Çok duygulandım okurken bende sizin gibi yarım rahimliyim ben 1 kere bile hamile kalamadım ne kimyasal ne başka birşey. İlk tüp bebek denemem bugün transfer oldum, dua edin sımsıkı tutunsun bana. Yavrunuzu sağlıkla büyütün. Böyle hikayeleri okuyunca umut doluyorumSlm kızlar. Benim gibi yarım rahinli olup bebek sahibi olmak isteyen herkes için açtım bu postu. Eşimle evlendiğimde zaman asla cocuk düşünmeyen ben evliliğinin 1.yili bittikten sonra gebe kaldım. Maalesef 9.haftada kalp atışları durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. İstemediğim halde gebe kaldığım için hemen olur diye düşündüm. Bir lac ay rahmi dinlendirdik denedik olmadı 2. Ay 3. Ay derken 8 Ay geçti olmadi. Sonra başladı benim seruvenim. Her Ay doktora gitmeye başladım . Her Ay hormon testleri ovulasyon takip testleri gebelik testleri... aklınıza gelebilecek her türlü şey. Sayısız uykusuz gece ... gittiğim her doktora yalvarircasina bir ümit. Sonra başladık femara kullanmaya . Tamam dedim bu sefer olacak maalesef yumurtalarım bile büyümedi ilaca rağmen. Her ay sehir sehir doktor gezdim her ay kan verdim tam bir buçuk sene. Kendimde veteriner hekim olduğum için gerçi olmasam da o kadar çok araştırdım ki makaleleri yaladim yuttum :) sonra rahim filminin çekilmesini istedim. Doktor bey güldü dedim kararlıyım çekilmesini istiyorum. Çekildim ve elime alır almaz anladım. Eşime dedim ki rahim normal değil. Ya perde var yada yarim. Maalesef 1.5 senenin sonunda öğrendim ki yarim rahimliyim. Sonra yine başladı doktor araştırmalarım makaleleri okumam falan. Artık bekleyecek gücüm kalmamıştı. Senin çocuğun olmaz bu rahimle diyen doktordan tutun da sen rahim kanseri olabilirsin diyen doktora kadar... eşimde bu süreçte fazlasıyla yiprandigi için dedi gel tüp bebek doktoruna gidelim bi bakalım . Samsunda olanlar hatta olmayanlar bile kesinlikle şafak hocaya bi gidin Allah bin kez razı olsun. Şafak hatirnaz. Canimmm hocam... gittim ama dizlerim titriyo geldiğim son 1 buçuk yılda belki 20.doktor. sivastan geldik eşimle onu önerdiler için. Dedim ki eşime o gece bu sefer son . Eger şafak hoca da kötü bisey derse artik hiç ugrasmicam. Sabaha kadar uyuyamadik ikimizde. Gittim çatıya çıktım dizlerim titriyo ağzından çıkan her kelimeyi pur dikkat gözlerim dolu dolu dinliyorum. Çok şükür dedi sandığımız kadar da küçük değil rahim bu rahimde gebelik olur 32.haftaya kadar da ilerletiriz hiç korkma. Ama ne kadar stresliysen yumurta sayın çok çok az hiç vakit kaybetmeden başlıyoruz tedaviye. İnsan tüp bebek yaptıracağı için sevinir mi sevinirmis iste uca uca döndük Sivasa. Başladık tedaviye. Çok zorlu bir süreç arkadaşlar asla kolay değil. Şuan yazarken bile yaşıyorum sanki gözyaşlarıma hakim olamıyorum. İlk transferimi oldum gebelik oluştu kalp atışlarını duyduk. Ama ben nasıl iple çekiyorum 10.haftaya geçmeyi. 8.haftada kalp atışları durdu yine. 2.kayip.... inanılmaz bir düşüş. Şafak hocammmmm asla pes etmedi olacak dedi merak etme yine deneriz . O kadar üzüldü ki o kadar belliydi ki. Süreç başa döndü. Artık çok daha fazla yipranmistim. Limit tedavileri prp herseyi yapalım dedim şafak hocaya birini daha kaybedecek gücüm gerçekten kalmadı. Bittim artık. 2.tarnsferi yaptık sonucu almaya gidemedim esim gitti. Pozitif dediği halde inanmadım ben uzulmeyim diye söylüyo dedim. Kimseye demedim bu sefer o kadar umitsizim düşünün. Transfer sonrası da full ağladım bu arada. 10. Hafta ya geldik çok şükür kalp atışını duyduk. 11.hafta serklaj oldum risklerin hepsinin önüne geçmek için. Sayısız iğne. Progesteron iğnesini son güne kadar vuruldum korkudan fitili son güne kadar kullandım. Şafak hoca iğneyi bırak derdi birakamazdim. Ne acı verir bilirsiniz. İnanır mısınız hiç acıtmadı sanki . O kadar çok formlarda benim.gibi olan insan aradım ki. Çok ümit aradım. Karar verdim hamileyken eger dedim kızım doğarsa kucağımda onunla yazicam ümidinizi kaybetmeyin olacak diye. Bugün kızım kucağımda yazıyorum. Çok şükür. Doğuştan tek böbrek yarim rahimli bir anne olarak tüm anne olmak için bu yola baş koyan canlarimmm.... olacak
.. inanın .. çok çok zor . Ama inşallah Allah izin verirse olacak.
