim şekli iyi bir sorun yoktu. Drda böyle söyledi önümüzdeki ay ki reglimde çatlatma iğnesine başlıycak. Bakanlık 5 kez çatlatma iğnesine izin veriyormuş, eğer 5inde de tutmazsa tüp bebek diyor, çünkü artık sebepsiz infertiliteye bağlanıyor konu. Siz bu süreçten geçtiniz mi nasıl geçti nasıl sonuçlar aldınız?

Merhaba bende bu süreçten geçtim bendede aynı şekilde pcos eşimde varikosel vardı hsgde sorun çıkmadı biz 1 yılın sonunda baktık olmayınca aşılama yaptırmıştık aşılama hemen tuttu ama genetik anomaliden düşük oldu bence sizinde çatlatma iğnesiyle tutar inşallah rahat olun inşallah sağlıklı bebişleriniz olur 🌸

Benim de eşimde varikosel var. Değerlerini aşırı kötü etkilemiş ama wow durumda da değil. Bende de pcos var. Son 1 senedir 40-60 gün arasında regl oluyorum ve bence her döngüde ovülasyon olmuyor. Bir kez yumurtam kendisi büyüdüğünde çatlatma iğnesi yaptık. Sonraki ay hsg çekildim ve 4mm polip çıktı. Ama bebeğin tutunacağı yerde değil. O yüzden gebeliğe engel olmadığını söyledi doktor ama yine de lekelenme gibi sorunlara yol açtığı için almak istiyor. Bu ayki döngüde regl geçtiğinde normalde polipi alacaktı ama regl olamadım bir türlü. Çarşamba günü kontrolw gittim ve bu ay hiç yumurtalarım büyümemiş. femara başladı. Bugün 5. gün, yarın kontrole gideceğim. Bizde de durum böyle. 2-3 ay üst üste yumurta büyütme ve çatlatma ile deneyip olmazsa tüp bebek sürecine girmek istiyorum ben de.

Back
X