Çok şükür sağlıkla kucağınıza alın inşallahBende yarım rahimliyim doğal yoldan hiç gebelik oluşmadı 4. Tüp bebekte kızımı kucağıma aldım çok şükür şimdide 6. Tüp bebekle pozitif aldım hayata bir sıfır geri başlıyoruz ama sonucu güzel oluyor çok şükür sabretmek lazım
Çok teşekkürlerÇok şükür sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Benim ablam da yarım rahimliydi doktor doktor gezdi 3 yıl boyunca sonra bıraktı tedavi olmayı sonra Allah’a hamdi olsun doğal yolla gebelik oluştu şimdi elhamdüllillah üç oğlu var fakat tam bilmiyorum ama ablam 3 aylık olunca alttan bir dikiş atıyorlar bide ablamın daha anne karnındayken yuöurtalıkları gelişmemiş o yüzden umudunuzu hiç ama hiç yitirmeyin bende dahil Allah olmayan herkese versinBende yarım rahimliyim doğal yoldan hiç gebelik oluşmadı 4. Tüp bebekte kızımı kucağıma aldım çok şükür şimdide 6. Tüp bebekle pozitif aldım hayata bir sıfır geri başlıyoruz ama sonucu güzel oluyor çok şükür sabretmek lazım
Amin inşallah en hayırlı zamanda en kolay yoldan nasip etsinBenim ablam da yarım rahimliydi doktor doktor gezdi 3 yıl boyunca sonra bıraktı tedavi olmayı sonra Allah’a hamdi olsun doğal yolla gebelik oluştu şimdi elhamdüllillah üç oğlu var fakat tam bilmiyorum ama ablam 3 aylık olunca alttan bir dikiş atıyorlar bide ablamın daha anne karnındayken yuöurtalıkları gelişmemiş o yüzden umudunuzu hiç ama hiç yitirmeyin bende dahil Allah olmayan herkese versin
Geçen yıl 20 haftalık gebeliğim erken doğumla sonuçlandı ve bebeğimi kaybettim sonrasında milyomların vardı onlardan kaynaklı dediler laparoskopik ameliyat oldum miyomlar alındı doktorum ameliyatta fark ediyorki sağ tupum yok doktorum histereskopi yapıp içeride tanı amaçlı bakıyor ve benim yarim rahimli olduğumu görüyor ameliyattan yarım yamalak uyanırken yapıldı bana açıklama çok küçük değil 2/3 diyebilirim doğal yolla gebe kalabiliyorsun 32-33 u rahat görürsün diye düşünüyorum bunda iki dez avantajli durum hem miyomlar hem yarım rahim varmış dedi 1 yıl sonra yine hamileyim 12. Haftada serklaj yapıldı 10 gün önce bol bol uzanıp dinleniyorum bol bol dua ediyorum çünkü aynı seyeleri yaşama korkuma engel olamıyorum umarım sizin gibi bebeğimi kucağıma alıp bir umut paylasimida ben yapabilirimSlm kızlar. Benim gibi yarım rahinli olup bebek sahibi olmak isteyen herkes için açtım bu postu. Eşimle evlendiğimde zaman asla cocuk düşünmeyen ben evliliğinin 1.yili bittikten sonra gebe kaldım. Maalesef 9.haftada kalp atışları durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. İstemediğim halde gebe kaldığım için hemen olur diye düşündüm. Bir lac ay rahmi dinlendirdik denedik olmadı 2. Ay 3. Ay derken 8 Ay geçti olmadi. Sonra başladı benim seruvenim. Her Ay doktora gitmeye başladım . Her Ay hormon testleri ovulasyon takip testleri gebelik testleri... aklınıza gelebilecek her türlü şey. Sayısız uykusuz gece ... gittiğim her doktora yalvarircasina bir ümit. Sonra başladık femara kullanmaya . Tamam dedim bu sefer olacak maalesef yumurtalarım bile büyümedi ilaca rağmen. Her ay sehir sehir doktor gezdim her ay kan verdim tam bir buçuk sene. Kendimde veteriner hekim olduğum için gerçi olmasam da o kadar çok araştırdım ki makaleleri yaladim yuttum :) sonra rahim filminin çekilmesini istedim. Doktor bey güldü dedim kararlıyım çekilmesini istiyorum. Çekildim ve elime alır almaz anladım. Eşime dedim ki rahim normal değil. Ya perde var yada yarim. Maalesef 1.5 senenin sonunda öğrendim ki yarim rahimliyim. Sonra yine başladı doktor araştırmalarım makaleleri okumam falan. Artık bekleyecek gücüm kalmamıştı. Senin çocuğun olmaz bu rahimle diyen doktordan tutun da sen rahim kanseri olabilirsin diyen doktora kadar... eşimde bu süreçte fazlasıyla yiprandigi için dedi gel tüp bebek doktoruna gidelim bi bakalım . Samsunda olanlar hatta olmayanlar bile kesinlikle şafak hocaya bi gidin Allah bin kez razı olsun. Şafak hatirnaz. Canimmm hocam... gittim ama dizlerim titriyo geldiğim son 1 buçuk yılda belki 20.doktor. sivastan geldik eşimle onu önerdiler için. Dedim ki eşime o gece bu sefer son . Eger şafak hoca da kötü bisey derse artik hiç ugrasmicam. Sabaha kadar uyuyamadik ikimizde. Gittim çatıya çıktım dizlerim titriyo ağzından çıkan her kelimeyi pur dikkat gözlerim dolu dolu dinliyorum. Çok şükür dedi sandığımız kadar da küçük değil rahim bu rahimde gebelik olur 32.haftaya kadar da ilerletiriz hiç korkma. Ama ne kadar stresliysen yumurta sayın çok çok az hiç vakit kaybetmeden başlıyoruz tedaviye. İnsan tüp bebek yaptıracağı için sevinir mi sevinirmis iste uca uca döndük Sivasa. Başladık tedaviye. Çok zorlu bir süreç arkadaşlar asla kolay değil. Şuan yazarken bile yaşıyorum sanki gözyaşlarıma hakim olamıyorum. İlk transferimi oldum gebelik oluştu kalp atışlarını duyduk. Ama ben nasıl iple çekiyorum 10.haftaya geçmeyi. 8.haftada kalp atışları durdu yine. 2.kayip.... inanılmaz bir düşüş. Şafak hocammmmm asla pes etmedi olacak dedi merak etme yine deneriz . O kadar üzüldü ki o kadar belliydi ki. Süreç başa döndü. Artık çok daha fazla yipranmistim. Limit tedavileri prp herseyi yapalım dedim şafak hocaya birini daha kaybedecek gücüm gerçekten kalmadı. Bittim artık. 2.tarnsferi yaptık sonucu almaya gidemedim esim gitti. Pozitif dediği halde inanmadım ben uzulmeyim diye söylüyo dedim. Kimseye demedim bu sefer o kadar umitsizim düşünün. Transfer sonrası da full ağladım bu arada. 10. Hafta ya geldik çok şükür kalp atışını duyduk. 11.hafta serklaj oldum risklerin hepsinin önüne geçmek için. Sayısız iğne. Progesteron iğnesini son güne kadar vuruldum korkudan fitili son güne kadar kullandım. Şafak hoca iğneyi bırak derdi birakamazdim. Ne acı verir bilirsiniz. İnanır mısınız hiç acıtmadı sanki . O kadar çok formlarda benim.gibi olan insan aradım ki. Çok ümit aradım. Karar verdim hamileyken eger dedim kızım doğarsa kucağımda onunla yazicam ümidinizi kaybetmeyin olacak diye. Bugün kızım kucağımda yazıyorum. Çok şükür. Doğuştan tek böbrek yarim rahimli bir anne olarak tüm anne olmak için bu yola baş koyan canlarimmm.... olacak
.. inanın .. çok çok zor . Ama inşallah Allah izin verirse olacak.
Çok teşekkür ederim. Eminim ki sizde bir çok kişiye umut olacaksınız. Maalesef o korku hiç geçmiyor çok iyi anlıyorum. Hepimiz için zor bir süreç Rabbım yardımcınız olsun dualarımda olacaksınızGeçen yıl 20 haftalık gebeliğim erken doğumla sonuçlandı ve bebeğimi kaybettim sonrasında milyomların vardı onlardan kaynaklı dediler laparoskopik ameliyat oldum miyomlar alındı doktorum ameliyatta fark ediyorki sağ tupum yok doktorum histereskopi yapıp içeride tanı amaçlı bakıyor ve benim yarim rahimli olduğumu görüyor ameliyattan yarım yamalak uyanırken yapıldı bana açıklama çok küçük değil 2/3 diyebilirim doğal yolla gebe kalabiliyorsun 32-33 u rahat görürsün diye düşünüyorum bunda iki dez avantajli durum hem miyomlar hem yarım rahim varmış dedi 1 yıl sonra yine hamileyim 12. Haftada serklaj yapıldı 10 gün önce bol bol uzanıp dinleniyorum bol bol dua ediyorum çünkü aynı seyeleri yaşama korkuma engel olamıyorum umarım sizin gibi bebeğimi kucağıma alıp bir umut paylasimida ben yapabilirimsize bebeğinizle ve sevdiklerinizle bir sürü mutlu huzurlu sağlıklı yıllar dilerim
Amin inşallahÇok teşekkür ederim. Eminim ki sizde bir çok kişiye umut olacaksınız. Maalesef o korku hiç geçmiyor çok iyi anlıyorum. Hepimiz için zor bir süreç Rabbım yardımcınız olsun dualarımda olacaksınız
Size süreçle ilgi bı sorun olacak serklajdan sonra hep dinlendiniz mi yada hep yatak istirahatimj yaptınız her süreç çok kişiye özel durumun seyrine göre değişiyor ama yinede merak ediyorum birde kacinci haftada doğdu kızınız yardımcı olursanız sevinirim iyi günlerÇok teşekkür ederim. Eminim ki sizde bir çok kişiye umut olacaksınız. Maalesef o korku hiç geçmiyor çok iyi anlıyorum. Hepimiz için zor bir süreç Rabbım yardımcınız olsun dualarımda olacaksınız
Ne güzel bebeginizle sağlıklı ömürler dilerim inşallah bende 35 leri görebilirimSağ salim büyütün bebeğinizi :) ben de yarım rahimliyim 2 kez doğal yolla hamile kaldım ilki 8. Haftada kalp atışı durmasıyla sonlandı, 2. Gebeliğimde 35. Haftada kucağıma aldım oğlumu şuan emerken yazıyorum :) böyle yazanları okudukça dualar ederdim, gecelerim uykusuz geçerdi düşünmekten. Ben serklaj da olmadım, belki daha ileri haftalara kadar devam ederdi gebeliğim rahim ağzım iyiydi falat yarım rahim kaynaklı sanıyoruz suyum çok azaldı, bebeğin kilo alımı durdu o sebeple doğum 35. Haftada oldu. Evet çok stresli bir süreç sadece doktora gitmek için evden çıktım diyebilirim ama çekilen her şeye değiyor. Zor ama imkansız değil
Ben de görebileceğimi sanmıyodum 35 bile çok fazla geliyodu ama bol dinlenmeyle 36-37yi bile görebilirdim bence rahim ağzından ötürü sıkıntı yoktu ama rahim sebepli kan akışı yavaştı bebeğe o yüzden gelişimi durdu maalesef. Hamileyken hiç hızlı geçmiyor hafta hafta sayardım 1 hafta 1 hafta derken geçti çok şükür. Dinlenmeden kastım hiç ev işi yapmamak temizlik çamaşır falan, eğilmeyin, merdiven çıkmamaya dikkat edin. Benim doktorum evde oturacağına al sandalyeni parkta bahçede otur diyodu, yoracak fiziki aktiviteden uzak durunNe güzel bebeginizle sağlıklı ömürler dilerim inşallah bende 35 leri görebilirimhenüz 15. Haftadayim ve istirahate geciriyorum açıkçası çokta hızlı gecmiyor günler
Teşekkür ederim bu aradaNe güzel bebeginizle sağlıklı ömürler dilerim inşallah bende 35 leri görebilirimhenüz 15. Haftadayim ve istirahate geciriyorum açıkçası çokta hızlı gecmiyor günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?